Blinder je napisal/-a:To je ta revija http://www.auto.it/ Nevem pa, kako delajo meritve, 130 km/h konstantno ali ne. Ampak za tiste podatke, ko sem kopiral sem je pisalo nekaj v smislu "poraba pri 130 kmh". Bom jim pisal email pa bom poročal, kaj ta avtocestna poraba pomeni.
ps: panda twinair 4x4 jim je po avtocesti porabila isto kot 911 carrera 4
ojnica je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=kChnrXqVqaI
Zanimiva primerjava
80km/h 4.9l/100km
130km/h 7.6l/100km
150km/h 9.5l/100km
J.McLane je napisal/-a:V kateri reviji je pa to bilo objavljeno?
Za V40 bi pričakoval manjšo porabo, nekje manj kot 3,8@90 kmh - 5,7@130 kmh, ampak treba je vedeti, da so to številke brez zaviranja in pospeševanja. To zmeriš tako, da ko se pelješ s tempomatom z željeno hitrostjo resetiraš BC in potem isti odcek ceste ponoviš še v drugo smer, da izničiš veter ali naklon ceste, vzameš povprečje in upoštevaš napako BC.
Se strinjam, osnovni fail je že to, da gleda trenutno porabo. Števec se resetira, ko si že na določeni hitrosti, prevozi nek odsek s to hitrostjo in zapiše povprečno porabo, preden se ustavi. Nato ponoviš postopek še v drugo smer in izračunaš povprečje obeh porab. Seveda je dobro izbrati čim bolj ravno cesto in dan s čim manj vetra.J.McLane je napisal/-a:Takšen test kot je na tistem filmčku je čista bedarija in izvedba totalno amaterska. Na oko je pa poraba pri 80 kmh bistveno previsoka, poraba pri 130 in 150 pa dokaj realna, drugače pa res minimalni naklon ceste ti lahko naredi 1 l razlike brez, da bi sploh opazil, da cesta ni na ravnini.
P.S. za test seveda moraš že v štartu izbrati čim bolj ravno cesto, tudi če delaš test v obe smeri, v tem primeru bo tempomat minimalno nihal, porabo pa seveda odčitaš povprečje (restiraš trip) in ne gledaš trenutne, ki seveda niha gor in dol. Seveda tudi take meritve bodo na koncu lahko odstopale za 10%, več pa res že bolj težko.
Jerry007 je napisal/-a:Megane grandtour 1.4TCE 131KM, čipan na 157(bencin) 145(plin) po 6000 prevoženih => okoli 9l/100km
Relacija do službe okoli 25km 40% AC 60% regionalka. Prišel sem že tudi pod 8 na daljšo vožno, pa tudi nad 13l
maniaxxx je napisal/-a:Torej imaš stroške kot da bi imel dci-ja...cool
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost