Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So mar 06, 2010 8:50 pm

nalcoq4 je napisal/-a:A ni čudno da se napake v največji meri začnejo v Ameriki kjer je tudi največje število napak? Po moje je to "ameriški"način kako vrnit GM med žive saj jim Japonci odžirajo 3/4 trga...Pravzaprav pa je bilo za pričakovat takšno gonjo proti japoncem, saj se japonski avtomobili že vrsto let držijo na vodilnih mestih po kvaliteti in zanesljivosti.Če pogledamo malo nazaj v zgodovino so se Američani Japoncev že od nekdaj bali, zato se že vključno z drugo svetovno vojno, Američani poslužujejo najbolj pritlehnih načinov Japonske diskvalifikacije.Nebo jim uspelo.
;)

:rofl
Kakšne pa ti prbijaš! Pa Gosic in še nekateri tudi. :EE Kok ste pa stari, no? GM ima prste vmes ja! So toyoti podtaknili pedalo za gas. :lol: Zgolj v vednost v ZDA se z vsako podobno veliko napako sproži velika gonja proti proizvajalcem! Ne samo tujim! Tudi Ford in GM sta v preteklosti že občutila kako je to, če na njihovem avtomobilu kaj ne štima. Tko, da prenehajte z nekami zarotami proti japoncem.
Pa še celo zgodovino nekaj omenjaš :roll: ! Kdo je koga napadel v drugi svetovni vojni? Pa čisto tako mimogrede, japonci so bili fašisti in jih je bilo potrebno ustaviti tako, kot naciste. In kdo bi jih, če jih takrat nebi američani? Ampak ti si verjetno prepričan, da so američani napadli japonce zato, da bi uničili toyoto :har
Dej malo pošlihti svojo glavo preden še kaj bolj blesavega zineš.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So mar 06, 2010 8:59 pm

esem je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Mene zanima, koliko ima tole GM prstov vmes in ostali ritopiki.

Ogromno!
V vsako Toyoto, ki so jo Američani kupili zadnjih nekaj let, so GM-jevci vdrli in zamenjali tepihe in pedale za gas, kljub nevarnosti za življenja! :roll: :roll:

No, vsakemu oslu, ki kaj napiše na internet in v cajtng, pa res ni treba verjet. Je že res da je to ogromna Toyotina napaka, da nebo pomote. Ampak mislim da so tudi ostale znamke marsikaj pometle pod preprogo. Tako da tvoj napad na moj post nima ne riti ne glave. Dejstvo je, da je ameriška avtomobilska industrija v največji, kako bi rekel tisti vic, japonka z največjo : Matako kojama.
Tudi jasno je, da je Toyota največji prodajalec avtomobilov v Ameriki. In za denar, bi se vsak stepel, marsikdo bi ubijal.
Tudi za 11 September ni nič jasno, kdo je ubistvu napadel. Špekulacije so tudi z raketami. Špekulacije so, da so bli na avijonu ameriški vojaki. Špekulacije so da so teroristi. Ampak dejstvo je, da ima amerika v Iraku nafto.

Človek je ovca in medij ga lahko vrti okoli mazinca po dolgem in počes.
In če je denar, je možno vse.

In prosim vse ostale privržence za svojega američana, da se umiri.
Imate kake podatke, notranje, da to ni možno? Da so ljudje vaše znamke, največji angeli?

Danes ima vsak avto kako napako, tako ali drugačno. Tudi ko se dela, to tudi sam vidim in marsikdo med nami kaj včasih naredi površno. Pa reče, mah je že uredu.
Tako je bilo pa tukaj. Cenovno ugodno,cenovno nevarno. Denar so pa požrli. Tako kot ga vsak.

cruiser1 je napisal/-a:
nalcoq4 je napisal/-a:A ni čudno da se napake v največji meri začnejo v Ameriki kjer je tudi največje število napak? Po moje je to "ameriški"način kako vrnit GM med žive saj jim Japonci odžirajo 3/4 trga...Pravzaprav pa je bilo za pričakovat takšno gonjo proti japoncem, saj se japonski avtomobili že vrsto let držijo na vodilnih mestih po kvaliteti in zanesljivosti.Če pogledamo malo nazaj v zgodovino so se Američani Japoncev že od nekdaj bali, zato se že vključno z drugo svetovno vojno, Američani poslužujejo najbolj pritlehnih načinov Japonske diskvalifikacije.Nebo jim uspelo.
;)

:rofl
Kakšne pa ti prbijaš! Pa Gosic in še nekateri tudi. :EE Kok ste pa stari, no? GM ima prste vmes ja! So toyoti podtaknili pedalo za gas. :lol: Zgolj v vednost v ZDA se z vsako podobno veliko napako sproži velika gonja proti proizvajalcem! Ne samo tujim! Tudi Ford in GM sta v preteklosti že občutila kako je to, če na njihovem avtomobilu kaj ne štima. Tko, da prenehajte z nekami zarotami proti japoncem.

Zgodovina ti lih negre. Američani so v drugo svetovno vojno vstopili, z ladjo, ki so jo poslali v nemške vode. Nemci so jo potopili.
Japonci pa so napadli Američane, ker so se bali za svoj delež nafte.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So mar 06, 2010 9:11 pm

Gosic je napisal/-a:
Zgodovina ti lih negre. Američani so v drugo svetovno vojno vstopili, z ladjo, ki so jo poslali v nemške vode. Nemci so jo potopili.

Aha! Torej so bili japonci "good guys". Se opravičujem! Očitno bi res morali zmagati japonci in nemci. Očitno so amerikanci vse zajaebali, ker so se vmešali v drugo svetovno vojno. Kdo jih je sploh prosil? Banda!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So mar 06, 2010 9:31 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

Aha! Torej so bili japonci "good guys". Se opravičujem! Očitno bi res morali zmagati japonci in nemci. Očitno so amerikanci vse zajaebali, ker so se vmešali v drugo svetovno vojno. Kdo jih je sploh prosil? Banda!

In tvoj point odgovora se skriva kje?
Si užaljen, ker so Američani ene vrste bad guys?
Nikjer nisem napisal da bi morali zmagat Nemci, ali Japonci. Hitler je imel dober namen, za svojo državo seveda. Japonci pa so napadli, kot sam homosapiens, ko je branil ozemlje, kjer so bile dobrine. Torej imamo to v krvi. In to kar imamo v krvi, si točno zdajle pokazal, ko braniš svojo 'dobrino'.

Pa lep vikend.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So mar 06, 2010 9:40 pm

Gosic je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

In tvoj point odgovora se skriva kje?
Si užaljen, ker so Američani ene vrste bad guys?
Nikjer nisem napisal da bi morali zmagat Nemci, ali Japonci. Hitler je imel dober namen, za svojo državo seveda. Japonci pa so napadli, kot sam homosapiens, ko je branil ozemlje, kjer so bile dobrine. Torej imamo to v krvi. In to kar imamo v krvi, si točno zdajle pokazal, ko braniš svojo 'dobrino'.

Pa lep vikend.

Moj point je samo to, da kvasite bedarije!! Ker mešate toyotino napako z nekimi zarotami in celo zgodovino :roll: !! In res ste smešni, ker po vašem je vedno za vse kriva amerika! :rofl

EDIT: že večkrat ste se mi tu na forumu nekateri zdeli, kot liki iz south parka v celovečercu. BLAME CANADA! Štekaš?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So mar 06, 2010 9:56 pm

Vem kaj imata Kanada in Amerika. Podobno, kot mi in Hrvatje. Ampak point vsega mojega, kar si ti misliš blatenja Američanov je, da je povsot enako. Pri nas je recimo da se s Hrvati nemaramo kriva več ali manj politika in mediji. Zato pa pride do vsega tega. To je zato, da se prodajajo cajtngi, da imajo mediji delo, da so 24kur najbolj brana in obiskana stran in ostali zadovolne in moski svetovi. Zato je to. In verjamem, da če bi prišlo v Nemčiji, do kakega preobrata in podobnega načina, seveda če bi bilo, do iste scene. Se ti ne zdi kot en deja vu. Hitri propad Gm-a in nato hitri 'propad' Toyote na Ameriškem trgu? In v roku pol leta bo: vzpon GM-a?
Pa nimam nič proti ameriškim proizvajalcem, po domače povedano mi čisto dol visi. Ampak so to zagotovo neke zarote, ki jih pač navadni smrtniki nebomo nikoli vedeli.

Glede vojne še: Ameriška ladja je bila potniška, in v new york times news je bil objavlen članek, da se te plovbe te ladje izogibajte, ker je možnost da zavije v Nemške vode. Poleg tega so kot napsortniki Angleži prodajali olja Nemcem, za letala. In veš zakaj? Denar se je obračal. Ljudje so pomrli, mladeniči, poročeni, možje,očetje... zato da je folk kot so Toyoda ali karkoli že, Šroti, na tisoče tajkunov pospravili na miljone in miljarde denarja v svoje žepe. Ista zgodbna je recesija, za njo stoji še čudežni hitri virus h1n1.

To je igra. Žoga smo ljudje.

Uporabniški avatar
heminside
Nov uporabnik

Kraj: Kobarid

Napisal/-a heminside So mar 06, 2010 10:04 pm

V teji tvoji teoriji zarote neki ne klapa. Če bi dejansko šlo za zaroto, ki so jo po tvojem zakuhali GM al ford potem Toyota ne bi tako preprosto priznala napak, ki so jih storili in prevzela vso odgovornost, naredila odpoklic in celo reklamo... Celo rekli so, da se zavedajo, da je njihov razvoj preprosto prehiter in zaradi tega se jim je poslabšala kvaliteta.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So mar 06, 2010 10:19 pm

@Gosic
Prav! Tudi jaz verjamem, da obstajajo razne mučke in zarote v poslovnem svetu, v politiki pa sploh. Ampak vseeno ne bit tako hinavski, potem. Kje ste bili, ko je Toyota postala največji prizvajalec avtomobilov?? Brez zarot, podtikanj, izkoriščanj... jim to nikoli nebi uspelo! Kajne? In vsi vpoklici in gonja zoper ameriškim avtomobilom v preteklosti? Za vsem tem stoji Toyota! Kajne? Zakaj se takrat noben od vas ni oglašal in vpil zarota? :roll:
Ubogi ste.
Tole zgoraj napisano jaz ne trdim, ampak sem samo dal primer kako ti in podobni razmišljate.

V glavnem toyota je zanič! Kriva je pa itak amerika! Zadovoljni?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So mar 06, 2010 10:36 pm

"bemu mast" vse je možno.....navden smrtnik ne more več sledit in tistim, ki jim je bilo vsaj malo jasno, jim je sedaj jasno, da jim ni nič jasno......svet je z dneva v dan bolj skvarjen, da se čudne stvari dogajajo niti ni treba k sosedom kukat....

cruiser1 je napisal/-a:Kriva je pa itak amerika!

za to ziher.....
Ista zgodbna je recesija, za njo stoji še čudežni hitri virus h1n1.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So mar 06, 2010 11:11 pm

cruiser1 je napisal/-a:@Gosic
Prav! Tudi jaz verjamem, da obstajajo razne mučke in zarote v poslovnem svetu, v politiki pa sploh. Ampak vseeno ne bit tako hinavski, potem. Kje ste bili, ko je Toyota postala največji prizvajalec avtomobilov?? Brez zarot, podtikanj, izkoriščanj... jim to nikoli nebi uspelo! Kajne? In vsi vpoklici in gonja zoper ameriškim avtomobilom v preteklosti? Za vsem tem stoji Toyota! Kajne? Zakaj se takrat noben od vas ni oglašal in vpil zarota? :roll:
Ubogi ste.
Tole zgoraj napisano jaz ne trdim, ampak sem samo dal primer kako ti in podobni razmišljate.

Še vedno misliš, da sem jaz tisti, ki podpira Toyoto in zavrača GM. Jaz nisem nič. Jaz sem nevtralec.
Če bi marsikdo samo malo pomislil in razmišljal o naši zgodovini, zgodovini ljudi, dogodkov, bi se hitro najdlo in se najde povezave temu podobnih.
Glede zarot, pa lahko pride do tudi izsiljevanja, da nekdo nekaj prizna.Po domače plača ti pare, da nekaj priznaš, ali pa ima kaj za bregom. In morda se je temu Toyota uprla in je sedaj dobila udarec s pedali... Malo logike prosim in razmišlanja? Mislim a ste vi tako na lahko narejeni?
A mislite da je 100% resnica, vse kar je v medijih?
Poglejte znani slovenski dogodek bulmastife.
To se nebo nikol vedl, kaj se je v resnici dogajalo, ampak je vse le eno polena na ogenj, da je folk ogorčen. In da se o čem govori.

Cruiser: jaz nisem noben hinavec. Čemu bi bil? Čemu bi se mi dalo ukvarjat tukaj na internetu in se igrat z ljudmi? Bom kaj boljši? Bom imel 1500 komada kolegu više? Ne :roll:.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So mar 06, 2010 11:29 pm

Gosic je napisal/-a:
Ubogi ste.

Še vedno misliš, da sem jaz tisti, ki podpira Toyoto in zavrača GM. Jaz nisem nič. Jaz sem nevtralec.
Če bi marsikdo samo malo pomislil in razmišljal o naši zgodovini, zgodovini ljudi, dogodkov, bi se hitro najdlo in se najde povezave temu podobnih.
Glede zarot, pa lahko pride do tudi izsiljevanja, da nekdo nekaj prizna.Po domače plača ti pare, da nekaj priznaš, ali pa ima kaj za bregom. In morda se je temu Toyota uprla in je sedaj dobila udarec s pedali... Malo logike prosim in razmišlanja? Mislim a ste vi tako na lahko narejeni?
To se nebo nikol vedl, kaj se je v resnici dogajalo, ampak je vse le eno polena na ogenj, da je folk ogorčen. In da se o čem govori.

No, saj pravim! Če se gremo zarote, potem je edino prav kar se je zgodilo toyoti, ker, če oni ne bi že prej podtikal in izsiljeval ameriških avtomobilskih firm, potem nebi bili tako uspešni in se jim zdaj ne bi bilo potrebno ukvarjati z pokvarjenim pedalom! Kajne? A ne gre to tako? Ali hočeš povedati, da so samo amerikanci tako zelo pokvarjeni vsi ostali se grejo pa totalen "fair play"?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne mar 07, 2010 9:32 am

Očitno je Toyotima kriza prinesla nekaj pozitivnega (ne samo za konkurenco), potem, ko so prišle na dan toyotine napake se je celotna avtoindustrija spravila k preverjanju varnosti in morebitnih napak svojih vozil. Tako se vpoklici glede varnostnih napak kar vrstijo.

Po Hondi in GMju sta tudi Hyundai&Kia v kratkem kar tri vpoklice objavila za Sonato 2011, Tucsona 2010 in Vengo.

http://www.hyundaibuzz.com/2010/02/hyun ... ck-faults/

http://www.hyundaibuzz.com/2010/03/reca ... ai-tucson/

http://uk.cars.yahoo.com/04032010/36/ki ... all-0.html

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne mar 07, 2010 9:34 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
Ubogi ste.

No, saj pravim! Če se gremo zarote, potem je edino prav kar se je zgodilo toyoti, ker, če oni ne bi že prej podtikal in izsiljeval ameriških avtomobilskih firm, potem nebi bili tako uspešni in se jim zdaj ne bi bilo potrebno ukvarjati z pokvarjenim pedalom! Kajne? A ne gre to tako? Ali hočeš povedati, da so samo amerikanci tako zelo pokvarjeni vsi ostali se grejo pa totalen "fair play"?

Nevem kakšne dvoboje se greš ti z amerikanci in Toyoto. O tem nevem nič, niti ne zanima me. Kot vidiš, pa imajo vse tovarne kake probleme z deli. In nevem pri čemu, bi nekdo prisilil ljudi, da kupijo Toyoto namesto forda,chevija,pontiaka itd. In da je GM pristal točnu tu kot je, je kriva sama firma in odgovorni, in tudi same banke, ki so odobrile same kredite. Sedaj denarja, ni trpijo pa tisti, navadni smrtniki, ko se višajo davki in prispevki.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po mar 08, 2010 6:29 am

Gosic je napisal/-a:Nevem kakšne dvoboje se greš ti z amerikanci in Toyoto. O tem nevem nič, niti ne zanima me. Kot vidiš, pa imajo vse tovarne kake probleme z deli. In nevem pri čemu, bi nekdo prisilil ljudi, da kupijo Toyoto namesto forda,chevija,pontiaka itd. In da je GM pristal točnu tu kot je, je kriva sama firma in odgovorni, in tudi same banke, ki so odobrile same kredite. Sedaj denarja, ni trpijo pa tisti, navadni smrtniki, ko se višajo davki in prispevki.

No saj morda boš celo dojel kaj sem hotel dopovedat. Jaz se ne grem nobenih dvobojev. Tudi toyota je, kjer je, po svoji krivdi ne pa zaradi nekih zarot :roll: . In, ja vsaka avtomobilska firma ima vpoklice in probleme s svojimi izdelki. To sem itak že omenil. Ampak, ko ima vpoklic npr. Ford ali pa BMW se noben ne vsaja, da so jim japonci kaj podtaknili. Nevem zakaj se zdaj nekateri ne morejo sprijazniti z napako toyote in raje krivijo nekoga tretjega?
Je pa res, da zdaj konkurenčne firme probajo to izkoristit. To se je tudi v preteklosti dogajalo pri raznih vpoklicih in ni neka nova fora in zarota proti japoncem.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 10, 2010 8:39 am

Kakšne eni streljajo! :?: :!:
Za vse, ki ste prespali in "prešpricali" vse ure OSNOVNOŠOLSKE zgodovine in nimate ravno razčiščenih pojmov en prav simpatičen opis: http://sl.wikipedia.org/wiki/Napad_na_Pearl_Harbor
Članek sicer ne omenja gospodarske krize l. 1929, zaprtja ameriških meja japonskim priseljencem (Z obala ZDA- San Francisco) ter posledičen vzpon japonskega fašizma v 30-letih. Za bolj pismene priporočam kakšno delo Hobsbawma, ipd...

Teorije zarot pa so vedno itak bolj zanimive, kot vsa suhoparnost zgodovine, drugače raji ne bi bila več všeč.

Japonska se je politično (parlamentarna ureditev) ter gospodarsko izoblikovala ravno pod ameriško "okupacijo" po 2. svetovni vojni. Že tolikokrat imenovani Toyotin proces stalnih izboljšav ti Kaizen ima svoje zgodovinske korenine, prinešene s strani Američanov!! ( http://en.wikipedia.org/wiki/Kaizen ). Ravno ta sistem jim je prinašal hiter ter zdrav razvoj ter postavil znamko, konkurenčno ostalim. Zanimiv je primer umestitve znamke Lexus v ZDA v začetku 90-ih let 20.st.: (že na tem forumu: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... b5a6f56661 ).
Vendar jim je očitno pehanje za 1. mestom pustilo posledice v kvaliteti, kar se kaže v zadnjih dogodkih. Tudi samim poznavalcem razmer ni jasno, kako so lahko perfekcionistični Japonci tako hitro podlegli želji po primatu ter opustili dosedaj največjo vrednoto - težnjo k kakovosti.

Teorije zarot pa raje puščajte svoji domišljiji ob gledanju kakšnega filma!

Marek_
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To mar 16, 2010 6:33 pm

Brazilsko sodišče je oglobilo FIAT z 1,7 mio USD kazni, ker kljub pozivom (prvi je bil že 2004) ni vpoklicalo brazilske Stile na popravilo problemov s kolesi. Napake na avtomobilih naj bi povzročile vsaj 8 smrtnih žrtev. Poleg denarne kazni mora podjetje odpraviti vse napake.

http://www.autoevolution.com/news/fiat- ... 18008.html
http://www.businessweek.com/news/2010-0 ... odels.html
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 28, 2010 10:16 pm

Vse Panamere od začetka do 25. feb. 2010 bodo vpoklicali zaradi možnih težav z varnostnim pasom, ko sta prednja sedeža porinjena čisto naprej.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To maj 04, 2010 2:24 am

Toyota se bo tudi tako spopadala s krizo zaradi vpoklicev

http://www.autoblog.it/post/26777/toyot ... -sicurezza

160.000 Accur TSX bo v ZDA vpoklicanih taradi možnega odtekanja tekočine iz servo volana

http://www.autoblog.it/post/26763/honda ... -acura-tsx

Morda bodo vpoklicali tudi Dodge Calbra

http://www.autoblog.it/post/26781/dodge ... 10000-auto

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če maj 20, 2010 8:06 am

Top of the top Lexusi - vpoklic 11500 komadov LS 460, LS460L, LS 600h in LS600hL - tokrat zaradi volana.

http://www.autoblog.it/post/27108/richi ... berline-ls

---------------------------------------------------------------

MB E pa v preiskavi zaradi nepravilnega delovanja airbaga

http://www.autoblog.it/post/27095/merce ... dellairbag
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov