Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a spaceair Ne jan 29, 2012 2:50 pm

Me pa zanima ali kdo pozna če se valve saver tekočine med seboj dosti razlikujejo?

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Ne jan 29, 2012 4:46 pm

spaceair je napisal/-a:glede na breme narašča tudi poraba ,brez skrbi da je tako :D
me pa zanima kolko pijejo kaj ameriški tovornjaki haha :twisted:

A veš mogoče kolk pije kak tovrnjak brez prkolce? :D Tak čist za info, kr si sploh ne predstavlam kako porabo majo...
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jan 29, 2012 9:59 pm

7.5 tonc, Iveco Eurocargo, 170 konjev. Poraba vedno pod 20 litrov. Povprečje slabih 18 litrov.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po jan 30, 2012 10:28 pm

spaceair je napisal/-a:plinaš!
funkcija start&stop je za po mestu,čisto logično to razumet!

spaceair » So jan 28, 2012 6:26 pm
odvisno kakšno korist imaš od motorja tega tipa to je bolj za mestno vožnjo na daljše relacije po avtocesti itd pa to nima nekega haska najbolje izključit.

izljučit??? kaj pa bo , ko boš prišel v mesto ???
start/stop funkcija na avtocesti dela samo v slučaju . ko je zastoj , ane ? in dela samodejno , sam motor s 170 km pa JE narejen za vožnjo po avtocesti !!
s start / stop sistemom se zniža izpust škodljivih plinov pri mestni vožnji..zna biti da je pri določenem motorju to uvedeno zato , ker bi bila mestna poraba prevelika za norme..
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po jan 30, 2012 10:31 pm

spaceair je napisal/-a:Me pa zanima ali kdo pozna če se valve saver tekočine med seboj dosti razlikujejo?

da..tekočine se razlikujejo po osnovnih sestavinah in po aditivih ... razlike v kemični sestavi so lahko zelo velike ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair To jan 31, 2012 3:34 pm

plinaš je napisal/-a:

odvisno kakšno korist imaš od motorja tega tipa to je bolj za mestno vožnjo na daljše relacije po avtocesti itd pa to nima nekega haska najbolje izključit.

start/stop funkcija na avtocesti dela samo v slučaju . ko je zastoj , ane ? in dela samodejno , sam motor s 170 km pa JE narejen za vožnjo po avtocesti !!
s start / stop sistemom se zniža izpust škodljivih plinov pri mestni vožnji..zna biti da je pri določenem motorju to uvedeno zato , ker bi bila mestna poraba prevelika za norme..

Kaj se ti buniš brezveze,saj ti ne bo noben nč uzel hah :lol:

ah82
Nov uporabnik

Napisal/-a ah82 To jan 31, 2012 11:14 pm

gogocak je napisal/-a:
kaj se pa tiče porabe je pa čisto odvisno. Če ne tankaš na isti bombi ob enakih pogojih je razlika v polnjenju ogromna. Naprimer. enkrat sem na Petrolu na kajuhovi natankal 66l plina. Na Verovškovi pa max. 60. Sedaj pa 52l in skozi na isti črpalki. Sedaj ali spreminjajo pritisk, ali je pa vzrok kjer drugje?!

Razlike v točenju so prisotne tudi ko si na isti črpalki. To pa je odvisno od pritiska na črpalki, pritiska v cisterni, temperature in rezervoarja v avtomobilu. Skratka če je razlika v nekaj litrih ni panike, seveda pa moraš zadevo ponovit vsaj nekajkrat preden lahko delaš konkretne zaključke.

Kalkulator
Nov uporabnik

Napisal/-a Kalkulator Sr feb 01, 2012 12:42 pm

Jaz sem leta 2010 tudi dal predelati avto (Clio III) na plin in sem zelo zadovoljen. Rezervoar je namesto rezervnega kolesa. Homologacija je bila narejena brez problemov.
Imam pa dve vprašanji.
Še komu kazalnik bencina kaže porabo, kljub temu, da se vklopi plin? To je zelo zoprno, ker nikoli ne veš koliko bencina je v tanku. Tako potem lučka za bencin sveti, pri vsakem vžigu avta piska, ker je kazalec na rdečem polju, v resnici pa je še pol tanka bencina. S plinskim kazalnikom ni težav.

In drugo. Teden dni nazaj sem v Žurnalu 24 zasledil tole: "Zaradi popusta za ekovozila je cenejša registracija, zakoni v drugih državah pa določajo tudi popuste pri plačilu cestnine."
Ni mi jasno kaj pomeni cenejša registracija oz. kaj je treba storiti. Ima kdo izkušnje s tem?

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr feb 01, 2012 4:06 pm

to glih ne zastopim pri mojem je tako,če imam pol tanka bencina mi vedno kaze pol kesla bencina
če pa bi imel proti rezervi pa bi bilo skozi proti rezervi neodvisno od plina porabo mi računalnik kaže vendar ni točna,se bolj nanašam na točeno litrov in prevoženo km.

Kolikšno imaš pa porabo plina zdaj ko je tako mrzlo?

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Sr feb 01, 2012 4:18 pm

Se je že o tem razpravljalo da je problem pri nekaterih avtih da računajo nivo bencina glede na trenutno porabo in računalnik sam niža "nivo" v keslu, čeprav je le ta dejansko tam kot je bil... Mislim da bi znal Plinaš več o tem povedat... :/
Slika

Kalkulator
Nov uporabnik

Napisal/-a Kalkulator Sr feb 01, 2012 4:56 pm

Poraba je okrog 7,5.
Zgleda ja, da sam računalnik odšteva kot da je poraba. Je pa res, da se na vsake toliko, ko daš tontakt, po pisku da ni bencina, kazalec potem postavi na pravilno stanje. Precej zoprna zadeva. Se mi je že enkrat zgodilo, da sem moral vžig forsat s plinom, ker ni bilo več bencina. Vem, da je to skrajni ukrep, ki ni dober, ampak drugače ni šlo.

Kako pa kaj glede cenejše registracije?

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr feb 01, 2012 8:21 pm

če se boš vozil brez bencina boš skuro črpalko :D
glede registracije mi še ni nič znano mogoče kdo drug več ve
kateri sistem imaš vgrajen?
A si to zagnal hladen motor s plinom?
DA računalnik sam niža nivo je pa oslarija..

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr feb 01, 2012 9:50 pm

spaceair je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Kaj se ti buniš brezveze,saj ti ne bo noben nč uzel hah :lol:

glej..saj te bom pustil na miru - prav?
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr feb 01, 2012 10:01 pm

Kalkulator je napisal/-a:Jaz sem leta 2010 tudi dal predelati avto (Clio III) na plin in sem zelo zadovoljen. Rezervoar je namesto rezervnega kolesa. Homologacija je bila narejena brez problemov.
Imam pa dve vprašanji.
Še komu kazalnik bencina kaže porabo, kljub temu, da se vklopi plin? To je zelo zoprno, ker nikoli ne veš koliko bencina je v tanku. Tako potem lučka za bencin sveti, pri vsakem vžigu avta piska, ker je kazalec na rdečem polju, v resnici pa je še pol tanka bencina. S plinskim kazalnikom ni težav.

In drugo. Teden dni nazaj sem v Žurnalu 24 zasledil tole: "Zaradi popusta za ekovozila je cenejša registracija, zakoni v drugih državah pa določajo tudi popuste pri plačilu cestnine."
Ni mi jasno kaj pomeni cenejša registracija oz. kaj je treba storiti. Ima kdo izkušnje s tem?

OdgovorKalkulator » Sr feb 01, 2012 4:56 pm
Poraba je okrog 7,5.
Zgleda ja, da sam računalnik odšteva kot da je poraba. Je pa res, da se na vsake toliko, ko daš tontakt, po pisku da ni bencina, kazalec potem postavi na pravilno stanje. Precej zoprna zadeva. Se mi je že enkrat zgodilo, da sem moral vžig forsat s plinom, ker ni bilo več bencina. Vem, da je to skrajni ukrep, ki ni dober, ampak drugače ni šlo.

Kako pa kaj glede cenejše registracije?

moja xsara tudi navidezno porablja bencin , ker na števcu odšteva količino raćunalnik...dodan imam modul , ki vsake toliko časa resetira kazalec preko bencinskega računalnika ...

vžigat direktno na plin ?? kako ti je pa bencina zmanjkalo ??? pozimi je dobro imeti med četrt in pol tanka zaradi tega , da imaš neko rezervo - dodatno - goriva za vsak slučaj .... poleti pa moraš prav tako imeti najmanj 1/4 tanka zaradi tega , ker bencinska črpalka dela skozi , tudi če se voziš na plin zaradi pravilnega preklopa iz plina na bencin v primeru da pride do napake na plinskem sistemu ali pa ti zmanjka plina ...
če je bencina premalo riskiraš odpoved bencinske črpalke zaradi tega , ker pri vožnji recimo skozi ovinek zalaufa v prazno ali pa poleti ker je bencin ne hladi ...lp
plin je cnej k bencin

Kalkulator
Nov uporabnik

Napisal/-a Kalkulator Če feb 02, 2012 9:00 am

Vgrajen sistem je italijanski Dream XXI, kakor vidim po navodilih. Bencina mi je zmanjkalo čisto preprosto zato, ker kazalec za gorivo ne kaže pravilno. To se mi je zgodilo samo enkrat v dveh letih in avto je bil v garaži. Potem sem takoj šibal na bližnjo črpalko.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če feb 02, 2012 2:23 pm

torej kako se je obnašal avto ko si ga zagnal na plin?
Moj sistem ima tudi zagon na plin v sili...zato me zanima..

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Če feb 02, 2012 2:30 pm

Pozdravljeni.Mene pa zanima sledečo glede mazanja ventilov.Pravijo da je nekje 11 kapljic idealno na minuto.Zanima pa me koliko naredite kilometrov z eno flaško (mislim da je 400ml flaška je pa mehanski sistem mazanja).Jaz sem zdaj naredil priblizno 2000km pa se je nekje 150 ml noter.Lep pozdrav

Kalkulator
Nov uporabnik

Napisal/-a Kalkulator Če feb 02, 2012 2:42 pm

Ko sem ga zagnal na plin, je bilo kot da sem ga na bencin. Nisem opazil nobene razlike. Potem sem ga malo pustil laufat in se odpeljal na pumpo. Je pa to res izhod v sili.
Glede mazanja, meni so na servisu rekli, da naj na vsakih 10 sekund kapne kapljica olja. To je potem premalo, v minuti le 6 kapljic. Če je potrebno 11 kapljic, bi moralo biti pri meni še 1x več.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če feb 02, 2012 2:58 pm

to je zelo tako tako,odvisno od motorja sistema ,mazalnega sredstva itd...če so ti na vgradnji tako naštimali potem naj bo tako
liter bi moral držati na 10000km

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če feb 02, 2012 5:49 pm

valve care na suzuki baleno zdrži 500ml točno 15,000 km ....
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov