Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Pe dec 05, 2008 1:05 pm

hvala bogu se naslednjih 14 mesecev ne bom mučil s temi mislimi, kako jo odstanit :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe dec 05, 2008 3:04 pm

MacTron je napisal/-a:Doticni odstranjevalec...

Slika

kje se to dobi?

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe dec 05, 2008 3:18 pm

Doche je napisal/-a:Preden diplomirate iz odstranjevanja se zapeljite do najbližje pošte in tam nabavite univerzalni odstranjevalec vinjet. (kar pa ni nič druga kot pa dobra stara klingica oblečena v plastiko, da se ne porežete). cena: 1,40 eur

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če feb 26, 2009 6:21 pm

Sem slišal da so pred kratkim zaprl avtocesto in so vsem pogledal vinjete.

Mene pa zanima če je kdo bil med njimi in kaj pravzaprav naredijo ? A grejo v avto in s prsti tipajo vinjeto al kaj počnejo ?

:?:

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Če feb 26, 2009 6:28 pm

AM je napisal/-a:Sem slišal da so pred kratkim zaprl avtocesto in so vsem pogledal vinjete.

Mene pa zanima če je kdo bil med njimi in kaj pravzaprav naredijo ? A grejo v avto in s prsti tipajo vinjeto al kaj počnejo ?

Zadnjič je bil na tv prispevek o tem. Dva sta stala na počivališču se mi zdi pa sta ustavljala avtomobile in jim pogledala vinjeto. Nč takega.

Glede odstanjevanja....Js sem vzel fen in staro bančno kartico, najprej lepo segrel potem pa segreval in obenem dol strgal. Ostanke lepila sem odstranil z čistilnim bencinom. :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če feb 26, 2009 6:29 pm

Nevem če ti lahko kar z roko seže noter in ''otipava''. Tudi policaj ko te ustavi nima nobene pravice ti npr. odpirat vrata, prtljažnik... potrebuje nalog.
Kako je pri DARS-u pa...

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Če feb 26, 2009 7:39 pm

nas so pred novim letom ustavili zvečer pa je samo posvetil na vinjeto in nam rekel srečno in nasvidenje trajalo je cirka 30 sekund.
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 26, 2009 10:00 pm

najbrž sam dobr pogleda (če je tprav material in zarezan tam, kjer je treba)
Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Če feb 26, 2009 10:31 pm

AM je napisal/-a:Sem slišal da so pred kratkim zaprl avtocesto in so vsem pogledal vinjete.

Nekaj podobnega sem doživel, pa sem še sam komaj verjel, da je lahko kdo tako butast. Prejšnji petek so preverjali na cestninski postaji Log. Označbe, da se nekaj dogaja so bile pravilno postavljene, a kaj ko so opozarjale na DELO NA CESTI. Če se prav spominja, sta bili odprti 2 "stezi", na drugi strani pa je stal darsov pajac v oranžnem brezrokavniku in krilil z rokami sem ter tja. Ljudje niti niso vedeli, kaj se dogaja in tako je vsak peljal po svoje, eni levo, drugi desno, tretji z večjo hitrostjo kar mimo darsovca. Še sreča, da ga ni kdo zbil.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 27, 2009 4:16 pm

mene so par dni nazaj ustavili, ker mam še zeleno nalepko gor (velja, do aprila) in je najprej bulil v luknjice ter preračunavla kdaj se mi izteče, al kaj?

V glavnem, ustavljali pa so na zelo nevarnem mestu na izvozu iz AC... k bo en bimbo 130km/h prletu na izvoz bo posnel čist vse od nadzornikov do belo oranžnih kombijev in še kaj. Lahko bi se pametnjakoviči postavili vsaj kakih 100-200 metrov naprej pa bi bilo mnogo bolj varno.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Če mar 26, 2009 7:20 pm

Torej nove cene vinjet....
Malo se mi zdi krivično do tistih,ki se vozijo samo po obvoznicah ali hitrih cestah.Malo preveč je 95€ za tiste 3 km hitre ceste.Poleg tega se tam tovornjaki vozijo zastonj.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Če mar 26, 2009 7:27 pm

15€ bi morala veljat 6 dni.
TIGR

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če mar 26, 2009 7:28 pm

Sam sem kupil najprej polletno. Sedaj imam letno. Nove letne pa ne bom kupoval. Vsaj ne samo za en avto. Jo bom kar z Niveo prlimal gor.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Če mar 26, 2009 7:39 pm

razturit vlado in ne samo razglabljat.!!!
Make my day

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 26, 2009 8:07 pm

15 € je še premal, saj tisti ko ne kupi letne ne zna vozit po ac :twisted:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če mar 26, 2009 8:21 pm

hah ko pa so uvedli vinjeta pa je skoraj vsem blo fajn. Kr naj vam bo. js sem se prej vozil skoraj zastonj zdej pa isto plačam kot vsak drug. Pa kaj naj? je pač prejšnja vlada vedla zakaj je uvedla vinjete, le da se ni izšlo po njihovih željah.
Aja ste vedli, da tisti ki je ob uvedbi vinjet računal če bojo finančno vzdržne al ne je letos naračunal da ne bojo? kaj hudiča je delal lani :?:

Cestninskih postaj pa ne podirajo zaradi varnosti. Že danes te srat pritisne ko vidiš kaj ljudje delajo takoj za cestninskimi, ko se tovornjaki začnejo vključevat nazaj na vozni pas.
LP Rok

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 26, 2009 8:32 pm

Drocky je napisal/-a:...Cestninskih postaj pa ne podirajo zaradi varnosti. Že danes te srat pritisne ko vidiš kaj ljudje delajo takoj za cestninskimi, ko se tovornjaki začnejo vključevat nazaj na vozni pas.

mah dj kake varnosti.kamot bi lahko označli 500metrov prej, da levi pas je za vozila do 3,5 tone (vinjeta), desni pas za tovornjake in bi to levo-desno pravilo veljalo še 500metrov po cesninski...hitrost pa nespremenjena.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če mar 26, 2009 9:04 pm

po tem kar sem js videl do zdej že na cestninskih, bi si upal to nardit komi takrat, ko bi vmes bil ločitven metrski pas in pa pasovi osvetljeni kot na pristajalni stezi. Ampak pol bi se pa vsi bunli, da zakaj pa je samo en pas in ne dva, da ne začnemo o tem kaka štala nastane ko pride zožanje na slovenski avtocesti. Pomoje ni junaka med odgovornimi, niti med strokovnjaki, ki bi si uapal podret hiške in uvedit kaj drugega, cenovno sprejemljivega.
LP Rok

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 26, 2009 9:08 pm

Somebody_new je napisal/-a:15€ bi morala veljat 6 dni.

Točno to :!: Sem že v enem prejšnjih postov povedal da bi bila glede na pritisk EU in njihovih članic in naše južne nečlanice najbolj zanimiva in provokativna 6 dnevna vinjeta, ker vsi ki hodijo v tranzitu čez našo SLO na dopust imajo verjetno 7 dnevne agencijske ponudbe in bi tako morali kupiti vinjete dvakrat. Vsi ki se pa zgovarjajo, da niso vedeli ali da jih niso mogli kupiti, kar je hotel izkoristiti Bavčar z vinjetomati, pa če ne plača kazni se mu zasežejo dokumenti kot pri naših južnih sosedih dokler ne plača kazni, pa basta. Mislim da je preveč prikimavanja v nekaterih stvareh s strani naše vlade.
Vinjeta pa kot že stokrat kdor jo rabi jo kupi, kdor pa misli da je ne rabi jo pač ne kupi. Mislim pa da zdaj pred podražitvijo bodo vsi krepko pohiteli z nakupom.

lp

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe mar 27, 2009 12:57 am

Jaz pravim tako. Naj bodo letne vinjete tudi 150€ (dobro to je spet mogoče malo preveč), samo potem da ne vidim ene hišice od cestnine in enega zastoja in pa luknjje na cesti. Potem je tudi še nadležno kontroliranje ravno tam ko je najmanj praktično. Recimo ob koncu avtocest, ko je zoženje prometa ravno ob prometni konjiici, ali na cestninskih. Če ne morejo ugotovit učinkovitega nadziranja je to njihov problem, ne pa da to prelagajo na nas.

Kar se tiče 7dnevnih vinjet. mogli bi dat 6 dnevne za 15 € da bi bili prisiljeni tisti ki gredo za 7 dni kupit 2.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost