trasher je napisal/-a:Jaz sem se malo poigral s številkami in ekonomičnostjo vgradnje LPG sistema. Konkretno sem računal za mojega Cruze-a, v katerega sem vgradil Prins VSI sistem.
Če skupaj potegnem črto, je res in v to ne dvomim - Prins prvovrsten sistem, ampak po tem preračunu predrag. Vsaj kolikor gledam z ekonomskega stališča, moram narediti 100.000 km, preden se mi povrne.
Kaj pravite?
na žalost še nismo imeli te sreče , da bi nekdo prevozil 10,000km po garminu pred vgradnjo in 10,000km po vgradnji... pa če je stil in dinamika vožnje res ista ali pa se malce spremeni v plus na pedalu za plin po vgradnji plinske naprave ...
nihče ( razen nas nekaj redkih ) ne upošteva ekološkega vidika ..
če delaš 4000km na mesec se mi zdi poraba 0,5l bencina na 100km velika ... moja xsara se vžiga 9x na 100km ( letno povprečje 12,300km ) in porabi po 3,5 letih konstantno (povprečje) malce čez 0,7l/100km... po mojem izračunu bi morala tvoja poraba biti okoli 0,3l bencina / 100km - ali manj... razen če je cruze na hladno bolj požrešen...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odgovortrasher » So nov 26, 2011 7:16 pm
Ta teden sem montiral LPG v Cruze-a. Pri Prinsu v Domžalah, dal 1.900 eur, z elektronskim valvecare in zaenkrat deluje bp. Prej sem imel Cliota, isto predelanega na plin pri Pirnatu v Zrečah in tole na Cruze-u je zdaj pravljica v primerjavi s tistim. Res kvalitetno narejeno. Edino kar me je malo zmotilo je bil kesl (namesto rezervne gume) montiran obratno. Tiste štiri ročke za pritrditev kesla so v zraku, namesto privite na podn. Ampak drži vseeno, verjetno so to naredili zaradi samega prostora, ker bi težko šlo notri pravilno obrnjeno. Vesel sem tudi, da so izolirali proti prjevanju, kar se je prevrtalo.
Med vožnjo ne občutim kakršnekoli razlike med plinom in bencinom, pač vse dela normalno. Poraba mi je celo padla, kar me malo preseneča. Iz prejšnjih 7,3 na 6,8

Zaenkrat pa, super. Sem vesel, da sem dobil, kar sem plačal.
Kvaliteto.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
enkrat si se verjetno uračunal ... ker med 6,8 in 8,8 porabe je velikanska razlika ....