Debate, ki niso vezane na ostala področja...

vix
Nov uporabnik

Napisal/-a vix So jan 12, 2008 4:03 pm

Da se navežem na to temo. Vprašal bi, zakaj lahko xenon kratke luči slabo svetijo.
Žarometi enostavno nimajo nobene moči tudi če stekla popolnoma očistim.Gre pa
za lancio thesis.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 12, 2008 5:24 pm

vix je napisal/-a:Vprašal bi, zakaj lahko xenon kratke luči slabo svetijo.

Kakšno barvo imajo žarnice? Bolj ko je modra, slabše zaznamo to svetlobo.
Kako stare so žarnice? Xenonske žarnice s starostjo zgubijo svetilnost.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 12, 2008 6:59 pm

@bsheep: ce lahko pogledas parabolo za leco bi bilo priporocljivo lahko da imas tam nekaj
(umazanija)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Car_t_maN
Nov uporabnik

Napisal/-a Car_t_maN Ne jan 13, 2008 1:56 pm

POzdravljeni. Imam eno vprašanje.

Imam MB S razred w140 in mi je crknil en xenon, na AC-ju sm zamenjal xenon vendar sedaj imam pa xenona 2 barv (originalen sveti modro novi pa belo). Ali je to normalno in se bo belo "obarval" na modro ali to nekaj ni vredu?

Hvala za v naprej

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne jan 13, 2008 6:49 pm

Mhm pa smo tam :lol:

V nove avte so davali malo višje toplotne vrednosti žarnice, kot pa jih dobiš potem ko kupiš nadomestne. Nadomestne se dobi 4300K, zato so bele. Boš moral obe menjat. S tem so se zavarovali, da služijo. :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jan 13, 2008 6:50 pm

Ko je xenonska žarnica barvne temperature 4300K nova, sveti rumenkasto in se s časoma obarva bolj belo, oziroma pod pravim kotom zgleda modrikasto. Glede na večjo starost ene žarnice, ti dve žarnici verjetno nikoli ne bosta svetili z enako barvo svetlobe, zato se običajno menja obe žarnici naenkrat.

Tudi sam imam žarnici različni, s tem da sta obe svetili približno isto časa, a barva kljub temu ni enaka. Ena mislim da je Philipsova, druga Osramova.

Barvna razlika se bo s časoma sicer zmanjšala, obstajala bo pa še vedno. Če hočeš imeti čim bolj enako barvo, čimprej zamenjaj še drugo žarnico.
Slika

Car_t_maN
Nov uporabnik

Napisal/-a Car_t_maN Ne jan 13, 2008 10:17 pm

Najlepša hvala

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER Po jan 14, 2008 6:57 am

Vsi katere zanima razlika med navadnimi H7 in H7R žarnicami (se pravi tiste z plehcem proti bleščanju), jaz sem imel prej na SEAT IBIZI let. 2005 ki ima žaromete z dvojno optiko se pravi kratke H7 in dolge H3 (parabola) xenon žarnice H7 6000K (xenon kit). Sedaj pa sem jih zamenjal z H7R 6000K in sem razočaran. Res je, da odreže snop na koncu, in močno skrajša dolžino osvetljevanja ceste kar pa je zelo moteče in pa tudi na desni sovoznikovi strani veliko slabše osvetljuje okolico (slabše kot halogenke), vmes pa se kar nekakšne lise pojavljajo, tako da jaz jih bom vrgel ven in nesel nazaj ker nisem zadovoljen z njimi. Pa tudi ni takšne razlike ali pa sploh nobene glede bleščanja, kajti že prej mi xenon H7 niso toliko bleščale, ker mi ni noben nazaj blendal pa se vsak dan skoraj vozim po temi. Če bi imel možnost, da bi lahko dobil za moj avto luči z lečo ali pa angeleyes, (ampak sploh ne obstajajo) bi jih že zdavnaj kupil. :(
Priponke
H7R.jpg
H7R.jpg (8.15 KiB) Videno 8590 krat
TDI POWER

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jan 14, 2008 8:21 am

THE NIGHTRIDER je napisal/-a:Če bi imel možnost, da bi lahko dobil za moj avto luči z lečo ali pa angeleyes, (ampak sploh ne obstajajo) bi jih že zdavnaj kupil. :(

o pa obstajajo ...in kar original od FR ali pa Cupra-e
Slika

ali pa variacije ki jih prodajajo v spaniji
http://www.autocity.com/foros-coches-mo ... 55628.html
http://www.seatibiza.net/foro/showthread.php?t=17710
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER Po jan 14, 2008 9:29 am

MacTron je napisal/-a:
THE NIGHTRIDER je napisal/-a:Če bi imel možnost, da bi lahko dobil za moj avto luči z lečo ali pa angeleyes, (ampak sploh ne obstajajo) bi jih že zdavnaj kupil. :(

Odg. za McTrona: Vem, da obstajajo original variante, ne mislim pa jih kupovat v Španiji kr pri nekom iz Španije. Na Ebay- u sem gledal ampak jih ni. Pa tudi ne mislim dajat 500 ali pa še več evrov za original xenon. Angeleyes so veliko cenejše ampak jih ni za dobit, učinek pa čisto isti kot pri originalu pa daš potem noter 4300K pa je. Kar se pa tiče izvedbe FR ali pa Cupra pa nimajo serijsko xenona ampak ga moraš naročiti posebej in stane 1000evr. Pa vseeno hvala lepa za linke. L.P.
TDI POWER

Uporabniški avatar
Vocko
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Vocko Po jan 14, 2008 9:42 am

MacTron je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Oprostite gospoda, za nekatere avtomobile se ne dobi žarometov z lečami (za mojo 156npr.), jaz bi jih z veseljem imel, tudi lepše zgledajo.

jih res ni? ...ne vem kaj pa je potem tole in glej no prav za ta model
http://www.xenony.intnet.pl/sklep/produ ... ucts_id=72

...bass: ostal brez besed? ali je sedaj drug problem, dati 1800 (zł) zlotow cca. 400€ za komplet

To so žarometi za faceliftano 156ko, bass ima pa še staro, ki ima drugačne luči...

Uporabniški avatar
ShEvA
Nov uporabnik

Napisal/-a ShEvA Po jan 14, 2008 3:43 pm

Hm... THE NIGHTRIDER isto sem hotu nardit tudi sam... na isem avtu... zdej pa si mi dal mislit :)
Dej povej mi kje si daročil ta kit... pa kje si narožil žarnice R ?

ales1234
Nov uporabnik

Napisal/-a ales1234 Po jan 14, 2008 4:04 pm

Ali mogoče kdo ve kje se bi dali kupit žarometi z lečo za seat alteo.Če je mogoče da ni orginal in približno koliko bi to stalo.Hvala za odgovore

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER To jan 15, 2008 7:03 am

Še ena stran za XENON, pomen in prikaz, če koga zanima lahko pogleda. :D

http://www.popnow.cn/?gclid=CNLSsffG95ACFQ1uMAodbShRsQ
TDI POWER

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER To jan 15, 2008 7:18 am

[quote="ales1234"]Ali mogoče kdo ve kje se bi dali kupit žarometi z lečo za seat alteo.Če je mogoče da ni orginal in približno koliko bi to stalo.Hvala za odgovore[/quote

Odg. za Aleš1234: Kar se tiče žarometov z lečo za Seat Alteo obstaja samo original varianta, ponaredki ali pa kakšne angeleyes pa ne obstajajo (preverjeno). Cena original OEM xenon žarometov pa se giblje tam nekje od 800 - 1000 evr. Rabljene pa ne boste zlahka dobili. L.P. :)
TDI POWER

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER To jan 15, 2008 7:41 am

ShEvA je napisal/-a:Hm... THE NIGHTRIDER isto sem hotu nardit tudi sam... na isem avtu... zdej pa si mi dal mislit :)
Dej povej mi kje si daročil ta kit... pa kje si narožil žarnice R ?

Odg. Sheva: Xenon kit sem imel že prej H7 6000K in sem ga kupil pri Digitkliku, sedaj te žarnice ki jih imam noter H7R pa sem jih kupil pri Avesti (tisti ki ima 2 leti garancije na kit). Ampak vse te žarnice so na istem principu in se zelo malo razlikujejo. So pa te H7R kot bi imel original noter, svetloba odtenek modre barve ponoči v lučeh, svetijo pa čisto belo tako kot je treba, je pa res samo malo me moti ker odreže snop kar je za nekaj tudi dobro, da ne bleščijo toliko naokoli. Sem bil včeraj na tehničnem in mi je žaromete nastavil (sem jih imel prenizko). Danes zjutraj mi ni noben blendal , tako da je sedaj vse vredu. Sedaj je veliko bolje, je pa seveda veliko odvisno kakšne žaromete imate pri žarometih s parabolami in v kakšnem stanju so. Tako da nabavite si jih pa boste videli kako vam bodo odgovarjale (jaz sem isto naredil). Pa ne bom jih metal ven, se bo potrebno malce privaditi na razliko med H7 in H7R kar pa ne bo problema.
Pa še nekaj me zanima Sheva kakšne žaromete imaš v svoji Ibizi, dvojna (H7 in H3)ali enojna optika (H4). :tomidelej:
TDI POWER

Uporabniški avatar
ShEvA
Nov uporabnik

Napisal/-a ShEvA To jan 15, 2008 11:47 am

The Nightrider hvala !
Torej si bom tudi jst narocil H7R in potem nastimal na tehničnem. :)

Letnik avta je 2007 tako da imam dvojne žaromete (H7 in H3) :S

ales1234
Nov uporabnik

Napisal/-a ales1234 To jan 15, 2008 7:56 pm

Ali se pri naknadni vgradnji orginal xenonk na servisu dobi za to ceno (800-1000 eur)tudi pranje žaeometov in nastavitev višine snopa ali je to potrebno posebej nabavit.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To jan 15, 2008 7:58 pm

Vprašaj na servisu. Mislim da bi moral za ta denar dobit vse. Jaz sem pred 4 leti hodil na VW servis spraševat za passata l.98 , pa so mi govorili o cifrah 220k SIT cca. za vse. S tem, da sem imel svoje fokuse orginal za xenon za passata. Se pravi bi me takrat stala samo instalacija napeljave,trafoti,pranje in senzorji tolko.
Tak da mislim da ja. Vseeno pa pokliči pa se pozanimaj, da ga neš vsral kaj pri denarju.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER Sr jan 16, 2008 7:12 am

ales1234 je napisal/-a:Ali se pri naknadni vgradnji orginal xenonk na servisu dobi za to ceno (800-1000 eur)tudi pranje žaeometov in nastavitev višine snopa ali je to potrebno posebej nabavit.

Odg. za aleš1234: Za 1000evr ne boš dobil zraven še pranja in avtomatske nastavitve xenon žarometov škoda misliti. Ker ti morajo zamenjati posodo za čiščenje (posoda v kateri imaš sedaj vitrex), nanjo pa pride posebna pumpica za vodo, prav tako pridejo še dve pumpici pri samih žarometih. Nato ti morajo narediti posebno napeljavo cevi za žaromete, zamenjati boš moral celoten odbijač na katerem bodo potem pralne šobe (original). Inštalirati ti morajo senzorje za uravnavanje višine samih xenon žarometov, ki pa pridejo na zadnji strani vozila (nekateri jih imajo na obesah) in spredaj na samih žarometih. Potem pa še sledi zamenjava originalnih xenon OEM žarometov z vso potrebno elektroniko za delovanje in potem ti morajo to še vse sprogramirati, da ti potem vse pravilno deluje. Kakor jaz vem in je razbrano iz raznih člankov na netu in tukaj na forumu, se ve, da pri nas v servisnih delavnicah delajo večinoma taki ''kekeci'', da jaz velikokrat vem več o delovanju avtomobila kot sami serviserji preverjeno, potem pa te kar bulijo od kje to vse vem. Jaz vem, da ne bi dal avtomobila predelati na servis nikoli ker bi se ti potem avto smilil kaj tam vse delajo z njim. Tako da ne splača se ti menjati žarometov sigurno ker te bo predrago stalo, ko ga boš pa prodajal boš pa mogoče dobil zanj več kakšnih 400evr. Za dobro vidljivost na cesti ti kar zamenjaj lepo žarnice in daj noter XENON KIT H7R 6000K in elektroniko proti motnjam (škatljice v velikosti cigaretne škatljice malo manjše), (vse to dobiš pri Avesti na Bratovševi ploščadi 5 v Ljubljani (imaš vse na bolhi, malo pobrskaj), kjer so zelo korektni pa še 2 leti garancije dobiš na KIT in svetovali ti bodo. L.P. :D ;)
TDI POWER
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov