Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a lisko Pe jul 01, 2011 3:40 pm

weasel je napisal/-a:Zanima me, če je res novi zakon določa, da dobi kazen lastnik vozila, ne glede na to ali je prekršek storil on ali kdo drug z njegovim avtom.

Kok je men znano je tako bilo že prej. In tako je tudi prav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe jul 01, 2011 3:47 pm

Torej če jaz naredim prekršek z očetovim avtom, ne morem potem reči, da sem jaz vozil? Ne vem, če je to "prav".

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jul 01, 2011 3:48 pm

belkaena je napisal/-a:
Trenutna praksa odvzema in ponovnega opravljanja mi je v bistvu najbolj butast sistem kaznovanja. To si predstavljam nekako tako, kot da bi diplomiral na faksu, nato bi ga sral v službi in bi mi država odvzela diplomo.

Kako se pa vam zdi?

Lp.

Niti ni tak butast.....v avtošoli si se naučil , da se pod vplivom alkohola ne vozi. Prav tako si se naučil, da prehitra vožnja vpliva na marsikaj in si se tudi naučil, da so pravila zato, da se ji upošteva. In če tega ne ubogaš pomeni , da se nisi naučil nič in tako ponovno opravljaš izpit. Dopuščam, da je tule še polnjenje blagajne in ne vem česa še vse ampak v osnovi je pa točno tako. In primerjavo s faksom si dal kr pravilno. Če boš diplomiral iz elektronike potem pa v službi ne boš znal sestavit delujočega operacijskega ojačevalnika, ki je osnova, se bi tudi jaz malo vprašal , če te ne bi poslal nazaj v šolo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jul 01, 2011 3:51 pm

weasel je napisal/-a:Torej če jaz naredim prekršek z očetovim avtom, ne morem potem reči, da sem jaz vozil? Ne vem, če je to "prav".

Mislim, da za take primere obstaja potrdilo oz. pooblastilo. Torej oče te pooblasti , da uporabljaš njegov avto. Ali malo v šali....starši te niso vzgojili prav, da bi ubogal ampak delaš prekrške in zarad slabe vzgoje so kaznovani oni.
Slika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe jul 01, 2011 3:57 pm

belkaena je napisal/-a:izpit že pobrali.

Trenutna praksa odvzema in ponovnega opravljanja mi je v bistvu najbolj butast sistem kaznovanja. To si predstavljam nekako tako, kot da bi diplomiral na faksu, nato bi ga sral v službi in bi mi država odvzela diplomo.

Kako se pa vam zdi?

Lp.[/quote]

Malo off
Ne odvzemajo samo vozniških izpitov. Projektantu lahko odvzamejo strokovni izpit v primeru sprojektiranih in ugotovljenih neumnosti. Tako btw za tolažbo
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe jul 01, 2011 4:00 pm

Menim, da bi bilo vseeno več koristi od držbenokoristnega dela, kot od ponovnega opravljanja vozniške.

Lp.

Ps. Diplome ti vseeno ne more nihče odvzeti tako kot vozniške, poleg tega odvzem nima vrednote, saj se vsi vozijo dalje brez izpita.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe jul 01, 2011 4:43 pm

lisko je napisal/-a:
weasel je napisal/-a:Torej če jaz naredim prekršek z očetovim avtom, ne morem potem reči, da sem jaz vozil? Ne vem, če je to "prav".

Mislim, da za take primere obstaja potrdilo oz. pooblastilo. Torej oče te pooblasti , da uporabljaš njegov avto. Ali malo v šali....starši te niso vzgojili prav, da bi ubogal ampak delaš prekrške in zarad slabe vzgoje so kaznovani oni.

Lahko je pa obratno. (da starši naredijo in jaz naje*em) :D
Predvsem me skrbi, če bom dobil sliko domov. Iz GHD Gorjancev, ko smo se domov peljali v koloni je šlo ziher pod 60, merili so v NM. (bel kangoo slikal, na čisto nenevarnem odseku, pa pravijo kako se jim ne gre za denar). Res, da je tisto spadalo še pod stari zakon, a sem zdaj začel razmišljati, kako bi bilo po tanovem, ker sem slišal, da lastnik nadrsa v vsakem primeru.

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ Pe jul 01, 2011 5:31 pm

[quote="zuzek"]zgleda da na 24ur al kje zavajajo, ko je bila slika pa na njej pisalo DO 0,24

edit:

Kazni za vožnjo pod vplivom alkohola:
do 0,24 mg/l izdihanega zraka = 125€ + 3 točke
med 0,24 in 0,38 mg/l izdihanega zraka = 167€ + 4 točke
med 0,38 in 0,52 mg/l izdihanega zraka = 250€ + 5 točk
več kot 0,52 mg/l izdihanega zraka = 500€ + 10 točk + prepoved vožnje
več kot 0,71 mg/l izdihanega zraka = vsaj 500€ + 18 točk + odvzem vozniškega dovoljenja.

http://martinhelbing.com/nove-kazni-za- ... -prekrske/

Nikjer ne zavajajo, tako kot je nekdo pred tabo napisal lahko napihaš 0,24 vendar nesmeš kazat znakov opitosti. Torej če kažež znake opitosti in nisi sposoben vozit avta po enem pivu, dobiš kazen tudi če napihaš manj kot 0,24.

LP Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe jul 01, 2011 5:42 pm

Po prvem dnevu novih kazni....

prevozil sem približno eno uro po LJ: nekateri še vedno vozijo v rdečo, omijetev se malo kdo drži, Prehitevanje po pasu za avtobus skoraj obvezno, praktično isto kot prej, pešci še vedno hodijo izven prehoda čez cesto, kolesarji še vedno vozijo po pločinikih, v rdečo, itd.. policajev pa od nikoder da bi skrbeli za promet.

Ali je danes kaj bolj varno zaradi novih kazni :roll:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe jul 01, 2011 5:55 pm

Pero je napisal/-a:Po prvem dnevu novih kazni....

prevozil sem približno eno uro po LJ: nekateri še vedno vozijo v rdečo, omijetev se malo kdo drži, Prehitevanje po pasu za avtobus skoraj obvezno, praktično isto kot prej, pešci še vedno hodijo izven prehoda čez cesto, kolesarji še vedno vozijo po pločinikih, v rdečo, itd.. policajev pa od nikoder da bi skrbeli za promet.

Imaš povsem napačne predstave in zato tudi napačna pričakovanja. Kako se bo zakon obnesel bomo videli v rezultatih čez leto ali dve, ko bo zaživel v praksi - seveda če je dovolj dobro napisan, da bo res zaživel.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe jul 01, 2011 6:00 pm

Luka, sklepam da so policaji strokovno usposobljeni, da lahko oni odlocajo, kdo lahko do 0,24 vozi normalno in kdo ne... Ane ? ...
Peugeot 407, 2.0 HDI

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe jul 01, 2011 9:36 pm

scoop je napisal/-a:Luka, sklepam da so policaji strokovno usposobljeni, da lahko oni odlocajo, kdo lahko do 0,24 vozi normalno in kdo ne... Ane ? ...

Niso oni strokovno usposobljeni za to.

107. člen
(preverjanje psihofizičnega stanja)

(6) Udeležencu cestnega prometa, ki kaže znake motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem prometu, rezultat preizkusa s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola pa kaže na prisotnost alkohola v dovoljenih mejah, odredi policist strokovni pregled.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jul 01, 2011 9:38 pm

Mnenje o kaznih sem sicer že napisal, sem pa danes lepo videl, da je zadnji dvig kazni samo polnjenje proračunske blagajne: v Celju in okolici nisem videl policajev na kritičnih mestih (šole, mestni park, ipd) ampak na standardnih zaslužkarskih lokacijah. Da pa bi res zakonodaja mela smisel, bi morali imeti mobilni sistem preverjanja kazni: se prav 15 min tule, 15 min tamle, 20 min klele. Ne pa v prvi grmovje pa akcija ter še obveščanje po radiju kje stojijo.

Sam sem že teden dni nazaj res začel vozit striktno na zgornji meji omejitev, vendar v conah 30 folk popizdeva. Prehitevanja, vožnja za ritjo, grožnje in podobne stvari po spisek tega tedna. Še opozorilo za tiste ki vozite v Celju: če peljete čez most čez Savinjo (tistega ki že cel mesec razkopavajo) in zavijete desno v park imate prvega ležečega policaja z omejitvijo 30 - med policajema je omejitev še vedno 30. Nato prideta dva zaporedna policaja, kjer je spet omejitev 30 (pri mostu ki ga je možno prečkati peš) in nato je od tam dalje, pa vsaj vse do gostilne omejitev 30, ker ni znaka za konec omejitve. Tukaj so že pobrali precej izpitov, tako da previdno.

Je pa meni fenomen še nekaj druga: če furaš to jebeno kolibo na 4ih kolesih, plačuješ take kazni, da boh ti pomagi. Ampak te **** kolesarske, ko se furajo po napačni strani ceste, pa v temi brez luči in odsevnih teles in slalom po cesti, je pa maximalna kazen 80 €? Ni sprejemljivo.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe jul 01, 2011 9:56 pm

Am nism zdaj cele teme bral, je le preveč.

No moje mnenje je, da če bi radi zvišali varnost v prometu pa če se že zvišujejo kazni, zakaj za vraga potem pridobljenih sredstev iz naslova zvišanje kazni ne namenijo subvencioniranju varne vožnje za državljane slovenije. Pač jas osebno bi se zelo želel it na varno vožnjo, ampak mi kot študentu tudi ni kar tako 200€ (no malo manj je) za plačat. Bi pa zelo razmislil o tem če bi bila cena dostopnejša. Ali celo tako da bi bilo obvezno do nvm 2015 da opravimo vsi vozniki tudi test varne vožnje (po subvencionirani ceni), tako bi se zvišal tudi promet na vranskem, in posledično bi se dalo zgraditi mogoče še kak tak center varne vožnje v slo.

Veliko situacij doživiš kot voznik, tudi če si t.i. varen voznik, pa da se nonstop cincaš, te pa lahko preseneti kak ovinek (ali grbina - kvaliteta cest :P) ob nalivu, snegu, ledu, olje na cesti, nenadna ovira pa moraš obvozit itd itd, kjer lahko začne avto zanašat in če ne odreagiraš pravilno ima lahko hude posledice.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe jul 01, 2011 10:05 pm

V ZPrCP si poglej 8. člen in boš videl, da lahko izjaviš (dokazuješ) svojo vožnjo in s tem razbremeniš očeta kot lastnika.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5733
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jul 02, 2011 6:38 am

Ehhhh.....vse isto. Fitipaldiji z idealno linijo, rentgenski sekalci ovinkov, mečkači ki čarajo 50-60 in se ne pustijo motit, kljub desetim avtomobilom za njim, neuporaba smernikov,... in to že vse prvi dan po prvih 50km. Pomoje bi bilo treba še malo dvignit kazni.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So jul 02, 2011 7:21 am

domen_ je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:Po prvem dnevu novih kazni....

Imaš povsem napačne predstave in zato tudi napačna pričakovanja. Kako se bo zakon obnesel bomo videli v rezultatih čez leto ali dve, ko bo zaživel v praksi - seveda če je dovolj dobro napisan, da bo res zaživel.

Žal se ponovno ne strinjam s tabo. Za vsako povečanje kazni zadnjih 15-20 let so govorili kako bo drastično popravila prometno varnost. PA NI!

Mene osebno bi bolj bolelo če bi dobil v kratkem roku 3-4 kazni po 50 evrov, kot pa da ne dobim nobene za 500

Ne mi rečt da policija nima dovolj kadrov da bi postavila par kontrol, tam kjer se očitno krši, vsak dan. Tedaj bi se promet umiril, in tedaj bi ljudje začeli spoštovati predpise. Voznik ki bo pazil na manjše prekrške tudi ne bo delal večjih prekrškov.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So jul 02, 2011 7:29 am

Kael je napisal/-a:Mnenje o kaznih sem sicer že napisal, sem pa danes lepo videl, da je zadnji dvig kazni samo polnjenje proračunske blagajne: v Celju in okolici nisem videl policajev na kritičnih mestih (šole, mestni park, ipd) ampak na standardnih zaslužkarskih lokacijah. Da pa bi res zakonodaja mela smisel, bi morali imeti mobilni sistem preverjanja kazni: se prav 15 min tule, 15 min tamle, 20 min klele. Ne pa v prvi grmovje pa akcija ter še obveščanje po radiju kje stojijo.

Sam sem že teden dni nazaj res začel vozit striktno na zgornji meji omejitev, vendar v conah 30 folk popizdeva. Prehitevanja, vožnja za ritjo, grožnje in podobne stvari po spisek tega tedna. Še opozorilo za tiste ki vozite v Celju: če peljete čez most čez Savinjo (tistega ki že cel mesec razkopavajo) in zavijete desno v park imate prvega ležečega policaja z omejitvijo 30 - med policajema je omejitev še vedno 30. Nato prideta dva zaporedna policaja, kjer je spet omejitev 30 (pri mostu ki ga je možno prečkati peš) in nato je od tam dalje, pa vsaj vse do gostilne omejitev 30, ker ni znaka za konec omejitve. Tukaj so že pobrali precej izpitov, tako da previdno.

Je pa meni fenomen še nekaj druga: če furaš to jebeno kolibo na 4ih kolesih, plačuješ take kazni, da boh ti pomagi. Ampak te **** kolesarske, ko se furajo po napačni strani ceste, pa v temi brez luči in odsevnih teles in slalom po cesti, je pa maximalna kazen 80 €? Ni sprejemljivo.

30 je? A ni na znaku da je 30 samo tistih par metrov čez ležečega? Nisem se še v življenju 30 peljal tam :shock:
Pa danes se je nekaj slišalo glede tega novega zakona, zdej nevem a je kej na tem al ne, pa bom vseen napisu. Da tist ki ima 5 ali več pik nesme vozit polnega avta, ampak samo 2 potnika, al tk nekak.. Al je to bolj gostilniška? :D
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So jul 02, 2011 8:40 am

Pero je napisal/-a:Žal se ponovno ne strinjam s tabo. Za vsako povečanje kazni zadnjih 15-20 let so govorili kako bo drastično popravila prometno varnost. PA NI!
Statistika zadnjih let pravi drugače - število smrtnih žrtev se znižuje, kljub bistveno večji gostoti prometa kot je bila pred leti.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jul 02, 2011 8:54 am

Jaz bistvene razlike nisem opazil. Srečal na cesti enega vaškega posebneža, sekal ovinke, skoraj letel s šihta kot ponavadi...
V naseljih še vedno 60-70km/h
Razen na AC, pri cestninskih je opazit malo in v conah 30km/h, vsaj v MB.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov