Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če feb 05, 2004 12:29 pm

Eliminator je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Videl sem kaj se je zgodilo z laguno pri 130km/h - tko da ne mi o varnosti. Na testih je laguna varna, pa sej so tut drugi avti dost varni, ko pa do nesreče pride, lahko pa s to laguno še kakega pešca ubiješ k tok pleh stran leti. Sem videl, kaj je tip naredu z meganom, k naj bi bil tut najbolj varen v svojem razredu - in to mehanik ki dela pri kalanu - eno leto bolniške, pa še eno leto rehabilitacije, ker je samo s ceste na travnik letu pa se mal povalal - bil je pa prepasan in sprožili so se mu vsi airbagi(tudi stranski), pa je še dobil volan v prsa, pa armaturo v noge.
Sam imam na avtu L.85 2mm debel pocinkan pleh, k ga laguna ne bo nikoli imela(res pa da je vse doma narejeno) - spredaj pride prihodnji teden pohištvena cev 80X80 debeline 6mm - to bo prednji odbijač domače proizvodnje(made in doma spacano), zadaj bo enak odbijač, samo še par dodatkov bo imel.

LP
Nebivedu

In kaj ima 2mm debel pleh veze z varnostjo?

Kaj pa ma tankov pleh veze z varnostjo? Nic verjetno .. ane .. ker strel v prazno al pa res ne ves kaj ma pleh veze. Sicer pa pleh ni vse, tukaj so se vodila sil ter lomne tocke .. etc ..
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator Če feb 05, 2004 1:58 pm

Nu-NRG je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Videl sem kaj se je zgodilo z laguno pri 130km/h - tko da ne mi o varnosti. Na testih je laguna varna, pa sej so tut drugi avti dost varni, ko pa do nesreče pride, lahko pa s to laguno še kakega pešca ubiješ k tok pleh stran leti. Sem videl, kaj je tip naredu z meganom, k naj bi bil tut najbolj varen v svojem razredu - in to mehanik ki dela pri kalanu - eno leto bolniške, pa še eno leto rehabilitacije, ker je samo s ceste na travnik letu pa se mal povalal - bil je pa prepasan in sprožili so se mu vsi airbagi(tudi stranski), pa je še dobil volan v prsa, pa armaturo v noge.
Sam imam na avtu L.85 2mm debel pocinkan pleh, k ga laguna ne bo nikoli imela(res pa da je vse doma narejeno) - spredaj pride prihodnji teden pohištvena cev 80X80 debeline 6mm - to bo prednji odbijač domače proizvodnje(made in doma spacano), zadaj bo enak odbijač, samo še par dodatkov bo imel.

LP
Nebivedu

In kaj ima 2mm debel pleh veze z varnostjo?

Kaj pa ma tankov pleh veze z varnostjo? Nic verjetno .. ane .. ker strel v prazno al pa res ne ves kaj ma pleh veze. Sicer pa pleh ni vse, tukaj so se vodila sil ter lomne tocke .. etc ..

Ja ne, res ne vem! Rad bi slišal recimo tvojo strokovno razlago za to, kako npr.pri čelnem trku debel pleh pri 30 let starem hrošču bistveno vpliva na varnost v primerjavi z novim Meganeom, ki ima precej tanjši pleh. Tok mi razloži, da ne bom strelal v prazno!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če feb 05, 2004 2:04 pm

novi megan ima drugačne zmečkljive cone...
ko se ti čelno počiš naj bi se te cone postopma zmečkale oz. naj bi se kontrolirano zmečkale...tako je sedaj pri vseh novih vozilih...

pri starem hrošču je pa samo pokalo in letelo po luftu :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če feb 05, 2004 2:32 pm

maky je napisal/-a:novi megan ima drugačne zmečkljive cone...
ko se ti čelno počiš naj bi se te cone postopma zmečkale oz. naj bi se kontrolirano zmečkale...tako je sedaj pri vseh novih vozilih...

Uuuu a nism tega napisal :) malo visje :P

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Če feb 05, 2004 2:38 pm

xandrej je napisal/-a:Lahko se j**ete o renautu koliko hočete in poleg Citroena ima največ j**c in foter vozil od katerce, renault 5, 19, Lagune in sedaj safrana pa NITI z enim ni imel niti najmanjšega problema samo nakladate pa dajte si dopovedat, da je v Sloveniji NAJVEČ Renaultov v voznem parku in to Cliotov kateri spada v spodnji razred bi rad videl kako bi bilo če bi se vozili sami Poloti pa Puntoti itd itd... Tukaj je eno veliko sranje poslušat IDIOTE ki govorijo kateri avto oz. znamka je najboljša... NAJBOLJŠEGA AVTA ČE NISO NAREDILI, VSAKEGA JE TREBA TANKAT, GA PELJAT NA SERVIS MU KUPIT GUME IN KDO TO NE RABI BI GA RAD SPOZNAL.

Pa brez zamere samo je meni brezveze ko se gredo kateri avto je najboljši. Vsak pač svojo robo hvali...
:con

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če feb 05, 2004 2:40 pm

1900 dci je napisal/-a:Odvisno je od načina trka in tako naprej je pa dokazano da pri 50-60km/h drugi proizvajalci zaostajajo za Renaultom.

Jaz se pa vcasih vprasam, se je mogoce se kdo tukaj na forumu. Zadnje case vsi renault vozila osvajajo 5 zvezdic in slovijo po VELIKI varnosti. Hm...kaj pa recimo da v tovarni delajo avtomobile samo v tej smeri, da opravijo te teste z odlicnostjo.

Samo razmisljam.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 05, 2004 2:55 pm

In razmišljaš prav!!!
Lahko pa da je to samo tržna niša, kako prodat karseda največ zanič avtomobilov - nardiš jih tako, da so na testu najboljši, ostalo itak lahko vse crkuje - važno je to da ima 5 zvezdic, zato se tudi bolje prodaja.
Moje mišljenje(PA IMAM NA SPLOŠNO RAD RENOJE IN SEM JIH PREVOZIL ZELO VELIKO- SPLOH PA PETKO TURBO):
Renault dela zanič avtomobile, vendar mu uspeva nekaj, kar drugim ne - dobri trgovci in dobre reklame mu pomagajo da prodaja zanič avtomobile in to je USPEH.
Narediš poceni in zanič avto( cena za CLIO je 400.000 tolarjev, ko pride iz tovarne v Novem mestu), da bo služil še servis, pa to potem to zelo drago prodaš, pa še folk naseda - sej to je občudovanja vredno.
PA PROSIM BREZ ZAMERE RENOJEVCI - TUT SAM IMAM RAD RENOJE - to je samo moje mišljenje.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če feb 05, 2004 3:21 pm

Pa pleh sploh nima veze važna je varnostna kletka!!!! Clio ima tudi plastične blatnike kak te to???????? Pa tak je večina novejših avtomobilov iz plastike od znotraj in od zunaj...... Kletka je važna. Misliš da ti pri trku s 100 km/h pomaga pleh? Sigurno ja....

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če feb 05, 2004 3:22 pm

@nebivedu a misliš, da rugi delajo drugače? :ne

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če feb 05, 2004 3:23 pm

Nu-NRG je napisal/-a:

si samo eni imajo očitno probleme z drsniki :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 05, 2004 3:29 pm

Ja no mal pa tut pleh pomaga, če pomisliš, da je kletka ki je 20 let stara sedaj še ojačana z 2mm dodatnega pleha, ke to samo bolje - slabše ne more biti. Ojačal sem tudi nosilne stebre in blatnike(zunanje notranje - skratka skoraj cel spodnji del avta do višine havbe spredaj in zadaj skoraj do strehe sem ojačal in prešvasal, ker sem avto dobil v tako slabem stanju. Mislim, da je sedaj kr dost varen in da bo zdržal še nekaj časa. Sprobal sem tudi že čelni trk - sicer z malo hitrostjo(okol 25 do 30km/h, pa je mal odbijač popraskan in mal zamaknjen - za en cm se je vdrl. Pod snegom se mi je nastavil en betonski lonc za rože, ki ga nisem vidu, jst pa veselo prgonu u cel kup snega.

Drugi ne delajo čisto nič drugače, samo pri nas je renojev največ, pa pride to bol do izraza.

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator Če feb 05, 2004 4:36 pm

Nu-NRG je napisal/-a:

Ja si napisal, ampak me zanima, zakaj strelam v prazno, če sprašujem, kako debel pleh (od npr. 30 let starega hrošča) pripomore k varnosti (v primerjavi z npr. novim Meganeom).

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf Če feb 05, 2004 5:28 pm

Glede knjigice nevem kje bi jo lahko dobil, vem pa da se da na Emule service manual (knjigo z navodili za servise) dobit-jo ima en kolega, in mi je reku da imaš grafično vse prikazano kako kir del zamenjaš pa tako naprej.Če so renaulti res tako nezanesljivi kot pišete tle ti zna ta program pridet še kako prav 8) .
Zadnjič spremenil Zenf, dne Če feb 05, 2004 5:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf Če feb 05, 2004 5:29 pm

Aja zasede pa 2 CD-ja tako da je stvar kr obsežna.

Uporabniški avatar
1900 dci
Nov uporabnik

Napisal/-a 1900 dci Če feb 05, 2004 8:36 pm

Zenf hvala lepa, ampak tam je najbrž tole kar sm že najdu "http://jester.com.ua/renault/Laguna/", ampak mene zanima prov knjiga.
Hvala vseen.
Too cruel to be cool !!

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če feb 05, 2004 9:21 pm

1900 dci je napisal/-a:Zenf hvala lepa, ampak tam je najbrž tole kar sm že najdu "http://jester.com.ua/renault/Laguna/", ampak mene zanima prov knjiga.
Hvala vseen.

Ej sorry, sam pišuka a si tok smotan al ti je tesko stopit do enega Renault salona, k so itak na vsakmu vogalu! Pa jih lepo prosis za knjigico za uporabo vozila in jo zihr dobis.. ce jo ne dobis, bom sel pa jst osebno do Kalana pa ti jo zrihtam pa poslem po posti... fak kok je folk len. Ce rabis knjigico, pejt po njo. Bi jo lahko ze zdavnaj imel. Si vec casa porabil tu na internetu, kot imas do prve renault avtohise! :P

LP ;)

P.S. Pa brez zamere... sam ne mors cakat, da ti vse postrezejo na pladnju! :bere

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če feb 05, 2004 9:55 pm

Nu-NRG je napisal/-a:

Ja si napisal, ampak me zanima, zakaj strelam v prazno, če sprašujem, kako debel pleh (od npr. 30 let starega hrošča) pripomore k varnosti (v primerjavi z npr. novim Meganeom).

Humm mislm da trdota? Glede na to da tanovi megani so kompletno iz aluminija. Testirano z magnetom :)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če feb 05, 2004 9:58 pm

maky je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

si samo eni imajo očitno probleme z drsniki :wink:

:shock: :rofl :pivo
Dobro pogledas na desni rob ekrana, kliknes z misko in povleces gor dol.

PS: Velja samo ce nimas kake divjo visoke resolucije in extremno malih fontov :)

Lp, Klemen

Eliminator
Nov uporabnik

Napisal/-a Eliminator Pe feb 06, 2004 9:42 am

Nu-NRG je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

Humm mislm da trdota? Glede na to da tanovi megani so kompletno iz aluminija. Testirano z magnetom :)

Aha, se pravi, da je hrosc varnesji od Megana. Al je aluminij zato, da je trdnejski od pleha in s tem varnejsi?

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Pe feb 06, 2004 9:47 am

Hrošč ne doseže take hitrosti kot megane, zato je bol varen :lol:
Če se bojiš brzine prelepi števec!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov