jack86 je napisal/-a:Hehe, spet nemci testirajo francozenimam besed...
Malo za razmislek; kako so pa včasih vozil katrce brez esp-ja?
Problem je v tem, da je danes 95% voznikov na cesti odvisno sam od elektronike. Kako bi se njihov avto obnašal brez teh pripomočku, pa nimajo pojma!
uros11 je napisal/-a:Se strinjam z vsemi posti, ki zagovarjajo ESP kot dodatno pomagalo in po moje drži, da je ESP bistven takrat, ko te kaj preseneti, ne pa, da bi te ves čas vlekel iz nekih skrajnih situacij, ki jih greš sam povzročat. Ne škodi, da je. Sploh glede na to, ker smo očitno slabi vozniki. Vsi.
Če si varen (in tudi dober) voznik, potem presenečenj ne bo kaj dosti, bodo pa, ker so stvari, na katere ni mogoče vplivati. Npr. madež, luža, pesek na cesti, olje, itd... ki ga ne opaziš ali pa ga opaziš prepozno.
Šumaher je 1, pa še on ima občasne težave na cesti. Vsi ostali to niste in boste ves čas skušali srečo z ESP ali brez.
Dejstvo je, da tisti, ki meni, da je dober voznik, to ni. Niti ni varen voznik. Za to, da je nekdo dober ali pa varen voznik, je treba več, kot ESP ali pa natolcevanje, da je ESP brez veze ali pa celo samoprepričanje, kako dobri vozniki da smo oz. da ste. Ta meja zavedanja sodi med kulturo vožnje. Te kulture manjka.
Če bi se držali preprostega pravila (prilagoditev vožnji razmeram na cesti), vozila ne bi rabila 0 od elektronike, še slabe gume bi bile dovolj.
Dokler pa boste taki pacienti na cesti, ki zagovarjate skrajnosti (ESP mora biti ali pa ESP je b.v.), ga ni zakona in je ni elektronike, ki bo prepričila nesreče ali pa premagala fiziko, ki se non stop izziva.
Vedno ko sem vozo citroen c2 sem imel podobne izkušnje, v vsakem krožnem je ružo ESP že po suhi cesti.
lenivec je napisal/-a:mene ste prepričali. popoldan ko neha deževat vzamem ven varovalko od ESP. zgleda da bom bolj varn
dejcc je napisal/-a:juhica je napisal/-a:AgitatoR je napisal/-a:Vem edino to, da se mi je ESP pri vsakadnji normalni vožnji po vseh cestah razen makedamu (ne dirkanju, bla bla bla) in to z avti, ki jih nisem poznal (z obema je blo par 100 km) in sem zato še toliko bolj pozorno vozil, skoz za brezveze vklapljal.
model, ali lazes (in v zivljenju se nisi vozil avtomobila z esp) ali pa te je treba TAKOJ s ceste skinit za vedno ker ocitno ne obvladas osnov voznje avtomobila.
no, ocitno se bos prej kar sam...
Vedno ko sem vozo citroen c2 sem imel podobne izkušnje, v vsakem krožnem je ružo ESP že po suhi cesti.
FoxTer je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Se strinjam z vsemi posti, ki zagovarjajo ESP kot dodatno pomagalo in po moje drži, da je ESP bistven takrat, ko te kaj preseneti, ne pa, da bi te ves čas vlekel iz nekih skrajnih situacij, ki jih greš sam povzročat. Ne škodi, da je. Sploh glede na to, ker smo očitno slabi vozniki. Vsi.
Če si varen (in tudi dober) voznik, potem presenečenj ne bo kaj dosti, bodo pa, ker so stvari, na katere ni mogoče vplivati. Npr. madež, luža, pesek na cesti, olje, itd... ki ga ne opaziš ali pa ga opaziš prepozno.
Šumaher je 1, pa še on ima občasne težave na cesti. Vsi ostali to niste in boste ves čas skušali srečo z ESP ali brez.
Dejstvo je, da tisti, ki meni, da je dober voznik, to ni. Niti ni varen voznik. Za to, da je nekdo dober ali pa varen voznik, je treba več, kot ESP ali pa natolcevanje, da je ESP brez veze ali pa celo samoprepričanje, kako dobri vozniki da smo oz. da ste. Ta meja zavedanja sodi med kulturo vožnje. Te kulture manjka.
Če bi se držali preprostega pravila (prilagoditev vožnji razmeram na cesti), vozila ne bi rabila 0 od elektronike, še slabe gume bi bile dovolj.
Dokler pa boste taki pacienti na cesti, ki zagovarjate skrajnosti (ESP mora biti ali pa ESP je b.v.), ga ni zakona in je ni elektronike, ki bo prepričila nesreče ali pa premagala fiziko, ki se non stop izziva.
S tem bi se pa strinjal v celoti!!! Če bi se nekoliko zmanjšal ego nekaterih (najbolje kar vseh nas), bi bilo prometnih nesreč bistveno manj. Dokler pa bodo (bomo) prepričani v svojo nezmotljivost, toliko časa bodo ne cestah tragedije... Žal.
Spet nekaj deževnih dni... kleparji bodo imeli delo, upam, čim manj. Prav tako reševalci..
Srečno na cesti!
cruiser1 je napisal/-a:FoxTer je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Se strinjam z vsemi posti, ki zagovarjajo ESP kot dodatno pomagalo in po moje drži, da je ESP bistven takrat, ko te kaj preseneti, ne pa, da bi te ves čas vlekel iz nekih skrajnih situacij, ki jih greš sam povzročat. Ne škodi, da je. Sploh glede na to, ker smo očitno slabi vozniki. Vsi.
S tem bi se pa strinjal v celoti!!! Če bi se nekoliko zmanjšal ego nekaterih (najbolje kar vseh nas), bi bilo prometnih nesreč bistveno manj. Dokler pa bodo (bomo) prepričani v svojo nezmotljivost, toliko časa bodo ne cestah tragedije... Žal.
Spet nekaj deževnih dni... kleparji bodo imeli delo, upam, čim manj. Prav tako reševalci..
Srečno na cesti!
@FoxTer
Točno tako!! Če bi se zmanjšal ego voznikov nebi noben potreboval ESPja!![]()
Sem pa danes, žal že videl en precej hud karambol v Domžalah. Dva avtomobila precej razbita, ne vem pa, če sta imela ESP.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov