Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a spaceair Ne feb 12, 2012 12:19 pm

jason19 je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:
jason19 je napisal/-a:Kaj za dizla se lahko vgradi avtoplin? Poprečna poraba 4-6l 100km. Za koliko km bi zadostovalo eno polnjenje plina.

Za dizla se ne splača, prekomplicirana vgradnja

Koliko bi bila cena

ni samo cena ki je tako nad 2000€
poraba je večja
+ je samo da ne bo več smrdelo za tabo kot zdaj.. :D

http://www.plineks.si/Novice/index.php?id=50

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne feb 12, 2012 12:26 pm

Aha, jaz delam turo 28km do službe, vžgem dvakrat na dan, če ne grem nikamor drugam. Po tem takem nebi smelo skor nič it po bencinu

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne feb 12, 2012 12:28 pm

Kar se tiče diesel na plin, sem o tem že pisal nekaj strani nazaj. Poglej na strani za mojimi prispevki (93, 94).

mišek: poraba bencina je minimalna, in je odvisna od tega kolikokrat vžgeš mrzel motor. Pri tvoji porabi, bi ti 20€ zadostovalo za 2 meseca, sploh če delaš relacije.

Zakaj razlike v ceni? Zaradi boljšega uparjevalnika, boljših injektorjev. Kar pomeni manj problemov, kar se nekaterim še posebej zaradi poceno robe pozna v zimskem času. Oziroma so težave pri slabšem plinu. Lahko vozilo cuka, ali pa preklaplja avtomatika na bencin pri pospeševanju. Poceni ali drag sistem, poraba ne sme bit večja od 20% bencina. Škoda je samo v primeru, da tvoje vozilo potrebuje mazanje ventilov ti pa se za-to ne odločiš. To je takorekoč edina slaba lastnost avtoplina, vse ostalo je samo +++.

Ko preklopiš iz plina na bencin (oz. to stori avtomatika), pri normalni vožnji brez pospeševanja, skoraj ne boš zaznal preklopa, oz. rahlo 1 x cukne. Pri pospeševanju pa se čuti močnejši cuk vozila. Iz bencina na plin, pa ni nobenega cukanja.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne feb 12, 2012 12:52 pm

Vikking; ti se spoznaš na to, saj vrjetno si že kje pisal, pa je preveč tega; kakšen sistem imaš ti? Nekje sem že našel cel seznam teh proizvajalcev, zdaj pa ne najdem. Kateri je tisti da lahko rečeš manj kot to ne, kaj je tista optimalna srdina, kaj pa je tisto kar samo stane, ni pa realne prednosti pred drugimi.
Se pravi, da ne vzmeš nekaj slabega, kar bi delalo probleme, in da ne daš za nek sistem rečmo 1800 eur, če lahko dobiš za 1200 čist dobrega.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Ne feb 12, 2012 2:12 pm

mišek glede na tvojih 28km do službe je to nekje 17000 km na leto zdaj si pa lahko zračunaš če boš vzel prinsa :D
če boš vzel recimo zavoli pri plinexu pa da delaš 20000 na leto boš rabil skoraj 2 leti da se ti povrne....
po moje delaš premalo kilometrov vsaj 80 jih moraš naredit dnevno da se izplača..če se pa ti izplača boš pa sam najbolše vedel :-P

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne feb 12, 2012 2:44 pm

mišek je napisal/-a:Vikking; ti se spoznaš na to, saj vrjetno si že kje pisal, pa je preveč tega; kakšen sistem imaš ti? Nekje sem že našel cel seznam teh proizvajalcev, zdaj pa ne najdem. Kateri je tisti da lahko rečeš manj kot to ne, kaj je tista optimalna srdina, kaj pa je tisto kar samo stane, ni pa realne prednosti pred drugimi.
Se pravi, da ne vzmeš nekaj slabega, kar bi delalo probleme, in da ne daš za nek sistem rečmo 1800 eur, če lahko dobiš za 1200 čist dobrega.

Spoznam? Lahko ti opišem le moje izkušnje. Imam sistem od Plinexa, vbrizg plinske faze, REG OMVL injektorji in osnovni "mehanski" sistem za mazanje ventilov FlashLube (poraba pri tem sistemu mazanja ventilov je 50ml FlashLube olja na 50l plina), 5l olja stane cca 90€.
Če že misliš šparat, vsekakor ne šparaj na sistemu za mazanje. Povprašaj vse ponudnike, kajti lahko se zgodi da ti bodo nekateri odgovorili da ne rabiš, nekateri pa da. Pri takšni zmešnjavi, je po moje najboljše povprašat res dobrega mehanika (če ne druga tam kjer servisiraš svoje vozilo, če je še v garanciji najbolje da povprašaš na pooblaščenem servisu). Če pride do okvare ventilov, ti nobeden od plinskih ponudnikov ne bo poravnal popravila.

Ponudniki plinskih naprav imajo svoje kataloge (ki niso javni) katera vozila potrebujejo in katera ne potrebujejo mazanja.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne feb 12, 2012 2:57 pm

Jaz nameravam ugraditi avtoplin v moj avto. Investicija se splača tudi, če se letno naredi manj km v kolikor se avto namerava imeti dosti let.
Čudi me, da v naši Sloveniji ne prodajajo že novih avtov na avtoplin kar počnejo v nekaterih drugih državah.
Avto, moj partner!

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne feb 12, 2012 3:37 pm

Če želite pogledati za katere avtomobile je potrebno dodatno mazanje ventilov pogledjte tu:http://www.vialle-in-deutschland.de/cms/front_content.php?idcat=75
To je stran Nizozemskega proizvajalca Vialle v Nemčiji. To je proizvajalec višjega cenovnega razreda, ki v Sloveniji ni prisoten. V Sloveniji je od Nizozemskih proizvajalcev zaenkrat prisoten samo Prins.

Če potrebujete dodatno mazanje ventilov predlagam, da razmislite o Prinsu, ker ima Prins sistem Valve care za mazanje ventilov, ki je po mojem mnenju korak pred ostalo konkurenco.

Glede italijanskih proizvajalcev. (Zavoli, Reg OMVL, Tartarini, Brc...) Med njimi neke velike razlike v kvaliteti ni, pa tudi v ceni ne. Najbolj pomembno je, da je naprava vgrajena ustrezno. Torej izbirajte vgrajevalca in ne toliko sistem.

Obstajajo sicer tudi cenejši sistemi (Poljski, Bolgarski, Turški...), ki pa jih v Sloveniji nihče niti ne vgrajuje ozoroma priporoča.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Ne feb 12, 2012 4:15 pm

mišek je napisal/-a:Aha, jaz delam turo 28km do službe, vžgem dvakrat na dan, če ne grem nikamor drugam. Po tem takem nebi smelo skor nič it po bencinu

to ti misliš hehe,pozimi bo za vsako začetno vožnjo hladnega motorja potrebna 2-3km poti na bencin..

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne feb 12, 2012 6:22 pm

brs je napisal/-a:Če želite pogledati za katere avtomobile je potrebno dodatno mazanje ventilov pogledjte tu:http://www.vialle-in-deutschland.de/cms/front_content.php?idcat=75
To je stran Nizozemskega proizvajalca Vialle v Nemčiji. To je proizvajalec višjega cenovnega razreda, ki v Sloveniji ni prisoten. V Sloveniji je od Nizozemskih proizvajalcev zaenkrat prisoten samo Prins.

Če potrebujete dodatno mazanje ventilov predlagam, da razmislite o Prinsu, ker ima Prins sistem Valve care za mazanje ventilov, ki je po mojem mnenju korak pred ostalo konkurenco.

Glede italijanskih proizvajalcev. (Zavoli, Reg OMVL, Tartarini, Brc...) Med njimi neke velike razlike v kvaliteti ni, pa tudi v ceni ne. Najbolj pomembno je, da je naprava vgrajena ustrezno. Torej izbirajte vgrajevalca in ne toliko sistem.

Obstajajo sicer tudi cenejši sistemi (Poljski, Bolgarski, Turški...), ki pa jih v Sloveniji nihče niti ne vgrajuje ozoroma priporoča.

Mi lahko potem pogledaš če Peugeotov motor 1.6 potrebuje mazanje letnik 2006 je, meni neki šteka.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne feb 12, 2012 6:27 pm

Vikking je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Vikking; ti se spoznaš na to, saj vrjetno si že kje pisal, pa je preveč tega; kakšen sistem imaš ti? Nekje sem že našel cel seznam teh proizvajalcev, zdaj pa ne najdem. Kateri je tisti da lahko rečeš manj kot to ne, kaj je tista optimalna srdina, kaj pa je tisto kar samo stane, ni pa realne prednosti pred drugimi.

Spoznam? Lahko ti opišem le moje izkušnje. Imam sistem od Plinexa, vbrizg plinske faze, REG OMVL injektorji in osnovni "mehanski" sistem za mazanje ventilov FlashLube (poraba pri tem sistemu mazanja ventilov je 50ml FlashLube olja na 50l plina), 5l olja stane cca 90€.
Če že misliš šparat, vsekakor ne šparaj na sistemu za mazanje. Povprašaj vse ponudnike, kajti lahko se zgodi da ti bodo nekateri odgovorili da ne rabiš, nekateri pa da. Pri takšni zmešnjavi, je po moje najboljše povprašat res dobrega mehanika (če ne druga tam kjer servisiraš svoje vozilo, če je še v garanciji najbolje da povprašaš na pooblaščenem servisu). Če pride do okvare ventilov, ti nobeden od plinskih ponudnikov ne bo poravnal popravila.

Ponudniki plinskih naprav imajo svoje kataloge (ki niso javni) katera vozila potrebujejo in katera ne potrebujejo mazanja.

Od Plinexa; v kakšen cenovno-kvalitetni rang to spada? Koliko si plačal? Kako pa je to z mazanjem, to imaš potem pri motorju posodico v katero nalivaš to olje? Kje se olje kupi, ni ravno poceni, vrjetno spet cene varirajo. Je pa to manj kot evro na eno polnjenje.

Glede porabe bencina, 2-3km no pa recimo takrat res v povprečju pije okrog 10l, to je potem cirka 3dcl bencina na en vžig. Na 100km je potem to cirka liter, na mesec potem šen pride 18l bencina, če naredim 1800km....zgoraj je en napisal da je v dveh mesecih porabil za 28eur bencina pa ima 8km do službe pa 10- krat na dan ga vžge. Pol ne vem, če ravno 3km dela na bencin? Potem bi njemu skoraj pol poti šel na bencin. Ne vem no...

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Ne feb 12, 2012 6:36 pm

Plinex:
Sistem Zavoli 1390€ z sistemom za mazanje JLM valve saver kit- liter stane nekje 34€ vgradil avto Petovia ptuj.

V Sloveniji so vse tekočine dražje,zakaj ne vem,očitno si režejo več kot v tujini,marketing v Sloveniji je požrešen,noben pa ne kontrolira.
Isto pri vgradnji sistema se kar vzamejo 900€ če ne več..in se sklicujejo na certifikate in oh in joh...

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne feb 12, 2012 6:52 pm

Po seznamu od Vialle nobeden Peugotov motor 1.6 NE potrebuje dodatnega mazanja ventilov.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne feb 12, 2012 6:59 pm

"Isto pri vgradnji sistema se kar vzamejo 900€ če ne več..in se sklicujejo na certifikate in oh in joh..."

Res je. Zato sem jaz vgradil plin v Srbiji, kjer me je pri pooblaščenem vgrajevalcu podjetja Zavoli prišlo 700 evrov.
Z homologacijo na LPP nisem imel nobenih težav. A o tem sem že pisal lani maja.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne feb 12, 2012 7:39 pm

Dodatnega mazanja ne potrebuje; je to sigurno? Da ne bi potem zaribal.
Torej Zavoli pride 1400eur.
Zdaj je še zelo pomemben podatek koliko bencina porabi na en vžig; kolikor mi je sedaj znano, bencin rabi toliko časa, da se uparjalnik segreje na tistih 35 stopinj.
Ampak to mi podere teorijo, da je 20€ dovolj za dva meseca. To je 14 litrov bencina, na mesec 7l, recimo da je avto v uporabi 25 dni na mesec (da kakšno soboto ali nedeljo stoji) min. 50 vžigov. > 7l/50 vžigov = 1,5dcl na vžig.....mogoče pa res....ne vem, povejte če da matematika zdrži??

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne feb 12, 2012 7:41 pm

Meni po 19000 prevoženih rabi v povprečju 3 decilitre na 1000 kilometrov.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne feb 12, 2012 9:03 pm

brs je napisal/-a:Meni po 19000 prevoženih rabi v povprečju 3 decilitre na 1000 kilometrov.

3 decilitre bencina ti porabi na 1000km?? Si ti tu eno nulo preveč napisal ne? Koliko hladnih vžigov pa imaš v povprečju da narediš 100km?

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne feb 12, 2012 9:15 pm

[video] http://www.youtube.com/watch?v=oSo20-og ... re=related [/video]
Tu je zanimiv video na to temo.
Avto, moj partner!

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne feb 12, 2012 9:38 pm

Ja. Oprosti eno nulo sem preveč napisal.
Ne vem točno koliko vžigov opravim. To je zelo različno. Vem za porabo, ker sem shranil račune od tankanja bencina.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Ne feb 12, 2012 9:44 pm

Poglejte na strani poraba.com in poiščite mojega Grand Scenica Tce. Tam lahko vidite kakša je poraba plina ob pretežno mestni vožnji, ter pod ostalo porabo tudi, kakšna je poraba bencina. Imam pa vgrajen sistem G1 in na mojo izrecno željo (po načelu bolje sprečiti nego liječiti) tudi flash lube. Na lpg sem naredil slabih 40.000km in do sedaj brez nekih pretiranih težav. Tudi sedaj ob izjemno nizkih temperaturah zadeva dela ne samo OK, ampak super...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov