Debate, ki niso vezane na ostala področja...

W3s7_S1D3
Novinec

Re: Nove kazni od 1.7.2011

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne jul 03, 2011 6:53 pm

kolkr jaz razumem Kaelov primer, se gre tukaj le za "običajno" omejitev na 30 km/h zaradi grbin.
Nas so učili v avtošoli, da omejitev velja do prvega križišča, ki je označeno s tablo za križišče oz. če se gre za semaforizirano. O kakšnih prehodih pa ni bilo govora.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne jul 03, 2011 6:56 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:kolkr jaz razumem Kaelov primer, se gre tukaj le za "običajno" omejitev na 30 km/h zaradi grbin.
Nas so učili v avtošoli, da omejitev velja do prvega križišča, ki je označeno s tablo za križišče oz. če se gre za semaforizirano. O kakšnih prehodih pa ni bilo govora.

Hmm sam če tko pogledaš je potem prve omejitve konec že pred ležečkim, razen če se tisto križišče ne smatra kot križišče. :)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne jul 03, 2011 7:02 pm

Tudi sam sem pred slabima dvema letoma delal izpit v Celju, tak da poznam večino for in cak po samem mestu ,na katere radi palijo izpitniki v avto šoli. Sem v avto šoli dosti krat tam peljal in konec omijetve je blo za prvim ležečim policajem, nato 50 do naslednje table 30 in zopet 30 čez ležeči policaj, nato pa 50 do krožišča. jaz sem se ravnal tako, da ko sem v stranskem ogladalu videl tablo za začetek (v nasprotni smeri) 30 sem pospešil do dovoljene hitrosti.
off: ob petkih pa je blo včasih tam kr dosti policajev in vseh ostalih šolarjev, ko smo si privoščli kak pir v senci :D

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jul 03, 2011 9:10 pm

Je bilo ja, sedaj pe je tako zaprt park in ni več popivanja kot je bila pred leti tradicija ko sem še js bil v srednji šoli (pa to ni dolgo nazaj :) ). Majo pa postavljene redarje na vseh vhodih, več kot očitno jim nimajo bolj pametnega dela za dat :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jul 03, 2011 10:36 pm

Kael je napisal/-a:Evo mi je uspelo narediti posnetek, kjer je za moje razumevanje CPP omejeitev 30: vse od prvega znaka .......

zdi se mi (oz. mislim, da je tako) da konec "cone 30" mora bit označen z znakom

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jul 03, 2011 11:35 pm

recept je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:v avtošoli po CPP so nas učili, skozi rumeno luč greš lahko, če ne moreš pravočasno ustaviti!
sedaj je pa kazen, če greš čez rumeno ???? kakšna bedarija! zdaj se bodo ljudje bali in bodo 100 m pred semaforjem zavirali

Ne nabijaj. Tudi tu se namreč ni (razen višje kazni) čisto nič spremenilo. Ker opažam, da se ne pozanimaš pri viru, to je zakonodaji, ti tokrat predalgam, da pregledaš sam v 119. člen ZVCP-UPB5 in 99. člen ZPrCP.

Še eno za poznavalce prometne signalizacije: Kaj je na sliki pri tem članku narobe? http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042455952

verjetno si falil link.

v čem je potem poanta kazni, če greš čez rumeno luč? po tej logiki naj bi bila rumena luč = rdeča :?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po jul 04, 2011 7:14 am

sašo5 je napisal/-a:zdi se mi (oz. mislim, da je tako) da konec "cone 30" mora bit označen z znakom

Še vedno vozim 30 - očitno bo treba na policaje počakat, ker še vedno nisem prepričan, da je 30 al je 50 :). Imamo pa v Celju cono 30 recimo po Cankarjevi, Vodnikovi ulici. In tam je res na vhodu malo spremenjen znak, in na koncu ulice povsod stojijo znaki za konec cone 30.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po jul 04, 2011 7:34 am

NejcZ je napisal/-a:Je bilo ja, sedaj pe je tako zaprt park in ni več popivanja kot je bila pred leti tradicija ko sem še js bil v srednji šoli (pa to ni dolgo nazaj :) ). Majo pa postavljene redarje na vseh vhodih, več kot očitno jim nimajo bolj pametnega dela za dat :lol:

Celjski park bo tak za vedno ostal neminlj :) . Še pred enim letom smo se fajn meli, ko smo bli v srednji šoli, zaj pa v totem Mariboru na faksu ni tak kot smo si predstavljali.
Se oproščam za off.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po jul 04, 2011 7:46 am

matayus je napisal/-a:Celjski park bo tak za vedno ostal neminlj :) . Še pred enim letom smo se fajn meli, ko smo bli v srednji šoli, zaj pa v totem Mariboru na faksu ni tak kot smo si predstavljali.
Se oproščam za off.

To kar dela golazen po imenu mladina presega vse meje zdravega okusa. Po vsakem petku je park usran kot smetišče, sprehajalna pot ob savinji je polna razbitih steklenic in še bi lahko našteval. Nažalost pa to vse mirno toleriramo in plačujemo komunalno službo, da bo pospravlja. Js bil vsakemu mulcu, ki ga tam noter vidim nabil par 100 € kazni + obvezna udeležba na čiščenju parka. Pa da vidimo heroje kolikokrat bodo še svinjal po parku. Enako velja za damice v minikah ko sprehajajo cucke: se posirje sred parka, una pa meni nič, tebi nič gre mirno dalje kot da ni nič blo. Bi že js dal takim.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jul 04, 2011 8:16 am

Kael je napisal/-a:To kar dela golazen po imenu mladina presega vse meje zdravega okusa. Po vsakem petku je park usran kot smetišče, sprehajalna pot ob savinji je polna razbitih steklenic in še bi lahko našteval. Nažalost pa to vse mirno toleriramo in plačujemo komunalno službo, da bo pospravlja. Js bil vsakemu mulcu, ki ga tam noter vidim nabil par 100 € kazni + obvezna udeležba na čiščenju parka. Pa da vidimo heroje kolikokrat bodo še svinjal po parku. Enako velja za damice v minikah ko sprehajajo cucke: se posirje sred parka, una pa meni nič, tebi nič gre mirno dalje kot da ni nič blo. Bi že js dal takim.

Približno to kar hočem povedat... če je kazen velika se je nihhče ne boji če ve da se jo ne bo pobiralo.

Kdaj si nazadnje videl peš policaja? Če bi bili tam, nihče nebi pomislil da bi smetil, imel odvezanega psa, pes sral, itd... Pa bi lahko bila kazen samo 10 €, pa bi se vsi držali pravil, in na cesti in v parkih. Podobno je tudi na cestah, če nihče ne izvršuje pobiranja kazni, se nihče ne boji delat prekrške.

Da te potolažim: tudi v LJ je isto. (ne rečem, so tudi odgovorni lastniki psov, so pa tudi taki ki bi jim...)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po jul 04, 2011 8:17 am

Kael je napisal/-a:
matayus je napisal/-a:Celjski park bo tak za vedno ostal neminlj :) . Še pred enim letom smo se fajn meli, ko smo bli v srednji šoli, zaj pa v totem Mariboru na faksu ni tak kot smo si predstavljali.
Se oproščam za off.

To kar dela golazen po imenu mladina presega vse meje zdravega okusa. Po vsakem petku je park usran kot smetišče, sprehajalna pot ob savinji je polna razbitih steklenic in še bi lahko našteval. Nažalost pa to vse mirno toleriramo in plačujemo komunalno službo, da bo pospravlja. Js bil vsakemu mulcu, ki ga tam noter vidim nabil par 100 € kazni + obvezna udeležba na čiščenju parka. Pa da vidimo heroje kolikokrat bodo še svinjal po parku. Enako velja za damice v minikah ko sprehajajo cucke: se posirje sred parka, una pa meni nič, tebi nič gre mirno dalje kot da ni nič blo. Bi že js dal takim.

Poglej recimo eno je, da greš tja pa spiješ kak pir al pa dva, se vsedeš pod drevo, mal poglejaš okoli za treznimi deklinami, se malo pohecaš, pospraviš za sabo, odneseš do najbiljžega koša ali pa vrečko zram koša postaviš. Osebno mi je šlo na jetre, ko je pijan folk začel flaše razbijat, pa ko so se še začeli med seboj tovčit. Najbolj grozno pa mi je bilo to, da ko se ga je ker tak napil, da je mogo rešilc pridit po njega. Takim pa bilo treba napisat kazen plus vse ostale stroške. So pa bile tudi babice, ko so ob petkih popoldne v park pelajle svoje vnuke, med vso tisto glažovino, piksne, iglavce, listavce, ...
Hja kaj so pa zaj naredli s tem, ko so park zaprli, pijejo ga tik ob Savinji kar še je bolj navarno.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jul 04, 2011 1:56 pm

Kael je napisal/-a:Evo mi je uspelo narediti posnetek, kjer je za moje razumevanje CPP omejeitev 30: vse od prvega znaka in nato celotni 2 minuti vožnje do tistega zadnjega prehoda za pešče (kjer me je prehitel živčnež, ki ni zdržal 30 na uro).

http://www.youtube.com/watch?v=Wxya0AKO_fk&feature=player_detailpage

V primeru, da moja "teorija", da je 30 do konca videoposnetka, je tale "kolega", ki me prehitel, bi sebe v primeru policijske kontrole spravil ob nekje 2.000 €. Pa poglejmo: vožnja med 20 in 30 v območju omejene hitrosti (1200 € + 9 pik), prehitevanje čez prehod za pešče (nekaj 100 € + ? pik), smernik ob prehitevanju,...

Torej a je 30 ali ni?

Tisto, kar se vidi na posnetku, je stari znak za začetek območja omejene hitrosti. Novi je znak "III-29" (glej: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2131). Konec območja omejene hitrosti je označen z znakom III-30.

Ta trenutek ne vem odgovoriti, ali stari znaki (še) veljajo (gotovo je kje zapisano kako prehodno obdobje). V vsakem primeru pa:

a) če so mišljeni kot cona mora
a.1) biti jasno označen konec cone, česar na posnetku ni bilo opaziti (posledično je lahko celo Celje cona 30!!!; ne skrbite nekaj takih nimamo tudi pri Zokiju)
a.2) je po novem kazen za 1km/h čez omejitev 300 EUR + 3kt

b) če so mišljeni kot splošna omejitev (znak za izrecno odredbo)
b.1) veljajo do križišča, saj morajo biti znaki za izrecno odredbo ponovljeni za vsakim križiščem

Glede na to, da ste domačini in, da je občina verjetno upravljavec ceste, bi na vašem mestu naslovil vprašanje na občinsko pisarno in cc na policijsko postajo.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Po jul 04, 2011 7:46 pm

Danes sem kupil avto, ki je bil registriran 3 mesece nazaj in po novem zakonu registracija ob prodaji vozila ne more ostati na avtu. Ostanejo tablice, prodajalec pa je moral odjaviti vozilo, jaz pa veselo plačati celo registracijo in cestnino :evil: Sem bil kar presenečen, ko mi je gospa za pultom to povedala

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po jul 04, 2011 9:02 pm

Saj to je edino pravilno in spet me preseneča ta nov zakon v pozitivno smer. 1 mesec sem bil na zavarovalniški agenciji pa moraš vsakemu slehernemu slovencu oz. večina jih je tak bosancev v Mariboru povedat da nemore dobit bonusa ker je pustil polico kupcu prejšnjega avtomobila...potem pa te gleda kot tele pa se buni da mu ni nihče nič povedal.

Bonus pa tistih 100 200€ razlike je pa itak kaplja v morje kake pizdarije se lahko naredijo z tako zadevo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jul 04, 2011 9:06 pm

Da zaobjamemo se drugo stran tega zakonika (predvsem tudi zaradi tega, da se ovrednoti naceloma vsem kako ni le vse v "polnjenju" mosnjicka) oz. glob imate tukaj bilanco prihodkov (vseh), vendar pa se bomo usmerili bolj na globe.

Za boljsi prikaz (ne le letosnji) sem podal naslednji bilten, ki prikazuje leto za nazaj, sedanje ter prihodnje leto (vse je javno): http://www.vlada.si/fileadmin/dokumenti ... i_2012.pdf

Ceprav kapne veliko v povprecen "loncek" se mi zdi, da je precej floskul na ta racun. Vendarle se lahko zavedamo, da delati na varnosti ne pomeni le pobirati, pac pa tudi idejno voditi ter sprejemati morda nacrte ze dovolj osnovanih in morebiti tudi temeljnih poudarkov. Vendar, ker je lazje pobrati kot idejno pomisliti (ceprav je logicno lazji drugacni vrsti red) je bolje to peljati dalje.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jul 05, 2011 9:57 am

MacTron je napisal/-a:Da zaobjamemo se drugo stran tega zakonika (predvsem tudi zaradi tega, da se ovrednoti naceloma vsem kako ni le vse v "polnjenju" mosnjicka) oz. glob imate tukaj bilanco prihodkov (vseh), vendar pa se bomo usmerili bolj na globe.

Za boljsi prikaz (ne le letosnji) sem podal naslednji bilten, ki prikazuje leto za nazaj, sedanje ter prihodnje leto (vse je javno): http://www.vlada.si/fileadmin/dokumenti ... i_2012.pdf

Ceprav kapne veliko v povprecen "loncek" se mi zdi, da je precej floskul na ta racun. Vendarle se lahko zavedamo, da delati na varnosti ne pomeni le pobirati, pac pa tudi idejno voditi ter sprejemati morda nacrte ze dovolj osnovanih in morebiti tudi temeljnih poudarkov. Vendar, ker je lazje pobrati kot idejno pomisliti (ceprav je logicno lazji drugacni vrsti red) je bolje to peljati dalje.

Žal se namerava proračun za ceste tako zmanjšati, da bo komaj za redno vzdrževanje. Za izboljšanje (kar pomeni tudi izboljšanje varnosti) pa bo ostalo +/- nič.

Glej: http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042456729

Res primerjam hruške in jabolka, toda priliv od kazni je precej višji od načrtovanega proračuna za cestno infrastrukturo, sploh, če upoštevaš še prilive občin, ki v predlogu niso zajeti.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael To jul 05, 2011 10:10 am

Kmalo bo tržna niša met avtošolo v Sloveniji...

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox To jul 05, 2011 3:18 pm

recept je napisal/-a:Žal se namerava proračun za ceste tako zmanjšati, da bo komaj za redno vzdrževanje. Za izboljšanje (kar pomeni tudi izboljšanje varnosti) pa bo ostalo +/- nič.

Glej: http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042456729

Res primerjam hruške in jabolka, toda priliv od kazni je precej višji od načrtovanega proračuna za cestno infrastrukturo, sploh, če upoštevaš še prilive občin, ki v predlogu niso zajeti.

Pa še denar, ki ga dobijo od letne dajatve ob registraciji bo šel drugam. :x

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jul 05, 2011 6:33 pm

Itak. Zahrbtno mesto. :twisted: Se ti skrije za tablo, ma ga ne vidiš, pa da se jebeš.

http://www.youtube.com/user/112umberto? ... QG-MWnXxBs
SlikaSlika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne jul 10, 2011 3:04 pm

Ko sem tole videl sem se spomnil na to temo: bankina se je udrla.

Res, to je primer, ko je izključno slaba kvaliteta cest kriva za tragedijo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov