~toMmy~ je napisal/-a:zajbel je napisal/-a:Od 23 letnika, ki po znanju in izkušnjah prekaša mnoge voznike z nekajkrat daljšim vozniškim stažem, bi pa pričakoval malo boljši odgovor, ne pa je le žaljenje.
Oprosti, ampak večkrat si dokazal, da si zelo ozkogleden oz. se zapičiš v eno pravilo, vse ostalo pa zanemarjaš. Očitno vse jemlješ tudi zelo osebno in si zelo hitro užaljen, glede na to, da vlečeš moje poste iz "arhiva". Zdaj ne vem, a so ti je bil tako v napoto, da si jih ves čas imel v spominu in čakal, da najdeš primeren odgovor al si si pa vzel toliko časa, da si šel to zdaj iskat... v vsakem primeru zelo "zanimivo".O tvoji ozkoglednosti priča tudi to, da si citiral samo DEL mojega posta, ki je bil napisan 15 strani nazaj pred dvema mescema, kar že spet priča o tem, kako rad manipuliraš z izjavami, pravili, dogodki, da bi le dokazal, da imaš prav. Seveda se bo zdaj marsikdo, ki bo prebral samo to, strinjal s tabo, ker si vse tako "polepšal", kdo bo pa šel iskat post, ki sem ga še sam iskal par minut!
![]()
S tem drugim komentarjem, si pa vse povedal. A si se dva mesca pripravljal na to?Torej primerjaš eno situacijo, kjer je nekdo šel po desni (nisi napisal, da bi slalomiral ali divjal) mimo kupa telebanov (vključno s tabo), ki so kršili pravila in se vsi nasrali kolikor se je dalo levo, z drugo situacijo, kjer je en i**** šel prehitevat podobno kot če bi šel prehitevat nekoga pred sabo, ki ima pred križiščem levi žmigavec? Isto, a ne?
No potem to debilno primerjavo podkrepiš še z moji izjavami, popolnoma iztrganimi iz konteksta! Bravo mojster!
Nič mi ni bilo v napoto, samo nadaljeval sem s konkretno situacijo, ki se je zgodila. V prvem primeru si napisal, da če nekdo vozi naprej po svojem pasu s hitrostjo, ki jo določa zakon, to ni prehitevanje. Pa sem ti dal še en primer, ko je bilo enako. V prvem primeru si rekel, da je to ok, v drugem pa ne. Drugi primer čelo primerjaš s prehitevanjem nekoga, ki bi rad zavil levo, čeprav to ni isto.
Z zadnjim komentarjem sem te pa hotel vzpodbudit, da kaj pametnega napišeš. Lepo, da se pohvališ, da prekašaš marsikoga z mnogo daljšim vozniškim stažem. Zdaj pa poglej tvoje odgovore meni. Skoraj vedno začneš z žaljenjem, očitaš mi ozkoglednost, da sem zarukan... Lahko bi uporabil svoje bogate znanje in izkušnje in bi mi brez težav dokazal, da se motim in tako tudi posredno da sem zarukan. Ampak ti kaj dosti več kot je žaljenje ne napišeš.
Tako kot je bilo tudi v zadnjem prispevku, ko me imaš za telebana. Zdaj pa ti povej, kaj bi moral naredit v omenjeni situaciji, da bi bilo prav: po srednjem pasu vozi nekdo cca 100 km/h, nekdo ga prehiteva po levem pasu cca 115 km/h. V taki situaciji sem se postavil na levi pas, da bom prehitel voznika na srednjem pasu in potem, ko se prvi umakne s prehitevalnega pasu še njega. Takrat pa od zadaj pripelje nekdo po najbolj desnem pasu z okrog 130 km/h. Kaj naj bi v tem primeru naredill, da ne bi bil teleban?
MRV je napisal/-a:abbe je napisal/-a:jst sm poj defninitvno NEVAREN voznik,ker se zgodi da prehitevam tut kolono,pa da vozim tut mal cez omejitve,v naselju ponavadi ne.znam tut po desni prehitet ko se mi nekdo noce umaknt...
p.s. sem pac iskren an
že spet ne bo držalo. če veš da lahko varno prehitiš kolono, potem zakaj je ne bi? samo zakon se ne strnja z tem. tudi sam sem prehiteval po desnem pasu, ker preprosto so na prehitevalnem počasnejši kot na navadnem. kaj zdaj bi moral bremzat in vozit 60km/h zato ker so oni neumni? greš lepo mimo in si vzameš malo več maneverskega prostora, ker veš da so neumni in ne moreš nič pričakovat od njih.
Nisem prepričan, da si ti sam tako pameten, da kar tako lahko nekoga določiš, da je neumen.