C4V4L13R je napisal/-a:piwpiw:
potemtakem bi bila zavorna pot na ledu krajša kot na suhi cesti, pa to vemo, da ni res kajne? z absom ali brez, zato ne kvasi neumnosti
ne kvasi neumnosti, točno tako!
C4V4L13R je napisal/-a:piwpiw:
potemtakem bi bila zavorna pot na ledu krajša kot na suhi cesti, pa to vemo, da ni res kajne? z absom ali brez, zato ne kvasi neumnosti
cruiser1 je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:
Ko sem delal v luki sm imel svoj tempo. precej dinamičen lahko rečem. delali smo tudi po 12 ur in sam veš da nisi tako zbran kot prvo uro. še težje je če delaš ponoči. takrat se ti samo spi. samo ne! jaz ravno zato kr sm imel svoj tempo in svojo stalno koncentracijo sm lahko delal brez hibno. ker so me že spet opzali da vozim prehitroso rekli da morem zmanjšat. ok, sm vozil kot en polž. spalo se mi je miljon več kot prej in ni se mi dalo sploh več razimšljat kaj se dogaja. kr so vidli da sm bolj spal kot vozil so me dali da pucam cesto. če bi me pustili delat kot sem delal bi delal do konca BP, tako pa sm skoraj spal za volanom.
PiWPiW! Po temle kar si napisal si očitno zelo nevaren, nesposoben in neodgovoren voznik! Če voziš počasi spiš, če se hočes zbuditi oziroma biti skoncentriran na vožnjo moraš pa divjati- odlično! Človek, ki rabi dodatno motivacijo, da je zbran za volanom (hitrost, radio, pogovor, ročni menjalnik...) je nesposoben in nevaren! Če motivacijo potrebuje zato ker je preutrujen je pa totalno neodgovoren!
Želim si, da bi bilo manj PiWPiWov na cestah!
Glede videa pa samo tole: tistim, ki so namenjeni to vrstni videi se na to itak požvižgajo in jim nikoli ne da mislit!
abbe je napisal/-a:noj je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:abbe je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:andrej, okoli 26m! (brez upoštevanja ABS)
okoli 26m pri kakšni hitrosti ?
Mislim da sem te za 50km/h in 60km/h vprašal, sedaj pa še te za 200km/h vprašam
kaj to pomen brez upostevanja abs-ja?
če se upošteva ABS se zavorna pot podaljša.
andrej in pero, kr sami si dejte zračunat. meni se ne da!
Robi? hmm mislim da ga poznam. tisti je zares en velik ...
Recimo zavorna pot bmw m3 csl (e46) iz 100-0km/h je 33.3m. Zavorna pot novega Forda S-maxa 2.0i iz 100-0km/h pa je 50.4m. Kaj hočete s to zavorno potjo povedati??? Od avtomobila do avtomobila je različna.![]()
Če že sprašujete vkolpite možgane, in pravilno zastavite vprašanje! V tem primeru naj se pove, na kateri avtomobil naj se nanašajo rezultati zavorne poti!
no dj ne bod pametn koj kle neki.ve se da se gre za hondo civic.ce bi mal spremljal debato bi vedu to,ne pa da zj kle neki pamet solis.....
noj je napisal/-a:C4V4L13R je napisal/-a:piwpiw:
Dej malo pomisli, kaj pišeš, preden pišeš, in svoje trditve probaj tudi utemeljit, če jih seveda sploh lahko. To kar ti trdiš, ni nobeden napisal.
Ti pa priporočam en poskus. Zapelji se nekam, kjer boš imel veliko površino ledu. In probaj kako zavore delujejo z abs-om, in kako brez pri enaki hitrosti( namig: z abs-om zavore sploh ne bodo delovale, brez seveda delujejo).
Potem, ko boš prišel do te ugotovitve, pa mi povej, kdaj se prej ustaviš: ko zavore delujejo, ali ko zavore ne delujejo?
AndrejD je napisal/-a:PiWPiW je napisal/-a:noj, ne toliko quotat kr lahko dobiš ban.
abbe, zakaj formule in ostali športni avti nimajo ABS? zato kr je neuporaben za pilote
Zato, ker so jim ga prepovedali
noj je napisal/-a:evo dva filmčka za primerjavo:
http://www.youtube.com/watch?v=MmMjAvSgKWU
http://www.youtube.com/watch?v=O7OxQNjRvR0&NR=1
Ko začne zavirati je na spolzki podlagi, nato preide na suho podlago...
IcEm4n je napisal/-a:noj je napisal/-a:evo dva filmčka za primerjavo:
http://www.youtube.com/watch?v=MmMjAvSgKWU
http://www.youtube.com/watch?v=O7OxQNjRvR0&NR=1
Ko začne zavirati je na spolzki podlagi, nato preide na suho podlago...
ja res si super primerjavo naredu (1. nista ista avta, 2. nista isti hitrosti). Je pa res, da pri prvem videu klikneš na 1. zadetek na desni strani, kjer je prava primerjava.
Sicer pa neki: Če bi bil ABS tok brezvezn, kot da nekateri tukaj opisujete, zakaj pa potem ni isto tipke za izklop, kot je to za ASR in ESP?
noj je napisal/-a:1. Kar se tiče videa mi je neokusen, in mislim da ne doseže svojega cilja. Tisti, ki se zaveda, kaj lahko prinese objestna, nezbrana vožnja, ta video ne potrbuje. Tisti, ki se ne zaveda, bo lahko pogledal tisoč takih videov, pa nebo nič pomagalo.
2. Kar se tiče hitre vožnje, je nevarna, o tem ni dvoma. Kaj nekdo pojmuje pod hitro vožnjo, pa je že druga stvar. Omejitve so nek splošen predpis, ki naj bi veljale za vse. Vendar je treba upoštevati, da z večjimi, močnejšimi in dražjimi avtomobili, se da recimo enako varno peljati po avtocesti 180km/h, kot z nekim malčkom starim 10let 130km/h, ali še bolj varno. In tudi ta večji, močnejši, dražji in novejši avtomobil, se ustavi enako hitro, ali hitreje iz 180km/h, kot mali iz 130km/h. Tisti, ki ste imeli to sprobati na lastni koži, veste o čem govorim.
3. Kar se tiče naše zakonodaje in posledično omejitev, je neumna. To si upam trditi, saj smo po smrtnih nesrečah na prebivalca v samem vrhu.
4. Za konec pa bi naprosil vse, da ne jemljite zakona v svoje roke, vozite zbrano in ne ovirate hitrejših voznikov, saj ste s takšnim početjem ravno tako nevarni in nekulturni, kot oni, če ne še bolj!
PiWPiW je napisal/-a:tipičen primer žabarja.pa še fijata vozi
PiWPiW je napisal/-a:lizard, veš zakaj imam opozorilo? kr sm se razpizdil na enga **** podobnemu tebi ki se dela pametnega. kaj me imaš za komentirat ko pa ne zastopiš kaj pišem. premalo veš da bi razumel! samo s tem se ne moreš sprijaznit in trmaš svoje!
še ena zanimiva, večina se tle neki dela pametno a ne vejo niti kako dela ABS. koga tle zaje*****e??
PiWPiW je napisal/-a:lizard, veš zakaj imam opozorilo? kr sm se razpizdil na enga **** podobnemu tebi ki se dela pametnega. kaj me imaš za komentirat ko pa ne zastopiš kaj pišem. premalo veš da bi razumel! samo s tem se ne moreš sprijaznit in trmaš svoje!
še ena zanimiva, večina se tle neki dela pametno a ne vejo niti kako dela ABS. koga tle zaje*****e??
speedfreak je napisal/-a:ABS je "trotlziher", pravi profesionalni voznik bi imel brez njega krajšo zavorno pot..ampak takih ni ravno veliko med nami. Vidim, da vas večina niti ne ve, čemu je namenjen abs.
Ja, moja povprečna hitrost po AC je nad 160, 110 na AC bi se lahko peljal samo po snegu..mogoče![]()
Če jaz vozim magari 300 po levem pasu AC ne ogrožam nikogar, če le ta pogleda v ogledala i da smernik da namerava zaviti pravočasno!!!, če ga ne, je za moje pojme kriv on, ker bi zletel v njega tudi s 130. ( pustmo posledice trka pri večji hitrosti vnemar, čeprav tud pr 130 bi umrl, pr 300 bi še bolj umrl).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov