Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Ne mar 07, 2004 2:29 pm

Jaz sem se zaletela čelno s cca. 80 km/h s Cliotom. Airbag se je sprožil, mene je pa fajn usekal v obraz. Najprej me je naprej vrglo in me je zategnil varnostni pas, čez prsni koš, tako da nekaj trenutkov sploh sape nisem mogla zajet, potem pa še airbag v bučo, da me je fajn nazaj butnilo in sem zadela v vzglavnik.... Sledile so poškodbe vratu... Oba airbaga sprožena... avto totalka... Ja pa fajn se pokadi, ko se airbag sproži, ja.

Predator
Nov uporabnik

Napisal/-a Predator Ne mar 07, 2004 2:33 pm

ahm, ni mi jasno kaj si hotla s tem postom povedat? Da je clio varen? Al da ni? Al da je poden (jap) al da ni?
lp
----------------------------------
Slika
Opel FOREVER!

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Ne mar 07, 2004 2:34 pm

Ne, ni podn. Mene je ful rešil. Sam k je bla debata al se airbag, če se sproži, dotakne obraza al ne. Če se počiš, se ornk dotakne :shock:
In love with Eleanor ;)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne mar 07, 2004 2:37 pm

Tinal je napisal/-a:Ne, ni podn. Mene je ful rešil. Sam k je bla debata al se airbag, če se sproži, dotakne obraza al ne. Če se počiš, se ornk dotakne :shock:

a ni ravno v temu fora airbaga? a z glavo vanj zadaneš in ne v volan in armaturko? :? :? :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Ne mar 07, 2004 2:40 pm

airbag te poboza priblizno tako nezno, kot bi opeko zavil v baldahin in si jo vrgel v glavo :wink:
[i]Weeeeeeee![/i]

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne mar 07, 2004 2:46 pm

HeP][MeN je napisal/-a:airbag te poboza priblizno tako nezno, kot bi opeko zavil v baldahin in si jo vrgel v glavo :wink:

še vedno bolj nežno kot armaturka :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Ne mar 07, 2004 2:54 pm

Mene je zadel tko kt una ta huda boksarska vreča, ampak sm prou happy da se nisem v armaturko. Vsaka čast airbagu! :)
In love with Eleanor ;)

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Ne mar 07, 2004 6:08 pm

Jest pa ko da bi v perje priletu, sploh nisem nic cutil... Pogledam naokol, oba airbaga uzun, smrdi po smodniku, 5 avtov razbitih...ccc..jest pa brez izpita :evil: :evil: :evil:

CM
Novinec

Napisal/-a CM Ne mar 07, 2004 6:15 pm

tebi se je usaj sprožil..ko se je en pri nas zaletu se mu ni in je ugriznil v volan..nič kaj lepe posledice...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne mar 07, 2004 6:16 pm

CM je napisal/-a:tebi se je usaj sprožil..ko se je en pri nas zaletu se mu ni in je ugriznil v volan..nič kaj lepe posledice...

isto bi ugriznu če nebi imel airbaga
SlikaSlika

Predator
Nov uporabnik

Napisal/-a Predator Ne mar 07, 2004 8:32 pm

pr meni se je na cliu zadeva skos prizigala... j**c. Na servisu so pa rekl da je vse ok :shock:
----------------------------------
Slika
Opel FOREVER!

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Ne mar 07, 2004 9:56 pm

habbake kva pa si frajaru z rocno pred irishom :lol:

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Ne mar 07, 2004 10:06 pm

Matjaz je napisal/-a:habbake kva pa si frajaru z rocno pred irishom :lol:

mmm...It wasnt me :D :D

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Re: Renault Clioti po svetu...

Napisal/-a Zok Po mar 08, 2004 8:29 am

din je napisal/-a:Zdaj pa resno, kakšne so res izkušnje z temi airbagi??? A se res sprožijo v trenutku karambola, ali si že prej na volanu ali vsaj blizu njega? In če se ob karambolu sprožijo vsi ali samo tisti ki so v danem trenutku koristni. Če ima že kateri izkušnje z tem??? teorija je tudi meni kar poznana.

njaaaaa, en mesec star Ford Fusion, pri 110-120 me zafuka dol s ceste, poletim, me mal povprek obrne, z nosom direeeektno v zemljo zapicim, me odbije, obrne, se zarolam, pa se po kakih 50-100 metrih ustavim, airbagi pa nic - ko da se neb nic zgodil... :D :D :D

in je lepo tozla revoz, pa so morali odskodnino placat

ka ne pise v navodilih za uporabo avta, da se ne sme zaletavat, ce ni nujno potrebno?? :lol: :lol: :lol:
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po mar 08, 2004 10:50 am

Zok je napisal/-a:
din je napisal/-a:Zdaj pa resno, kakšne so res izkušnje z temi airbagi??? A se res sprožijo v trenutku karambola, ali si že prej na volanu ali vsaj blizu njega? In če se ob karambolu sprožijo vsi ali samo tisti ki so v danem trenutku koristni. Če ima že kateri izkušnje z tem??? teorija je tudi meni kar poznana.

njaaaaa, en mesec star Ford Fusion, pri 110-120 me zafuka dol s ceste, poletim, me mal povprek obrne, z nosom direeeektno v zemljo zapicim, me odbije, obrne, se zarolam, pa se po kakih 50-100 metrih ustavim, airbagi pa nic - ko da se neb nic zgodil... :D :D :D

in je lepo tozla revoz, pa so morali odskodnino placat

ka ne pise v navodilih za uporabo avta, da se ne sme zaletavat, ce ni nujno potrebno?? :lol: :lol: :lol:

Vec varovalk je za airbag ni blo dovolj sil da bi vse sle pa da bi popokal. Sploh pa ce ma IPS potem pa je sploh ;)
Ce se kdo spomne unga posnetka z jagom na pisti ki ga je obrnilo pa je prbil v gume notr se tudi noben airbag ni odpru. ;)

Enkrat je KDK ze prav nazrono razlozil kje in kako se te varovalke nahahjo - osnovne. Kuglica pri menjalniku (moment ustavljanja ce je dost hitr pade ven) potem je tukaj se senzor fizicnega premika (deformaciaj pleha oz senzor se more lomit) pa pri nekaterih je se tako, da mors bit pripet ker te lahko v primeru, da nisi pripet airbag ubije. ;)

LP, Klemen

PS: V prometnih nesrecah kjer vidijo, da se je sprozil airbag, voznika najprej odpeljejo na slikanje reber.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po mar 08, 2004 10:59 am

Vec varovalk je za airbag ni blo dovolj sil da bi vse sle pa da bi popokal. Sploh pa ce ma IPS potem pa je sploh ;)
Ce se kdo spomne unga posnetka z jagom na pisti ki ga je obrnilo pa je prbil v gume notr se tudi noben airbag ni odpru. ;)

Enkrat je KDK ze prav nazrono razlozil kje in kako se te varovalke nahahjo - osnovne. Kuglica pri menjalniku (moment ustavljanja ce je dost hitr pade ven) potem je tukaj se senzor fizicnega premika (deformaciaj pleha oz senzor se more lomit) pa pri nekaterih je se tako, da mors bit pripet ker te lahko v primeru, da nisi pripet airbag ubije. ;)

LP, Klemen

PS: V prometnih nesrecah kjer vidijo, da se je sprozil airbag, voznika najprej odpeljejo na slikanje reber.

Če ni dost velik moment ustavljanja takrat, ko se diretno zapičiš v zemljo in te odbije pol, potem pa tud ne vem kdaj je.
Al pa da se rolaš po strehi itd....

Ne vem no, tud airbagi doskrat zatajijo.

Pa še to: Ni treba, da se sprožijo vse varovalke, dost je, da se ena. Vsaj pomoje.
Verjetno maš senzorje za airbag na večih delih v avtu. In če se prbiješ recimo čelno nekam, se ti verjetno uni bočni senzorji ne bodo sprožili ampak samo uni spredaj, pa se mora airbag v takem primeru sprožit.[/quote]
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Po mar 08, 2004 11:05 am

Men pa niso rebra slikal.... Sam vrat... :? No, ampak na srečo ni blo nč z rebri narobe.
In love with Eleanor ;)

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Po mar 08, 2004 11:21 am

Da ne boste spet prazno slamo mlatil si tukaj http://avtomoto.siol.net/default.asp?site_id=10&page_id=6&article_id=10103120315384964 oglejte EURO NCAP crash teste, pa boste vidl kako airbag deluje.

Lp, Bojan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost