Doche je napisal/-a:Jao. V času lovljenja bi lahko policist v centralo javil, da lovi motorista in naj preverijo tablico če je motor slučajno ukraden.
- Kako v času lovljenja, če pa ne bi smel iti v lov?
- Centrala tudi ni vseveda. Če lastnik ne ve, da mu je nekaj ukradeno in tega ne prijavi, mu centrala nič ne koristi. Hočeš reči, da kraja motorja, kjer lastnik ne ve, da so mu ga ukradli, ne more obstajat?
Doche je napisal/-a:Po tem vajinem scenariju sklepam, da vsak ki vozi hitreje, ali prehiti policista in je na AC hitrejši od policista,
more bit ropar.
Ne, samo tisti, ki ob poskusu ustavitve, pobegne, je
LAHKO MED DRUGIM TUDIropar. In NE, ni nujno, da centrala to ve. Vse narobe sklepaš.
Doche je napisal/-a:Kako vama ni jasno, da če bi bil motor ukraden bi oče to javil. In toliko časa kot je trajal pobeg bi policist zbral vse informacije.
Kako bi oče to javil? Oče bi lahko to javil samo ČE bi vedel, da je motor ukraden. In kako bi oče to vedel? Bi oče sedel na zadnjem sedežu, medtem ko sine krade? Ali bi ga mogoče sin poklical in rekel, več oče, zdaj ravno kradem tu en motor?
Razen, če ti misliš, da bi oče javil, če bi sin VZEL OČETOV motor. Ampak to ni kraja. Kraja je, ko nekdo ukrade nekaj z namenom da se s tem premoženjsko okoristi. Od očeta si ga lahko kvečjemu sposodi ali pa brez dovoljenja vzame, ne pa ukrade. To je eno, drugo pa je, da četudi bi oče vedel, da je sin vzel njegov motor, še zdaleč, ZDALEČ ni nujno, da bi to javil policiji.
Doche je napisal/-a:Bom si še jaz priredil zgodbo, da bo meni ustrezala kot si jo vidva.
Nedolgo nazaj smo videli dijvaka na Jesenicah. Vseskozi se je oziral nazaj, da mu je policist mirno sledil. Če bi želel bi itak pobegnil. Epilog: norčevanje iz policista. Pa se vrnimo na štajersko zgodbo. Motorist se je peljal malo hitreje skozi naselje, policist je bil slučajno v vozilu, po naključju je bilo vozilo v pogonu, zato ni razmišljal in se je pognal za motoristom misleč: "ti se boš norčeval iz naše službe, iz naših majhnih plač, ti bom že pokazal kaj se to pravi norčevanje iz nas. Bom maščeval ponižanje kolega iz Jesenic." Pa kako si to policist upa? A podpirata to dejanje policista, da maščuje dogodek iz Jesenic? Jaz ga ne.
Kaj je s tabo? Ti to resno tako dojemaš? U ti mater...