spaceair je napisal/-a:glede na breme narašča tudi poraba ,brez skrbi da je tako
me pa zanima kolko pijejo kaj ameriški tovornjaki haha
spaceair je napisal/-a:plinaš!
funkcija start&stop je za po mestu,čisto logično to razumet!
spaceair je napisal/-a:Me pa zanima ali kdo pozna če se valve saver tekočine med seboj dosti razlikujejo?
plinaš je napisal/-a:spaceair je napisal/-a:plinaš!
spaceair » So jan 28, 2012 6:26 pm
odvisno kakšno korist imaš od motorja tega tipa to je bolj za mestno vožnjo na daljše relacije po avtocesti itd pa to nima nekega haska najbolje izključit.
izljučit??? kaj pa bo , ko boš prišel v mesto ???
start/stop funkcija na avtocesti dela samo v slučaju . ko je zastoj , ane ? in dela samodejno , sam motor s 170 km pa JE narejen za vožnjo po avtocesti !!
s start / stop sistemom se zniža izpust škodljivih plinov pri mestni vožnji..zna biti da je pri določenem motorju to uvedeno zato , ker bi bila mestna poraba prevelika za norme..
gogocak je napisal/-a:
kaj se pa tiče porabe je pa čisto odvisno. Če ne tankaš na isti bombi ob enakih pogojih je razlika v polnjenju ogromna. Naprimer. enkrat sem na Petrolu na kajuhovi natankal 66l plina. Na Verovškovi pa max. 60. Sedaj pa 52l in skozi na isti črpalki. Sedaj ali spreminjajo pritisk, ali je pa vzrok kjer drugje?!
spaceair je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:spaceair je napisal/-a:plinaš!
spaceair » So jan 28, 2012 6:26 pm
odvisno kakšno korist imaš od motorja tega tipa to je bolj za mestno vožnjo na daljše relacije po avtocesti itd pa to nima nekega haska najbolje izključit.
izljučit??? kaj pa bo , ko boš prišel v mesto ???
start/stop funkcija na avtocesti dela samo v slučaju . ko je zastoj , ane ? in dela samodejno , sam motor s 170 km pa JE narejen za vožnjo po avtocesti !!
s start / stop sistemom se zniža izpust škodljivih plinov pri mestni vožnji..zna biti da je pri določenem motorju to uvedeno zato , ker bi bila mestna poraba prevelika za norme..
Kaj se ti buniš brezveze,saj ti ne bo noben nč uzel hah
Kalkulator je napisal/-a:Jaz sem leta 2010 tudi dal predelati avto (Clio III) na plin in sem zelo zadovoljen. Rezervoar je namesto rezervnega kolesa. Homologacija je bila narejena brez problemov.
Imam pa dve vprašanji.
Še komu kazalnik bencina kaže porabo, kljub temu, da se vklopi plin? To je zelo zoprno, ker nikoli ne veš koliko bencina je v tanku. Tako potem lučka za bencin sveti, pri vsakem vžigu avta piska, ker je kazalec na rdečem polju, v resnici pa je še pol tanka bencina. S plinskim kazalnikom ni težav.
In drugo. Teden dni nazaj sem v Žurnalu 24 zasledil tole: "Zaradi popusta za ekovozila je cenejša registracija, zakoni v drugih državah pa določajo tudi popuste pri plačilu cestnine."
Ni mi jasno kaj pomeni cenejša registracija oz. kaj je treba storiti. Ima kdo izkušnje s tem?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov