Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

zajbel
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a zajbel Pe okt 28, 2011 9:36 am

~toMmy~ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:Od 23 letnika, ki po znanju in izkušnjah prekaša mnoge voznike z nekajkrat daljšim vozniškim stažem, bi pa pričakoval malo boljši odgovor, ne pa je le žaljenje.

Oprosti, ampak večkrat si dokazal, da si zelo ozkogleden oz. se zapičiš v eno pravilo, vse ostalo pa zanemarjaš. Očitno vse jemlješ tudi zelo osebno in si zelo hitro užaljen, glede na to, da vlečeš moje poste iz "arhiva". Zdaj ne vem, a so ti je bil tako v napoto, da si jih ves čas imel v spominu in čakal, da najdeš primeren odgovor al si si pa vzel toliko časa, da si šel to zdaj iskat... v vsakem primeru zelo "zanimivo". :D O tvoji ozkoglednosti priča tudi to, da si citiral samo DEL mojega posta, ki je bil napisan 15 strani nazaj pred dvema mescema, kar že spet priča o tem, kako rad manipuliraš z izjavami, pravili, dogodki, da bi le dokazal, da imaš prav. Seveda se bo zdaj marsikdo, ki bo prebral samo to, strinjal s tabo, ker si vse tako "polepšal", kdo bo pa šel iskat post, ki sem ga še sam iskal par minut! :roll:

S tem drugim komentarjem, si pa vse povedal. A si se dva mesca pripravljal na to? :D Torej primerjaš eno situacijo, kjer je nekdo šel po desni (nisi napisal, da bi slalomiral ali divjal) mimo kupa telebanov (vključno s tabo), ki so kršili pravila in se vsi nasrali kolikor se je dalo levo, z drugo situacijo, kjer je en i**** šel prehitevat podobno kot če bi šel prehitevat nekoga pred sabo, ki ima pred križiščem levi žmigavec? Isto, a ne? :roll: No potem to debilno primerjavo podkrepiš še z moji izjavami, popolnoma iztrganimi iz konteksta! Bravo mojster! :bow

Nič mi ni bilo v napoto, samo nadaljeval sem s konkretno situacijo, ki se je zgodila. V prvem primeru si napisal, da če nekdo vozi naprej po svojem pasu s hitrostjo, ki jo določa zakon, to ni prehitevanje. Pa sem ti dal še en primer, ko je bilo enako. V prvem primeru si rekel, da je to ok, v drugem pa ne. Drugi primer čelo primerjaš s prehitevanjem nekoga, ki bi rad zavil levo, čeprav to ni isto.

Z zadnjim komentarjem sem te pa hotel vzpodbudit, da kaj pametnega napišeš. Lepo, da se pohvališ, da prekašaš marsikoga z mnogo daljšim vozniškim stažem. Zdaj pa poglej tvoje odgovore meni. Skoraj vedno začneš z žaljenjem, očitaš mi ozkoglednost, da sem zarukan... Lahko bi uporabil svoje bogate znanje in izkušnje in bi mi brez težav dokazal, da se motim in tako tudi posredno da sem zarukan. Ampak ti kaj dosti več kot je žaljenje ne napišeš.

Tako kot je bilo tudi v zadnjem prispevku, ko me imaš za telebana. Zdaj pa ti povej, kaj bi moral naredit v omenjeni situaciji, da bi bilo prav: po srednjem pasu vozi nekdo cca 100 km/h, nekdo ga prehiteva po levem pasu cca 115 km/h. V taki situaciji sem se postavil na levi pas, da bom prehitel voznika na srednjem pasu in potem, ko se prvi umakne s prehitevalnega pasu še njega. Takrat pa od zadaj pripelje nekdo po najbolj desnem pasu z okrog 130 km/h. Kaj naj bi v tem primeru naredill, da ne bi bil teleban?

MRV je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst sm poj defninitvno NEVAREN voznik,ker se zgodi da prehitevam tut kolono,pa da vozim tut mal cez omejitve,v naselju ponavadi ne.znam tut po desni prehitet ko se mi nekdo noce umaknt...
p.s. sem pac iskren an

že spet ne bo držalo. če veš da lahko varno prehitiš kolono, potem zakaj je ne bi? samo zakon se ne strnja z tem. tudi sam sem prehiteval po desnem pasu, ker preprosto so na prehitevalnem počasnejši kot na navadnem. kaj zdaj bi moral bremzat in vozit 60km/h zato ker so oni neumni? greš lepo mimo in si vzameš malo več maneverskega prostora, ker veš da so neumni in ne moreš nič pričakovat od njih.

Nisem prepričan, da si ti sam tako pameten, da kar tako lahko nekoga določiš, da je neumen.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe okt 28, 2011 10:13 am

J.. jim mater. Danes spet.. Se vozim zjutraj za avtomobilom, ta avto pa vozi za nekim mopedom/motorjem.. Uredu, je naselje, se vozimo cca 50 km/h, potem pa konec naselja, prazna cesta predaj in avtomobil pred mano vozi še vedno za tistim motorjem, sedaj cca 60-65 km/h, omejitev je 90 km/h. Pa vozim nekaj časa za tem avtomobilom..vidim, da nič ne bo iz tega, vklopim žmigavc, da grem prehitevat, dam gas in v tem trenutku, ko sem bil s svojim prednjim delom, nekje sredi njegovega, gre prehitevati še on. Zabremzam na polno in grem skrajno levo.. Za las se izide. Pa sej se nisem niti pizdil niti trobil, ker vidim, da ni vredno.

Zdaj nevem..ali en folk ne gleda nazaj in gledajo samo naprej in jih dogajanje okrog ne zanima (predvidevam), ali so taki egoisti, da pač oni hočejo prehitevati pred mano iz nevem kakega razloa (upam da ne) ali tisto, kar sem že pisal, pač neznajo oceniti ali je primeren čas za prehitevanje ali ne in jim s tem, ko grem prehitevati jaz (ki sem za njimi) nakažem, da je očitno pa res že čas (kaj pa vem).

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe okt 28, 2011 10:56 am

dvomim da je težko označit take ljudi da so neumni, kaj ne ejsim? s tem ne mislim kot celota, pač pa v svojih dejanjih na določenih področij.

Uporabniški avatar
vers
Novinec

Napisal/-a vers Pe okt 28, 2011 11:25 am

Enostavno ne pogledajo ce lahko prehitevajo pa se majo eno cudno razlago(jaz sem prvi v koloni torej bom tudi prvi prehitel neglede na to da me je drugi v koloni ze zaceu prehitevat)Ljubljanska celovska cesta je je... dobr primer negledanja v stranske spegle in sploh pa kaksen star ata ali pa mama samo zavijejo,to se pa dogaja za to ker se avto zapelje iz garaze 3krat letno(za praznike) in niso mentalno pripravljeni za voznjo in potem takem se pa dogajajo izsilitve na cestah(osebno imam vozili z 170KM ampak ce vozim za tovornjakom in nimam preglednosti za prehitevanje ze cakam da me en zacne prehitevat ker grem potemtakem tudi jaz lahko za njim prehitevat tovornjak)najbolj mi grejo pa na zivce teli ce gres ze ti potem grem pa jaz pred tabo pa tut ce sm ga jest prtisnu iz 5.pr. v 3.pr. in sem ze povecov brzino za 40 kmh da cim prej dam tudi drugim moznost za prehitevanje se on z nekim cliom postavi pred tebe in prehiteva v cetrti 5 kmh vec od tovornjaka in ti se ze skor zaleps v njegovo hrbtenjaco i potem te gleda v ogledalo pa nekj maha(jest ponavadi ga potem prehitim in v tem ko se peljem v stric mu ploskam on me pa debelo gleda pa si vrjetn misl zespet en divji balkanc)

lp vers
razumem,da se otroci spikajo in kadijo travo in nasploh drogirajo!!!!ampak da sedijo na mrzlem betonu to pa nebom nikol razumel!!!:)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe okt 28, 2011 12:35 pm

Sicer ponavadi ne težim zarad tega, ampak a bi lahko naslednjič vejice uporabljal, ker enostavno je to tvoje pisanje zelo težko berljivo brez ločil in sem moral 2x ali 3x stavek pebrat, da sem ga pravilno razumel.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe okt 28, 2011 5:09 pm

zajbel je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:Od 23 letnika, ki po znanju in izkušnjah prekaša mnoge voznike z nekajkrat daljšim vozniškim stažem, bi pa pričakoval malo boljši odgovor, ne pa je le žaljenje.

Oprosti, ampak večkrat si dokazal, da si zelo ozkogleden oz. se zapičiš v eno pravilo, vse ostalo pa zanemarjaš. Očitno vse jemlješ tudi zelo osebno in si zelo hitro užaljen, glede na to, da vlečeš moje poste iz "arhiva". Zdaj ne vem, a so ti je bil tako v napoto, da si jih ves čas imel v spominu in čakal, da najdeš primeren odgovor al si si pa vzel toliko časa, da si šel to zdaj iskat... v vsakem primeru zelo "zanimivo". :D O tvoji ozkoglednosti priča tudi to, da si citiral samo DEL mojega posta, ki je bil napisan 15 strani nazaj pred dvema mescema, kar že spet priča o tem, kako rad manipuliraš z izjavami, pravili, dogodki, da bi le dokazal, da imaš prav. Seveda se bo zdaj marsikdo, ki bo prebral samo to, strinjal s tabo, ker si vse tako "polepšal", kdo bo pa šel iskat post, ki sem ga še sam iskal par minut! :roll:

S tem drugim komentarjem, si pa vse povedal. A si se dva mesca pripravljal na to? :D Torej primerjaš eno situacijo, kjer je nekdo šel po desni (nisi napisal, da bi slalomiral ali divjal) mimo kupa telebanov (vključno s tabo), ki so kršili pravila in se vsi nasrali kolikor se je dalo levo, z drugo situacijo, kjer je en i**** šel prehitevat podobno kot če bi šel prehitevat nekoga pred sabo, ki ima pred križiščem levi žmigavec? Isto, a ne? :roll: No potem to debilno primerjavo podkrepiš še z moji izjavami, popolnoma iztrganimi iz konteksta! Bravo mojster! :bow

Nič mi ni bilo v napoto, samo nadaljeval sem s konkretno situacijo, ki se je zgodila. V prvem primeru si napisal, da če nekdo vozi naprej po svojem pasu s hitrostjo, ki jo določa zakon, to ni prehitevanje. Pa sem ti dal še en primer, ko je bilo enako. V prvem primeru si rekel, da je to ok, v drugem pa ne. Drugi primer čelo primerjaš s prehitevanjem nekoga, ki bi rad zavil levo, čeprav to ni isto.

Z zadnjim komentarjem sem te pa hotel vzpodbudit, da kaj pametnega napišeš. Lepo, da se pohvališ, da prekašaš marsikoga z mnogo daljšim vozniškim stažem. Zdaj pa poglej tvoje odgovore meni. Skoraj vedno začneš z žaljenjem, očitaš mi ozkoglednost, da sem zarukan... Lahko bi uporabil svoje bogate znanje in izkušnje in bi mi brez težav dokazal, da se motim in tako tudi posredno da sem zarukan. Ampak ti kaj dosti več kot je žaljenje ne napišeš.

Tako kot je bilo tudi v zadnjem prispevku, ko me imaš za telebana. Zdaj pa ti povej, kaj bi moral naredit v omenjeni situaciji, da bi bilo prav: po srednjem pasu vozi nekdo cca 100 km/h, nekdo ga prehiteva po levem pasu cca 115 km/h. V taki situaciji sem se postavil na levi pas, da bom prehitel voznika na srednjem pasu in potem, ko se prvi umakne s prehitevalnega pasu še njega. Takrat pa od zadaj pripelje nekdo po najbolj desnem pasu z okrog 130 km/h. Kaj naj bi v tem primeru naredill, da ne bi bil teleban?

Ja človek kaj naj ti pa napišem, če si res ozkogleden oz. z drugo besedo zarukan, kar dokažeš s praktično vsakim postom? Zapičiš se samo v del nečesa, ostalo pa ignoriraš, isto si naredil z mojimi posti. :roll: Kot prvo pišeš stvari, ki jih sploh nisem napisal, kot drugo primerjaš dve stvari, ki sta ZELO različni in se ti zdita isti šmoren. :roll: Če malo pretiravam, je tako, kot da bi rekel, da je streljanje s puško isto ne glede na to, če streljaš v tarčo ali množico ljudi... :roll:

Lahko ti sto let nekaj razlagam, če ti očitno bralno razumevanje povzroča težave. Res pa ne vem, če nočeš ali nisi sposoben prebrat vsega in povezat v celoto.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
vers
Novinec

Napisal/-a vers So okt 29, 2011 1:23 pm

BBoss je napisal/-a:Sicer ponavadi ne težim zarad tega, ampak a bi lahko naslednjič vejice uporabljal, ker enostavno je to tvoje pisanje zelo težko berljivo brez ločil in sem moral 2x ali 3x stavek pebrat, da sem ga pravilno razumel.

:? :? :? :? :? :? :?
razumem,da se otroci spikajo in kadijo travo in nasploh drogirajo!!!!ampak da sedijo na mrzlem betonu to pa nebom nikol razumel!!!:)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So okt 29, 2011 5:58 pm

vers je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Sicer ponavadi ne težim zarad tega, ampak a bi lahko naslednjič vejice uporabljal, ker enostavno je to tvoje pisanje zelo težko berljivo brez ločil in sem moral 2x ali 3x stavek pebrat, da sem ga pravilno razumel.

:? :? :? :? :? :? :?

Ne rabiš biti užaljen, saj ti je čisto prav napisal.
Kakšna pika, vejica in velika začetnica v tvojem pisanju ne bi škodila, saj zgleda vse skupaj nabasano v enem velikem stavku in je zelo težko berljivo :roll:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne okt 30, 2011 8:34 pm

Spet teleban na AC danes. Pač vozim v koloni vozil, na prehitevalnem pasu, prehitevamo počasmejšo kolono na desnem - voznem pasu. Imam uredu varnostno razdaljo, tudi tisti za mano jo ima.. Peljem normalnih cca 140 km/h in ko sem bil vštric z enim SUV-om, tip zapelje direktno vame. Bremzam in zavijem skrajno levo do ograje, vmes mislim da sem še uspel rahlo potrobiti, toliko da je tip popravil volan in se hitro vrnil na svoj pas. Jaz sem bil od ograje na levi strani oddaljen par cm, on pa na desni par cm od mene. Svašta res. Ni bilo prvič, niti zadnjič predvidevam. Folk sploh ne gleda, važno da vidi naprej, ostalo pa ni pomembno.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po okt 31, 2011 11:47 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ja človek kaj naj ti pa napišem, če si res ozkogleden oz. z drugo besedo zarukan, kar dokažeš s praktično vsakim postom? Zapičiš se samo v del nečesa, ostalo pa ignoriraš, isto si naredil z mojimi posti. :roll: Kot prvo pišeš stvari, ki jih sploh nisem napisal, kot drugo primerjaš dve stvari, ki sta ZELO različni in se ti zdita isti šmoren. :roll: Če malo pretiravam, je tako, kot da bi rekel, da je streljanje s puško isto ne glede na to, če streljaš v tarčo ali množico ljudi... :roll:

Lahko ti sto let nekaj razlagam, če ti očitno bralno razumevanje povzroča težave. Res pa ne vem, če nočeš ali nisi sposoben prebrat vsega in povezat v celoto.

Namesto žaljenja, bi lahko stvari razložil malo bolj jasno.
Mogoče res nisi napisal, da vožnja ves čas po enem pasu ni prehitevanje, ampak si se pa vključil v debato o tem:
1. Nekdo je napisal, da vožnja ves čas po desnem pasu ni prehitevanje.
2. Sem ga vprašal če se mu zdi OK, da nekdo vozi ves čas od Vrhnike do Logatca po desnem pasu in prehiteva.
3. Ti si napisal da je to OK, če ne slalomira med vozili.

Še vedno ne vem, zakaj se enkrat na avtocesti lahko prehiteva po desni, drugič pa ne?
Kaj bi moral naredit, če na 3 pasovni avtocesti prehitevaš nekoga po levem pasu, takrat pa po skrajno desnem pasu nekdo prehiteva vse skupaj?
Kaj ima skupnega prehitevanje po levi v križišču, ko nekdo zavija levo in prehitevanje na večpasovni avtocesti?
Pa lepo bi bilo, da napišeš, v kaj sem se zapičil in kaj sem spregledal. 23-letniku, ki prekaša mnoge voznika z veliko daljšim stažem na to verjetno ne bo težko odgovoriti.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To nov 01, 2011 12:41 am

Smo se peljali čez dolg nepregleden ovinek, ozka cesta, na eni strani ograja, na drugi zid... Pred nami 3 avti in kolesar. Prvi avtomobil ga počasi prehiti, medtem pa se tretji avto nervozno postavi na nasprotni pas. Opazujemo ali misli prehiteti, se voziti vzporedno z drugim avtomobilom in kolesarjem?! Nič od tega, še vedno se pelje lepo zadaj po LEVEM pasu. Ko drugi avto prehiti kolesarja, tatretji začne pospeševati, ravno takrat pripelje nekdo nasproti. Ta tretji avtomobil se sunkovito in za las umakne na naš pas, manjkalo je par cm, da kolesarja ni stisnil ob ograjo, bil je toliko naprej že da je z ogledalom za las zgrešil balanco, kako se je ta kolesar uspel obdržati na kolesu mi tudi ni jasno...

Ta človek se je s celotnim avtomobilom (ne sredina vozišča, ampak popolnoma na drugem pasu) 10 sekund vozil po nasprotnem pasu v nepreglednem levem ovinku! Seveda, ko takšnega voznika potem prehitiš, ti hupa kot da si ti nevaren voznik. Takšne zgodbice se na Štajerskem dogajajo tako redno, da človek pomisli o vladni zaroti. Mogoče so s kakšno kemikalijo sprali vsakršno pamet iz glav nekaterih, za blamažo pri nesrečah pa se uporablja "neprilagojena hitrost" :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 01, 2011 1:57 pm

Men je zdj čist jasno, zakaj toliko (novih) telebanov na cesti:
http://www.shrani.si/?43/m5/c60hSx5/hahaha-status1.png

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster To nov 01, 2011 2:29 pm

IcEm4n je napisal/-a:Men je zdj čist jasno, zakaj toliko (novih) telebanov na cesti:
http://www.shrani.si/?43/m5/c60hSx5/hahaha-status1.png

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:shock:
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To nov 01, 2011 3:18 pm

ejsim, meni se je zadnjič zgodilo nekaj podobnega. Sem bil pa tokrat v vlogi 'telebana' jaz.
In sicer peljem se po voznme pasu cca 120km/h, želim se vključiti na prehitevalni pas, pogledam ogledalo, ok vidim Golf 6 dosti zadaj uredu je, dam levi smernik in zavijem na levo takrat pa samo naenkrat troba in blendanje, meni nič jasno, za mano megane karavan :o
Enostano je bil v takem trdem mrtvem kotu da ga nisem opazil v nobenem ogledalu, pogledam sem dvakrat ! Ampak zaradi moje in njegove nizke hitrosti se je očitno v tem mrtvem kotu nahajal vsaj 2sekundi torej tisti moment ko sem gledal ali je levi pas prost. Odkje se je pa vzel pa nimam pojma ker sem nekak celi čas vozil med Golf 6 in mislim da neko Hondo pred mano.

Hvala bogu se je vse dobro izšlo, možakarju sem se umaknil in opravičil.
Je pa to eden redkih (edini) incidentov ki sem jih povzročil na AC pa čeprav se zelo veliko vozim na relaciji NM - Vrhnika. Sem pa od tega dogodka naprej še veliko bolj pozoren na mrtvi kot, katerega ima moj coupe dosti, sploh zaradi manjhnih ogledal.

Opažam pa da je zelo velika težava tudi to da ljudje ne znajo oceniti kako hitro se pelje avto za njimi.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To nov 01, 2011 4:28 pm

Mislim kakšen mrtvi kot. Saj se vedno mora ravno zaradi tega pogledati, čez ramo skozi šipo zadnjih vrat ne pa samo ogledala.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To nov 01, 2011 4:55 pm

Meni se je enkrat isto naredilo da sem nekoga izsilil ker je bil v mrtvem kotu. Od takrat vedno pogledam tudi nazaj. Ne učijo vsega brezveze v avtošoli oops
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To nov 01, 2011 5:37 pm

Sam za dogodke zaradi mrtvega kota so dostikrat krivi tudi tisti, ki se verjetno nezavestno postavijo tja. Če je bil avto 2 sekundi v mrtvem kotu in če bi prehiteval vsaj z 10km/h višjo hitrostjo bi po dveh sekundah bil že vsaj 5 metrov naprej in nič več v mrtvem kotu.

Tako pa se dogaja, da ti nekdo vozi ogromno časa tako, da ga ne vidiš oziroma se ti skrije iz vidnega polja. Ja vem pogledat je treba, se prepričat ampak to velja tudi za tistega, ki se tam znajde. Kaj je počel toliko časa tam? Če vozi po prehitevalnem naj zavzame tako pozicijo, da ali naj te prehiti ali pa ostane toliko zadaj, da tudi ob menjavi pasu ne pride do srečanja.

To so osnove ki recimo ločijo telebana od varnega voznika. Varni voznik bo namreč predvideval tudi to, da ga zaradi vožnje levo od zadnjega odbijača prehitevanega voznika le ta ne bo videl ali spregledal.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 01, 2011 5:59 pm

Se strinjam
in dodajam podobno zgodbico, ki se je zgodila v nedeljo ma AC Lj-Kp od Loma naprej. Videl sem starega Passata, da se približuje (bil sem zadnji v "prehitevalni" koloni, ki sem jo malo prej dohitel) z dolgimi lučmi in ko me je dohitel, je začel vozit v rit (1-2 m) in to nadaljeval kljub opozarjanju z dotiki zavorne luči. Seveda je kmalu začel zelo nevarno, na tesno in s slalomiranjem prehitevat kolono po desni in šele takrat (ko je šel že naprej) sem videl, da ima tudi vse 4 smernike, čeprav sem ga stalno opazoval v ogledalu.
Človek, ki se mu je očitno zelo mudilo (le kaj je tako nujnega, da tvega življenja še marsikoga tisto nedeljo), seveda ni zmogel razmisleka, kaj sploh počne oz kakšne posledice le-to ima. Konkretno - ko je vozil za mano, je bil tako blizu in tako na levi, da je bilo nemogoče opazit, da ima vse 4 smernike - vedno se je videlo samo levega ali na razdalji nič (dolge luči, sonce), v bližini pa je njegove luči zakril rob prtljažnika. A da bi "dirkač" pomislil, da se 4 smernikov z njegovim načinom vožnje enostavno ne vidi - kaki...
Imel je sicer precejšnjo sposobnost kriljenja z rokami, žal pa za očmi sposobnosti niti za kruljenje.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user To nov 01, 2011 6:55 pm

Glede mrtvega kota se popolnoma strinjam s tem kar je napisal BBoss. Točno to kar govori, se mi je zadnjič zgodilo... Očitno sem se premalo obrnil levo, ko sem se vključeval na avtocesto in izsilil nekoga, ki se mi ni niti odmaknil, ne zapeljal na prehitevalni pas (je bil prost), ne nič.... Vozil se prav počasi v mojem mrtvem kotu... Res moraš biti umetnik, da ti to rata... :D

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To nov 01, 2011 8:24 pm

Ja BBoss, dobro si povedal. Jaz sem svoj del krivde priznal in se opravičil s pozdravom ampak je to res.. v avtošoli učijo tudi varno prehitevanje je hitro prehitevanje, ne pa vožnja ob avtomobilu s 5km/h.
kamal, iz moje Alfe GT je preglednost nazaj praktično nična.. tako da tudi pogled nazaj malo pripomore pa vseeno je res da se vseeno vidi malo več. Samo nisem prepričan da bi ga videl.
Bistveno je da se je dobro izšlo in da sem od tega odnesel pomembno iskušnjo in sem prepričan da se nebom več znašel v taki situaciji.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov