krho je napisal/-a:Mene zanima, kdaj se bodo sedaj tisti, ki so prej bentili nad 35€ za pol letne začeli bentiti, kako jih je vlada nategnila s ceno tedenskih. Ker morajo sedaj za tiste 4x,v pol leta, ko gredo po avtocesti plačat 60€.
Tomi000 je napisal/-a:A so ze komu komplicirali za vinjeto,ker ima nalepljeno na zatemnejnem delu sipe? Od znotraj se lepo vidi od zunaj moras pa zelo blizu pogledat da se vidi nalepka. Ko sem avto kupil je bila ze tako nalimana!
stench je napisal/-a:Jaz pravim tako. Naj bodo letne vinjete tudi 150€ (dobro to je spet mogoče malo preveč), samo potem da ne vidim ene hišice od cestnine in enega zastoja in pa luknjje na cesti. Potem je tudi še nadležno kontroliranje ravno tam ko je najmanj praktično. Recimo ob koncu avtocest, ko je zoženje prometa ravno ob prometni konjiici, ali na cestninskih. Če ne morejo ugotovit učinkovitega nadziranja je to njihov problem, ne pa da to prelagajo na nas.
Tomi000 je napisal/-a:A so ze komu komplicirali za vinjeto,ker ima nalepljeno na zatemnejnem delu sipe? Od znotraj se lepo vidi od zunaj moras pa zelo blizu pogledat da se vidi nalepka. Ko sem avto kupil je bila ze tako nalimana!
Badmike je napisal/-a:razturit vlado in ne samo razglabljat.!!!
ducky je napisal/-a:To kar si ti navedel+ukinitev smešne omejitve 130km/h... naj dajo tako kot v Nemčiji neomejeno ali pa vsaj na kakih normalnih 160km/h.. glede na to, da so danes avti tehnično zelo boljši kot npr. še pred 15 leti je sedanja omejitev smešna..
Energetik81 je napisal/-a:To bi bila po mojm res najboljša ideja, ja. Ukinit vinjete in prispevek za ceste, pa lepo zračunat pri bencinu. Tako hkrati zaračunali cestnine po tem, koliko kdo prevozi, hkrati pa še spodbujali varčnejšo vožnjo in avte. Pa nobene hude tehnike ne bi bilo treba, samo določit, koliko je dodatek k ceni bencina in to odvesti DARSu.
recept je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:To bi bila po mojm res najboljša ideja, ja. Ukinit vinjete in prispevek za ceste, pa lepo zračunat pri bencinu. Tako hkrati zaračunali cestnine po tem, koliko kdo prevozi, hkrati pa še spodbujali varčnejšo vožnjo in avte. Pa nobene hude tehnike ne bi bilo treba, samo določit, koliko je dodatek k ceni bencina in to odvesti DARSu.
In kar naenkrat bi bili tisti reveži po idrijskem, cerkljanskem in tolminskem, ki niti prave ceste nimajo (pojdi enkrat na Čadrg, pa tam je še lepa cesta), precej bolj udarjeni kot tisti, ki imajo še to srečo, da so skoraj na njihovo dvorišče naredili avtocesto.
Polo78 je napisal/-a:ducky je napisal/-a:To kar si ti navedel+ukinitev smešne omejitve 130km/h... naj dajo tako kot v Nemčiji neomejeno ali pa vsaj na kakih normalnih 160km/h.. glede na to, da so danes avti tehnično zelo boljši kot npr. še pred 15 leti je sedanja omejitev smešna..
S tem se načeloma sicer strinjam, vendar:
- Naših avtocest ne moreš primerjati z nemškimi večpasovnicami
- Ja, avti so tehnično boljši, ljudje imamo pa še vedno iste reakcijske čase kot pred 20 ali 50 leti.
Za povišanje omejitve hitrosti na 160 bi torej rabili vsaj tripasovnice. Zelo nevarno je namreč voziti 160 in pri tem upati, da se ti ne bo kak kamijodžija nasral na prehitevalni pas z 80 km/h (kar se često dogaja).
ducky je napisal/-a:ma tripasovnice ravno niso taki problem..
Problem v Sloveniji je v tem, da še nimamo tako dolgo avtocest in večina folka se sploh ne zna obnašati na AC..
-npr. nekateri še zmeraj ne razlikujejo med voznim in prehitevalnim pasom in potem kar s počasno vožnjo blokirajo prehitevalnega oz. nekateri to delajo celo namerno
-ali pa npr. ful folka kar menjava vozne pasove brez da bi pogledali na stran in nazaj če vozi vzporedno ali prihaja od zadi kaki avto...
Ljudje so naredili izpite že veliko prej, preden smo v SLO dobili AC in nekateri izmed njih, predvsem taki ki se vozijo bolj poredko, se niso nikoli naučili pravilnega obnašanja na AC.. Tudi avtošole doslej niso dajale veliko povdarka praktični vožnji po AC-ju in večina jih je naredila izpite brez da bi kdaj sploh vozila po AC-ju (mogoče se je v zadnjih letih to nekoliko spremenilo, vendar še ne dovolj).. Saj, nekari so se iz prakse ali pa teorije naučili pravila obnašanja, vendar veliko bi se jih še to moralo...
Isto je blo npr. s semaforiziranimi križišči, ko so ca. pred 9 leti sprejeli zakon, da se mora avtošola obvezno opravljati v mestih s križišči....
goldhorn je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Kako boš reagiral, ko ti bo en šleper skočil na prehitevalnega s to hitrostjo?! On niti v ogledalu ne more videti, niti oceniti, da greš ti 200 ali več na uro. In to je nevarno!
Daj nehaj no... kako pa vsi normalni vozniki lahko ocenimo kako hitro se nekaj približuje?
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost