Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Zimske vs. letne pozimi.

Napisal/-a crxdelsol Če dec 15, 2011 8:23 pm

Gremo :D Jaz sem spredaj ker imam najbolj počasen avto...taka je kultura ko se vozi v skupini :D

Seveda grem z zimskimi, "letni" ste zadaj pa da vidimo keri pride keri ne, pa kere so bolj uporabne.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če dec 15, 2011 8:24 pm

crxdelsol je napisal/-a:Gremo :D Jaz sem spredaj ker imam najbolj počasen avto...taka je kultura ko se vozi v skupini :D

Seveda grem z zimskimi, "letni" ste zadaj pa da vidimo keri pride keri ne, pa kere so bolj uporabne.

Štejte mene zraven. Pa to sam zato, da se bom smeju tistim z letnimi. =P =P =P

lp

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če dec 15, 2011 8:29 pm

crxdelsol je napisal/-a:Gremo :D Jaz sem spredaj ker imam najbolj počasen avto...taka je kultura ko se vozi v skupini :D

Jaz se ti bom 1meter za ritjo nalimal, pa meglenke bom vklopo. Pa čist slučajno bom pozabo da mi dolge gorijo. :lol: Da se boš počuto, kot na ringl špilu :)
Pa ne vem kak se vi dol po mestih vozite.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če dec 15, 2011 8:43 pm

Slika
letna guma uniroyal.
Slika
škoda da nimam več slik. To je kakšna 2,3 km pod Roglo.
To je bilo 7. oktobra. Nič bat sem za zimo nabavo Dunlop 4D :)
...ampak so še v garaži in čakajo na menjavo

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če dec 15, 2011 8:54 pm

Unyrojalke ja, druga pesem bi bla kake continentalke ko majo vzdolžni profil

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če dec 15, 2011 8:54 pm

Unyrojalke ja, druga pesem bi bla kake continentalke ko majo vzdolžni profil

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Če dec 15, 2011 9:29 pm

X-Hair je napisal/-a:
Sedaj se vozim z tri leta staro Montero 2. In se ne da sproščeno peljati tistih 70-80. Čakam, da pridem na eno gladko flikco in bo takoj veselo. Prej je letel z LM22 prov brezveze. Pa so bile enako stare, ne še starejše. ;) In tista Lassa je že naslednje leto bog pomagej, v tretji sezoni pa tudi normalno vozno ni več. Resno. Če so pa kaj napredovali, pa dobro zanje.

Glede Montero 2 - identično mnenje! Tudi na Golfu :)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne dec 25, 2011 11:49 am

Končno naredil prvih nekaj 100km z novimi Blizzak LiM-30. Now we are talking. 8) Zgleda, da bo to isto sranje ko LiM-22. Po vlažnem, gladkem, spolzkem, zahrbtnem asfaltu, z lepimi nizkami temperaturami, je enostavno :shock: . Ali so pa res Kristal Montero 2 že tako slabe. Če bojo še, skozi leta, tako malo izgubljale na lastnostih kot LiM-22, potem denar vsekakor ni bil vržen stran. TOP.

Mera je 195/50/15.
SlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 25, 2011 12:50 pm

X-Hair je napisal/-a:Končno naredil prvih nekaj 100km z novimi Blizzak LiM-30. Now we are talking. 8) Zgleda, da bo to isto sranje ko LiM-22. Po vlažnem, gladkem, spolzkem, zahrbtnem asfaltu, z lepimi nizkami temperaturami, je enostavno :shock: . Ali so pa res Kristal Montero 2 že tako slabe. Če bojo še, skozi leta, tako malo izgubljale na lastnostih kot LiM-22, potem denar vsekakor ni bil vržen stran. TOP.

Mera je 195/50/15.

Moje nove so LM-25 (205/45/16'') in isto lahko rečem TOP 8) :DDD

p.s: sem pa te dni z AX-om (Sava Eskimo S3, profil že pod polovico) testiral zaviranje po zbitem snegu s to "tvojo" tehniko:
http://www.youtube.com/watch?v=mwbZwEFE ... r_embedded

Pa gume še zadovoljivo držijo :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jan 21, 2012 1:25 pm

Hvala bogu da je letos tok snega da se upraviči nakup zimskih gum :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 21, 2012 1:36 pm

maniaxxx je napisal/-a:Hvala bogu da je letos tok snega da se upraviči nakup zimskih gum :mrgreen:

Letos pa res... ampak po drugi strani je bilo pri nas kar nekaj poledice in tudi izredno "slinaste" ceste, tako da tudi letne ne bi bile najboljše.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 21, 2012 1:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Hvala bogu da je letos tok snega da se upraviči nakup zimskih gum :mrgreen:

Letos pa res... ampak po drugi strani je bilo pri nas kar nekaj poledice in tudi izredno "slinaste" ceste, tako da tudi letne ne bi bile najboljše.

Včeraj zvečer je bil tak led po cesti, da se še stat ni dalo na dveh nogah :huh:
In z letnimi bi znala bit kar kriza =P

Poleg tega pa je bilo zdaj par tednov zjutraj precej mraz (-15 do -10), veliko umazanije po cesti, poledice in trdim da je zimska guma po takem must have ;)
Če 310Nm v drugi prestavi pod polnim gasom ne zakoplje nič, potem zaupam v kvaliteto zimske gume :mrgreen: :twisted:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So jan 21, 2012 1:46 pm

peroRS je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Včeraj zvečer je bil tak led po cesti, da se še stat ni dalo na dveh nogah :huh:
In z letnimi bi znala bit kar kriza =P

Poleg tega pa je bilo zdaj par tednov zjutraj precej mraz (-15 do -10), veliko umazanije po cesti, poledice in trdim da je zimska guma po takem must have ;)
Če 310Nm v drugi prestavi pod polnim gasom ne zakoplje nič, potem zaupam v kvaliteto zimske gume :mrgreen: :twisted:

Pero a si ti v Sibiriji doma da maš tak mraz?

Pri nas je vsak dan nad 0, skratka z letnimi bi shaju čist kamot..ampak j*** ga, če že mam zimske...sej drug let jih bom spet mel, sploh če bo nov avto na parkingu :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jan 21, 2012 2:16 pm

v začetku tedna je blo zutri okol 9 minusa, popoldne se je pa segrelo celo do 8 plusa.

speedy, a bo (evropski) korejc? :D
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So jan 21, 2012 3:32 pm

IcEm4n je napisal/-a:v začetku tedna je blo zutri okol 9 minusa, popoldne se je pa segrelo celo do 8 plusa.

speedy, a bo (evropski) korejc? :D

Ja 2 dni, itak pa minus ne predstavlja težave letnim gumam, ampak sneg, tega pa ni bilo in ga, kot kaže tud ne bo.

off...ja čeh bo :mrgreen: ( če bo cena normalna in če ne bo kakšnega velkega razočaranja ko ga v živo vidim ) samo motoroziacijo pa barvo še izbiram, je pa največ odvisno od cenovne politike, če bojo šli v nebesa kot z večjim bratom i40 naj ga kr majo :mrgreen:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 21, 2012 7:06 pm

Mi lahko kdo napiše v katerem mesecu se najbolj splača kupit zimske gume? (za naslednjo zimsko sezono)

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So jan 21, 2012 7:14 pm

Pomladi, če ostane še sploh kaj od tvoje dimenzije v skladiščih ali pa že par mesecev pred sezono, rečmo septembra.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 21, 2012 7:39 pm

Tako spolzka kot je letos cesta v spodnji soški dolini ni bila v zadnjih 10 letih še nikoli - seveda pustimo ob sneženju!
Vsak dan se zgodi kakšna prometna nesreča, večkrat tudi zaprejo promet.

Zadnji ukrep - izpred 2 dni, je omejitev iz 90km/h in ponekod 70 km/h, na 60km/h po celi "spodnji" dolini!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 21, 2012 8:47 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Pero a si ti v Sibiriji doma da maš tak mraz?

Babno polje = slovenska Sibirija :mrgreen:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 22, 2012 11:49 am

simply je napisal/-a:

Tako spolzka kot je letos cesta v spodnji soški dolini ni bila v zadnjih 10 letih še nikoli - seveda pustimo ob sneženju!
Vsak dan se zgodi kakšna prometna nesreča, večkrat tudi zaprejo promet.

Zadnji ukrep - izpred 2 dni, je omejitev iz 90km/h in ponekod 70 km/h, na 60km/h po celi "spodnji" dolini!

Loooooool. Nej dajo kar Cono 30. V petek šel proti Gorici in je bilo katastrofalno. Vse posuto s prahom, res ne vem kaj je eden zlival celotno Soško. :? Ma za po omejitvah je bilo TOP, ma tistih, prede so dali nove omejitve. Mal pred Solkanom pa ena Marea v ograji. WTF?!?!. Pa nič od ovinka. Jaz sem se vozil kot vedno. Rahlo pozornost sem dal samo na prah po cesti, vse ostalo 90-100. Nikoli čutil, da bi bilo nekaj ekstremno gladko. Hm.....aja sej res. Za ene ni važno koliko je stara guma. Celo za inštruktorje varne vožnje je dobra guma tista, ko ma več profila. :huh: Te dni se kažejo na soški dobre gume z veliko profila. :mrgreen:

Ko sem se vračal zvečer nazaj pa spet šok. Iz Idrije proti Slapu top pogoji. Rahlo morko, ma držalo je ko pes. Pred Slapom pa v ovinku nekaj pomrznjenega. Dalje pa obupen občutek na volanu. Še malo lenknem, OK, tu je vse zmrznjeno. :shock: Od tam naprej katastrofa do Bače pri Modreju, potem spet naprej samo mokro in ogromno oprijema. :?: Sej to, da je ena ženska letela v enem ovinku v hrib, ne rabim omenjat. Policajev pa tudi srečal ogromno in kot kaže so začel delat. Sedaj upam, da za varnost (you wish) in ne za blagajno. Obup od petka. :huh:

Vidi se nič. Ni pa bilo hujšega. Osebje v avtu na telefonu.
http://www.youtube.com/watch?v=-SpXHKHt ... e=youtu.be
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov