Debate, ki niso vezane na ostala področja...

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Sr jan 06, 2010 10:06 am

Tud jaz sem mislil, da se da it 70km/h brez problema.:x

Rezultat: Odtrgan odbijač, razsuta prednja leva luč in zvit blatnik ter odtrgana tablica.
Na srečo sem se lahko brez težav pripeljal do mehanika. :)

Blagi levi ovinek, potem ravnina(rahlo navzgor, zvožen sneg). V ovinku me je začelo zanašati, poskusil sem rešiti avto(pri hitrosti manj kot 40 ni problema), vendar po plesanju levo in desno s sprednjim levim delom avta bočno priletim v drevo in grmovje(na srečo je bila ob trku nizka hitrost in prazna cesta). Po trku me je še zasukalo za 180 stopinj kot pri kakem rallyju.

Pomembno je , da sem cel, brez posledic. :) Poznalo se bo samo v denarnici.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr jan 06, 2010 10:17 am

mišek je napisal/-a:Tak primer sem mel včeraj, lepo v drugi brez gasa navzdol, šlo je ene 30km/h, potem pa, ko sem začutil, da pod kolesi ni vse v najlepšem redu, hoče pred ovinkom to hitrost obdržat, da mi ne bi dvigovalo obratov, na rahlo pobožam bremzo, potem je pa hudič, kolesa začnejo blokirat, avto ti še pospeši, ovinek pa vedno bližje oops Na srečo v ovinku cesta ni bila ledena in kolesa so prijela.
Jaz mam kar strah pred takimi spusti, ko sploh ne veš kaj te čaka, ali je led ali ne. Ko pa se enkrat spustiš dol pa tako ni vrnitve nazaj.

Drugič uporabi sklopko...odvzela bo vrtilni moment in avto se bo lepo peljal čez ovinek...Sam sem že neštetokrat bil v takšni situaciji (gorski prelazi, smučarska središča...). V skranji sili (ob zaviranju in blokadi koles) pomaga poleg sklopke tudi ročna in zasuk volana.

Sicer pa, ko je že takšna tema...res se da peljati tudi hitreje, samo ustaviti se, je pa druga zgodba. Nekoč sem se tudi sam izživljal. Na prazni AC je bil poteptan, nesplužen sneg. Na ravnini sem ga poteral do 150 km/h. Po ravnini je še šlo nekako,sem pa točno začutil, da je avto skrajno občutljiv pri premikanju volana in bi že ob najmanjšem ovinku lahko zletel s ceste...jah, mlada, nora in nizkušena leta... :?

Kakorkoli, nobene gume na tem svetu in pa tudi verige, ne bodo pomagale, če bo hitrost prevelika, cesta pa ledena. Imam izkušnjo z verigami in letnimi gumami. Na silvestrovo noč (mislim, da leta 95) sem se ob 10. zvečer kot frajer s ketnami in letnimi gumami odpravil na teren, poln sam sebe (letne gume+ketne=smrtna kombinacija). Snežilo je pa tako, da si komaj kaj videl...Na cesti zglajen sneg, spodaj verjetno led. Peljal sem se ravno kakšen kilometer in pridem na klanec navzdol (Javnorniški klanec, Ravne). Samo, da sem rahlo zapremzal, je avto začel poplesavati levo in desno. Rodeo sem umiril s skrajnimi močmi in zadnji hip. Na srečo je bila prazna cesta. Nikoli več kaj takega!

Potrebno se je torej res prilagoditi stanju na cestah (hitrost in dobra oprema) in se da vse normalno zvozit.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jan 06, 2010 11:30 am

He, he mene je tudi danes plozalo.
Malo prehitro sem prišel v ovinek, najprej začne sprednji konec vlečt ven, spustim gas čez nekaj časa kolesa zagrabijo in zavije v drugo stran, mi odnese rit... Tak sem se lovil levo desno ene trikrat ali štirikrat, na koncu se pa mi je rit toliko odneslo, da ga nisem več ulovil in sem se zapeljal s sprednjim delom v splužen sneg. Na srečo je sem pri tistem lovljenju izgubil toliko hitrosti, da ko me je poprek zasukalo sem še samo kak meter porinil v cel sneg (tam ni bilo roba). Sem pa že imel v glavi, da od tam ne bom izkopal, dam v rikverc pa me samo porine nazaj na cesto. Sem si oddahnil :)

Sem mel pa srečo, da nasproti ni bilo nobenga in pa enkrat sem že bil čisto blizu ograje oops.
Sem si pa čist sam kriv, spredaj sem videl enega, ki je bolj počasi vozil in sem mu hotel priti čimprej za rit, da bi ga lahko potem na ravnini prehitel :bonk
Potem je bilo pa vredu, mi je pobegnil, da ga nisem več videl :)
Je sranje to, ko te začne ven vlečt. Pa sej, če bi imel več prakse bi se ulovil, to je pa hudič, ko zamudiš pravi trenutek, potem te pa vedno bolj meče. Bi mogel met kak tak park plac za trening :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jan 06, 2010 11:41 am

@dejvi; sklopko stisneš ja, samo potem ga moreš pa z bremzami držat, kar je pa spet ne mogoče. Če pa samo sklopko stisneš potem pa začne preveč letet, kaj boš pa potem ;)

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Sr jan 06, 2010 12:30 pm

mišek je napisal/-a:@dejvi; sklopko stisneš ja, samo potem ga moreš pa z bremzami držat, kar je pa spet ne mogoče. Če pa samo sklopko stisneš potem pa začne preveč letet, kaj boš pa potem ;)

Ko stisneš sklopko se kolesa prosto vrtijo in imajo več oprijema. Rečeno in tudi v praksi preizkušeno na dnevu varne vožnje. Med drugim ko smo s 60kmh se na drseči podlagi izogibali 3 zaporednim oviram, je inštruktor izrecno povedal naj nihče ne bremza. Seveda se je našla cvetka ki je nagonsko bremzala in je oprala podvozje :lol:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr jan 06, 2010 1:18 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst samo upam, da zvečer spet začne padat in da pada še 10 dni skupaj. Bo vsaj malo snega. Upam na en meter snega v ljubljani.

Word ! :D
Če ga bo v Lj 1 meter ga mora bit pri nas usaj 2 :D
Potem pa pomojem res nebi bilo gužve, vrjetno bi se le najbolj hrabri in zimskih radosti željni podali na ceste. :D

Kako se mi je fajn zdelo danes zjutraj pred zdravstvenim domom v Novem mestu, vsi spluženi parkingi polni, ljudje stojijo in se živcirajo. Jaz pa 4×4 pa v celga v nesplužen parking ! Zaparkiram, zaklenem in grem 8) :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 06, 2010 1:20 pm

Evo lepa beseda, lepo mesto najde! Pr nas v LJ že pada na polno spet. Upam da vsaj 10 dni ne neha.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jan 06, 2010 1:46 pm

nebivedu je napisal/-a:Evo lepa beseda, lepo mesto najde! Pr nas v LJ že pada na polno spet. Upam da vsaj 10 dni ne neha.

sem skoraj 100% da si iz bloka doma,ali pa nimate doma urejene okolice,da ne rabiš kidat snega. :?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Golobcic
Nov uporabnik

Napisal/-a Golobcic Sr jan 06, 2010 1:56 pm

Jejjj sneg !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 06, 2010 1:59 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Evo lepa beseda, lepo mesto najde! Pr nas v LJ že pada na polno spet. Upam da vsaj 10 dni ne neha.

sem skoraj 100% da si iz bloka doma,ali pa nimate doma urejene okolice,da ne rabiš kidat snega. :?

x2

Jaz sem skidal pred pol ure (drugič danes), pa je že spet vse zameteno...še en krog s štirikolesnikom nimam cajta it :cry:

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr jan 06, 2010 2:05 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst samo upam, da zvečer spet začne padat in da pada še 10 dni skupaj. Bo vsaj malo snega. Upam na en meter snega v ljubljani.

x2 pr nas upam da ga bo 2m :D :D :D

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr jan 06, 2010 2:07 pm

peroRS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:

x2

Jaz sem skidal pred pol ure (drugič danes), pa je že spet vse zameteno...še en krog s štirikolesnikom nimam cajta it :cry:

Štirikolesnik je pa zakon za te razmere. Js s svojim krosom nč ne morm to sam zadn konc nekam nese :(

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 06, 2010 2:12 pm

Kaj se sekirate jest sem danes že ob treh vstal, da sem mojo garo spucal in skidal dvorišče. Ker je ostalo še malo časa sem spucal še osebni avto in fotru dvorišče.
(ga boli rama).

Načeloma se strinjam in si tudi jast želim še več snega a kaj ko napovedi kažejo nasprotno.

Lep zimski pozdrav vsem ljubiteljem snega in kidanja. :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 06, 2010 2:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:

Potem si pa 100% narobe!!!

Sem v hiši, samo doma noben več nima osebnega avta, vsi imamo terence, tako da ni panike, vsedeš se in se odpelješ, če pa hoče sosed po ulici mimo moje bajte, bo pa že skidal, ker jaz ne bom. Men dol visi za kidanje, ne tekmujem v tekmi, kdo bo imel najlepše dvorišče. To naj drugi, ki se jim da to počet.

V življenju je mnogo stvari bolj pomembnih od kidanja snega.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr jan 06, 2010 2:27 pm

To tud meni ni jasno. Še ne neha padat sneg, nekateri ste že v akciji in kidate.
Čeprav imamo mi tud spucano ker ima dedek pač preveč energije in časa :D

Sicer nebi blo..

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Sr jan 06, 2010 2:29 pm

Meni vedno plug na dvorišče zmeče sneg :x In moram skidati tisto, da lahko pridem na cesto, če bi imel malo višji avto bi še šlo čez. Preden sem ga spustil je šlo, če ni bilo ravno pol metra snega :) Pa še avto moram vedno spucati, ker ga nimam v garaži :?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jan 06, 2010 2:41 pm

Dans sm bil pa najhitrejši na avtocesti :D :lol: Nevem kaj je folku da se 80 cjazi za tovornjaki k je mejčkn snega... pa drugje po 50, po mestu 30.. dejte raj doma ostat če vas je tk strah no,..

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr jan 06, 2010 2:52 pm

Sneg je sran**.
Ceste postanejo ''lazišče'', ker se vsi lazijo.
Pločniki postanejo ''plundrišče'', ker je povsod plundra.
V tem tednu je bilo treba kidat vsak dan, včasih 2x, ker imamo v Kočevju srečo,
da dobimo ves ostanek snega, ki ni padel po ostali Sloveniji. Hvala, tistim zgoraj.

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Sr jan 06, 2010 3:39 pm

NejcZ je napisal/-a:Dans sm bil pa najhitrejši na avtocesti :D :lol: Nevem kaj je folku da se 80 cjazi za tovornjaki k je mejčkn snega... pa drugje po 50, po mestu 30.. dejte raj doma ostat če vas je tk strah no,..

Bolje prepočasi kot prehitro. Jaz sem ga že nasrkal.
Dejstvo je, da že mokra cesta zmanjša oprijem za 50%, brozga in sneg pa še precej več.
Sem pa tud imel že jutranjo telovadbo s kidanjem poti do garaže :)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr jan 06, 2010 3:45 pm

v Ljubljani se danes špara :?
pada 2 minuti, nato neha 2 uri, pa spet 2min pada...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov