Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a TrijoAdijo Če okt 13, 2011 7:02 am

Glede na to, kaka sranja eni modeli pišete tu v tej temi me čudi, da:
1. ste sploh bili sposobni opraviti vse pogoje za pridobitevi roza knjižice
2. roza knjižico sploh še posedujete
3. na naših cestah ni še več prometnih nesreč in podobnega sranja
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Če okt 13, 2011 10:56 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Glede na to, kaka sranja eni modeli pišete tu v tej temi me čudi, da:

Off:
Roza knjižic pa že dolgo ni več, tako da je nihče od mlajših šoferjev dejansko ne poseduje več ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če okt 13, 2011 11:22 am

No, me veseli da smo vsaj to razčistili, glede sledenja v koloni.

Danes pa opazujem promet iz pločnika pred semaforjem v našem mestu. Se pripeljeta dve rahlo priletni ženici v rdečem cliotu in kaj vidim: pri zeleni luči se ustavi, počaka in spelje pri rdeči. :shock: :huh:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če okt 13, 2011 12:08 pm

Sebaveh.

Tri dni nazaj, je voznik Kie Sportage, dobesedno ( na jamovi) oddrvel čez rdečo, medtem ko so vozila na drugi strani že spelala, ko se jim je prižgala zelena...
Včeraj na Pijavškem klancu, ko je postavlen semafor za dela na cesti. Stojimo v koloni, ko kar naenkrat pridrvi po nasprotnem pasu (nas prehiteva) in direkt v rdečo in naprej... Voznik neke srebrne Alfe Romeo.

Ta poročila bi lahko vsak dan pisal, ampak je več kot nesmiselno.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če okt 13, 2011 12:48 pm

domen_ je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:@domen_ zdaj pa res flancaš 100 na uro in pišeš bedarije tako da se tudi jaz sprašujem, če izpita morda nisi kupil? :huh: Meni je tudi vse bolj jasno zakaj je po cestah toliko enega cincanja. Ničkolikokrat se tudi sam znajdem v situaciji, ko je res dooooolgaaa ravnina ter povsem prazna, pregledna cesta, spredaj tovornjak oz. nekdo počasen, ki vozi cca. 60 km/h (omejitev 90 km/h), prvi avto za njim pa noče in noče prehiteti, enako tudi ne drugi. In kaj ti preostane drugega kot da greš prehitet vse tri?! KAJ??? A boš čičal in čakal, da se bo onemu prvemu posvetilo al kako?! :roll: :roll: :roll:
Si funkcionalno nepismen? Govorimo o konkretnem posnetku, ki ga je zgoraj objavil X-hair. Tvoja bedasta posploševanja pa niso vredna piškavega oreha.

Moja bedasta posploševanja doživljam praktično vsakič, ko se vozim po regionalnih cestah. V konkretnem posnetku od @X-haira pa je evidentno storil napako voznik, ki se je spomnil prehitevat v trenutku, ko je @X-hair že prehiteval. Tudi v CPP-ju več kot kristalno jasno piše kako se v takih situacijah ravna, zato se bojim, da je tule funkcionalno nepismen nekdo drug. :roll:

Kar se pa tiče tolmačenja kolon: Pa valda znate ločit dolgo in strnjeno kolono, ki se vleče in vleče, in ki nastane kot posledica zgoščenega prometa ter tako, ki nastane zaradi počasi vozečega vozila, za katerim vozita le še 2 ali 3 vozili, ki si bodisi ne upata, bodisi nočeta prehitevat?! Logično je, da v prvem primeru ne boš šel prehitevat, ker prvič praktično ne boš pridobil nič in drugič, ker boš ogrožal sebe in druge. V drugem primeru pa boš to storil na primernem mestu, ob primernem času ter predvsem odločno, neglede na to ali se bosta ona dva pred tabo spomnila prehitet ali ne. Ker v primeru, da boš čakal na vozili pred sabo, ki se ne bosta spomnila niti, ko bo pred njima prazna, pregledna ter 1 kilometer dolga ravnina, kaj, a se boš cijazil za njimi do cilja ali kako?! :huh: Pa dejte uporabljat tud mal zdravo pamet, no... Poleg tega pa tu nihče ne govori o kakšnem norenju, preizkušanju fizikalnih mej podvozja in gum (ane @DragonForce) temveč o normalni, dinamični vožnji, ki je še vedno v skladu s CPP in ki se jo na žalost poslužuje vse manj folka. To in nič več! A bo šlo?
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če okt 13, 2011 1:34 pm

bzzero je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Glede na to, kaka sranja eni modeli pišete tu v tej temi me čudi, da:

Off:
Roza knjižic pa že dolgo ni več, tako da je nihče od mlajših šoferjev dejansko ne poseduje več ;)

bilo je mišljeno na splošno. Je pa res, da v moj zgornji post sodijo tudi tisti, ki "rozo" še vedno imajo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če okt 13, 2011 1:58 pm

A jaz sem s svojimi 23 leti torej starejši šofer? :D Res da po izkušnjah in pestrosti le teh prekašam marsikoga z nekajkrat daljšim šoferskim stažem, ampak še vedno se ne počutim tako starega! :-P Še veliko nas je "rozastih", v bistvu vsi, ki jim v tem času vozniška ni potekla oz. je niso menjali iz kakšnih drugih razlogov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če okt 13, 2011 3:55 pm

Nimš kaj. Če so razmere v prometu, so razmere v prometu in nimaš kaj prehitevat. A ma zato se eno tako radi vozijo na varnostni razdalji 1m ali manj. Da še toliko bolj dajo vedeti, da so razmere v prometu in se ne prehiteva. Mogoče celo dobil odgovor zakaj vozijo nekateri na pol metra za avtom. Sej tale revež je tudi moral malo stisniti. Na prvi ravninici sem študiral, če bi najprej prvega, pa sem se premislil. Slabe izkušnje :? Druga dva sta itak specijalca na varnostni razdalji, bo treba kr oba. Eden pa po eden NE GRE, v 3PM. Na drugi ravninci se odloči avto pred mano za podvig. Seveda mu ne preostane drugega, kot da zmalca oba, ker eden pa po eden ni variante. In potem se baše za kamion in avto pred njim. Ja faking čudno, da mu ni avto za kamionom dal še malo gasa, češ, nimaš kaj da prehitevaš, ker so razmere v prometu. Res .... me preseneča. Hitrost tovornjaka bo pa izračunal naš fizik. =P :mrgreen:

Da vidimo, kaj bodo porekli naši znalci. Gosič, jebela, ti maš pa veliko takih skozi rdečo. Zadnji čas, da si omisliš nekaj. Ti jo jaz prodam, za polovično ceno nove. Deal?

http://www.youtube.com/watch?v=T9ePENMV-rI

Edit: lih najdu na netu. :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=AoKfYR5w ... re=related
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če okt 13, 2011 4:36 pm

zajbel je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Pa dobr no a ste nekateri klele funkcionalno pismeno prikrajšani al se delate norca pa probate besede tako okrog ovinka zavit, da bi le morebiti vsaj malo kazalo na to, da imate celo prav.

A razložim po kmečko kaj to pomeni - naredi se kolona od domžal do šentjakoba in je zaradi gostote prometa pač počasna ker en teleban bremza vse skupi par kilometrov naprej. Take kolone ne smeš prehitevat, ker to nima ne smisla (ne pridobiš nič in predno prideš do vzroka kolone si verjetno že na cilju) je pa še nevarno, ker se moraš skoz nazaj vračat v kolono. Če pa greš prehitevat kolono, ki vozi počasi zaradi kamiona, taktorja, konjske vprege, telebana or whatever pa to ni kršenje tega zakona, ker kolona ni nastala zaradi gostote prometa ampak zaradi počasnega vozila na čelu in ko prehitiš recimo teh nekaj vozil s samim vzrokom imaš nato prosto pot in lahko voziš s svojim tempom naprej. Tukaj je smiselno pač prehitet in tudi ne kršiš nobeneg odstavka v tem zakonu.

Če kolona vozi počasi zaradi traktorja, so to razmere v prometu. In tudi če kolona vozi počasi zaradi razmer v prometu, jo ne smeš prehitevat.

A dej ga srat, kaj ne poveš... se pravi, da po tvoje so kolona trije in če po regionalki spredaj vozi traktor 30km/h za njima na pol metra razdalje pa še dva ju torej ne smeš prehiteti ali kaj? Pa ne mi zdej razlagat, da če so traktorji pa lahko - sploh ni bistvo in ni ga sodnika, da bi te lahko na osnovi tega odstvaka v zakonu, lahko obsodu za prekršek. Sicer si pa še 1x preberi odgovor od Polo78, ki je še mnogo bolj razumljivo napisal kako pa kaj.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Če okt 13, 2011 5:05 pm

Edit: lih najdu na netu. :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=AoKfYR5w ... re=related

a teb se to zdi smešno??? :? če bi se teb to zgodilo ne vem če bi se smejal... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če okt 13, 2011 5:34 pm

Če ti popravic povem...... ja.

Kako je šerif vzel zadevo v svoje roke. Boš ti men kar nekaj zavijal pred mano. Potem mu je bilo pa najbrž žal.

Naši varuhi pravice bi pa napisali, da je izgubil oblast and vozilom zaradi neprilagojene hitrosti. :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če okt 13, 2011 5:55 pm

radio Robin zjutraj :D

se en podoben kot uni prejsnji posnetek. vsak norec se lahko okoli vozi :o
http://www.youtube.com/watch?v=B15jKKPh0Ns
turbo inside

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če okt 13, 2011 6:16 pm

tolko vec avtov, tolko vec nesrec :)
turbo inside

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Če okt 13, 2011 6:32 pm

sebaveh je napisal/-a:Danes pa opazujem promet iz pločnika pred semaforjem v našem mestu. Se pripeljeta dve rahlo priletni ženici v rdečem cliotu in kaj vidim: pri zeleni luči se ustavi, počaka in spelje pri rdeči. :shock: :huh:

:shock: Isto se je meni danes zgodilo, le da je bil voznik en starejši možakar z mini kombijem.. Kot normalno pri rdeči, on čaka vsaj 30 sec pri zeleni luči (zadaj ni bilo nikogar), potem pa ko se prižge rumena lepo začne speljevat.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če okt 13, 2011 6:41 pm

Loooooooooool, to je zgleda ratal neki šport. :roll:

Ko se pripeljem do semaforja se vidi levo avto, ko čaka na zeleno. Ko se prižge rumena se premakne in potem prav po polžje naprej s 40km/h. Za točne podatke so obrnte pa na fizika. Boooo... kdo bi vedel v čem je finta. :mrgreen: Kdo je sedel v tem avtu pa ne vem.

http://www.youtube.com/watch?v=0OHRVbR9A9g
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe okt 14, 2011 7:53 am

bzzero je napisal/-a:

Off:

No ja, jaz jo še imam in jo bom še imel naslednjih 47 let. Potem pa mi poteče :lol:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe okt 14, 2011 8:03 am

Malo slabo si poučen, potekla ti bo ene 40 let prej.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe okt 14, 2011 9:12 pm

BBoss je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Pa dobr no a ste nekateri klele funkcionalno pismeno prikrajšani al se delate norca pa probate besede tako okrog ovinka zavit, da bi le morebiti vsaj malo kazalo na to, da imate celo prav.

A razložim po kmečko kaj to pomeni - naredi se kolona od domžal do šentjakoba in je zaradi gostote prometa pač počasna ker en teleban bremza vse skupi par kilometrov naprej. Take kolone ne smeš prehitevat, ker to nima ne smisla (ne pridobiš nič in predno prideš do vzroka kolone si verjetno že na cilju) je pa še nevarno, ker se moraš skoz nazaj vračat v kolono. Če pa greš prehitevat kolono, ki vozi počasi zaradi kamiona, taktorja, konjske vprege, telebana or whatever pa to ni kršenje tega zakona, ker kolona ni nastala zaradi gostote prometa ampak zaradi počasnega vozila na čelu in ko prehitiš recimo teh nekaj vozil s samim vzrokom imaš nato prosto pot in lahko voziš s svojim tempom naprej. Tukaj je smiselno pač prehitet in tudi ne kršiš nobeneg odstavka v tem zakonu.

Če kolona vozi počasi zaradi traktorja, so to razmere v prometu. In tudi če kolona vozi počasi zaradi razmer v prometu, jo ne smeš prehitevat.

A dej ga srat, kaj ne poveš... se pravi, da po tvoje so kolona trije in če po regionalki spredaj vozi traktor 30km/h za njima na pol metra razdalje pa še dva ju torej ne smeš prehiteti ali kaj? Pa ne mi zdej razlagat, da če so traktorji pa lahko - sploh ni bistvo in ni ga sodnika, da bi te lahko na osnovi tega odstvaka v zakonu, lahko obsodu za prekršek. Sicer si pa še 1x preberi odgovor od Polo78, ki je še mnogo bolj razumljivo napisal kako pa kaj.

Niso po moje trije kolona ampak taka so pravila. Ne more se kar en zmislit kaj je in kaj ni kolona. Ta stvar je podobna kot vožnja ves čas po prehitevalnem pasu. Čeprav je to prepovedano, eni to počnejo.
V pravilih lepo piše, da je počasna vožnja brez upravičenega razloga, tako da se promet ovira s tem, prekršek. In tudi piše, da so mora tisti, ki vozi počasi, pa ga ne morejo prehitet na prvem primernem mestu umaknit, da ga lahko tisti zadaj prehitijo. Pa se to ne zgodi, tako kot se eni ne umikajo s prehitevalnega pasu. In čisto razumem, da sčasoma gre to ljudem zadaj na živce in začnejo prehitevat (kolono ali pa po desni na AC). Eni to izvedejo še kakor toliko varno, eni pa tudi ne. In tudi pameten policaj bi tukaj kaznoval oviralca prometa, ne pa tistega, ki se mu gre za varen in tekoč promet.
Ampak še vedno pa je prehitevanje kolone prekršek, tako kot je tudi prekršek to, da narediš kolono brez upravičenega razloga.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov