BBoss je napisal/-a:Vsa ta goljufanja so privedla do tega, da si oblast zmišljuje nove dajatve in viša obstoječe - če bi vsi imeli čut poštenosti in moralnosti in bi vedno igrali po pravilih ne bi danes bili v taki situaciji niti ne bi bilo nobenih takih dajatev, ki so vzniknile zadnje čase.
Tu se pa ne strinjam s tabo. Bi prej rekel, da sta vzrok in posledica obratna. Najprej so uvedli takšne in drugačne davke ter dvignili obstoječe. Navadni državljani pa prikrivamo/-jo zato, da sploh preživimo/-jo, saj si "glavce" nenehno zmišljujejo nove davke, višajo obstoječe,... Tako ti poberejo več kot pol prisluženega denarja.
Dejstvo ostaja, da so ob osamosvojitvi (in nadaljnjih 20 let) tisti pri koritu pokradli OGROMNE količine denarja. Če ga ne bi, ne bi bilo krize, primanjkljaja,... In zato zdaj udrihajo po nas, navadnih smrtnikih. Dejansko so ti davki pokrivanje požrešnosti raznoraznih veljakov, ki dejansko uživajo ogromen ugled v družbi. Žalostno, a resnično.
Še bolj žalostno pa je dejstvo, da so prepričali veliko ljudi (očitno tudi tebe), da spet moramo zategniti pas in prispevati z novim davkom, ker smo sami krivi za nastalo situacijo.
Kot sem že večkrat rekel in napisal:
Ko bodo politiki razprodali državna podjetja ter pisali zakone tako, da bodo koristili državljanom, bom z veseljem prispeval več v državno blagajno (če bo treba). Dokler pa moj denar od cestnin, trošarin za gorivo, DDV in podobno gre v državne vreče brez dna (NLB, NKBM, Adria, SŽ, DARS,...), ki dejansko ne služijo svojemu namenu ampak kot zelo radodaren bankomat državnim veljakom, pa se bom bunil proti vsakemu novemu davku ali dvigu obstoječega ter iskal načine, kako državo prinesti okoli (na žalost, mi gre zelo slabo pri tem).