Buffy je napisal/-a:spaceair je napisal/-a:glede na breme narašča tudi poraba ,brez skrbi da je tako
me pa zanima kolko pijejo kaj ameriški tovornjaki haha
A veš mogoče kolk pije kak tovrnjak brez prkolce?Tak čist za info, kr si sploh ne predstavlam kako porabo majo...
leon137 je napisal/-a:Lep pozdrav!
Ker nisem po prebrani debati o avtoplinu na forumu našel primernega odgovora se obračam direktno na novo debato, in sicer zanimajo me razlike v sistemih ter firmah katere izdelujejo avtoplin sisteme. Ravnokar se odločamo za kateri sistem, vendar ob poplavi vseh se je težko odločiti. Zanimajo me izkušnje ter vzroki za slabo voljo, gledamo pa 3 sisteme in sicer:
_LPG SISTEM EUROPEGAS optimum+oscar n mini+mehansko mazanje (~1300€)
_AGC Sigas (~1200€)
_AEB King+mazanje+daljši servisni intervali (~1300€)
Obstajajo še kakši cenejši sistemi? Gre se za WV 1.4 motor s porabo, ki se giblje okoli 8l.
Hvala za pomoč
spaceair je napisal/-a:Petrol bo podražil plin na skoraj 0,80€
pa smo tam
plinaš je napisal/-a:petrol 0,798€ , butan plin ( na njihovi strani ) še zmeraj 0,703€ ...
spaceair je napisal/-a:nove cene so povsod haha sanjači
plinaš je napisal/-a:petrol 0,798€ , butan plin ( na njihovi strani ) še zmeraj 0,703€ ...
MateSLO je napisal/-a:Pozdravljeni!
Po zmeraj bolj peklenskih cenah bencina se tudi jaz vedno bolj nagibam k predelavi avta na plin, ampak bi prvo raje izvedel kaj več o tej stvarci, sploh od tistih, ki to gorivo prakticirate dlje časa. Da ne bom sedaj plačal cca. 1500€ za vse skupaj potem pa ostal z dolgim nosom.
Imam Kia Ceed 1.6 bencinarja, coupe izvedba, letno pa delam recimo 15.000-20.000km ... večinoma so moje vožnje krajših relacij, po mestu in recimo 10-15 minut vožnje, samo pa tudi veliko prevozim po avtocestah.
MateSLO je napisal/-a:To bom jutri vprašal ko imam servis na 45.000
Samo kako je pa za krajše relacije? Nekje sem prebral, da prvo nekaj časa na benz deluje potem pa avtomatsko na plin preklopi...ali kako?!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov