mišek je napisal/-a:Vikking; ti se spoznaš na to, saj vrjetno si že kje pisal, pa je preveč tega; kakšen sistem imaš ti? Nekje sem že našel cel seznam teh proizvajalcev, zdaj pa ne najdem. Kateri je tisti da lahko rečeš manj kot to ne, kaj je tista optimalna srdina, kaj pa je tisto kar samo stane, ni pa realne prednosti pred drugimi.
Se pravi, da ne vzmeš nekaj slabega, kar bi delalo probleme, in da ne daš za nek sistem rečmo 1800 eur, če lahko dobiš za 1200 čist dobrega.
Spoznam? Lahko ti opišem le moje izkušnje. Imam sistem od Plinexa, vbrizg plinske faze, REG OMVL injektorji in osnovni "mehanski" sistem za mazanje ventilov FlashLube (poraba pri tem sistemu mazanja ventilov je 50ml FlashLube olja na 50l plina), 5l olja stane cca 90€.
Če že misliš šparat, vsekakor ne šparaj na sistemu za mazanje. Povprašaj vse ponudnike, kajti lahko se zgodi da ti bodo nekateri odgovorili da ne rabiš, nekateri pa da. Pri takšni zmešnjavi, je po moje najboljše povprašat res dobrega mehanika (če ne druga tam kjer servisiraš svoje vozilo, če je še v garanciji najbolje da povprašaš na pooblaščenem servisu). Če pride do okvare ventilov, ti nobeden od plinskih ponudnikov ne bo poravnal popravila.
Ponudniki plinskih naprav imajo svoje kataloge (ki niso javni) katera vozila potrebujejo in katera ne potrebujejo mazanja.