Petersilj je napisal/-a:Moj pristop k stvari je taki, da ko prehitevam pač prehitevam (ne verjamem da kdaj pod 130 km/h). Takoj po opravljenem manevru prehitevanja pa se vrnem na vozni pas. Če prehitevem daljšo kolono tovornjakov, avtov pod 130, pomeni da vozim dlje časa na prehitevalnem. Zdaj pa, če med prehitevanimi vozili ni placa, da bi se varno umaknil, če mi kdo prileti od zadaj, jebiga, bo on bremzal in počakal, pridem tako daleč, da se lahko varno umaknem. Ne bom pa šel ekstremno pospševat samo zato, da bi on prej prišel mimo. Se bo moral nekako sprijaznit s tem, da njegov čas ni več vreden kot moj denar (bencin).Poleg tega je pa on v prekršku, tako da še moralno nima kaj skakat. Čeprav to marsikateri dela!
Ko pa se mi da (prazna cesta ponoči), pa si tudi sam dam duška. Nikoli, ponavljam NIKOLI pa se ne lepim nobenemu v rit, mu ne hupam in ne blendam, pa čeprav ga dohitim na prehitevalnem pasu. Tudi če je kamion! Preprosto se mi ne zdi kulturno. So me lepo vzgojili,ne?
Točno tako sem reagiral tudi jaz. Vendar kako naj xandreju, bassu in ostalim herojem dopovemo, da se čisto v vsaki situaciji ni možno umaknit? On bo še zmeraj trdil, da sem ga izsilil, pa tudi če sem redno spremljal promet in ga v trenutku ko sem zavil ni bilo videt. Ne vem koliko se je peljal, a sem prepričan da se on ni umaknil na vozni pas, ko je bil le-ta prost. Opazil se ga dokaj hitro, zato sem ocenil, da je bila njegova hitrost 180-190 km/h. Če bi bil vozni pas prost, me ne bi bilo na prehitevalnem. Tako pa pač naj počaka, da prehitim z mojo hitrostjo. Potemtakem imam tudi jaz pravico vozit 130 km/h ali še počasneje, prav tako kot imate vi pravico vozit več kot 130. Se strinjam, da so omejitve za stare avtomobile, a tudi takšni se vozijo. Strinjam se tudi, da bi jih lahko dvignili na 150. A dokler so omejitve 130, se bomo pač vozili 130. Ne bom dajal denarja za bencin in kazen, zaradi tega ker se mulotu zviša ego, ko me prehiti.
Bass, zdaj mi tebe silimo da moraš voziti po omejitvah. In da je višja hitrost bolj "kulturna". Vendar te moram razočarat, da je kljub vsej kulturi zakon na "naši" strani. Sicer je malo nesramno, (za kar se opravičujem) a vseeno me zanima kako boš ti tvojo kulturno vožnjo in siljenje v vožnjo po omejitvah razlagal našim vrlim policistom, ko te ustavijo z ProVido pri 160 km/h? Zakon je za vse enak (oz. naj bi bil).
xandrej, še enkrat: Promet je živa stvar, čisto vsega se tudi ne da predvideti. In če njega ni bilo zadaj takrat ko sem jaz menjal vozni pas, potem je avtomatsko kriv on, če se mi zaleti v rit. Ampak mene bolj skrbi kaj bo naredilo z mano..
Vidim, da obstajajo še nekateri, ki trezno razmišljajo (Kritik, mišek, alex3...). Ostalim pa se tako ne da nič dopovedat. "Če hočem bom kršil zakon." - To je sicer res, a boš tudi odgovarjal za posledice. Dokler je to samo denarna kazen je ok, a žal so tudi hujše stvari. Da je takšno razmišljanje otročje pa sploh nima smisla pisat. Nekdo je dal lep primer: "Avto je orožje. Torej če ga ti lahko uporabljaš kakor hočeš, potem tudi jaz lahko streljam s pištolo kakor mi paše." A vendar ni tako.
Lp