Debate, ki niso vezane na ostala področja...

krho
Novinec

Napisal/-a krho Pe mar 27, 2009 8:11 am

Mene zanima, kdaj se bodo sedaj tisti, ki so prej bentili nad 35€ za pol letne začeli bentiti, kako jih je vlada nategnila s ceno tedenskih. Ker morajo sedaj za tiste 4x,v pol leta, ko gredo po avtocesti plačat 60€.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Pe mar 27, 2009 8:15 am

točno to, jaz ko sem vsak dan na AC bom ze pozrl dodatnih 40 €, za drugi avto bom pa še pred uvedbo novih kupil polletno pa bomo preziveli.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe mar 27, 2009 9:10 am

Somebody_new je napisal/-a:15€ bi morala veljat 6 dni.

Saj tudi nekdo, ki vzame 7-dnevni penzion, je navadno 8 dni na naši AC, sploh, če gre kam bolj v Dalmacijo. :evil:

Samo še dobra kontrola in blagajna bo polna. :twisted:

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Pe mar 27, 2009 9:12 am

A so ze komu komplicirali za vinjeto,ker ima nalepljeno na zatemnejnem delu sipe? Od znotraj se lepo vidi od zunaj moras pa zelo blizu pogledat da se vidi nalepka. Ko sem avto kupil je bila ze tako nalimana!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe mar 27, 2009 9:19 am

krho je napisal/-a:Mene zanima, kdaj se bodo sedaj tisti, ki so prej bentili nad 35€ za pol letne začeli bentiti, kako jih je vlada nategnila s ceno tedenskih. Ker morajo sedaj za tiste 4x,v pol leta, ko gredo po avtocesti plačat 60€.

Jep...potem bodo pa bruseljčki hteli, da imamo še tud polletne dalje...ali pa vsaj več kot 7 dnevne, da bogi turisti ne bodo rabili kupovati dveh..never ending story zaradi naših politikov. Nazaj na cestnine, ker itak stojiš tak al onak :evil:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 27, 2009 9:32 am

Hkrati pa so kekci znižali toršarine za avtoprevoznike. :/:o:/
Za vse nas, ki se peljemo vsake 2 tedna po AC, je nova cena vinjete že ornk draga. Še posebno za 2 avta pri hiši. Tudi če gremo poredko na AC, pa takrat nimamo kje drugje oz. traja 3x dalj. Hudiča, če so zdaj ugotovili, da jim vijete ne prinašajo dovolj, naj pa nazaj uvedejo cestnine, hiške še stojijo...
Ampak ne, vinjete bodo podražil, trošarine za tovornjake spustil - juhu, vozni pas ali pa kar celo AC naj rezervirajo za tranzitne tovornjake, tako bo še najboljš-- :evil: :jao: :bonk
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

On
Novinec

Napisal/-a On Pe mar 27, 2009 11:30 am

Tomi000 je napisal/-a:A so ze komu komplicirali za vinjeto,ker ima nalepljeno na zatemnejnem delu sipe? Od znotraj se lepo vidi od zunaj moras pa zelo blizu pogledat da se vidi nalepka. Ko sem avto kupil je bila ze tako nalimana!

Moj Brat ma na avtu nalimano na zatemnjeni del : So ga ustavili in rekli da to ni kao dovoljeno... On je reku, da mu jo je tam nalimal potrolov delavec (ker mu je jo dejansko on ). Zraven ima vedno račun tako da reče da naj se tam pozanima in je stvar rešena

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe mar 27, 2009 12:02 pm

stench je napisal/-a:Jaz pravim tako. Naj bodo letne vinjete tudi 150€ (dobro to je spet mogoče malo preveč), samo potem da ne vidim ene hišice od cestnine in enega zastoja in pa luknjje na cesti. Potem je tudi še nadležno kontroliranje ravno tam ko je najmanj praktično. Recimo ob koncu avtocest, ko je zoženje prometa ravno ob prometni konjiici, ali na cestninskih. Če ne morejo ugotovit učinkovitega nadziranja je to njihov problem, ne pa da to prelagajo na nas.

To kar si ti navedel+ukinitev smešne omejitve 130km/h... naj dajo tako kot v Nemčiji neomejeno ali pa vsaj na kakih normalnih 160km/h.. glede na to, da so danes avti tehnično zelo boljši kot npr. še pred 15 leti je sedanja omejitev smešna..

Drugače pa, zelo malo je takih dopustnikov, ki potujejo le 7 dni, ampak ponavadi rabijo vsaj 8 dni, najbolj priljubljene so pa 10 dnevne počitnice, medtem ko je veliko tudi takih, ki grejo za 14 dni ali več.. tak da ti bodo potem vsekakor morali kupiti 2 vinjeti in potem so že na ceni polletne vinjete :)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe mar 27, 2009 12:13 pm

Tomi000 je napisal/-a:A so ze komu komplicirali za vinjeto,ker ima nalepljeno na zatemnejnem delu sipe? Od znotraj se lepo vidi od zunaj moras pa zelo blizu pogledat da se vidi nalepka. Ko sem avto kupil je bila ze tako nalimana!

Jaz skoraj vsak teden naletim na kontrolo in me skoraj vedno ustavijo, potem pa vidi, da imam vinjeto in me spusti. Komplicirali so pa samo enkrat, ko so me ustavili na počivališču Voklo. Pa šipa sploh ni močno zatemnjena. Vinjeto vidiš s parih metrov brez problema. :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 27, 2009 12:14 pm

Badmike je napisal/-a:razturit vlado in ne samo razglabljat.!!!

Matr ej smo najeb*** sem klical na DARS ja 95€ in . torej do 15nov. se ne splača samo se mora :twisted: dobro so nas na suho :roll:

V glavnem moj predlog je , da je letna vezana na dan nakupa +14 mesecev edina logična in sprejemljiva , ker ni polletnih več matr :twisted: :twisted:
Ja glede teh 7 dnevnih mora biti tudi pollletna kar neki no :shock:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe mar 27, 2009 1:37 pm

ducky je napisal/-a:To kar si ti navedel+ukinitev smešne omejitve 130km/h... naj dajo tako kot v Nemčiji neomejeno ali pa vsaj na kakih normalnih 160km/h.. glede na to, da so danes avti tehnično zelo boljši kot npr. še pred 15 leti je sedanja omejitev smešna..

S tem se načeloma sicer strinjam, vendar:
- Naših avtocest ne moreš primerjati z nemškimi večpasovnicami
- Ja, avti so tehnično boljši, ljudje imamo pa še vedno iste reakcijske čase kot pred 20 ali 50 leti.

Za povišanje omejitve hitrosti na 160 bi torej rabili vsaj tripasovnice. Zelo nevarno je namreč voziti 160 in pri tem upati, da se ti ne bo kak kamijodžija nasral na prehitevalni pas z 80 km/h (kar se često dogaja).
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe mar 27, 2009 1:38 pm

Kar se pa vinjet tiče, jaz sem eden izmed tistih, ki mu bo 95€ še vedno precej manjši strošek kot v prejšnjem načinu cestninjenja, ker sem pač dosti na AC. Vas pa razumem tiste, ki se zelo malo vozite po AC. Čeprav bom pljunil v lastno skledo vseeno trdim, da bi morali uvest sistem, kjer bi plačal točno toliko, kolikor tudi prevoziš, to bi bilo najbolj pošteno do vseh. Pa naj bo to satelitsko cestninjenje ali pa mogoče bi lahko razmislili tudi o tem, da bi cestnino vračunali v ceno bencina. Tako bi spet plačali točno toliko, kolikor se bomo vozili. :idea:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 27, 2009 2:29 pm

To bi bila po mojm res najboljša ideja, ja. Ukinit vinjete in prispevek za ceste, pa lepo zračunat pri bencinu. Tako hkrati zaračunali cestnine po tem, koliko kdo prevozi, hkrati pa še spodbujali varčnejšo vožnjo in avte. Pa nobene hude tehnike ne bi bilo treba, samo določit, koliko je dodatek k ceni bencina in to odvesti DARSu.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe mar 27, 2009 2:33 pm

Energetik81 je napisal/-a:To bi bila po mojm res najboljša ideja, ja. Ukinit vinjete in prispevek za ceste, pa lepo zračunat pri bencinu. Tako hkrati zaračunali cestnine po tem, koliko kdo prevozi, hkrati pa še spodbujali varčnejšo vožnjo in avte. Pa nobene hude tehnike ne bi bilo treba, samo določit, koliko je dodatek k ceni bencina in to odvesti DARSu.

In kar naenkrat bi bili tisti reveži po idrijskem, cerkljanskem in tolminskem, ki niti prave ceste nimajo (pojdi enkrat na Čadrg, pa tam je še lepa cesta), precej bolj udarjeni kot tisti, ki imajo še to srečo, da so skoraj na njihovo dvorišče naredili avtocesto.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 27, 2009 2:49 pm

recept je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:To bi bila po mojm res najboljša ideja, ja. Ukinit vinjete in prispevek za ceste, pa lepo zračunat pri bencinu. Tako hkrati zaračunali cestnine po tem, koliko kdo prevozi, hkrati pa še spodbujali varčnejšo vožnjo in avte. Pa nobene hude tehnike ne bi bilo treba, samo določit, koliko je dodatek k ceni bencina in to odvesti DARSu.

In kar naenkrat bi bili tisti reveži po idrijskem, cerkljanskem in tolminskem, ki niti prave ceste nimajo (pojdi enkrat na Čadrg, pa tam je še lepa cesta), precej bolj udarjeni kot tisti, ki imajo še to srečo, da so skoraj na njihovo dvorišče naredili avtocesto.

Glede tistih krajev bi bil poteben potop in bi bil mir so zasral vse z HE Trebuša :D , ki je niso naredil :!:

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe mar 27, 2009 11:23 pm

Polo78 je napisal/-a:
ducky je napisal/-a:To kar si ti navedel+ukinitev smešne omejitve 130km/h... naj dajo tako kot v Nemčiji neomejeno ali pa vsaj na kakih normalnih 160km/h.. glede na to, da so danes avti tehnično zelo boljši kot npr. še pred 15 leti je sedanja omejitev smešna..

S tem se načeloma sicer strinjam, vendar:
- Naših avtocest ne moreš primerjati z nemškimi večpasovnicami
- Ja, avti so tehnično boljši, ljudje imamo pa še vedno iste reakcijske čase kot pred 20 ali 50 leti.

Za povišanje omejitve hitrosti na 160 bi torej rabili vsaj tripasovnice. Zelo nevarno je namreč voziti 160 in pri tem upati, da se ti ne bo kak kamijodžija nasral na prehitevalni pas z 80 km/h (kar se često dogaja).

ma tripasovnice ravno niso taki problem..
Problem v Sloveniji je v tem, da še nimamo tako dolgo avtocest in večina folka se sploh ne zna obnašati na AC..
-npr. nekateri še zmeraj ne razlikujejo med voznim in prehitevalnim pasom in potem kar s počasno vožnjo blokirajo prehitevalnega oz. nekateri to delajo celo namerno
-ali pa npr. ful folka kar menjava vozne pasove brez da bi pogledali na stran in nazaj če vozi vzporedno ali prihaja od zadi kaki avto...

Ljudje so naredili izpite že veliko prej, preden smo v SLO dobili AC in nekateri izmed njih, predvsem taki ki se vozijo bolj poredko, se niso nikoli naučili pravilnega obnašanja na AC.. Tudi avtošole doslej niso dajale veliko povdarka praktični vožnji po AC-ju in večina jih je naredila izpite brez da bi kdaj sploh vozila po AC-ju (mogoče se je v zadnjih letih to nekoliko spremenilo, vendar še ne dovolj).. Saj, nekari so se iz prakse ali pa teorije naučili pravila obnašanja, vendar veliko bi se jih še to moralo...
Isto je blo npr. s semaforiziranimi križišči, ko so ca. pred 9 leti sprejeli zakon, da se mora avtošola obvezno opravljati v mestih s križišči....

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 So mar 28, 2009 12:40 pm

Ja in ravno tri- ali večpasovnice SO problem, če jih nimaš! Mogoče se tebi zdi šviganje z 200km/h+ mimo tovornjakov, ki vozijo po večini 80-90 km/h varno, meni se to ne zdi! Kako boš reagiral, ko ti bo en šleper skočil na prehitevalnega s to hitrostjo?! On niti v ogledalu ne more videti, niti oceniti, da greš ti 200 ali več na uro. In to je nevarno! Večpasovnica bi ta problem rešila, ker bi se recimo tovornjakarji prehitevali na 1. in 2. pasu in ti ne bi skakali na 3. ali celo na 4.

In če se ne motim (pa naj me kdo popravi če se), je neomejena hitrost v Nemčiji samo na tistih avtocestah, ki so večpasovne (4-pasovne). In tako je verjetno z razlogom.

Se pa strinjam z ugotovitvijo, da se folk ne zna obnašat na AC. A ta problem ni nič večji, kot same AC, kakršne jih pač imamo.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So mar 28, 2009 1:07 pm

ducky je napisal/-a:ma tripasovnice ravno niso taki problem..
Problem v Sloveniji je v tem, da še nimamo tako dolgo avtocest in večina folka se sploh ne zna obnašati na AC..
-npr. nekateri še zmeraj ne razlikujejo med voznim in prehitevalnim pasom in potem kar s počasno vožnjo blokirajo prehitevalnega oz. nekateri to delajo celo namerno
-ali pa npr. ful folka kar menjava vozne pasove brez da bi pogledali na stran in nazaj če vozi vzporedno ali prihaja od zadi kaki avto...

Ljudje so naredili izpite že veliko prej, preden smo v SLO dobili AC in nekateri izmed njih, predvsem taki ki se vozijo bolj poredko, se niso nikoli naučili pravilnega obnašanja na AC.. Tudi avtošole doslej niso dajale veliko povdarka praktični vožnji po AC-ju in večina jih je naredila izpite brez da bi kdaj sploh vozila po AC-ju (mogoče se je v zadnjih letih to nekoliko spremenilo, vendar še ne dovolj).. Saj, nekari so se iz prakse ali pa teorije naučili pravila obnašanja, vendar veliko bi se jih še to moralo...
Isto je blo npr. s semaforiziranimi križišči, ko so ca. pred 9 leti sprejeli zakon, da se mora avtošola obvezno opravljati v mestih s križišči....

točn tak...jst sm vsega skupaj bil na AC slabo uro.pa še to je bla nočna ura, tako da ni bilo nekega prometa.
Lep pozdrav :)

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn So mar 28, 2009 2:03 pm

Polo78 je napisal/-a:Kako boš reagiral, ko ti bo en šleper skočil na prehitevalnega s to hitrostjo?! On niti v ogledalu ne more videti, niti oceniti, da greš ti 200 ali več na uro. In to je nevarno!

Daj nehaj no... kako pa vsi normalni vozniki lahko ocenimo kako hitro se nekaj približuje?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So mar 28, 2009 2:11 pm

goldhorn je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Kako boš reagiral, ko ti bo en šleper skočil na prehitevalnega s to hitrostjo?! On niti v ogledalu ne more videti, niti oceniti, da greš ti 200 ali več na uro. In to je nevarno!

Daj nehaj no... kako pa vsi normalni vozniki lahko ocenimo kako hitro se nekaj približuje?

Ni fora da ne more ocent...fora je da jih boli k****. On skoči ven, un za njim bo pa že zavirou.
Kar se pa vinjet tiče...živo sranje so naredl iz tega. Sem kupil avto v februarju in sem reku da počakam do maja pa potem kupim polletno in sedaj se čisto normalno vozim po stranskih cestah ko je treba. Kar naj jo imajo za tak denar...ko bodo pa avtoceste dejansko v takem stanju da se jim bo lahko reklo avtocesta bom pa mogoče jo kupil.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost