Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 15, 2011 2:11 am

Pa si si ti prebral definicijo razmer oz. razmere? Nikjer nisem zasledil, da bi se eni oviri na cesti reklo "razmere v prometu/na cesti", ta pojem je definiran dosti bolj široko kot recimo snežne razmere, zastoji ipd. Skratka če nisi sposoben ali pa enostavno nočeš prehitet počasnega vozila ali kolon(ic)e, to z ravnanjem po predpisih (varnostna razdalja, pravilno ravnanje, ko si prehitevan) omogočiš ostalim. No ampak tega se 90% voznikov ne drži, nabijejo se en na drugega za počasnejšim vozilom in nikjer ne prehitijo, tisti spredaj se pa ne umakne, kot mu je zapovedano. Cela ta kolona se pa počuti ogroženo kot židi pred Hitlerjem, če jih kdo prehiti in zaradi tega skrbijo za svojo varnost tako, da ti med prehitevanjem začnejo pospeševat!

Prehiteval sem že kolono treh ali celo več vozil, ko so bili spredaj policaji s svojimi izvidniškimi 60-70 km/h, pa niso niti enkrat reagirali, ostali so se pa čisto presrani vozili za njimi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So okt 15, 2011 7:50 pm

zajbel je napisal/-a:Ampak še vedno pa je prehitevanje kolone prekršek, tako kot je tudi prekršek to, da narediš kolono brez upravičenega razloga.

Prosim, da mi pokažeš člen zakona, ki pravi, da je kolono prepovedano prehitevat? Če bi bilo po tvoje bi se moral 10 odstavek 52.člena namesto

10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu;

glasiti 10. kolone vozil

Edino tako bi bilo nedvoumno napisano, da se kolone vozil ne sme prehitevat pod nobenim pogojem. A zakaj? Če bi člen pomenil natančno to kar ti zagovarjaš bi pomenil, da kolono očitno lahko prehitiš, če ne vozi počasi zaradi gostote prometa ali razmer. Se pravi počasne kolone ne smeš prehiteti, hitro kolono pa po tem členu očitno lahko. Predlagam, da prebereš še ene tolkrat kolikokrat je številka pred odstavkom pa poskušaš razumet kaj je napisano.

Sicer pa glej sej je vseeno - nihče te ne sili prehitevat kolone, če te je strah policajev. Ostali se bomo pa držali pravil v ZPrCP pa bomo tako eni kot drugi vozili v okviru dovoljenega.

~toMmy~ je napisal/-a:Prehiteval sem že kolono treh ali celo več vozil, ko so bili spredaj policaji s svojimi izvidniškimi 60-70 km/h, pa niso niti enkrat reagirali, ostali so se pa čisto presrani vozili za njimi.

Osebno nimam nobenih rešpektov pred policajem, ki vozi počasneje od dovoljene hitrosti in grem mimo takoj ko lahko. Do zdaj je samo 1x policaj nekaj blendal od zadaj in sem mislil ustavit, da bi se pomenila, kje sem naredil napako in zakaj blenda. Ker pa sem videl, da ni imel nobene želje, da bi potegnil za mano sem pač odmislil to in nadaljeval naprej bistveno hitreje kot on seveda vse v okviru omejitve.

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Po okt 17, 2011 7:38 am

Hvala vozniku iz celja srebrnega pežoja 607 danes zjutraj, da mi je pomagal pri odkrivanju celotnega drevesa njegove familije (preklel in poslal sem nekam čisto vse ). Od Slovenskih Konjic in do Maribora ni šel NITI ENKRAT na desni vozni pas!!!!!!!! Lepo lagano po prehitevalnem pasu svojih 130 in ni jebal žive duše... Pa je vmes imel KILOMETRSKE LUKNJE, ne on lepo po prehitevalnem svoj tempo... No, malo pred Mariborom mi je dopizdlo in sem ga prehitel po desni, prej nekak nisem upal, ker sem imel čuden občutek, da se ne zaveda kaj se dogaja okrog njega, pa se še zna kaj zgodit. So ga pa drugi že prej prehitevali po desni, in mu pri manevru jasno pokazali, kaj si mislijo o njem a on sploh ni premaknil glave desno gledal je samo naravnost

Tak, zdej sem se spovedal, si olajšal dušo, zdaj pa lahko v miru delam

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po okt 17, 2011 12:26 pm

yani je napisal/-a:Hvala vozniku iz celja srebrnega pežoja 607 danes zjutraj, da mi je pomagal pri odkrivanju celotnega drevesa njegove familije (preklel in poslal sem nekam čisto vse ). Od Slovenskih Konjic in do Maribora ni šel NITI ENKRAT na desni vozni pas!!!!!!!! Lepo lagano po prehitevalnem pasu svojih 130 in ni jebal žive duše... Pa je vmes imel KILOMETRSKE LUKNJE, ne on lepo po prehitevalnem svoj tempo... No, malo pred Mariborom mi je dopizdlo in sem ga prehitel po desni, prej nekak nisem upal, ker sem imel čuden občutek, da se ne zaveda kaj se dogaja okrog njega, pa se še zna kaj zgodit. So ga pa drugi že prej prehitevali po desni, in mu pri manevru jasno pokazali, kaj si mislijo o njem a on sploh ni premaknil glave desno gledal je samo naravnost

Situacija je jasna: en prekršek je storil on, ker se ni vrnil na prosti desni pas, dva prekrška si pa storil ti, ker si ga prehiteval po desni in ker si peljal več kot 130km/h. Tako da najprej počisti pred svojim pragom, preden se zgražaš nad vožnjo drugih.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po okt 17, 2011 12:41 pm

domen_ je napisal/-a:
yani je napisal/-a:Hvala vozniku iz celja srebrnega pežoja 607 danes zjutraj, da mi je pomagal pri odkrivanju celotnega drevesa njegove familije (preklel in poslal sem nekam čisto vse ). Od Slovenskih Konjic in do Maribora ni šel NITI ENKRAT na desni vozni pas!!!!!!!! Lepo lagano po prehitevalnem pasu svojih 130 in ni jebal žive duše... Pa je vmes imel KILOMETRSKE LUKNJE, ne on lepo po prehitevalnem svoj tempo... No, malo pred Mariborom mi je dopizdlo in sem ga prehitel po desni, prej nekak nisem upal, ker sem imel čuden občutek, da se ne zaveda kaj se dogaja okrog njega, pa se še zna kaj zgodit. So ga pa drugi že prej prehitevali po desni, in mu pri manevru jasno pokazali, kaj si mislijo o njem a on sploh ni premaknil glave desno gledal je samo naravnost

Situacija je jasna: en prekršek je storil on, ker se ni vrnil na prosti desni pas, dva prekrška si pa storil ti, ker si ga prehiteval po desni in ker si peljal več kot 130km/h. Tako da najprej počisti pred svojim pragom, preden se zgražaš nad vožnjo drugih.

Saj ga ni prehitel ;)

Je pa smešno dejstvo da tisti, ki hoče delati v skladu s pravili ( če velja stavek tak v prometu, tak tudi v življenju) takoj popljuvan, čeprav se le drži pravil. In če tisti stavek v oklepajih drži, pa da bi to veljalo za vsakega Slovenca, bi bilo mogoče gospodarstvo kaj boljše. V tem primeru se jih sicer voznik Peugeota ni, bolj pa to leti na samo hitrost.

Je pa še nekaj smešno. Sam sem nekoč prehiteval vozila po Ac, vozil sem 130km/h, nakar opazim da se mi približuje vozilo, začnem pospeševati da bi našel prostor na desnem pasu. Pospeševal vse do 170km/h, da mi je gospoda nehala blendati s svojim (da nebo kdo užaljen, če omenim vozilo) vozilom. Tako se moja zgodba na prehitevalnem pasu zaključi. Da bi vedno fural nad omejitvijo in v skladu z nagoni drugih udeležencev se mi žal ne ljubi. Jim pa z veseljem odstopim kos asfalta, če jim kaj pomeni.

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Po okt 17, 2011 1:11 pm

Zato pa je tako na cesti, ker je vožnja 140-150 km/h večji problem kot pa kampiranje na levem pasu, vključevanje kamikaz s premalo hitrostjo, neuporaba smernikov,... JA priznam, sem prehiter na avtocesti kar se zakonske omejitve tiče, samo je pa tudi res, da redno uporabljam smernike za vsak premik levo ali desno med pasovi,... Enim pač to ne pomeni nič in za njih je varna vožnja samo vožnja pod omejitvijo in jih ostalo ne zanima, uporaba smernikov je že znanstvena fantastika...

EDIT: Da ne bo kdo mislil, da sem tudi jaz skoz kampiral za njim. Na začetku ja, ker pa se mi ni dalo ubadat z njim oziroma me ni šmerglal, sem šel nazaj na desni pas in lepo z varne razdalje opazoval manevre ostalih... do maribora, kjer pa sem tudi jaz opravil 'nepotreben' manever. Morm pa priznat da v tisti koloni zadaj, so me pa čist lepo spuščali not in ven, ko je bilo potrebno prehitet tovornjake ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 17, 2011 1:20 pm

Očitno pri naših AC manjka še en pas, prehitevalni prehitevalnega za voznika nad 130 km/h. Če bi imeli 3 vozne pasove takih problemov verjetno, ali pa bistveno manj, ne bi bilo. Sedaj ti pa vozni pas okupirajo tovornjakarji z svojimi 80 km, ti pa če hočeš peljati 110 si prisiljen voziti po prehitevalnem, potem se pa še najdejo živčni pacienti z 150+ in blendajočimi lučmi.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po okt 17, 2011 1:38 pm

Hjah, ta vožnja po levem pasu.

Ravno v petek, ko sem se vračal domov, sem na prehievalnem pasu naletel na Ford Ka-ja, ki se je tam lepo zasidral s svojim plapotajočim zadnjim odbijačem. Lepo vkolopim levi smerokaz, a človek kaj dosti ne pogrunta, dobi še kak drugačen signal, in kočno vklopi desni smerokaz - nakar pa odzadaj prileti blendajoči rafal romunskega BMW-ja X5, ki pa seveda ni kaj dosti čakal in takoj prehitel po desni, na srečo je voznik Ford Ka-ja, pogledal v desno ogledalo in ostal na prehitevalnem pasu - če ne bi, bi ga X5 verjetno povozil kot tank.

In ravno ko sem razmišljal če naj to napišem na forum v tole temo, mi na prehitevalen pas sunkovito skoči BMW 3 (nos mojega je bil že vzporedno s sredino njegovega avta), brez kakršnegakoli smerokaza - a ker zelo rad predivedam, sem prst že predhodono imel na troblji (kar je verjetno ob umikanju v levo in zaviranju rešilo življenje ali pa vsaj hude telesne poškodbe 4-ih mladih ljudi). Situacija je sicer bila taka, da je ena kolona treh vozil prehitevala drugo, in me voznik BMW-ja kot zadnjega v naši koloni očitno ni videl. Ne glede na to bi vsaj smerokaze lahko uporabljal, saj bi s tem jaz pridobil vsaj sekundo, če ne več reakcijskega časa.
Ko sem potem pogledal v retrovizor človek tudi ob naslednjem prehodu na prehitevalni pas ni uporabil smerokaz. Imbecil eden.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po okt 17, 2011 2:26 pm

ban je napisal/-a:Očitno pri naših AC manjka še en pas, prehitevalni prehitevalnega za voznika nad 130 km/h. Če bi imeli 3 vozne pasove takih problemov verjetno, ali pa bistveno manj, ne bi bilo. Sedaj ti pa vozni pas okupirajo tovornjakarji z svojimi 80 km, ti pa če hočeš peljati 110 si prisiljen voziti po prehitevalnem, potem se pa še najdejo živčni pacienti z 150+ in blendajočimi lučmi.

Ja pa še kaj, v Sloveniji bi pomagalo kvečjemu, če bi imel vsak svoj pas. Saj je nekaj tropasovnih odsekov in kaj se dogaja. Dejansko se zgodi, da so trije avti na (spredaj) prazni tropasovnici in je "gužva", ker tisti spredaj "hoče" vozit 109km/h po srednjem pasu in tisti zadaj ga "hoče" prehitet z natanko 112,45 km/h, ker se mu to zdi optimalna hitrost. Niti enega niti drugega ne zanima kolona, ki se nabira zadaj, ker pač vozita tako kot "hočeta".

Če se v normalnih pogojih voziš 110km/h po prehitevalnem, te nekdo dohiteva in svoje hitrosti ne povečaš, si za moje pojme pač arogantno teslo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po okt 17, 2011 3:07 pm

Gosic je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:

Saj ga ni prehitel ;)
Nisi dobro prebral, yani je zapisal:
yani je napisal/-a:No, malo pred Mariborom mi je dopizdlo in sem ga prehitel po desni, prej nekak nisem upal, ker sem imel čuden občutek, da se ne zaveda kaj se dogaja okrog njega, pa se še zna kaj zgodit.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po okt 17, 2011 4:16 pm

Vikend, 15. v mesecu, malo lune :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=aJUGf7HXo-g
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po okt 17, 2011 9:53 pm

Za večino malenkosti se sploh ne sekiram več, ker sem danes že drugič v dveh tednih dobil za nepreglednim ovinkom tovornjak približno slab meter na mojem pasu. Še sreča da vem, da more it mimo, pa me je še vseeno mal stisnalo :mrgreen: Zgleda vozijo tak kot avti na taenih posnetkih od x-haira, ker drugače si ne znam razložit.
LP Rok

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy To okt 18, 2011 9:34 am

Bolj kot gledam te posnetke, bolj se mi začne isto dogajati in sicer na isti cesti.
Nedelja, dan ko se gre na Rally Idrija-Cerkno se odloči ghoričan s črno toyoto auris potovati proti idriji in opazovati vso prelepo naravo te luknje - točno po sredini ceste.
Po 10-sekundnem blendanju, trobljenju končno začne uporabljat vzvratno ogledalo(ubistvu cela familija) in se nekako umakne na 3/4 vozišča da sem lahko z zelo močnim avtom KOMAJ prišel mimo (ravnina je sicer bila, a kaj ko sem jo pol porabil da se je gospod umaknil, ostale pol pa še malo po gasu stisnu verjetno)

Če bi takrat X-hair prišel nasproti bi sigurno postal Youtube zvezda, ampak tko je..ali pa panoramska vožnja z max. 60km/h :)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To okt 18, 2011 10:00 am

Danes je primestni avtobus na relaciji Dolsko - Šentjakob na vseh treh krožnik križiščih ob vstopu klopil desni žmigavc, ampak vedno je šel ven na drugem izvozu in tik pred tem žmigavec tudi ugasnil :shock: Skratka skregano z vsako logiko in lahko bi povzročil 3 prometne, med drugim tudi z mano, ker sem mislil, da krožišče zapušča na prvem izvozu.

Lp.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 To okt 18, 2011 10:59 am

Kar dva Telebana na enem mestu. Vidljivost slaba zaradi dežja in pršenja na avtocesti,ma ne tako slaba da bi moril z meglenkami vzadaj, kod jih ima voznik kombija na desnem voznem pasu :noro Na prehitevalnem pa še en teleban ,ki se mu ne zdi vredno prižgat luči v takih razmerah,jaz sem ga opazil šele ko je začel bremzat oz. ko sem se mu bolje približal.:twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=-zxfph3J ... ideo_title

Pa še en ponosni lastnik SUV-a,ki očitno ne ve da se levi pas imenuje PREHITEVALNI pas :!: Se peljem od cestninske Log proti LJ. Prehiti me ta teleban z SUV-om in boli ga k*** vozi po prehitevalnem pred mano od cestninske postaje Log do razcepa Kozarje.Potem pa se odloči da bo na razcepu kozarje zavil proti NM in bremza na polno na cca. 70km/h :?

http://www.youtube.com/watch?v=NWpglHTc ... ideo_title
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To okt 18, 2011 11:09 am

Tomas666 je napisal/-a:Kar dva Telebana na enem mestu. Vidljivost slaba zaradi dežja in pršenja na avtocesti,ma ne tako slaba da bi moril z meglenkami vzadaj, kod jih ima voznik kombija na desnem voznem pasu :noro Na prehitevalnem pa še en teleban ,ki se mu ne zdi vredno prižgat luči v takih razmerah,jaz sem ga opazil šele ko je začel bremzat oz. ko sem se mu bolje približal.:twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=-zxfph3J ... ideo_title

Pa še en ponosni lastnik SUV-a,ki očitno ne ve da se levi pas imenuje PREHITEVALNI pas :!: Se peljem od cestninske Log proti LJ. Prehiti me ta teleban z SUV-om in boli ga k*** vozi po prehitevalnem pred mano od cestninske postaje Log do razcepa Kozarje.Potem pa se odloči da bo na razcepu kozarje zavil proti NM in bremza na polno na cca. 70km/h :?

http://www.youtube.com/watch?v=NWpglHTc ... ideo_title

Važn da so naši fuzbalerji zmagal :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne okt 23, 2011 11:47 am

Polo78 je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:@domen_ zdaj pa res flancaš 100 na uro in pišeš bedarije tako da se tudi jaz sprašujem, če izpita morda nisi kupil? :huh: Meni je tudi vse bolj jasno zakaj je po cestah toliko enega cincanja. Ničkolikokrat se tudi sam znajdem v situaciji, ko je res dooooolgaaa ravnina ter povsem prazna, pregledna cesta, spredaj tovornjak oz. nekdo počasen, ki vozi cca. 60 km/h (omejitev 90 km/h), prvi avto za njim pa noče in noče prehiteti, enako tudi ne drugi. In kaj ti preostane drugega kot da greš prehitet vse tri?! KAJ??? A boš čičal in čakal, da se bo onemu prvemu posvetilo al kako?! :roll: :roll: :roll:
Si funkcionalno nepismen? Govorimo o konkretnem posnetku, ki ga je zgoraj objavil X-hair. Tvoja bedasta posploševanja pa niso vredna piškavega oreha.

Moja bedasta posploševanja doživljam praktično vsakič, ko se vozim po regionalnih cestah. V konkretnem posnetku od @X-haira pa je evidentno storil napako voznik, ki se je spomnil prehitevat v trenutku, ko je @X-hair že prehiteval. Tudi v CPP-ju več kot kristalno jasno piše kako se v takih situacijah ravna, zato se bojim, da je tule funkcionalno nepismen nekdo drug. :roll:

Evo ti ga na. Spet sem ravnal popolnoma narobe, po pričevanju nekaterih. Tisti, ki se še niso srečal z gnilim bosancem bodo rekli, da sem ravnal prav. Ostali, katerim se je gnili bosanec že zameril, pa bojo našli spet nekaj kar ni bilo OK. Pa da vidim, kaj bom spet bral danes popoldne. :mrgreen: Torej z moje strani. Čakal in čakal. Na koncu sem se odločil in naredil iz zaletom, kot vedno naredim, če se le da. Ja jebemti, se je pa spomnil zadnjih nekaj metrov, da bi pa on tudi. Avtomobila, kateri se mu približuje z večjo hitrostjo in levim smernikom, ni videl. :hi

http://www.youtube.com/watch?v=cjAnJrh0-QU
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne okt 23, 2011 12:07 pm

Hehe, spet jih boš poslušal, da je padal dež, mokra in spolzka cesta, slaba vidljivost (ja logično če pada dež), pa še v ovinek si poskušal prehiteti - ma čist si cestni kriminalc :twisted:

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Ne okt 23, 2011 12:48 pm

Včeraj sem naletel na telebana policista! Neverjetno. Peljem se po priključku na avtocesto, kjer je omejitev 40km/h. Jaz sem peljal okoli 50km/h, on pa je bil prej kar daleč za mano. Ko pripeljem do pospeševalnega pasu pogledam v ogledalo in vidim, da se mi je policijski avto dejansko nalimal na rit (to pomeni, da je peljal 70+, da me je lahko na takšni razdalji dohitel). Dam lepo smernik, pospešim in se vključim na avtocesto, ter opazujem dogajanje zadaj. Ta policist za mano pri vključevanju sploh ni prižgal smernika. Ok, peljem naprej in pridem do cestninske postaje, kjer tip spet 5% ne j**e omejitve pred postajo. In potem presenečenje :o Avto obrne sredi pasov na avtocesti in zapelje čez in obrne na pasove, ki peljejo v nasprotno smer. Spet brez vseh smernikov itd.. Verjetno se je tam postavil za policijsko kontrolo, ki jo tam pogosto opravljajo.
Mislim, svašta :shock: :huh:
Zadnjič spremenil egster, dne Po okt 24, 2011 4:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po okt 24, 2011 11:53 am

egster je napisal/-a:Ko pripeljem do prehitevalnega pasu pogledam v ogledalo in vidim, da se mi je policijski avto dejansko nalimal na rit (to pomeni, da je peljal 70+, da me je lahko na takšni razdalji dohitel). Dam lepo smernik, pospešim in se vključim na avtocesto, ter opazujem dogajanje zadaj. Ta policist za mano pri vključevanju sploh ni prižgal smernika.

Čaki mal - tole mi malo bolje razloži. Do kakšnega prehitevalnega pasu? Ta je na levi strani, ti se pa vključuješ na AC z desne :?

Glede hitrosti je pa tako, da če res spoštuješ omejitev 40km/h, do vstopa na pospeševalni pas zna biti, da s kakšnim švohnejšim mlinčkom se sploh ne boš mogel varno vključiti na vozni pas. Sploh v primerih, kjer je pospeševalni pas v klanec - recimo uvoz Lj-Brdo v smeri proti Primorski, uvoz Grosuplje pri motelu v smeri proti Lj, uvoz Postojna proti Primorski pa še bi se našlo.

Ti pospeševalni pasovi so za težje mlinčke s 60KM dostikrat prekratki pol pa imamo (tudi zaradi neznanja uporabe prestav in nepoznavanja avtomobila) potem take, ki ti uletijo na vozni pas s 60-70km/h potem je pa hudo. Tako, da če cesta dopušča je vseeno bolje malo prekoračiti te omejitve 40km/h, kot pa da iz spoštovanja pravila omejitve hitrosti voznik naredi še večjo bedarijo izsiljevanja zaradi premajhne hitrosti in veliko bolj tvega nesrečo zaradi naleta od zadaj, kot pa če prekorači hitrost na dovozu za 20-30km/h (predpogoj, da cesta in vremenske ter prometna situacija to dopuščajo).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov