weasel je napisal/-a:Zanima me, če je res novi zakon določa, da dobi kazen lastnik vozila, ne glede na to ali je prekršek storil on ali kdo drug z njegovim avtom.
Kok je men znano je tako bilo že prej. In tako je tudi prav.
weasel je napisal/-a:Zanima me, če je res novi zakon določa, da dobi kazen lastnik vozila, ne glede na to ali je prekršek storil on ali kdo drug z njegovim avtom.
belkaena je napisal/-a:
Trenutna praksa odvzema in ponovnega opravljanja mi je v bistvu najbolj butast sistem kaznovanja. To si predstavljam nekako tako, kot da bi diplomiral na faksu, nato bi ga sral v službi in bi mi država odvzela diplomo.
Kako se pa vam zdi?
Lp.
weasel je napisal/-a:Torej če jaz naredim prekršek z očetovim avtom, ne morem potem reči, da sem jaz vozil? Ne vem, če je to "prav".
belkaena je napisal/-a:izpit že pobrali.
lisko je napisal/-a:weasel je napisal/-a:Torej če jaz naredim prekršek z očetovim avtom, ne morem potem reči, da sem jaz vozil? Ne vem, če je to "prav".
Mislim, da za take primere obstaja potrdilo oz. pooblastilo. Torej oče te pooblasti , da uporabljaš njegov avto. Ali malo v šali....starši te niso vzgojili prav, da bi ubogal ampak delaš prekrške in zarad slabe vzgoje so kaznovani oni.
Imaš povsem napačne predstave in zato tudi napačna pričakovanja. Kako se bo zakon obnesel bomo videli v rezultatih čez leto ali dve, ko bo zaživel v praksi - seveda če je dovolj dobro napisan, da bo res zaživel.Pero je napisal/-a:Po prvem dnevu novih kazni....
prevozil sem približno eno uro po LJ: nekateri še vedno vozijo v rdečo, omijetev se malo kdo drži, Prehitevanje po pasu za avtobus skoraj obvezno, praktično isto kot prej, pešci še vedno hodijo izven prehoda čez cesto, kolesarji še vedno vozijo po pločinikih, v rdečo, itd.. policajev pa od nikoder da bi skrbeli za promet.
Ali je danes kaj bolj varno zaradi novih kazni
scoop je napisal/-a:Luka, sklepam da so policaji strokovno usposobljeni, da lahko oni odlocajo, kdo lahko do 0,24 vozi normalno in kdo ne... Ane ? ...
107. člen
(preverjanje psihofizičnega stanja)
(6) Udeležencu cestnega prometa, ki kaže znake motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem prometu, rezultat preizkusa s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola pa kaže na prisotnost alkohola v dovoljenih mejah, odredi policist strokovni pregled.
weasel je napisal/-a:Torej če jaz naredim prekršek z očetovim avtom, ne morem potem reči, da sem jaz vozil? Ne vem, če je to "prav".
domen_ je napisal/-a:Imaš povsem napačne predstave in zato tudi napačna pričakovanja. Kako se bo zakon obnesel bomo videli v rezultatih čez leto ali dve, ko bo zaživel v praksi - seveda če je dovolj dobro napisan, da bo res zaživel.Pero je napisal/-a:Po prvem dnevu novih kazni....
prevozil sem približno eno uro po LJ: nekateri še vedno vozijo v rdečo, omijetev se malo kdo drži, Prehitevanje po pasu za avtobus skoraj obvezno, praktično isto kot prej, pešci še vedno hodijo izven prehoda čez cesto, kolesarji še vedno vozijo po pločinikih, v rdečo, itd.. policajev pa od nikoder da bi skrbeli za promet.
Ali je danes kaj bolj varno zaradi novih kazni
Kael je napisal/-a:Mnenje o kaznih sem sicer že napisal, sem pa danes lepo videl, da je zadnji dvig kazni samo polnjenje proračunske blagajne: v Celju in okolici nisem videl policajev na kritičnih mestih (šole, mestni park, ipd) ampak na standardnih zaslužkarskih lokacijah. Da pa bi res zakonodaja mela smisel, bi morali imeti mobilni sistem preverjanja kazni: se prav 15 min tule, 15 min tamle, 20 min klele. Ne pa v prvi grmovje pa akcija ter še obveščanje po radiju kje stojijo.
Sam sem že teden dni nazaj res začel vozit striktno na zgornji meji omejitev, vendar v conah 30 folk popizdeva. Prehitevanja, vožnja za ritjo, grožnje in podobne stvari po spisek tega tedna. Še opozorilo za tiste ki vozite v Celju: če peljete čez most čez Savinjo (tistega ki že cel mesec razkopavajo) in zavijete desno v park imate prvega ležečega policaja z omejitvijo 30 - med policajema je omejitev še vedno 30. Nato prideta dva zaporedna policaja, kjer je spet omejitev 30 (pri mostu ki ga je možno prečkati peš) in nato je od tam dalje, pa vsaj vse do gostilne omejitev 30, ker ni znaka za konec omejitve. Tukaj so že pobrali precej izpitov, tako da previdno.
Je pa meni fenomen še nekaj druga: če furaš to jebeno kolibo na 4ih kolesih, plačuješ take kazni, da boh ti pomagi. Ampak te **** kolesarske, ko se furajo po napačni strani ceste, pa v temi brez luči in odsevnih teles in slalom po cesti, je pa maximalna kazen 80 €? Ni sprejemljivo.
Statistika zadnjih let pravi drugače - število smrtnih žrtev se znižuje, kljub bistveno večji gostoti prometa kot je bila pred leti.Pero je napisal/-a:Žal se ponovno ne strinjam s tabo. Za vsako povečanje kazni zadnjih 15-20 let so govorili kako bo drastično popravila prometno varnost. PA NI!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov