Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 7:59 pm

C4V4L13R je napisal/-a:piwpiw:
potemtakem bi bila zavorna pot na ledu krajša kot na suhi cesti, pa to vemo, da ni res kajne? z absom ali brez, zato ne kvasi neumnosti

ne kvasi neumnosti, točno tako!

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr feb 04, 2009 8:03 pm

potemtakem bi bila zavorna pot na ledu krajša kot na suhi cesti, pa to vemo, da ni res kajne? z absom ali brez, zato ne kvasi neumnosti

Dej malo pomisli, kaj pišeš, preden pišeš, in svoje trditve probaj tudi utemeljit, če jih seveda sploh lahko. To kar ti trdiš, ni nobeden napisal.

Ti pa priporočam en poskus. Zapelji se nekam, kjer boš imel veliko površino ledu. In probaj kako zavore delujejo z abs-om, in kako brez pri enaki hitrosti( namig: z abs-om zavore sploh ne bodo delovale, brez seveda delujejo).

Potem, ko boš prišel do te ugotovitve, pa mi povej, kdaj se prej ustaviš: ko zavore delujejo, ali ko zavore ne delujejo? ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr feb 04, 2009 8:06 pm

cruiser1 je napisal/-a:
PiWPiW je napisal/-a:
Ko sem delal v luki sm imel svoj tempo. precej dinamičen lahko rečem. delali smo tudi po 12 ur in sam veš da nisi tako zbran kot prvo uro. še težje je če delaš ponoči. takrat se ti samo spi. samo ne! jaz ravno zato kr sm imel svoj tempo in svojo stalno koncentracijo sm lahko delal brez hibno. ker so me že spet opzali da vozim prehitro :roll: so rekli da morem zmanjšat. ok, sm vozil kot en polž. spalo se mi je miljon več kot prej in ni se mi dalo sploh več razimšljat kaj se dogaja. kr so vidli da sm bolj spal kot vozil so me dali da pucam cesto. če bi me pustili delat kot sem delal bi delal do konca BP, tako pa sm skoraj spal za volanom.

PiWPiW! Po temle kar si napisal si očitno zelo nevaren, nesposoben in neodgovoren voznik! Če voziš počasi spiš, če se hočes zbuditi oziroma biti skoncentriran na vožnjo moraš pa divjati :roll: - odlično! Človek, ki rabi dodatno motivacijo, da je zbran za volanom (hitrost, radio, pogovor, ročni menjalnik...) je nesposoben in nevaren! Če motivacijo potrebuje zato ker je preutrujen je pa totalno neodgovoren!
Želim si, da bi bilo manj PiWPiWov na cestah!

Glede videa pa samo tole: tistim, ki so namenjeni to vrstni videi se na to itak požvižgajo in jim nikoli ne da mislit!

Hja, sem mislil podobno napisati. Nekako teorija, da večji kot si divjak, več adrenalina potrebuješ, da nisi zaspan pri vožnji v okviru predpisov. Sicer življenjsko logično, samo ne za upravljanje nevarne stvari.

Takšni in podobni videi pa se res ne dotaknejo "ta hitrih". Še bolj žalostno je, da se jih včasih ne dotaknejo niti posledice, kazni... in kar nadaljujejo. Se pa dotaknejo vsaj zmernih voznikov.

Ampak če samo pomislim, da bi zaradi enega teleta izgubil partnerja, otroka itd., ma metek v glavo (na koncu :evil: ) pa če se kesa še ne vem kako!

noj
Novinec

Napisal/-a noj Sr feb 04, 2009 8:06 pm

abbe je napisal/-a:
noj je napisal/-a:
PiWPiW je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:
PiWPiW je napisal/-a:andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)

okoli 26m pri kakšni hitrosti ?

Mislim da sem te za 50km/h in 60km/h vprašal, sedaj pa še te za 200km/h vprašam

kaj to pomen brez upostevanja abs-ja?

če se upošteva ABS se zavorna pot podaljša.

andrej in pero, kr sami si dejte zračunat. meni se ne da!

Robi? hmm mislim da ga poznam. tisti je zares en velik ...

Recimo zavorna pot bmw m3 csl (e46) iz 100-0km/h je 33.3m. Zavorna pot novega Forda S-maxa 2.0i iz 100-0km/h pa je 50.4m. Kaj hočete s to zavorno potjo povedati??? Od avtomobila do avtomobila je različna. ;)

Če že sprašujete vkolpite možgane, in pravilno zastavite vprašanje! V tem primeru naj se pove, na kateri avtomobil naj se nanašajo rezultati zavorne poti!

no dj ne bod pametn koj kle neki.ve se da se gre za hondo civic.ce bi mal spremljal debato bi vedu to,ne pa da zj kle neki pamet solis.....

Spremljam debato, pa nisem nikjer zasledil vprašanja, kakšna je zavorna pot honde civic? Če to kje piše, prosim, da mi citiraš, in se bom posledično tudi opravičil. Drugače, to pričakujem od tebe.

Hvala

P.s.: pa še za kater letnik in model gre, me zanima, ker mislim, da je tista iz leta 1973 imela drugačne zavore kot npr. nova.
Zadnjič spremenil noj, dne Sr feb 04, 2009 8:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr feb 04, 2009 8:07 pm

obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 8:07 pm

noj je napisal/-a:

Dej malo pomisli, kaj pišeš, preden pišeš, in svoje trditve probaj tudi utemeljit, če jih seveda sploh lahko. To kar ti trdiš, ni nobeden napisal.

Ti pa priporočam en poskus. Zapelji se nekam, kjer boš imel veliko površino ledu. In probaj kako zavore delujejo z abs-om, in kako brez pri enaki hitrosti( namig: z abs-om zavore sploh ne bodo delovale, brez seveda delujejo).

Potem, ko boš prišel do te ugotovitve, pa mi povej, kdaj se prej ustaviš: ko zavore delujejo, ali ko zavore ne delujejo? ;)

to je res ja in se na ledu ustavis hitrej brez abs-ja.samo na suhem asfaltu pa jaz ne verjamem da se ustavis hitreje,sm prej napisal zakja tako mislim.seveda se lahko motim vendar mislim da se ne...
Ni vse res kar napišem

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 8:09 pm

noj, ne toliko quotat kr lahko dobiš ban.
abbe, zakaj formule in ostali športni avti nimajo ABS? zato kr je neuporaben za pilote

noj
Novinec

Napisal/-a noj Sr feb 04, 2009 8:18 pm

evo dva filmčka za primerjavo:

http://www.youtube.com/watch?v=MmMjAvSgKWU

http://www.youtube.com/watch?v=O7OxQNjRvR0&NR=1

Ko začne zavirati je na spolzki podlagi, nato preide na suho podlago...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr feb 04, 2009 8:23 pm

PiWPiW je napisal/-a:noj, ne toliko quotat kr lahko dobiš ban.
abbe, zakaj formule in ostali športni avti nimajo ABS? zato kr je neuporaben za pilote

Zato, ker so jim ga prepovedali
Slika

noj
Novinec

Napisal/-a noj Sr feb 04, 2009 8:28 pm

AndrejD je napisal/-a:
PiWPiW je napisal/-a:noj, ne toliko quotat kr lahko dobiš ban.

Zato, ker so jim ga prepovedali

Baje, da zaradi varnosti, kakor vse ostale omejitve, ki so vedno seveda pogojene z varnostjo... :P

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 04, 2009 8:36 pm

noj je napisal/-a:evo dva filmčka za primerjavo:

ja res si super primerjavo naredu (1. nista ista avta, 2. nista isti hitrosti). Je pa res, da pri prvem videu klikneš na 1. zadetek na desni strani, kjer je prava primerjava.

Sicer pa neki: Če bi bil ABS tok brezvezn, kot da nekateri tukaj opisujete, zakaj pa potem ni isto tipke za izklop, kot je to za ASR in ESP?
Slika

noj
Novinec

Napisal/-a noj Sr feb 04, 2009 8:53 pm

IcEm4n je napisal/-a:
noj je napisal/-a:evo dva filmčka za primerjavo:

ja res si super primerjavo naredu (1. nista ista avta, 2. nista isti hitrosti). Je pa res, da pri prvem videu klikneš na 1. zadetek na desni strani, kjer je prava primerjava.

Sicer pa neki: Če bi bil ABS tok brezvezn, kot da nekateri tukaj opisujete, zakaj pa potem ni isto tipke za izklop, kot je to za ASR in ESP?

Res je. Moja napaka :?

Redki so avtomobili, kjer lahko popolnoma izklopiš esp. Samo pri kakšnih res športnih izvedbah, naprimer porsche, da se lahko poigravaš z zadkom. Mislim, da predvsem zaradi uživanja, pri malo bolj dinamični vožnji s poigravanjem zadka za tiste, ki si tega res želijo.

Meni je bolj zanimivo vprašanje, zakaj se abs sploh vgrajuje serijsko v večino novih avtomobilov? Jaz mislim da zato, ker večino ljudi ko zablokirajo kolesa zagrabi panika, in neznajo pravilno odreagirat, in je posledično zaradi tega bolj varen. Potem pa je tukaj posledično tudi večji občutek varnosti...
Zadnjič spremenil noj, dne Sr feb 04, 2009 9:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 04, 2009 9:07 pm

ABS je "trotlziher", pravi profesionalni voznik bi imel brez njega krajšo zavorno pot..ampak takih ni ravno veliko med nami. Vidim, da vas večina niti ne ve, čemu je namenjen abs :roll: .

Ja, moja povprečna hitrost po AC je nad 160, 110 na AC bi se lahko peljal samo po snegu..mogoče :D

Če jaz vozim magari 300 po levem pasu AC ne ogrožam nikogar, če le ta pogleda v ogledala i da smernik da namerava zaviti pravočasno!!!, če ga ne, je za moje pojme kriv on, ker bi zletel v njega tudi s 130. ( pustmo posledice trka pri večji hitrosti vnemar, čeprav tud pr 130 bi umrl, pr 300 bi še bolj umrl :D ).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr feb 04, 2009 9:10 pm

noj je napisal/-a:1. Kar se tiče videa mi je neokusen, in mislim da ne doseže svojega cilja. Tisti, ki se zaveda, kaj lahko prinese objestna, nezbrana vožnja, ta video ne potrbuje. Tisti, ki se ne zaveda, bo lahko pogledal tisoč takih videov, pa nebo nič pomagalo.

2. Kar se tiče hitre vožnje, je nevarna, o tem ni dvoma. Kaj nekdo pojmuje pod hitro vožnjo, pa je že druga stvar. Omejitve so nek splošen predpis, ki naj bi veljale za vse. Vendar je treba upoštevati, da z večjimi, močnejšimi in dražjimi avtomobili, se da recimo enako varno peljati po avtocesti 180km/h, kot z nekim malčkom starim 10let 130km/h, ali še bolj varno. In tudi ta večji, močnejši, dražji in novejši avtomobil, se ustavi enako hitro, ali hitreje iz 180km/h, kot mali iz 130km/h. Tisti, ki ste imeli to sprobati na lastni koži, veste o čem govorim.

3. Kar se tiče naše zakonodaje in posledično omejitev, je neumna. To si upam trditi, saj smo po smrtnih nesrečah na prebivalca v samem vrhu.

4. Za konec pa bi naprosil vse, da ne jemljite zakona v svoje roke, vozite zbrano in ne ovirate hitrejših voznikov, saj ste s takšnim početjem ravno tako nevarni in nekulturni, kot oni, če ne še bolj!

:tomidelej:

1. Se popolnoma strinjam, je pa res, da tak video nikakor ni škodljiv (dokler nam ga ne vsiljujejo na vsakem koraku), če koga zadane in če se kdo nad njim zamisli, super, ostali se pa posledic nezbranosti v prometu, neposrečenih reakcij, neznanja voziti in pa nesrečnih okoliščin bodisi že zavedajo bodisi jim očitno ne pomaga nič, tudi taki in podobni posnetki ne. Mene osebno ta video odvrača, ne maram gledati takih prizorov, sploh ker so prikazani kot posledica nerealnih dogodkov (honda) ali pa popolne nepazljivosti (pešci).

2. Se popolnoma strinjam, besedna zveza hitra vožnja je popolnoma relativen pojem.

3. Sama zakonodaja niti ni tako neumna, veliko večji problem je v njenem izvajanju in pa v neprimernih kaznih. Omejitve so nažalost marsikje zelo butaste. Osnovni problem katastrofalnega stanja na slovenskih cestah je pomoje v tem, ker se pri nas mešajo balkanska mentaliteta, slovenska nevoščljivost in zaplankanost ter "evropska" težnja po doslednem spoštovanju še tako butastih predpisov. To, ob generalno gledano zelo slabem vozniškem znanju in ogromnem egoizmu slovenskih voznikov, povzroča največ nesreč.

4. :clapclap

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 10:24 pm

lizard, veš zakaj imam opozorilo? kr sm se razpizdil na enga **** podobnemu tebi ki se dela pametnega. kaj me imaš za komentirat ko pa ne zastopiš kaj pišem. premalo veš da bi razumel! samo s tem se ne moreš sprijaznit in trmaš svoje!

še ena zanimiva, večina se tle neki dela pametno a ne vejo niti kako dela ABS. koga tle zaje*****e??

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr feb 04, 2009 10:55 pm

PiWPiW je napisal/-a:tipičen primer žabarja.pa še fijata vozi :roll:

Pridi v Ljubljano pa ti pokažem kaj žabarji znamo...

PiWPiW je napisal/-a:lizard, veš zakaj imam opozorilo? kr sm se razpizdil na enga **** podobnemu tebi ki se dela pametnega. kaj me imaš za komentirat ko pa ne zastopiš kaj pišem. premalo veš da bi razumel! samo s tem se ne moreš sprijaznit in trmaš svoje!

še ena zanimiva, večina se tle neki dela pametno a ne vejo niti kako dela ABS. koga tle zaje*****e??

Sodeč po tvojem pisanju(nabijanju) si vsaj trikratni doktor s konkretnega področja...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr feb 04, 2009 11:18 pm

Hehe. Najbolj zanimivo je da se vsi kregate kk ste najboljsi in kk so drugi slabi, da bi pa na cesti to dokazal se pa nobenmu ne lub. Haha.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr feb 04, 2009 11:31 pm

PiWPiW je napisal/-a:lizard, veš zakaj imam opozorilo? kr sm se razpizdil na enga **** podobnemu tebi ki se dela pametnega. kaj me imaš za komentirat ko pa ne zastopiš kaj pišem. premalo veš da bi razumel! samo s tem se ne moreš sprijaznit in trmaš svoje!

Bo kar obratno, ti ne zastopiš nič in se delaš nadpametnega, ne glede kako se ljudje trudijo, da ti razložijo popolnoma enostavne stvari, ki strmijo k izboljšanju človeštva.

Verjetno ti v življenju nikoli nihče ne pove, da si pameten in izobražen človek ter dober voznik, zato moraš v vsakem postu furat samohvalo, da si s tem zdraviš ego. Siromak.

P.S. Lahko tisti, ki je zbrisal poste argumentira svoje dejanje prosim? 8)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če feb 05, 2009 12:50 am

Ti bom kar jaz: kregali bi se se naprej in naspamali dodatnih 10 strani v tem casu bi se debata ovijala se okoli kamenja na cesti a na koncu bi bilo se vedno 10 strani odvecne kregarije.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če feb 05, 2009 4:59 am

speedfreak je napisal/-a:ABS je "trotlziher", pravi profesionalni voznik bi imel brez njega krajšo zavorno pot..ampak takih ni ravno veliko med nami. Vidim, da vas večina niti ne ve, čemu je namenjen abs :roll: .

Ja, moja povprečna hitrost po AC je nad 160, 110 na AC bi se lahko peljal samo po snegu..mogoče :D

Če jaz vozim magari 300 po levem pasu AC ne ogrožam nikogar, če le ta pogleda v ogledala i da smernik da namerava zaviti pravočasno!!!, če ga ne, je za moje pojme kriv on, ker bi zletel v njega tudi s 130. ( pustmo posledice trka pri večji hitrosti vnemar, čeprav tud pr 130 bi umrl, pr 300 bi še bolj umrl :D ).

Pravega profesionalnega voznika ABS ne ovira, tako kot večino "strokovnjakov" tu. Saj se nima zakaj vklopiti...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov