matayus je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/na-prekmurski-avtocesti-bodo-verjetno-zastoji.html#comment ...
Pero je napisal/-a:Ne bluzite, če nekdo sam postavi tablo še ne pomeni da velja.
Isto je kot če bi policaji dopoldne postavili tablo 40, pa pobiral denar, popoldne pa umaknili tablo.
Če je tam 130 je 130.
Mi je žal vseh ki niso dobili plačano, ampak tudi v drugih strokah (recimo trgovina) so neplačniki, pa so upniki propadali zaradi tega. Pa ''nikom ništa''.
ninjeti je napisal/-a:Ok, načeloma niti približno ne podpiram tako visokih kazni, ampak: Zakaj se enostavno ne spametujemo in začnemo voziti po vseh pravilih, četudi so popolnoma butaste? Tukaj enostavno zaj*bemo državo/policijo, ki bi na tak način izgubila ogromen pritok denarja od kazni in bi jim s tem hkrati pokazali en velik "middle finger".
DrYuri je napisal/-a:matayus je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/na-prekmurski-avtocesti-bodo-verjetno-zastoji.html#comment ...
sam to je bedarija kar so te delal, po prehitevalnem pasu 60... to je prekršek, ker se morš umaknt na desnga.
adis je napisal/-a:DrYuri je napisal/-a:matayus je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/na-prekmurski-avtocesti-bodo-verjetno-zastoji.html#comment ...
sam to je bedarija kar so te delal, po prehitevalnem pasu 60... to je prekršek, ker se morš umaknt na desnga.
vozili so ravno toliko, kolikor je znašala najmanjša dovoljena hitrost na ac.
zajbel je napisal/-a:adis je napisal/-a:DrYuri je napisal/-a:matayus je napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/na-prekmurski-avtocesti-bodo-verjetno-zastoji.html#comment ...
vozili so ravno toliko, kolikor je znašala najmanjša dovoljena hitrost na ac.
Kje pa piše, koliko je najmanjša dovoljena hitrost na ac?
nebivedu je napisal/-a:ninjeti je napisal/-a:Ok, načeloma niti približno ne podpiram tako visokih kazni, ampak: Zakaj se enostavno ne spametujemo in začnemo voziti po vseh pravilih, četudi so popolnoma butaste? Tukaj enostavno zaj*bemo državo/policijo, ki bi na tak način izgubila ogromen pritok denarja od kazni in bi jim s tem hkrati pokazali en velik "middle finger".
To se sam sprašujem že dolgo časa.
Samo mi smo pač slovenceljni in smo bolj papeški od papeža samega, pa se to ne bo zgodilo nikoli. Mogoče nas je kak procent, ki se tega striktno držimo, da nam ni treba plačevati davka na "neumnosti", ostali bodo pa vozili tako kot so do sedaj, potem pa na forumu jokali kakšne hude kazni jih bremenijo.
Že dolgo časa pa tudi čakam na zakon ali bolje na izvajanje zakona (ker zakon imamo), ki bo drago kaznoval tiste, ki se vrivajo kadar imaš že ti skoraj premajhno razdaljo. To se mi namreč stalno dogaja, da vozim s tako varnostno razdaljo, da se bom do avtomobila spredaj z lahkoto ustavil. Pri tem se pa ljudje rinejo v to mojo varnostno razdaljo in mi jo s tem krajšajo, tako da če bi se karkoli zgodilo, se do novovrinjenega sigurno nebi ustavil in bi ga nabasal skoraj s polno hitrostjo.
Zakaj je zadostna varnostna razdalja tako pomembna?
Če voznik, ki vozi pred nami, zmanjša hitrost ali se ustavi, nam le zadostna varnostna razdalja omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje!
Na varnostno razdaljo je treba med vožnjo po avtocesti ali hitri cesti še bolj paziti, saj vozimo hitreje kot na drugih cestah.
Varnostna razdalja poleg tega omogoča, da se voznik, ki nas je prehitel, pred našim vozilom varno vrne na vozni pas.
scoop je napisal/-a:Nekak se ne znajdem,... Pa se google, mi vecinoma mece ven, nove kazni, ker je to ZELO aktualno,... Kje bi nasel, koliko je bila kazen za prekoracitev omejitve v naselju, za 43 km/h ....Oz. koliko je se vedno,...
gecco je napisal/-a:scoop je napisal/-a:Nekak se ne znajdem,... Pa se google, mi vecinoma mece ven, nove kazni, ker je to ZELO aktualno,... Kje bi nasel, koliko je bila kazen za prekoracitev omejitve v naselju, za 43 km/h ....Oz. koliko je se vedno,...
18 pik + odvzem + 1000€ al pa še več kazni...tlele so pa tanovem ni velik spremenil
edit: pardon, popravljam, 9pik + 1000€ + prepoved vožnje...si imel še ''srečo'' ker za par kmh več bi bil pa ob izpit
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov