Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

peroRS
Mojster foruma

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a peroRS To okt 11, 2011 9:08 am

X-Hair je napisal/-a:
Še eden, ki gleda naprej in skrbi za svojo varnost. Zadaj se promet zanjga ne dogaja. Kar se dogaja, se dogaja samo naprej.
http://www.youtube.com/watch?v=3MzeTOx9hUw

Taki ponavadi še trobijo in mahajo z rokami v smislu "kaj se siliš, počakaj, da prideš na vrsto da prehitiš", še posebej kadar prehitiš še njega. Prej je pa čakal 100 let, da se je spravil prehitevat, čeprav je pred njim ravnina kot v ameriškem filmu :roll:

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To okt 11, 2011 9:35 am

peroRS je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:
Še eden, ki gleda naprej in skrbi za svojo varnost. Zadaj se promet zanjga ne dogaja. Kar se dogaja, se dogaja samo naprej.
http://www.youtube.com/watch?v=3MzeTOx9hUw

Taki ponavadi še trobijo in mahajo z rokami v smislu "kaj se siliš, počakaj, da prideš na vrsto da prehitiš", še posebej kadar prehitiš še njega. Prej je pa čakal 100 let, da se je spravil prehitevat, čeprav je pred njim ravnina kot v ameriškem filmu :roll:

Ponavadi se strinjam z X-hairom in njegovimi ugotovitvami, ampak v tem primeru pa ne. Na živce mi grejo vozniki, ki prehitevajo 2 ali 3 avte naenkrat, ko je naprimer prvi v koloni počasen tovornjak/traktor in je logično, da bodo vsi prehiteli, potem pa se od zadaj rinejo in v polovici primerov ''skoraj'' naredijo nesrečo, ko jim kdo skoči na levi pas.

Ravno v nedeljo sem bil priča takem dogodku. Spredaj traktor, za njim 2 avtomobila, četrti v koloni pa Audi A4, ki sem ga že prej videl, da je norel. In se odloči na neki ravnini prehitevat 2 avta in traktor s prikolico. Nakar se avto takoj za traktorjem odloči za prehitevanje, zapelje na levi pas in je moral Audi v sekundi zapeljati levo na bankino in še na travo, da se mu je izognil, da se je kar kadilo za njim od peska. Seveda je delno kriv tudi avto za traktorjem, ker ne gleda v ogledala. Ampak v policijskem zapisniku bi bil pomoje kriv Audi...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 11, 2011 9:53 am

Vsak ima svoje mnenje, ampak tisti, ki se ne zna že prej pripraviti na prehitevanje je bolje da ne prehiteva. Ne pa da čaka do zadnjega, potem pa on prehiti, tistim zadaj pa to onemogoči. ;)

Preberi si še enkrat to kar sem napisal:
Prej je pa čakal 100 let, da se je spravil prehitevat, čeprav je pred njim ravnina

Je pa res, da je težko definirati, kaj je norenje/izsiljevanje, kaj je pa normalno prehitevanje (tudi, če je več avtov v koloni). ;)
Recimo tole od x-hair-a se mi zdi čisto v redu prehitevanje:
-pregledna cesta
-prej se je pripravil (pogledal, če gre kdo nasproti, počakal avto, dal smernik)
Zadnjič spremenil peroRS, dne To okt 11, 2011 10:05 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To okt 11, 2011 10:03 am

Se strinjam z obema. Tisto posiljevanje s prehitevanjem, takoj ko lahko in celo kolono gre tudi meni na živce, ampak nekateri res vozijo za tovornjakom/avtomobilom/traktorjem/.. in nikakor nočejo prehiteti. Ko pa se potem ti spraviš prehitevati oba, ker vidiš, da od njega pač nič ne bo (pa saj mu ni treba prehitevati če noče, ga ne silim), se spomni tudi on. Predvidevam, da v večini primerov noče nič slabega, ampak si reče: "aha potem je varno, da tudi jaz prehitevam, če tudi drugi to delajo, sploh od tako daleč"..

Verjetno pomanjkanje zaupanja v svoje (vozniške) sposobnosti, neodločnost, nesamozavest, potem pa kinka..bi al ne bi, dokler mu nekdo ne reče / ne nakaže, da lahko.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To okt 11, 2011 10:15 am

Kar se tega posnetka tiče: napaka je seveda na X-Hairovi strani, saj je nestrpno prehiteval kolono vozil takoj ko jo je dohitel. Nekateri govorite o cincanju tistega voznika spredaj - ampak nobenega cincanja ni bilo. Ko je šel tisti avto mimo in ko se je odprla ravnina, ki je bila primerna za prehitevanje je želel prehiteti. X-hair mu ni dal niti ene same priložnosti, da bi to lahko storil. Nasprotno - čisto takoj ko je dohitel kolono, je že silil naprej. Slaba in neprimerna vožnja je evidentno na strani X-Haira.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To okt 11, 2011 10:23 am

Sam v principu ne grem prehitevat traktorja/kamiona, če nisem jaz za njim. Če so avtomobili pred mano naj prvo oni prehitijo. Če pa vidim da oni OČITNO nimajo namena prehitevat (dobr vidiš katerega očitno ne moti malo počasnejša vožnja) potem pa greš naprej. Tisto, ko pa ti voziš v koloni, nekdo pa prileti od zadaj, vidi ravnino in gre prehitevat brez da bi krkoli premislil je pa čisto egoistično obnašanje in delanje sranja na cesti. Prepričaj se da te je tisti pred tabo videl, prepričaj se da res nima namena prehitevat potem pa pojdi naprej!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To okt 11, 2011 11:45 am

gecco je napisal/-a:Sam v principu ne grem prehitevat traktorja/kamiona, če nisem jaz za njim. Če so avtomobili pred mano naj prvo oni prehitijo. Če pa vidim da oni OČITNO nimajo namena prehitevat (dobr vidiš katerega očitno ne moti malo počasnejša vožnja) potem pa greš naprej. Tisto, ko pa ti voziš v koloni, nekdo pa prileti od zadaj, vidi ravnino in gre prehitevat brez da bi krkoli premislil je pa čisto egoistično obnašanje in delanje sranja na cesti. Prepričaj se da te je tisti pred tabo videl, prepričaj se da res nima namena prehitevat potem pa pojdi naprej!

Ja sej o tem govorim. Ponavadi se poskušam res ne-živcirati in večinoma mi uspeva, ampak včasih imaš res zanimive soudeležence. Npr. ima 1. priložnost, da prehiti, pa ne gre.. Pa ima 2. priložnost da prehiti, pa spet ne gre, pa se obeta 3. priložnost, vidim da se ne zgane, dam žmigavc in če sem za njim, ga ponavadi prehitim brez težav (in brez kakega pizdenja živciranja in podobno). Če pa je vmes še eno vozilo, ki ga to ne moti, pa se včasih zgodi, da zadnjo sekundo skoči notri.. Najhuje pa je to, da tisti "vmesni" vozi z minimnalno var. razdaljo (oz brez karkšnekoli var. razdalje), da bi lahko lepo prehiteval avtomobil po avtomobil. Itak pa ne grem tako prehitevati pred nepreglednim ovinkom.

Sicer pa..če vozim za nekim počasnim vozilom, ki ga imam namen prehiteti (ko gre nasproti vozeče vozilo mimo) in vidim, da je nekdo za mano res nestrpen, vklopim žmigavc malo prej (preden gre tisti nasproti mimo), da mu nakažem, da imam namen prehitevati.. Ponavadi dojame in počaka.

Jaz bi precej stvari/nepravilnosti na cesti "oprostil" in razumel, če bi ljudje vsaj nakazovali (smerokaz), kaj imajo namen narediti.. Ne pa to zavijanje naenkrat, ustavljanje..

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To okt 11, 2011 11:59 am

Enostavno povedano, na cesti ni KULTURE. Če bi bilo vsaj malo več KULTURE in precej manj EGOIZMA bi bil red in mir in en kup živcev bi bilo prišparanih pa še kaj!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 11, 2011 12:24 pm

gecco je napisal/-a:Enostavno povedano, na cesti ni KULTURE. Če bi bilo vsaj malo več KULTURE in precej manj EGOIZMA bi bil red in mir in en kup živcev bi bilo prišparanih pa še kaj!

Še bolj enostavno povedano, KULTURA je povsod izumrla. Na vseh področjih.
Old subarus never die, they just get faster!

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To okt 11, 2011 1:23 pm

@dragonforce; v tvojem primeru se mi nič kriv ne zdi voznik audija, če je šel prehitevat na preglednem delu ceste, pa tudi če je prehitel nevem kolk avtov. Kolikor sem razumel, je voznik za traktorjem izsilil prednost vozniku audija, zato ne vidim nikakršne logike, da bi bil kriv voznik slednjega. Tukaj je le lep primer za tiste, ki mislijo da so ogledala zato, da avto izgleda lepši :) Zato, če je cesta v "nedogled"pregledna ne vidim nobene panike, da prehitiš nekaj avtomobilov, ki cijazijo za traktorjem/tovornjakom, le 100% moraš biti prepričan, da je tvoje početje varno. :D

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To okt 11, 2011 1:32 pm

zany je napisal/-a:@dragonforce; v tvojem primeru se mi nič kriv ne zdi voznik audija, če je šel prehitevat na preglednem delu ceste, pa tudi če je prehitel nevem kolk avtov. Kolikor sem razumel, je voznik za traktorjem izsilil prednost vozniku audija, zato ne vidim nikakršne logike, da bi bil kriv voznik slednjega. Tukaj je le lep primer za tiste, ki mislijo da so ogledala zato, da avto izgleda lepši :) Zato, če je cesta v "nedogled"pregledna ne vidim nobene panike, da prehitiš nekaj avtomobilov, ki cijazijo za traktorjem/tovornjakom, le 100% moraš biti prepričan, da je tvoje početje varno. :D

Sedaj pa povej na kakšen način si 100% prepričan da je varno. Si sposoben brati misli voznikom pred tabo?
Spet čist tipična slovenska kultura...ne bom jst kriv če se mi kdo naserje, torej to lahko naredim.
Slika

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To okt 11, 2011 2:02 pm

zany je napisal/-a:@dragonforce; v tvojem primeru se mi nič kriv ne zdi voznik audija, če je šel prehitevat na preglednem delu ceste, pa tudi če je prehitel nevem kolk avtov. Kolikor sem razumel, je voznik za traktorjem izsilil prednost vozniku audija, zato ne vidim nikakršne logike, da bi bil kriv voznik slednjega. Tukaj je le lep primer za tiste, ki mislijo da so ogledala zato, da avto izgleda lepši :) Zato, če je cesta v "nedogled"pregledna ne vidim nobene panike, da prehitiš nekaj avtomobilov, ki cijazijo za traktorjem/tovornjakom, le 100% moraš biti prepričan, da je tvoje početje varno. :D

Nekakšna logika nam pove, da se ponavadi prehiteva po vrsti, kakor je tudi najbolj varno.

Torej, če prehitevaš 2 vozila + traktor s prikolico, ne moreš biti ravno prepričan, da je varno. Lahko upaš, da boš prišel do konca.
Voznik Audija pa se ni prepričal, če je varno, ker je takoj začel prehitevat, ko jih je dohitel in ni dal vozilom pred sabo možnosti, da prehitijo. Ni vozil za njimi par 100 metrov in videl, da ne bodo prehiteli.

Tukaj sta seveda kriva oba, ampak ko si enkrat v jarku, ni več pomembno.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To okt 11, 2011 2:22 pm

Tukaj se popolnoma strinjam, če je šlo za nasilno prehitevanje, da je potem vse drugače, in sta seveda krivca oba. :)

Varno je zame, da na daleč vidim, da je možnost prehitevanja. Od ostalih pa pričakujem, da kot jaz, tudi drugi spremljajo dogajanje okoli sebe :) Me pa zanima katera dejanja spadajo med te neuvidevne in nekulturne slovenske voznike?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To okt 11, 2011 3:17 pm

Se strinjam z nebivedu.

Sicer nekaj napak voznikov na posnetku je videnih, vendar prej me moti to da ko bolj gledam kako švigajo mimo črte , bolj se sprašujem če ni to hitrost mnogo večja od 90km/h, vsaj tist nočni posnetek.
No pa sem jo kar izračunal. Med črtami dalše dolžine je 25m. X-hair jo prevozi v cca 0.8 sekunde. Čista osnovna fizika:
V=pot/čas
V=25/0.8
V=31.25ms
V=31.25ms*3.6
V=112,5km/h

Sedaj čas ni izračunan natančno, sicer s pomočjo štoparice. Odstopanja je cca 0.1sekunde.

Vožnja je med 100km/h in 110km/h s posnetka.
Nebom pameti solil, ampak če se nekdo vključuje v promet pa da mu ti priletiš z 20km/h večjo hitrostjo (5.5ms) je to težje pospešit do take hitrosti. Tudi sam nemaram tistih oznak 60km/h, ampak iz stališča vključevalca pa je nekako logično. Ampak problem je v kulturi, ko vključevalec pač ne počaka enega in edinega avtomobila. Enako velja za vse pešce. Čeprav gre mimo samo eno vozilo, potem pa je vse okoli ceste fraj, dobesedno ni vozil, ampak oni hočejo v istem trenutku biti na drugi strani. Ko sam pešačim, gledam na to, da je vse frej, da se vozilom ni treba ustavljati, ker gre meni to na živce in pa ponavadi že potrpim tistih 10sekund. Če se gremo pa iz vidika ekologije, pa je tudi tako bolje, da vozilo pelje in ne troši energije.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To okt 11, 2011 5:30 pm

Hitrost pri katerem posnetku si ti sedaj računal?

Spet cela znanost na a.com, kaj pa kako. :lol:
SlikaSlika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To okt 11, 2011 7:19 pm

http://www.youtube.com/watch?v=jI7ouaw9s8E

In po te cesti se peljem skoraj vedno enkrat na leto( Idrija-Tolmin, če sem prav prepoznal).
Meni ta cesta ni zgleda primerna za te hitrosti, ker:
-se oži
-nepregledna
-polna tovornakov,ki so širši od te ceste
-ovinkasta

Seveda, če pa rad voziš rally vsak dan, pa je to stvar posameznika.

Je pa moj point računanja bil, da tako rad govoriš o tem šerifstvu, a obenem pa dvojna merila. Dvojna merila pa zato, ker bi očitno najraje videl, da
- bi se ti vsi takoj umaknili
- cesta bila skos prazna
- vozili vsi enake hitrosti kot ti
- se približaš vozilu z večjo hitrostjo od dovoljene
-zaradi večje hitrosti tebe, sklepaš da te drugi ovirajo

Koncu koncev, pa se svet voznikov s temi posnetki definitivno nebo spremenil! Voznikov je vedno več in slabega znanja inštruktorjev, vozil prav tako. Ceste pa so v nekaterih delih ekstremno slabe, v nekaterih ekstremno dobre (Pomurje). Cestna signalizacija pač ni več primerna vedno večjemu številu vozil. Gostota prometa je vedno večja. Edina rešitev je strpnost in kultura.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To okt 11, 2011 8:20 pm

DragonForce je napisal/-a:

Nekakšna logika nam pove, da se ponavadi prehiteva po vrsti, kakor je tudi najbolj varno.

Torej, če prehitevaš 2 vozila + traktor s prikolico, ne moreš biti ravno prepričan, da je varno. Lahko upaš, da boš prišel do konca.
Voznik Audija pa se ni prepričal, če je varno, ker je takoj začel prehitevat, ko jih je dohitel in ni dal vozilom pred sabo možnosti, da prehitijo. Ni vozil za njimi par 100 metrov in videl, da ne bodo prehiteli.

Tukaj sta seveda kriva oba, ampak ko si enkrat v jarku, ni več pomembno.

Oprosti, ampak po tvoji logiki, bi bilo najbolje, da tisti, ki celo znamo odločno prehitet takrat, ko je za to primeren čas, ostanemo kar doma, da ne ogrožamo tistih, ki prehitevat ne znajo. :roll: Iz tega posnetka je težko 100% razbrat, kdaj je tisti spredaj dejansko začel s prehitevanjem in je težko kaj povedat čez enega ali drugega, AMPAK, če je dal žmigavec pozneje kot vozilo s kamero in če se je pozneje spravil na levi pas (s tem se prehitevanje začne), kar je očitno bilo na stvari po posnetku sodeč, je kršil zakon in s tem ogrožal vse v neposredni bližini. ON in nobeden drugi!

Ja saj se tvoja izjava kako lepo pravljično vse poteka, če se prehiteva po vrsti, sliši lepo, ampak v realnosti je to skoraj nemogoče, če se nočeš v koloni vozit še cel dan. Voznik zadaj je poskrbel za svojo varnost in začel prehitevat TAKOJ, ko je to bilo možno, žmigavec je dal PRAVOČASNO, prehitevanja se je lotil ODLOČNO, kot nas tudi učijo, očitno pa je ohranil mirne živce tudi ko mu je vozilo spredaj IZSILILO PREDNOST.

Če bi vsi prehitevanje obvladali vsaj približno tako dobro, bi takšna situacija bila praktično NEMOGOČA, promet pa bi potekal veliko bolj TEKOČE. Tako se mi pa zdijo izjave, da bi moral počakat, da prej vsi drugi prehitijo in je s tem dejanjem ogrožal varnost, bizarne. Kot prvo, voznik takoj za oviro je dejansko ignoriral promet za sabo, s svojim poznim prehitevanjem je zadaj vozečim "kradel" dragocen prostor, ki je potreben za varno prehitevanje in vprašanje, če bi se prehitevanja sploh lotil, če ne bi videl, da to zadaj počne še nekdo drug. Število pacientov, ki se za prehitevanje odločajo glede na situacijo v vzvratnem ogledalu in ne glede na situacijo spredaj, je namreč neverjetno.

Zelo velika verjetnost je, da bi se ob upoštevanju prehitevanja "po vrsti" vozil še nekaj kilometrov zadaj in ko bi videl, da noben ne misli prehitet na nobenem primernem mestu, se lotil prehitevanja, bi se mu ponovila ista situacija kot na posnetku!

Izjave, ki govorijo čez to prehitevanje, mi močno dišijo po pacientih, ki so se sposobni nabiti en na drugega voziti za "oviro" po vseh možnih preglednih ravninah, če pa že kdo ima več kot 3cm razdalje do tistega pred sabo, bo z nenadnim pritiskanjem po gasu poskrbel, da jo zmanjša. Torej draga gospoda, če spadate med cca. 70% voznikov na naših cestah, ki jim prehitevanje predstavlja hud psihofizični napor, vam predlagam, da se prehitevanja lotite pravočasno in odločno, takoj ko je za to primeren prostor, s predhodno uporabo žmigavca (in ne šele ko štartate levo oz. kar brez) ALI se pa pač vozite na varnostni razdalji za vozilom spredaj in pač ne prehitevajte. Pri takšnem obnašanju vam lahko zagotovim, da je skoraj nemogoče, da bi vas kdo "ogrožal" s tem, da začne zadaj pravilno prehitevat, ker boste ali pravočasno na levem pasu ali pa bo za varnost vseh v neposredni bližini skrbela vaša varnostna razdalja!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To okt 11, 2011 9:05 pm

@tommy bolj se ne bi mogel strinjat :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To okt 11, 2011 9:12 pm

~toMmy~ pusti. Sem že objavil prej še daljši post od tvojega (v podobnem smislu) pa sem rajši zbrisal. Ljudje smo taki, da rabimo čas za učenje in pa da se na svojih napakah naučimo... pač je nekaterim bolj varno se 3x prepričat in it sredi ravnine v 4. prestavi prehitevat šleper. To da pa bo zarad tega prehiteval v ovinek pa tak noben ne študira prej :? to je za mene še večji egoizem, ker v takih primerih pa greš čelno, če ti zmanjka konjev in angelov varuhov.

bom sam eno vrstico zdej napisal tako ko je blo v tistem izbrisanem postu.
Mi2 imajo v eni izmed njihovih pesmi zelo lep verz: "Cesta je k****a, so vedli že naši tastari, pa ko so se res bolj poredko kam pelali". Če kdo res misli da je na cesti varno, si naj pogleda statistiko v primerjavi z bilo katerim drugim načinom prevoza ;)

sicer se je pa se že zjutraj ni varno iz postelje vstat. Ti lahko sklecne al pa te v križu zagrabi...
LP Rok

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To okt 11, 2011 9:22 pm

Gosic je dobro strnil kar tudi sam razbiram iz teh posnetkov:
Gosic je napisal/-a:Je pa moj point računanja bil, da tako rad govoriš o tem šerifstvu, a obenem pa dvojna merila. Dvojna merila pa zato, ker bi očitno najraje videl, da
- bi se ti vsi takoj umaknili
- cesta bila skos prazna
- vozili vsi enake hitrosti kot ti
- se približaš vozilu z večjo hitrostjo od dovoljene
-zaradi večje hitrosti tebe, sklepaš da te drugi ovirajo
Enak vtis sem dobil tudi jaz.

X-Hair je napisal/-a:Če dobro pogledate, sta na levi strani dve porodnišnici, desno je vrtec ( tam na travniku, morste dobro pogledat) in za skalo skrita avtobusna postaja ( oz policaj skrit za avtobusno postajo :mrgreen: ), kjer ti na cesto lahko prleti kakšen otrok. Dandanes imajo naši otroci zelo samomorilska nagnenja.
Verjetno ti ni znano, da se je pred cca 20 leti blizu tega mesta zgodilo ravno to iz česar se zdaj norčuješ: da je avto do smrti povozil otroka. Policaji (in omejitev) so tam z razlogom: na tem delu ceste je gosto naselje in avtobusno postajo, ki jo omenjaš, vseskozi uporabljajo prebivalci in šolarji.
~toMmy~ je napisal/-a:Iz tega posnetka je težko 100% razbrat, kdaj je tisti spredaj dejansko začel s prehitevanjem in je težko kaj povedat čez enega ali drugega, AMPAK, če je dal žmigavec pozneje kot vozilo s kamero in če se je pozneje spravil na levi pas (s tem se prehitevanje začne), kar je očitno bilo na stvari po posnetku sodeč, je kršil zakon in s tem ogrožal vse v neposredni bližini. ON in nobeden drugi!
To dejstvo, da X-hair ni dal NOBENE priložnosti da bi tisti pred njim lahko prehitevali, da je TAKOJ rinil mimo, si pa pozabil povedati.
~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj se tvoja izjava kako lepo pravljično vse poteka, če se prehiteva po vrsti, sliši lepo, ampak v realnosti je to skoraj nemogoče, če se nočeš v koloni vozit še cel dan.
Čista nebuloza. Če si tako nestrpen da ne moreš voziti v koloni nekaj minut, potem se raje spravi dol s ceste, ker si nevaren sam sebi in drugim.
~toMmy~ je napisal/-a:Zelo velika verjetnost je, da bi se ob upoštevanju prehitevanja "po vrsti" vozil še nekaj kilometrov zadaj in ko bi videl, da noben ne misli prehitet na nobenem primernem mestu, se lotil prehitevanja, bi se mu ponovila ista situacija kot na posnetku!
Kakšno patetično sprenevedanje. :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov