Lep pozdrav.
Sicer se ne spomnim, če sem že tukaj omenu svojo predelavo... v glavnem bom še pa enkrat
Avto je Hyundai Coupe 1.6, letnik 1999. Na predelavno sem šel v Mislinjo k Plineksu... Cena je bila okol 1300€ + 5 let garancije. Avto so mi zrihtali v 1 dnevu, zraven sem dobil priložene vse papirje, ki so potrebni za homologacijo, ki sem jo kasnej tudi uspešno opravil. Sistem zaenkrat dela brez problema. Sistem je pa REG OMVL + zraven sem še dokupil "posebne" svečke ki se uporabljajo v kombinaciji skupaj s plinskim sistemom (tako ali tako sem jih moral zamenjat, ker so bile že precej stare). Nato je sledil 1. servis (15.000km), zamenjali so filter (25€ skupaj z delom, 30 min čakanja) + dodatne nastavitve za moč in porabo plina, po teh nastavitvah se mi je zdelo, da je avto kar mal bolj poskočen. 2. servis (20.000), zamenjan zgolj filter (25€ skupaj z delom, 30 min čakanja)...
Zaenkrat nimam pripomb prek njihovega dela, me pa moti odnos + nikoli ne dobim računa za servis, vedno se nekako izgovori... Naj tudi ne bi smel gledati zraven kako ti on zamenja ta filter, ker pač lahko pride "kontrola" in stranke ne smejo biti v istem prostoru bla bla bla... ampak se je moj oče to zmenu in sma lahko zraven gledala (bil sem star 19 let in seveda te noben ne j**e za 5%, če si sam tam...). Mojster je vse porihtal, čeprav je zraven vseskozi kadil svoj čikič... nwm če grem bencin + plin + čik fajn skup... v glavnem preživeli smo...
Prej, ko sem imel avto na plin mi je "pil" 8.3 l/100km, sedaj mi pije 9-9.5 l/100km, vožnja je mešana (od avto ceste (120-130km/h), do mesta, podeželja itd.) omenil še bom da sem prej imel gume široke 205, sedaj imam 215 (verjetno kakšen dcl razlike) + sedaj imam športen lonec (magnaflow), nekateri pravjo da lahko doda kašno kapljico več porabe...
Velikost rezervoarja (na mestu rezervne gume) mislim da je 45l, max spravim 38l+- ... torej okoli 420km vožnje.
Pozimi je res, da malo dlje rabi da prestavi na plin (cca 3km vožnje), ampak jaz vedno počakam eno muziko 3-4min in pičim dalje...
Torej poraba je višja za 10-15%, avto ima sicer 114KM, ampak jaz opazim spremembo moči motorja med bencinom in plin, med tem ko moja mama niti v sanjah

Čeprav tankam na petrolu mi tudi v zimskih mesecih ne "šteka" pri višji obratih, žal nimam možnosti sporobati plina na verovškovi, kjer vas večina tanka, ker sem pač iz štajerskega dela...
lp
Skupno sem naredu okoli 40-45k kilometrov odkar imam avto predelan na plin in zaenkrat mi ni žal... tudi investicija mislim, da se mi je že porvnela...
It's like a gift you know, it's like I can't control it...