Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Jerry007
Novinec

Re: Kraje avtomobilov

Napisal/-a Jerry007 Ne maj 18, 2014 9:42 am

ojnica je napisal/-a:Sem slišal, da so nekomu iz obale ukradl športnga cliota l. tam 2003

Tole je iz policije:
V noči na 17. 2. 2014 je bil v Izoli ukraden osebni avtomobil Renault clio 2.0 16V, letnik 2003, kovinske temno rdeče barve, z registrsko številko KP M7-112.

Ja in kaj bi dej rad povedal?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne maj 18, 2014 11:53 am

Nekdo v Romuniji rabi kose za starega RSa :o

Ontopic.. jaz imam zavarovanje proti kraji. Dlje od tega se ne spuščam.. upam da nebo koga zamikal ravno moj avto.
Ponoči ga imam itak v garaži, podnevi pa tudi na ograjenem parkingu v službi, tako da mislim da je dovolj varen.

brezavta
Nov uporabnik

Napisal/-a brezavta Sr maj 21, 2014 2:27 pm

Vprašanje je bilo kako se zavarovati pred krajo avtomobila...

Zakj GPS tracker ni dobra rešitev? Ima pomožno napajanje, da oddaja signal tudi, ko se odklopi akumulator. Poskrebeti pa je potrebno, da ni vgrajen na zelo vidno mesto, da ga tatovi čim kasneje najdejo. A lahko policija na podlagi podatkov GPS sledilnka preveri neko delavnico/garažo, če se tam nahaja ukradeno vozilo?
Koliko pa pomagajo alarmne naprave?

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr maj 21, 2014 3:10 pm

brezavta je napisal/-a:Vprašanje je bilo kako se zavarovati pred krajo avtomobila...

Zakj GPS tracker ni dobra rešitev? Ima pomožno napajanje, da oddaja signal tudi, ko se odklopi akumulator. Poskrebeti pa je potrebno, da ni vgrajen na zelo vidno mesto, da ga tatovi čim kasneje najdejo. A lahko policija na podlagi podatkov GPS sledilnka preveri neko delavnico/garažo, če se tam nahaja ukradeno vozilo?
Koliko pa pomagajo alarmne naprave?

Zato, ker vsak malo bolj organiziran nepridiprav bo imel zraven motilec signalov. To pa pomeni, da on sploh ne rabi preverit če ima avto GPS tracker, ker lahko takoj vključi napravo za motenje signalov.

brezavta
Nov uporabnik

Napisal/-a brezavta Če maj 22, 2014 7:56 pm

Malce dvomim, da samo vklopiš motilec GSM signala pa si popolnoma zablokiral oddajanje GPS sledilnika. GPS sledilniki v privat avtomobilih pa tudi niso pogosti in verjetno nepridipravi računajo ravno na to. Mal pa tud morajo reskirat :)

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Če maj 22, 2014 8:34 pm

Ni mi jasno kako z vlečno službo odpeljat avto v tišini.meni se na bmw dere alarm kot tristo mater.zadnjič sem dal pod zaklenjenega dvigalko in je tulilo.tud ko akumulator odklopiš alarm vseeno tuli.

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo So maj 24, 2014 10:01 am

B|ind je napisal/-a:Nekdo v Romuniji rabi kose za starega RSa :o

Ontopic.. jaz imam zavarovanje proti kraji. Dlje od tega se ne spuščam.. upam da nebo koga zamikal ravno moj avto.
Ponoči ga imam itak v garaži, podnevi pa tudi na ograjenem parkingu v službi, tako da mislim da je dovolj varen.

X2
jaz mam tud zavarovano , koliko pa dobiš iz zavarovalnice pa :?:
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

brezavta
Nov uporabnik

Napisal/-a brezavta Po maj 26, 2014 8:38 pm

Od zavarovalnice dobiš zelo malo. Jih ne zanima v kakšen stanju je bil avto in kako si pazil na njega...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To maj 27, 2014 7:55 am

To zadnje je subjektivno mnenje. Dejavnikov je veliko:
- gleda se škodni rezultat zavarovanca (eventuelno tudi njegov profil),
- gleda se realna tržna vrednost vozila in EUROTAX vrednost vozila in
- lastniki svoja vozila cenimo več, kot so vredna vsa ostala (ko kupujemo je ravno obratno).

Poznam ljudi, ki so bili z odškodnino zadovoljni (so si dejansko kupili "enak" avtomobil), kot tudi take, ki so dobili (dejansko) premalo.

Pozabljate pa eno dejstvo: zavarovanje je namenjeno povračailu v stanje pred škodnim primerom (torej rabljeno vozilo z rabljenimi deli). Seveda se takoj usuje ogorčenje, da pa se kasko preračunava na novonabavno vrednost. Se, a s korekcijo oz. popustom na starost vozila. Obenem pa pri manjših škodah dobite nove nadomestne dele - luč, odbija, steklo ipd.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To maj 27, 2014 8:45 am

Kako pa je v primeru, da imaš ti avto npr. kak teden pred krajno na velikem servisu, ali pa da popravljaš kakšno večjo napako. Pa te to stane kakšnih 1000€. In imaš za to seveda račun. Ali to zavarovalnica upošteva ali ne? Ker če zavarovalnica ne upošteva tega si ti avtomatsko oškodovan še za dodatnih 1000€.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To maj 27, 2014 9:09 am

Upoštevajo bolj malo, je pa res, tako kot piše zgoraj.. da svoje avtomobile konkretno cenimo. Eurotax je pač neko povprečje, čeravno nekoliko nizko.

Ravno zaradi primera kraje, nesreče, nimam nikoli namena imet avta non stop spoliranega in v top stanju. Itak, na nek standard se pazi, ampak karkoli ekstra je sama izguba, v smislu povarčila denarja.

Vem pa za kar nekaj primerov kjer so ljudje od zavarovalnice dobili več kot je bil avto vreden (sicer ne gre za primer kraje, ampak podoben princim). Pač, avto star, popraskan, rahlo rjav, zgonjen.. denar pa po evrotaksu:)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To maj 27, 2014 12:09 pm

brezavta je napisal/-a:Malce dvomim, da samo vklopiš motilec GSM signala pa si popolnoma zablokiral oddajanje GPS sledilnika. GPS sledilniki v privat avtomobilih pa tudi niso pogosti in verjetno nepridipravi računajo ravno na to. Mal pa tud morajo reskirat :)

Deluje. Na nekem predavanju je predavatelj prikazal delovanje. Ne vem točno, kateri jammer je bil. Majhna kovinska škatlica s 5 antenami. Je rekel da stane 200€.
Je pa pokazal tudi napravo, ki fejka lokacijo, je rekel, da to uporabljajo vojske.

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking To maj 27, 2014 8:32 pm

odprti clio je napisal/-a:

Pozabljate pa eno dejstvo: zavarovanje je namenjeno povračailu v stanje pred škodnim primerom (torej rabljeno vozilo z rabljenimi deli). Seveda se takoj usuje ogorčenje, da pa se kasko preračunava na novonabavno vrednost. Se, a s korekcijo oz. popustom na starost vozila. Obenem pa pri manjših škodah dobite nove nadomestne dele - luč, odbija, steklo ipd.

Kako misliš s korekcijo na starost popusta. lahko kaj več poveš o tem ?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 27, 2014 10:07 pm

brezavta je napisal/-a:Od zavarovalnice dobiš zelo malo. Jih ne zanima v kakšen stanju je bil avto in kako si pazil na njega...

Bolje nekaj kot pa nič (beri prst u rit), se ti ne zdi?
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr maj 28, 2014 1:08 pm

thaking je napisal/-a:Kako misliš s korekcijo na starost popusta. lahko kaj več poveš o tem ?

odprti clio je napisal/-a: s korekcijo oz. popustom na starost vozila

Upam, da nisi površno bral. V programu je pri obračunavanju premije potrebno vnesi letnik vozila. Program nato določi popust glede na lestvico, ki jo določi zavarovalnica. Pri mojem je cca 8% popusta na kasko iz tega naslova.

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Sr maj 28, 2014 4:11 pm

odprti clio je napisal/-a:
thaking je napisal/-a:Kako misliš s korekcijo na starost popusta. lahko kaj več poveš o tem ?

odprti clio je napisal/-a: s korekcijo oz. popustom na starost vozila

Upam, da nisi površno bral. V programu je pri obračunavanju premije potrebno vnesi letnik vozila. Program nato določi popust glede na lestvico, ki jo določi zavarovalnica. Pri mojem je cca 8% popusta na kasko iz tega naslova.

Nisem nisem narobno prebral, si mi deloma odgovoril. Samo tega niti nisem vedel, ta popust je potem vključen v polno ceno (torej šele na to ceno s tem popustom se doda bonifikacija, komercialni in ostali popusti= ?. A veš koliko potem vsako leto pridobiš popust na "kasko" ali je spet odvisno procentualno gledano od vozila, znamke, cene vozila in se ne da podati neke splošne "formule" v stilu 1-3 leta starosti 4%, 4-6 let starosti 8%....itd, kdaj se pa to potem konča pri kateri starosti ?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če maj 29, 2014 8:43 am

Se med zavarovalnicami razlikuje. Tam kjer sem bil, je bilo približno tako - za novo vozilo 3% popusta, potem nič in od starosti treh ali štirih let naprej spet popust. Se pa ne spomnim koliko v %. Moj, ki je letnik 2007, si je prislužil cca 7% popusta.

To so paketni popusti (starost vozila, alarm v vozilu, lastno parkirišče, mlada družina, gasilec ipd.), ki se ne izključujejo s komercialnimi popusti ali z bonusom.

Način obračunavanja pa je nam skrit. Ne vem, ali prej obračuna komercialni in nato paketne ali obratno. Kakor so pač spisali formulo v ozadju. Nisem se pa nikoli poglabljal v to :)

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr jul 23, 2014 7:29 pm

Zasledil sem video kraje luksuznega vozila v 3 minutah: http://www.youtube.com/watch?v=VlbqconcL9A

a je to preko wi-fija oziroma bluetootha vdrto v vozilo, ker opazim, da se lučke začnejo bleščat to je pa tudi vse. Je komu jasno kako so na tako prefinjen način vdrli v vozilo?

lovec1990
Novinec

Napisal/-a lovec1990 Če jul 24, 2014 8:53 am

Ok,

najboljša rešitev je da imaš avto v garaži sledi unikatni avtoalarm ali pa kaki skriti gumb/stikalo za dovod goriva zadnja stvar pa kot so nekateri povedali je pa zavarovanje.

kot sem pa ze prvič rekel pomaga tudi če imaš avto ki je nepopularen med kupci.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jul 24, 2014 8:58 am

Pomaga tudi če ni zdetajlan v nulo, ima kakšno rajso in je malo starejši. Potem ukradejo samo pnevmatike in gorivo :DDD
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov