Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Re: Delo naše policije

Napisal/-a uros_p Po jun 04, 2012 4:30 pm

X-Hair je napisal/-a:... Zakaj je samo meni in Tommy-ju jasno, da je tisti policaj točno vedel, da ni ropar. ...

A ja? Kako je to točno vedel? A je motorist nosil kakšno rotacijsko luč z dopisom "NISEM ROPAR"? Al pa mu je Karin že 3 dni prej vedeževala, da bo srečal motorista, ki bo pobegnil zato, ker nima izpita? Al je prišel iz prihodnosti naza, kjer je vse to že podoživel? Al kako je policaj točno vedel za kaj se gre?
In kako je samo vama s tommy-em to jasno? Daj razloži mi te tvoje jasnovidne in vsevede metode.
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po jun 04, 2012 5:09 pm

Jao. V času lovljenja bi lahko policist v centralo javil, da lovi motorista in naj preverijo tablico če je motor slučajno ukraden. Po tem vajinem scenariju sklepam, da vsak ki vozi hitreje, ali prehiti policista in je na AC hitrejši od policista, more bit ropar. :roll:

Kako vama ni jasno, da če bi bil motor ukraden bi oče to javil. In toliko časa kot je trajal pobeg bi policist zbral vse informacije.

Bom si še jaz priredil zgodbo, da bo meni ustrezala kot si jo vidva.

Nedolgo nazaj smo videli dijvaka na Jesenicah. Vseskozi se je oziral nazaj, da mu je policist mirno sledil. Če bi želel bi itak pobegnil. Epilog: norčevanje iz policista. Pa se vrnimo na štajersko zgodbo. Motorist se je peljal malo hitreje skozi naselje, policist je bil slučajno v vozilu, po naključju je bilo vozilo v pogonu, zato ni razmišljal in se je pognal za motoristom misleč: "ti se boš norčeval iz naše službe, iz naših majhnih plač, ti bom že pokazal kaj se to pravi norčevanje iz nas. Bom maščeval ponižanje kolega iz Jesenic." Pa kako si to policist upa? A podpirata to dejanje policista, da maščuje dogodek iz Jesenic? Jaz ga ne.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po jun 04, 2012 5:24 pm

OFF:
:pop:

ON:
Če mulc ne bi bežal, policaj ne bi šel za njim. Kej več razlage tale zgodba ne rab.
Je pa dobra tale z osebnim maščevanjem za unga na Jesenicah. Verjetn majo vsi policijski avtomobili na armaturi sliko motorista, da jih lažje frustrira ceu šiht in pol letijo za "nedolžnimi" prekrškarji. Give me a break. Se prav če bi letu za šleparjam pa bi voznik skoču s kabine sred polja pa bi ga policaj povozu pa ne bi bil kriv?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po jun 04, 2012 5:33 pm

Namensko sem dal butast primer, kot je butastih primerov v temi že ogromno. ;)

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Po jun 04, 2012 5:40 pm

Doche je napisal/-a:Jao. V času lovljenja bi lahko policist v centralo javil, da lovi motorista in naj preverijo tablico če je motor slučajno ukraden.

- Kako v času lovljenja, če pa ne bi smel iti v lov?
- Centrala tudi ni vseveda. Če lastnik ne ve, da mu je nekaj ukradeno in tega ne prijavi, mu centrala nič ne koristi. Hočeš reči, da kraja motorja, kjer lastnik ne ve, da so mu ga ukradli, ne more obstajat?

Doche je napisal/-a:Po tem vajinem scenariju sklepam, da vsak ki vozi hitreje, ali prehiti policista in je na AC hitrejši od policista, more bit ropar. :roll:

Ne, samo tisti, ki ob poskusu ustavitve, pobegne, je LAHKO MED DRUGIM TUDIropar. In NE, ni nujno, da centrala to ve. Vse narobe sklepaš.

Doche je napisal/-a:Kako vama ni jasno, da če bi bil motor ukraden bi oče to javil. In toliko časa kot je trajal pobeg bi policist zbral vse informacije.

Kako bi oče to javil? Oče bi lahko to javil samo ČE bi vedel, da je motor ukraden. In kako bi oče to vedel? Bi oče sedel na zadnjem sedežu, medtem ko sine krade? Ali bi ga mogoče sin poklical in rekel, več oče, zdaj ravno kradem tu en motor?
Razen, če ti misliš, da bi oče javil, če bi sin VZEL OČETOV motor. Ampak to ni kraja. Kraja je, ko nekdo ukrade nekaj z namenom da se s tem premoženjsko okoristi. Od očeta si ga lahko kvečjemu sposodi ali pa brez dovoljenja vzame, ne pa ukrade. To je eno, drugo pa je, da četudi bi oče vedel, da je sin vzel njegov motor, še zdaleč, ZDALEČ ni nujno, da bi to javil policiji.

Doche je napisal/-a:Bom si še jaz priredil zgodbo, da bo meni ustrezala kot si jo vidva.

Nedolgo nazaj smo videli dijvaka na Jesenicah. Vseskozi se je oziral nazaj, da mu je policist mirno sledil. Če bi želel bi itak pobegnil. Epilog: norčevanje iz policista. Pa se vrnimo na štajersko zgodbo. Motorist se je peljal malo hitreje skozi naselje, policist je bil slučajno v vozilu, po naključju je bilo vozilo v pogonu, zato ni razmišljal in se je pognal za motoristom misleč: "ti se boš norčeval iz naše službe, iz naših majhnih plač, ti bom že pokazal kaj se to pravi norčevanje iz nas. Bom maščeval ponižanje kolega iz Jesenic." Pa kako si to policist upa? A podpirata to dejanje policista, da maščuje dogodek iz Jesenic? Jaz ga ne.

Kaj je s tabo? Ti to resno tako dojemaš? U ti mater... :lol:
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Po jun 04, 2012 5:44 pm

Doche je napisal/-a:Namensko sem dal butast primer, kot je butastih primerov v temi že ogromno. ;)

S to razliko, da tvoj primer je res butast in ni nikakor povezan z dejanskim dogajanjem. Medtem ko so drugi primeri zrcalna slika, kako bi po interpratacijah zakona takšnih kot si ti, izgledal kakšen bančni rop. Zakon namreč ni klasificiran tako, da bi rekel, če si ukradel 1 EUR velja 150 člen, če pa več kot 10.000 EUR pa 152 člen, ali na našem primeru, če si bežal ker si brez izpita, potem velja 72. člen, če pa bežiš iz drugega razloga pa velja 86. člen. Kraja je kraja, beg je beg in posledice so posledice. Ne kradi in ne bejži, pa ne boš imel preglavic z begom in posledicami. A ti je vsaj to jasno?
Zadnjič spremenil uros_p, dne Po jun 04, 2012 5:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po jun 04, 2012 5:55 pm

Mi je jasno ajde, ker se mi ne da prepričevat prepričanih. Ni mi pa jasno kje piše, da se lahko pri pregonu človeka povozi.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Po jun 04, 2012 5:59 pm

Doche je napisal/-a:Mi je jasno ajde, ker se mi ne da prepričevat prepričanih. Ni mi pa jasno kje piše, da se lahko pri pregonu človeka povozi.

Tako kot nikjer ne piše, da se lahko med vožnjo po cesti zaletiš v drugo vozilo, pa se to vseeno dogaja. Takim stvarem se reče nesreča. In vsaka nesreča ima svoj povod, vzrok in posledice. In tudi meni se ne da več prepričevati prepričanih. Smo vsak na svojem bregu s svojimi dojemanji. Pa LP.
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po jun 04, 2012 6:15 pm

No to z nesreco se pa ze drugace slisi. Ti bos odgovarjal v takem primeru zaradi neprilagojene hitrosti oz prekratke varnostne razdalje. Bomo videli kako bo to v tem primeru, ko je vpleten policist. Jaz bi na njegovem mestu to nesreco preprecil in si dovolil voziti na vecji razdalji pa cetudi bi mi usel. Saj naceloma se je se marsikateri divjak sam spravil s ceste.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jun 04, 2012 7:37 pm

Koliko pa enim domišlija dela, bi prav rad videl kako so v šoli pisali domišliski spis :mrgreen:
Me prav zanima koliko bo policist odgovarjal, ker je uničil avto (državno lasnino)
Ker bivšega sodelovca so vlačili že pred leti več kot pol leta po sodišču in mu pisali položnice za uničevanje državne lastnine, ker se mu je v kamnolomu odtrgal rob in je bager padel cca 12m v prepad in, ko je skočil ven se je z mazincem nekam zataknil (še sam ne ve kam) in mu ga je odtrgalo.
Policist ne vem, če bo ravno kazensko kaj odgovarjal.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 04, 2012 8:12 pm

Vikking je napisal/-a:tommy: Ti govoriš o PRAVICAH pubeca ki jih je izgubil tisto sekundo ko ni ustavil uradni osebi. Pozabljaš pa da ta pubec ima najprej DOLŽNOST, šele ko DOLŽNOSTI zadosti lahko uveljavlja svoje PRAVICE.

Se pravi če te policist ustavlja je tvoja dolžnost ustaviti. Če je potem v samem postopku legitimiranja osebe karkoli narobe, pa lahko uveljavljaš svoje pravice.

Am... kje za vraga pišem o pravicah "pubeca"? :ue Zanimivo, koliko novih stvari človek izve sam o sebi na tem forumu! :D

uros_p je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:... Zakaj je samo meni in Tommy-ju jasno, da je tisti policaj točno vedel, da ni ropar. ...

A ja? Kako je to točno vedel? A je motorist nosil kakšno rotacijsko luč z dopisom "NISEM ROPAR"? Al pa mu je Karin že 3 dni prej vedeževala, da bo srečal motorista, ki bo pobegnil zato, ker nima izpita? Al je prišel iz prihodnosti naza, kjer je vse to že podoživel? Al kako je policaj točno vedel za kaj se gre?
In kako je samo vama s tommy-em to jasno? Daj razloži mi te tvoje jasnovidne in vsevede metode.

Sem na nek način že razložil, ampak vse kar vi nekateri vidite v tej zgodbi oz. debati je ravbarji vs. žandarji! :roll:

Grem stavit, da če bi ta policist resno sumil, da je motorist oborožen ropar/morilec/... ga ne bi povozil, ker bi se lepo zadaj na razdalji peljal! :cry
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne jun 10, 2012 8:49 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Vikking je napisal/-a:Motorist se ni ustavil in PIKA. Nevem kako ti morem odebeliti in narisat to piko da boš razumel.

Kako to da sam osebno po toliko letih motoriranja, kar nekaj desettisoč kilometrov prevoženih več kot ta pubec, sem se jaz vedno znal ustavit policistu. Pa me nikoli ni rabil lovit, tako nisem ne sebe ne policista spravil v kočljiv položaj, kjer bi staknil jaz ali on kakršnekoli poškdobe oz. bi bilo policistovo dejanje zaradi mojih dejanj, zunaj njegovih pooblastil.

Lahka pametuješ kolikor češ ampak policist ni popolnoma nič kriv in mu osebno dam 10000% podporo, da se je pravilno odločil za lov na ubežnika.

Kako za vraga je lahko njegovo ravnanje zaradi tvojih dejanj zunaj njegovih pooblastil? :roll: To so ljudje, ki nosijo orožje, imajo pogosto pogoje nekoga hudo poškodovat (ali ubit), imajo v določenih primerih pravico vozit "mimo predpisov" in tebi je vseeno, če so sposobni ohranit vsaj približno mirno kri in ravnat v skladu s svojimi pooblastili in navodili, ki jih dobijo? Dejansko podpiraš, da policisti jemljejo zakon v svoje roke? :shock:

Lovljenje nekoga, ki pobegne, je povsem v skladu s pooblastili policista. Ne vem, kaj ti ni jasno.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jun 10, 2012 10:54 am

Vikking je napisal/-a:tommy: Ti govoriš o PRAVICAH pubeca ki jih je izgubil tisto sekundo ko ni ustavil uradni osebi. Pozabljaš pa da ta pubec ima najprej DOLŽNOST, šele ko DOLŽNOSTI zadosti lahko uveljavlja svoje PRAVICE.

Se pravi če te policist ustavlja je tvoja dolžnost ustaviti. Če je potem v samem postopku legitimiranja osebe karkoli narobe, pa lahko uveljavljaš svoje pravice.

pravice državljanov so zapisane v ustavi ... po tvoje je uradna oseba nad ustavo???

pred tem pubecom in njegovimi državljanskimi dolžnostmi so še dolžnosti uradne osebe kateri tudi v pogodbi o delu piše , da se zaveže k varovanju varnosti in življenj državljanov .. mogoče se boš nekje globoko v sebi celo strinjal z mojo trditvijo , da je naloga uradne osebe samo' ugotavljanje in dokazovanje prekrškov dotičnega državljana ter izpolnitev plačilnega ali obtožnega prekrškovnega naloga ne pa tudi samo sankcioniranje na licu mesta ...poleg tega sankcije v obliki "povoženja z avtom" nisem zasledil v nobenem zakonu ali predpisu ...in se tega dotične uradne osebe tudi ne učijo na nobenem usposabljanju..
se pa učijo pravilnega izogibanja , zaviranja ter varne vožnje na različni podlagah - skratka obvladovanja službenega vozila na kar nekaj višjem nivoju kot ga imamo navadni vozniki .. v tem dotičnem primeru je bil torej davkoplačevalski denar vržen stran kajti dotična uradna oseba je ali - zgleda dobila potrdilo o opravljenem usposabljanju po vezah - ali zanemarila dela in naloge , ki so zapisani v opisu pogodbe o zaposlitvi ... v obeh variantah je to najhujša kršitev pogodbe o delovnem razmerju ... takoj ko pa nekdo krši to pogodbo o delovnem razmerju prevzame nase polno odgovornost navadnega državljana ...
res je , da uradna oseba lahko predvideva , da je nekdo na motorju ropar ... a ne zaradi svoje lastne odločitve temveč na podlagi podatkov o ropu , ki mu jih javijo iz centrale - tako da tisto o "sem mislil da je bančni ropar " ne pije vode .. in še kakšen drug indic o krivdi nekoga , ki ni ustavil na znak tudi...
pa še nekaj ...če bi nekateri tukaj ločili "prekršek" od "kaznjivega dejanja" bi bil svet lepši...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Hamdija
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Hamdija Po jun 11, 2012 4:27 pm

Doche je napisal/-a:Jao. V času lovljenja bi lahko policist v centralo javil, da lovi motorista in naj preverijo tablico če je motor slučajno ukraden. Po tem vajinem scenariju sklepam, da vsak ki vozi hitreje, ali prehiti policista in je na AC hitrejši od policista, more bit ropar. :roll:

Kako vama ni jasno, da če bi bil motor ukraden bi oče to javil. In toliko časa kot je trajal pobeg bi policist zbral vse informacije.

hmmm .. ta "divjak" z jesenic sem bil jst .. tko da mi prosim ne piši bedarij če nepoznaš zgodbe :) .. ker slovenske novice oz. policija itak vse napiše tko kot njim paše .. in ne tko kot je v resnici .. me res zanima zakaj ni bil objavljen posnetek do konca?.. sicer pa itak nima veze .. kazen sem sebi nakopal in nobenmu drugmu .. pa čeprov so policaji DOBR vedl da sm jst! .. bi me lahko doma počakal .. in ne nekega "hollywoodskega" početja zganjat! .. ker če bi meni otrok skočil na cesto .. bi šel 100x lažje mimo kot pa policaj za mano ki bi ga nabu na haubo!..pa kot so napisal večkratni prekršnik..seveda da si večkratni prekršnik na jesenicah..če je pa pol jesenic policajm na piki in se pelješ normalno mimo njega .. tip se pa pod ročno obrne pa za tabo(kot da smo kaj ropal!:D)..pa itq nič ne najde pa pele na izredni tehnični..kdor ga pa nardi mu pa svaka čast :D .... to pa kar se je nardil s tem mladeničm k ga je policist povozu .. glede na to da ma policaj izpit pa vse,.. je dobr vidu reg. tablco .. in bi ga lahko dočakal doma ;) ..

LP! ..

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Po jun 11, 2012 5:08 pm

A imaš lahko še bolj bedne izgovore?

Ker ti si pravi jeseniški gangsta z papirnato registrsko tablico, verjetno po kaki Mahali navijaš svoj motor, frajariš ter furaš po zadnjem in navsezadnje nobenemu normalnemu folku negreš na ku***. Policaji tam na Jesenicah, da bi bili zajebani? Pa ka si to nor? Glede na to kaj se dogaja v tisti vukojebini so policaji angelčki.

In res, če so policisti vedeli kdo si, si zih stalni prekrškar, verjetno globoko v dolgovoih, ki jih je nemogoče izerjati, ker si na kaki socialki sploh, ker si imel papirnato registrsko. Hahaha vem, da te bom ujezil ampak to so gola dejstva verjetno.

Če zaserješ vsaj priznaj. Vsaj tak sem jaz.

Uporabniški avatar
Hamdija
Novinec

Napisal/-a Hamdija Po jun 11, 2012 5:22 pm

hehe nisi me nič ujezil .. zakaj bi me? :D ..
ah ne .. to pa ni res .. navijal ga nisem, po zadnjem se nisem vozil ker motor sploh ni šu na zadnga :D .. itak sem se pa par dni vozu z njim .. in ja s plastificiranoo tablico :D

lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po jun 11, 2012 5:27 pm

Hamdija je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:Jao. V času lovljenja bi lahko policist v centralo javil, da lovi motorista in naj preverijo tablico če je motor slučajno ukraden. Po tem vajinem scenariju sklepam, da vsak ki vozi hitreje, ali prehiti policista in je na AC hitrejši od policista, more bit ropar. :roll:

hmmm .. ta "divjak" z jesenic sem bil jst .. tko da mi prosim ne piši bedarij če nepoznaš zgodbe :) .. ker slovenske novice oz. policija itak vse napiše tko kot njim paše .. in ne tko kot je v resnici .. me res zanima zakaj ni bil objavljen posnetek do konca?.. sicer pa itak nima veze .. kazen sem sebi nakopal in nobenmu drugmu .. pa čeprov so policaji DOBR vedl da sm jst! .. bi me lahko doma počakal .. in ne nekega "hollywoodskega" početja zganjat! .. ker če bi meni otrok skočil na cesto .. bi šel 100x lažje mimo kot pa policaj za mano ki bi ga nabu na haubo!..pa kot so napisal večkratni prekršnik..seveda da si večkratni prekršnik na jesenicah..če je pa pol jesenic policajm na piki in se pelješ normalno mimo njega .. tip se pa pod ročno obrne pa za tabo(kot da smo kaj ropal!:D)..pa itq nič ne najde pa pele na izredni tehnični..kdor ga pa nardi mu pa svaka čast :D .... to pa kar se je nardil s tem mladeničm k ga je policist povozu .. glede na to da ma policaj izpit pa vse,.. je dobr vidu reg. tablco .. in bi ga lahko dočakal doma ;) ..

LP! ..

Vem jaz, da si bil to ti in tud vem kdo si. Saj se poznava. ;) tebe sem dal zgolj kot en neumesn primer oz primerjavo vmes. To kaj imate vi tam je nekaj čisto drugega. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Hamdija
Novinec

Napisal/-a Hamdija Po jun 11, 2012 5:30 pm

Doche je napisal/-a:
Hamdija je napisal/-a:

LP! ..

Vem jaz, da si bil to ti in tud vem kdo si. Saj se poznava. ;) tebe sem dal zgolj kot en neumesn primer oz primerjavo vmes. To kaj imate vi tam je nekaj čisto drugega. :mrgreen:

hehe sej sodoč po prikazani tud jest mislim da vem kdo si ti? :D

ah kle mamo texas učash hehehe :D

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Po jun 11, 2012 5:44 pm

Veš veš :mrgreen:

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Po jun 11, 2012 7:11 pm

Uživaj dok si mlad. Sam ne zgazit kerga. Kmalu boš doživu streznitev. Država se ti bo lepo usedla na TRR in ko boš dobil plačo ti jo bodo skoraj vso pobrali. Potlej boš pa imel texas. Jebeno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov