Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po dec 10, 2007 9:59 pm

No in tako se ti bodo tud xenonke ugasnile.

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ Sr dec 12, 2007 3:30 pm

Zanima me, če je že kdo kupil preko kakšne spletne trgovine ali pa kje drugje podoben xsenon kit. Npr.http://caraudioempire.com/Xenon-c1004

Se splača to kupit? Kako je z vgradnjo in potem s homologacijo?

Lp, Peter

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 12, 2007 3:36 pm

__PeTeR__ je napisal/-a:Zanima me, če je že kdo kupil preko kakšne spletne trgovine ali pa kje drugje podoben xsenon kit. Npr.http://caraudioempire.com/Xenon-c1004

Se splača to kupit? Kako je z vgradnjo in potem s homologacijo?

Lp, Peter

pa ljudje ke vi zvite.a ste res tok leni al kaj.djte si prebrat temo(ne rabs cele brat k si tok len) mau prelet zadnjih par strani.
pa bos dobu odgovore na vsa uprasanja.
xenon kit se ne da homologirat!!!!eni so kao ga ampak to je druga zgodba.
vgradnjo ti vcasih nudi prodajalec(ce je privat) drugace ga montiras sam ali pa das komu da to naredi
Ni vse res kar napišem

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Sr dec 12, 2007 3:43 pm

kokr je meni znano.. do 6000k sploh ni treba nč homologirat kar ja pa nad to mejo nej bi se pa moralo. samo moje mnenje je da je 6000k več kot dovolj sveti in še ni tako moteče

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr dec 12, 2007 3:48 pm

preberi malo temo, drugace jaz sem jih nabavu tle: http://avtodeli.enakupi.com/

zmontiras sam, dobis zraven navodila, homologirat se neda, tako da vzemi max 6000K da nebo policajem sumljivo modro svetlo ;)

glede tega al se splaca: jaz mislim da je to bil (zame vsaj) najboljsi nakup kar se tice avto delov. vidim 2x vec ponoci.

lp
Extreme N

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ Sr dec 12, 2007 5:17 pm

abbe če ne veš pomagat oz. odgovora ne steguj gobca. sj kdo je pa reku da moraš odpisat, če si tok LEN. če si ti len, še ne pomeni da smo drugi. by the way sm prebrau na hitr temo, podrobno pa ne mislim pou dneva za računalniku čepet in nič drugega delat (tko kot očitno ti), da bom pršu skozi vseh 94 strani. Itak je 3/4 samo kreganje zaradi takšnih kot si ti.....raje si vzemi za vzor druge, ki vseen odpišejo čeprav je že mogoče kje blo to napisano in ne stegujejo gobca tko kot ti....

Drugače pa _Boštjan_ in extreme N hvala za odgovor. potem je to res dobra stvar....

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr dec 12, 2007 5:22 pm

Pa kaj si ti nor ne. :pop:

...anyway, ni važno kolk K imaš žarnice xenon, homologirat nemoreš nič, pa tud niti 4300K KIT ni dovoljen. Kaj si bote dali enkrat dopovedat da toplota nima veze, kit je kit. :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 12, 2007 8:03 pm

__PeTeR__ je napisal/-a:abbe če ne veš pomagat oz. odgovora ne steguj gobca. sj kdo je pa reku da moraš odpisat, če si tok LEN. če si ti len, še ne pomeni da smo drugi. by the way sm prebrau na hitr temo, podrobno pa ne mislim pou dneva za računalniku čepet in nič drugega delat (tko kot očitno ti), da bom pršu skozi vseh 94 strani. Itak je 3/4 samo kreganje zaradi takšnih kot si ti.....raje si vzemi za vzor druge, ki vseen odpišejo čeprav je že mogoče kje blo to napisano in ne stegujejo gobca tko kot ti....

Drugače pa _Boštjan_ in extreme N hvala za odgovor. potem je to res dobra stvar....

prjatu poglej zadnjih par strani pa bos vidu da sm odgovarjau na ze 100x postavljena vprasanja.pa se bi prebrau zadnjh par strani bi zvedu vse kar te je zanimal.

_Boštjan_ je napisal/-a:kokr je meni znano.. do 6000k sploh ni treba nč homologirat kar ja pa nad to mejo nej bi se pa moralo. samo moje mnenje je da je 6000k več kot dovolj sveti in še ni tako moteče

am vec je kelvinou drgacna je barva svetlobe.ce je vec kelvinou ne pomen da bolje sveti.za svetilnost so luxi(sl lumni),so pa v obraztnem razmerju z kelvini

edit:hvala kdor kol je ze biu.jest neznam 2 objave citirat u enem postu :oops:
Zadnjič spremenil abbe, dne Sr dec 12, 2007 8:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr dec 12, 2007 8:10 pm

__PeTeR__ je napisal/-a:...by the way sm prebrau na hitr temo, podrobno pa ne mislim pou dneva za računalniku čepet in nič drugega delat (tko kot očitno ti), da bom pršu skozi vseh 94 strani. Itak je 3/4 samo kreganje zaradi takšnih kot si ti...

tu skupek informacij na enem mestu (vprasanja in odgovori) tako da ti ni treba skozi kregarijo :idea:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 12, 2007 8:20 pm

Nej da to en v tovarno znanja :roll:

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich So dec 15, 2007 10:21 am

aaaa :( :( :( :( ena ta velecenjena žarnca a.k.a. XENON mi je crknla!! kaj je zdj to:) h4 mam, kolk stane zdej nova? 80 evrov al kolk:) joooj ta xenon :o

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So dec 15, 2007 11:15 am

Xenon kit maš predvidevam, ne? Jah tak ti je s temi kitajskimi jajci od žarnic. 80€ niti orginal žarnice ne stanejo, tak da od 20€ naprej po komadu nekje maš na bolhi žarnice za xenon kit. Kupiš, zmontiraš pa voziš.

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich So dec 15, 2007 12:31 pm

mam xenon kit ki je nov stal 50 bivših jurjev. tk da zgleda kr taprav xenon. newem, iz tistga "pretvornika" pride napetost 25kV al kako že to se piše:)

a ni tako da xenon ne crkne? vsaj tako je bivši lastnik reku :o

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So dec 15, 2007 12:48 pm

:lol: A ti je reko to? Sej veš, nič ni večno. Nekaj traja dlje, nekaj pa manj.

Ja to že da maš pravi xenon, pisal sem za te žarnice, ker za kit nimaš philips ali pa osram kot za original xenon. Tak da nemoreš enako pričakovat od xenon kita.
Drugač pa od 20€ naprej se gibljejo žarnice. Mogoče že manj, nisem nič gledal zadnje čase. :)

Ja 25kV je začetna napetost potrebna za vžig žarnice. :D

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich So dec 15, 2007 12:53 pm

no pol je to to:) kje kupm to diodico vsrano pa ktero morm uzet?
:o :o :o xenon my ass men se ne zdi nč dost bolši kot navadna žarnca:) sam vem, da noben majstr tuki prnas tega nezna zrihtat:) avtoelektričarjev v beli krajini ni...ali pač?

Lumpy hvala za vse zdej vsaj vem pr čem sm

ajdi 8) 8)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So dec 15, 2007 7:32 pm

Kater kit si kupu, pa kje?

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich So dec 15, 2007 8:15 pm

neznam, ko sm kupu avto pred mesecem in pol, je bilo to že gor. bom povprašal prejšnjega lastnika. Drugače mam kr srečo z avtom:)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne dec 16, 2007 1:42 pm

Kašne barve pa je balast? Ker eni kiti crkujejo kot za stavo :roll:

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Ne dec 16, 2007 6:01 pm

in kater kiti so to?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne dec 16, 2007 7:11 pm

Modra škatla, balasti so normalno srebrni s črno nalepko. Frendu se je balast zjebal že 2x. Ko je kupu kit, (avgusta) mu je čez 1 teden crknu balast, potem so mu ga zamenjali in mu čez 2 tedna spet crknu. Vezavo ima pravilno z vsemi kabli direkt na baterijo z relejem.
Ravno tako sem bral tu gor na forumu, da je enmu osebku, če ne dvema, crknu isti kit, tko da??? :roll:

ivanetich: lahko, da ti je šel balast in ti ne vžge več žarnice :roll:
Zadnjič spremenil Cash, dne Ne dec 16, 2007 11:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov