Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe dec 28, 2007 1:06 am

:clapclap :pop:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe dec 28, 2007 7:10 am

Fantje, dejte se mal zresnit no... :roll:

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Pe dec 28, 2007 8:23 am

AudiRSboy je napisal/-a:
dejvi je napisal/-a:@boklavdi - vsa čast!
@MacTron - :tomidelej:

Zamislite se malo tisti, ki uporabljate to sranje s parabolo, kako je to moteče za ostale. Ne vem, radi bi imeli nekaj, za kar očitno nimate denarja, face it!

Prvi naslednji, ko mi bo pribleščal, mu bom v faco nasekal dolge luči, potem pa naj uživa...

on ti bo pa pomoznosti nazaj nazgv dovge xenon....ker mam navadno parabolo not pa h4 bi xenon....in bos spe ti v pizdi k bos se mn vidu :lol:

ps:pa usi k se prtozujete se prtozujeta nad kiti 6000+ ker opazte da ma xenon....tisti k majo pa mn vs pa nemotjo k niti neveste da majo not...se polcajov ni motil

Fantje dajte se zresnit,...pa naučit pisat po slovensko. Časi Vuka Karađića so mimo (piši kao što govoriš).

lpB

illegalcalibra
Nov uporabnik

Kraj: mb in ptuj

Napisal/-a illegalcalibra Sr jan 02, 2008 12:46 am

jz mam 6000 pa sem cisto zadovoljen. :D

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Sr jan 02, 2008 10:39 am

Ibiza 6k,Xenon kit,kaixen, 6000k, clear stekla, nič leče,pa so mi blendal,zdej mam spuščene do konca, pa mi sam še cca. 1/40 avtomobilov blenda. A ma kdo izkušnje s policijo zadnje cajte. Da so ga res ustavili. Jest tud ne bi tega namontiral, če bi vedu, da tolk moti. Sam mam spuščene. Se pravi, kako s policijo?

Uporabniški avatar
Scisco
Nov uporabnik

Napisal/-a Scisco Sr jan 02, 2008 11:02 am

Na pežoju 206 cc ksenon kit 6000 k in nikoli noben ni poblendal... Snopa zato nisem nikoli spuščal

lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr jan 02, 2008 12:22 pm

Čakati da drugi blendajo, in iz tega ugotavljati če moti nasproti vozeče ali ne :roll: Res dober način ja...
Marsikdo ne blenda več, ker se enostavno naveličajo, ali pa se vzdržijo. Dajte se raje vsest v drug avto, nekdo drug pa v vašega in se peljita en proti drugemu. Boste še najbolj izkusili na lastni koži (očeh).
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ac|d_Burn Če jan 03, 2008 12:48 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Maš rele? Zveži preko releja, pa boš videl če se bo izboljšalo delovanje. To sem že večkoga slišal, da mu blinknejo žarnice, preden se dobro segrejejo. Za armaturko sicer nevem, xenon pa ja.

Na bolhi sem najdo tole:http://www.bolha.com/oglas2788433
Rele sem sicer ze takrat naroco pri Digitklik pa ga se do danes nisem dobil;neresnost :lol:
Zdaj pa dilema al tale vmesnik al rele?

Lp,Dejan

Uporabniški avatar
ShEvA
Nov uporabnik

Napisal/-a ShEvA Če jan 03, 2008 1:07 pm

Že neki časa spremljam to temo in zdej sem se prijavil na ta forum samo da bi povedal naslednje: če nebi blo tukaj tolko pametnih ljudi bi bilo vse dosti lažje !!!!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če jan 03, 2008 4:02 pm

:lol: :pivo

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jan 03, 2008 6:56 pm

Ac|d_Burn je napisal/-a:Zdaj pa dilema al tale vmesnik al rele?

Če sklepam na tvoj Avatar imaš Golfa IV? Pri meni so xenonke na Golfu IV utripale le, če sem imel vklopljene samo dnevne luči. Če sem luči vklopil s stikalom, je vse svetilo normalno.
Razlog za to je, da dnevne luči ne dovajajo dovolj visoke napetosti, da bi elektronika sploh lahko vžgala xenonsko žarnico. Jaz sem izklopil dnevne luči (Odstrani pin 3 z oznako TFL na stikalu za prižiganje luči in luči prižigaj ročno) in vse dela ;)
Slika

Sklepic
Novinec

Napisal/-a Sklepic Če jan 03, 2008 8:52 pm

Mene pa zanima če si lahko ugradim xenon original luči u golfa IV. kako je pol z original xenonom in a nej bi pustu montiran obstoječ originalen kit ali da dam po domače kit kupljen za 80€?

na ebay.de sm zasledil kr neki oglasov:
http://cgi.ebay.de/Originale-VW-GOLF-IV ... dZViewItem

http://cgi.ebay.de/VW-Golf-IV-4-XENON-S ... dZViewItem

http://cgi.ebay.de/VW-Golf-IV-4-XENON-S ... dZViewItem

Malo me zanimajo vaša mnenja in vaše izkušnje

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jan 03, 2008 10:40 pm

V Golfa IV načeloma lahko v običajne luči vgradiš xenon kit za 80€, me pa na cesti taki Golfi motijo. Golf IV ima precej veliko parabolo za kratko luč in ta cela parabola je potem močno osvetljena, tako da moti ostale. Jaz sem se tej možnosti izognil.

Na vseh treh linkih so originalni xenonski žarometi za Golfa IV. Golf IV je imel dva različna tipa žarometov, enega do maja 2002, drugega od maja 2002 naprej. Prvi tip "transformatorja" ni imel na samem žarometu, ampak je bil montiran nekje za blatnikom, novejši tip pa ima "transformator" že integriran v samem računalniku za višino, ki je na zadnji strani luči. (Tudi star tip žarometa ima na zadnji strani računalnik, le da v njem ni "transformatorja").
Prvi oglas ima žaromete novega tipa; pri drugem slika ni originalna - se je pojavljala že na večih oglasih, niti ni napisano točno kateri tip je; tretji oglas pa ima žaromete starega tipa - lahko vidiš "transformatorje" na kovinskih nosilcih.
Priporočam žarnice originalne temperature svetlobe, torej 4300K, nikakor pa ne 8000K, ker je to precej modra svetloba, same žarnice manj svetijo, pa še oko slabše zaznava to modro svetlobo, tako da imaš v končni fazi xenonke, s katerimi vidiš manj, kot si videl s halogenkami.
Pozoren bodi še na to, da imajo orginalni xenonski žarometi 12 polni priključek, halogenski pa 10 polni, in zato potrebuješ še adapter. Golf IV z originalnimi xenonskimi žarometi ima tudi pranje žarometov in avtomatsko nastavitev višine luči - ALWR, nima pa meglenk. Ob priklopu xenonk se ne sme uporabljati dnevnih luči, ker nimajo zadosti visoke napetosti.
Slika

Sklepic
Novinec

Napisal/-a Sklepic So jan 05, 2008 4:28 pm

Mate je napisal/-a:V Golfa IV načeloma lahko v običajne luči vgradiš xenon kit za 80€, me pa na cesti taki Golfi motijo. Golf IV ima precej veliko parabolo za kratko luč in ta cela parabola je potem močno osvetljena, tako da moti ostale. Jaz sem se tej možnosti izognil.

Na vseh treh linkih so originalni xenonski žarometi za Golfa IV. Golf IV je imel dva različna tipa žarometov, enega do maja 2002, drugega od maja 2002 naprej. Prvi tip "transformatorja" ni imel na samem žarometu, ampak je bil montiran nekje za blatnikom, novejši tip pa ima "transformator" že integriran v samem računalniku za višino, ki je na zadnji strani luči. (Tudi star tip žarometa ima na zadnji strani računalnik, le da v njem ni "transformatorja").
Prvi oglas ima žaromete novega tipa; pri drugem slika ni originalna - se je pojavljala že na večih oglasih, niti ni napisano točno kateri tip je; tretji oglas pa ima žaromete starega tipa - lahko vidiš "transformatorje" na kovinskih nosilcih.
Priporočam žarnice originalne temperature svetlobe, torej 4300K, nikakor pa ne 8000K, ker je to precej modra svetloba, same žarnice manj svetijo, pa še oko slabše zaznava to modro svetlobo, tako da imaš v končni fazi xenonke, s katerimi vidiš manj, kot si videl s halogenkami.
Pozoren bodi še na to, da imajo orginalni xenonski žarometi 12 polni priključek, halogenski pa 10 polni, in zato potrebuješ še adapter. Golf IV z originalnimi xenonskimi žarometi ima tudi pranje žarometov in avtomatsko nastavitev višine luči - ALWR, nima pa meglenk. Ob priklopu xenonk se ne sme uporabljati dnevnih luči, ker nimajo zadosti visoke napetosti.

kaj pa ce kupim te xenonke original(luči) pa dam notr xenon kit 6000k(za 80€)
a bi se to dal? mam pa sicer 2003 letnik avto.

ales1234
Nov uporabnik

Napisal/-a ales1234 So jan 05, 2008 8:52 pm

Če je že bilo se v naprej opravicujem.Zanima me če lahko pride do poškodb računalnika ob priklopu xenon kita.In če je mogoče kaj se lahko zgodi.Imam pa seat alteo.Sicer imam že vgrajeno ampak me informativno zanima.Najlepša hvala za odgovore.

Sklepic
Novinec

Napisal/-a Sklepic Ne jan 06, 2008 9:52 pm

?..............še kdo kej ve

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne jan 06, 2008 9:58 pm

ShEvA je napisal/-a:Že neki časa spremljam to temo in zdej sem se prijavil na ta forum samo da bi povedal naslednje: če nebi blo tukaj tolko pametnih ljudi bi bilo vse dosti lažje !!!!

To ti dam pa čisto prav, določeni so očitno preveč pametni :D

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Ne jan 06, 2008 10:42 pm

evo jest sm jih glih naroču - komplet 110eur, izbral sem 6000K.

mam pa sam eno vprašanje. sklepam da se original konektor priključi na tist balast iz njega pa žica z konektorjem na žarnico. Ker drugače ne vidim možnosti da ostane luč vodotesna.

aja pa torej kratke luči bojo zdej xenon dolge pa ostanejo, sam izgubijo smisel?

naroču sem jih kle, (a je priporočljivo), sej če nebo vredu jih bom pač stran vrgu in drugje vzel, 110€ je res bolj drobiž za to - original na porscheju pride sam ena xenon žarnica cca 200eur.
http://avtodeli.enakupi.com/Ksenon-kit- ... c-468.html

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jan 06, 2008 11:53 pm

bridgestone je napisal/-a:aja pa torej kratke luči bojo zdej xenon dolge pa ostanejo, sam izgubijo smisel?

dolge tudi ce so halogenke (H1, H7) ne izgubijo smisla kajti se vedno so uporabne neglede
na to da se ti bo zdelo da jih ne rabis vec... od tiste meje do koder ti svetijo kratke ti se vedno rabis ...naprej
Zadnjič spremenil MacTron, dne Po jan 07, 2008 8:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po jan 07, 2008 12:00 am

Nism gledal nazaj po temi, me pa zanima kateri kit predlagate... Nekak mi najbolj diši kaixen, newem pa kako se obnese bosch in podobni... In ali je lahko brez releja, da nebo potem kaj zajebavalo. Avto je megane coupe 1,6 16v
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov