Debate, ki niso vezane na ostala področja...

matayus
Novinec

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a matayus Po jun 13, 2011 7:58 am

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jun 14, 2011 8:11 am

Ravno tole sem hotel prilepit. Sicer tukaj so drugi vzroki, tudi se nebi tako vozili. Kaj se naredi en zbor v Kopru 1.7?
SlikaSlika

DrYuri
Nov uporabnik

Napisal/-a DrYuri Sr jun 22, 2011 11:03 pm

matayus je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/na-prekmurski-avtocesti-bodo-verjetno-zastoji.html#comment ...

sam to je bedarija kar so te delal, po prehitevalnem pasu 60... to je prekršek, ker se morš umaknt na desnga.

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Če jun 23, 2011 6:50 am

Ni nujno, lahko ga prehitiš z naprimer 63 km na uro in se umakneš nazaj na desni vozni pas. Potem pa te prehiti naslednje vozilo.. In krog se ponovi.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če jun 23, 2011 8:21 am

Ne bluzite, če nekdo sam postavi tablo še ne pomeni da velja.

Isto je kot če bi policaji dopoldne postavili tablo 40, pa pobiral denar, popoldne pa umaknili tablo.

Če je tam 130 je 130.

Mi je žal vseh ki niso dobili plačano, ampak tudi v drugih strokah (recimo trgovina) so neplačniki, pa so upniki propadali zaradi tega. Pa ''nikom ništa''.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Če jun 23, 2011 9:06 am

Pero je napisal/-a:Ne bluzite, če nekdo sam postavi tablo še ne pomeni da velja.
Isto je kot če bi policaji dopoldne postavili tablo 40, pa pobiral denar, popoldne pa umaknili tablo.
Če je tam 130 je 130.
Mi je žal vseh ki niso dobili plačano, ampak tudi v drugih strokah (recimo trgovina) so neplačniki, pa so upniki propadali zaradi tega. Pa ''nikom ništa''.

Znake, ki so po pravilih (glej Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah) postavljeni ob/na cestišču, moraš spoštovati. Odgovornost upravljavca cestišča je, da zagotovi, da so znaki postavljeni v skladu s pravilnikom, elaborati oz. prometno situacijo. Kot voznik nisi dolžan ugibati, kdo je znak postavil/odstranil.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če jun 23, 2011 9:40 am

Vsekakor da jih je treba upoštevati.

Lahko so (začasno) postavljeni zaradi gradbišča ali pa česa drugega.

Ne moreš pa dobiti kazni za to če so postavljeni kar tako.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če jun 23, 2011 10:32 am

Ok, načeloma niti približno ne podpiram tako visokih kazni, ampak: Zakaj se enostavno ne spametujemo in začnemo voziti po vseh pravilih, četudi so popolnoma butaste? Tukaj enostavno zaj*bemo državo/policijo, ki bi na tak način izgubila ogromen pritok denarja od kazni in bi jim s tem hkrati pokazali en velik "middle finger".

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 23, 2011 11:04 am

ninjeti je napisal/-a:Ok, načeloma niti približno ne podpiram tako visokih kazni, ampak: Zakaj se enostavno ne spametujemo in začnemo voziti po vseh pravilih, četudi so popolnoma butaste? Tukaj enostavno zaj*bemo državo/policijo, ki bi na tak način izgubila ogromen pritok denarja od kazni in bi jim s tem hkrati pokazali en velik "middle finger".

To se sam sprašujem že dolgo časa.
Samo mi smo pač slovenceljni in smo bolj papeški od papeža samega, pa se to ne bo zgodilo nikoli. Mogoče nas je kak procent, ki se tega striktno držimo, da nam ni treba plačevati davka na "neumnosti", ostali bodo pa vozili tako kot so do sedaj, potem pa na forumu jokali kakšne hude kazni jih bremenijo.

Že dolgo časa pa tudi čakam na zakon ali bolje na izvajanje zakona (ker zakon imamo), ki bo drago kaznoval tiste, ki se vrivajo kadar imaš že ti skoraj premajhno razdaljo. To se mi namreč stalno dogaja, da vozim s tako varnostno razdaljo, da se bom do avtomobila spredaj z lahkoto ustavil. Pri tem se pa ljudje rinejo v to mojo varnostno razdaljo in mi jo s tem krajšajo, tako da če bi se karkoli zgodilo, se do novovrinjenega sigurno nebi ustavil in bi ga nabasal skoraj s polno hitrostjo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jun 23, 2011 2:23 pm

DrYuri je napisal/-a:
matayus je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/na-prekmurski-avtocesti-bodo-verjetno-zastoji.html#comment ...

sam to je bedarija kar so te delal, po prehitevalnem pasu 60... to je prekršek, ker se morš umaknt na desnga.

vozili so ravno toliko, kolikor je znašala najmanjša dovoljena hitrost na ac.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe jun 24, 2011 6:57 am

adis je napisal/-a:
DrYuri je napisal/-a:

Kje pa piše, koliko je najmanjša dovoljena hitrost na ac?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jun 24, 2011 7:11 am

zajbel je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
DrYuri je napisal/-a:

Kje pa piše, koliko je najmanjša dovoljena hitrost na ac?

Ma ne že spet it v to smer!! Preber si temo od začetka
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jun 24, 2011 9:21 am

nebivedu je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:Ok, načeloma niti približno ne podpiram tako visokih kazni, ampak: Zakaj se enostavno ne spametujemo in začnemo voziti po vseh pravilih, četudi so popolnoma butaste? Tukaj enostavno zaj*bemo državo/policijo, ki bi na tak način izgubila ogromen pritok denarja od kazni in bi jim s tem hkrati pokazali en velik "middle finger".

To se sam sprašujem že dolgo časa.
Samo mi smo pač slovenceljni in smo bolj papeški od papeža samega, pa se to ne bo zgodilo nikoli. Mogoče nas je kak procent, ki se tega striktno držimo, da nam ni treba plačevati davka na "neumnosti", ostali bodo pa vozili tako kot so do sedaj, potem pa na forumu jokali kakšne hude kazni jih bremenijo.

Že dolgo časa pa tudi čakam na zakon ali bolje na izvajanje zakona (ker zakon imamo), ki bo drago kaznoval tiste, ki se vrivajo kadar imaš že ti skoraj premajhno razdaljo. To se mi namreč stalno dogaja, da vozim s tako varnostno razdaljo, da se bom do avtomobila spredaj z lahkoto ustavil. Pri tem se pa ljudje rinejo v to mojo varnostno razdaljo in mi jo s tem krajšajo, tako da če bi se karkoli zgodilo, se do novovrinjenega sigurno nebi ustavil in bi ga nabasal skoraj s polno hitrostjo.

Zaradi mene naj dvignejo kazni, ampak naj se že končno lotijo resnih prekrškov in nevarnih prekoračitev, ne pa ciljanja na puščavskih ravninah! :roll: Če vam je vseeno, koliko resnično nevarnih voznikov je na cestah in kako obupna je vozniška kultura, potem pač podpirajte to svinjarijo. Nekateri res zaradi dreves ne vodite gozda.

Glede varnostne razdalje je pa katastrofa kako nekateri razmišljate. Torej naj se v primeru že malo povečanega prometa vsi postavijo na svoj pas in ga potem ne spreminjajo? Pri prehitevanju naj pa pač počakajo, da bo kak kilometer prostora za umik, čeprav s tem vse ovirajo? Halo, moti te, če nekdo krade "tvojo" varnostno razdaljo? Pač jo spet povečaš, temu se reče vožnja. Si že kdaj vozil po državah, kjer je vozniška kultura na malo višjem nivoju, recimo Nemčija, Velika Britanija? Na tropasovnici v gužvi imajo stokrat manj težav z menjavo pasov, kot pri nas ob skoraj prazni (avto)cesti! Seveda, ker se narod ne sekira tako kot pri nas, da mu kdo ukrade "njegov" prostor, pokvari "njegovo" varnostno razdaljo, ... Na vsakem koraku strah, da bi nam kdo kaj "ukradel" :roll:

Še malo čtiva iz spletne strani naših modrih angelov:

Zakaj je zadostna varnostna razdalja tako pomembna?

Če voznik, ki vozi pred nami, zmanjša hitrost ali se ustavi, nam le zadostna varnostna razdalja omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje!

Na varnostno razdaljo je treba med vožnjo po avtocesti ali hitri cesti še bolj paziti, saj vozimo hitreje kot na drugih cestah.

Varnostna razdalja poleg tega omogoča, da se voznik, ki nas je prehitel, pred našim vozilom varno vrne na vozni pas.

Vir: http://www.policija.si/index.php/compon ... a-razdalja
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe jun 24, 2011 9:57 am

Nekak se ne znajdem,... Pa se google, mi vecinoma mece ven, nove kazni, ker je to ZELO aktualno,... Kje bi nasel, koliko je bila kazen za prekoracitev omejitve v naselju, za 43 km/h .... :-D Oz. koliko je se vedno,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe jun 24, 2011 10:05 am

scoop je napisal/-a:Nekak se ne znajdem,... Pa se google, mi vecinoma mece ven, nove kazni, ker je to ZELO aktualno,... Kje bi nasel, koliko je bila kazen za prekoracitev omejitve v naselju, za 43 km/h .... :-D Oz. koliko je se vedno,...

18 pik + odvzem + 1000€ al pa še več kazni...tlele so pa tanovem ni velik spremenil

edit: pardon, popravljam, 9pik + 1000€ + prepoved vožnje...si imel še ''srečo'' ker za par kmh več bi bil pa ob izpit
Slika

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Pe jun 24, 2011 10:32 am

Heh... :-D Sem cel cajt upal, da je 500 ! :-D Ni panike... :-D Bomo preziveli... :-D Hvala za info,... :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe jun 24, 2011 12:57 pm

gecco je napisal/-a:
scoop je napisal/-a:Nekak se ne znajdem,... Pa se google, mi vecinoma mece ven, nove kazni, ker je to ZELO aktualno,... Kje bi nasel, koliko je bila kazen za prekoracitev omejitve v naselju, za 43 km/h .... :-D Oz. koliko je se vedno,...

18 pik + odvzem + 1000€ al pa še več kazni...tlele so pa tanovem ni velik spremenil

edit: pardon, popravljam, 9pik + 1000€ + prepoved vožnje...si imel še ''srečo'' ker za par kmh več bi bil pa ob izpit

UUUUUU tole je pa kruta kazen,

predstavljaj se da se pripelješ malo čez dovoljenih 90 izven naselja, pa je tabla za naselje, prve hiše še 100m naprej, pa počasi zmanjkšuješ do hiš.... no pa se potem tam čisto ustaviš in ti povejo da so te za tablo namerilii 93... :roll:

No za dejansko vožnjo 93 v resnem naselju ne rečem, mora biti kazen.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Pe jun 24, 2011 1:48 pm

Pero... Hahahahha :-D Sej to se je meni zgodilo... :-D Sem pelal, do table 90,... Ampak sem par metrov po vstopu v naselje zmanjsal hitrost... :-D In je policstka to tudi priznala,... Takole mi je rekla: Sem vidla da si zmanjsal hitrost, ampak mene to ne zanima, jst sem te vlovila 93 km/h ... :-D j*** ga... :-D Nekdo pa le mora skrbet, za varnost na cesti... :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe jun 24, 2011 1:55 pm

Jah, kriza je, Pahor je use sfukal...mormo mal pomagat tej državi :lol:
Slika

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Pe jun 24, 2011 2:03 pm

****BRISAN POST****

zaradi neprimerne vsebine je post pobrisan.

EDIT: adis
Peugeot 407, 2.0 HDI
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov