~toMmy~ je napisal/-a:Zakaj bi se tisti, ki so bolj zbrani ob hitrejši vožnji morali voziti z avtobusom in kaj te briga kako počasi se sme legalno vozit? Mogoče zato, da boš lahko nekoga legalno "bremzal" na levem pasu? In kaj tebe briga, če nekdo prehiteva s hitrostjo večjo od dovoljene? To ni tvoja stvar in če ti ne boš sral po levem pasu, so šanse, da bi te zaradi hitrosti nekdo ogrozil, minimalne! Točno policaja izigravaš s svojim moraliziranjem in si lahko predstavljam kako pameten si šele na cesti. Tisti hitrejši(pa ne govorim o podiralcih rekordov) so ponavadi tudi bolj odločni in temu primerne so reakcije, hitre in učinkovite, medtem ko počasnele velikokrat ne opazijo nič okoli sebe.
Čisto nobene znanosti ni, ko je desni pas prost in je dovolj prostora, se umakneš na njega in konec, nima veze kaj in kako hitro voziš. Treba se je prilagajat ostalim v neki meji normale, pa bo vožnja za vse dosti lepša, ne pa iskat tu neke vrstice zakonov in ne vem še kakšno znanost delat iz preproste stvari!
Evo predlagam, da si še to pogledate, povdarek predvsem na zaključku!
http://www.vozniski-izpit.com/video/vid ... -avtocesti
Drugače pa še nekaj pravil, ki se jih pogosto ne upošteva:
Voznik, ki se z motornim vozilom vključuje v promet na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, mora voziti po pospeševalnem pasu in se z ustrezno hitrostjo vključiti v promet, pri tem ne sme ovirati ali ogrožati vozil, ki vozijo po njej.
Voznik, ki se izključuje iz prometa na avtocesti ali na cesti, rezervirani za motorna vozila, se mora z vozilom pravočasno pomakniti na desni prometni pas in brez zmanjševanja hitrosti zapeljati na začetek zaviralnega pasu.
Na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.
V primeru zastoja prometa morajo vozniki pustiti med kolonama vozil, ustavljenima na prometnih pasovih, ki sta najbližje levemu robu smernega vozišča, dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.
Pri nas se pa vključuje tako da se ustavi, preden se gre na zaviralni pas, se na voznem zabremza celo kolono zadaj, vozi se vedno po skrajnem levem pasu itd.
Si mi ker nekaj vprašanj zastavil, potem si pa tudi že sam nanje odgovoril. Me veseli, da si tak strokovnjak za branje misli. Ali pe me mogoče tako dobro poznaš. Ampak vseeno naj še jaz povem svoje mnenje.
Če nekdo rabi hitro peljat, da je lahko med vožnjo zbran, tak ni za na cesto. Kaj pa v mestu, ko se vozi še dosti bolj počas.
Kako počasi se sme vozit me zanima, ker bi rad vedel. Če je kako tako pravilo, je prav, da ga vsak voznik pozna.
Ne vem zakaj bi nekoga bremzal. Nikoli še nisem nič napisal proti hitrim voznikom in tudi nič o tem, da jih je treba bremzat. Če se ti da, lahko malo pogledaš po tej temi, pa če boš kaj našel pa povej.
Kako veš, da serjem po levem pasu?
A se moraš z levega pasu vrnit takoj, ko zadaj pride hitrejši, ali šele ko imaš dovolj prostora, kot si ti napisal? Ker nekateri, ki so napisali, da se vrneš šele ko imaš dovolj prostora, naj bi bili cepci.
Z drugim delom tvojega posta se pa tudi ti greš nekega policaja in hočeš učit druge.