pronto je napisal/-a:Verjetno na isti liniji ni razlike. Razlika je da v Sloveniji (in južno) dobimo avto narejen v Turčiji, v Avstriji in severno pa avto narejen v Angliji. Gre se pa za več modelov toyote, auris, corolla .....Zdaj bodo spet komentarji da je kvaliteta enaka.
JG2 je napisal/-a:Sicer ne vem več čemu razpravljanje glede cene, ker so več kot manj enake povsod, se pa razlikujejo glede na davčni vidik države v kateri se avto prodaja. Recimo na Danskem takle avto stane, reci in piši, 46000 eur osnovna cena po ceniku. (Sam teli Danci pa so barbari, kakšni davki, to narod niti za kruh nima)
http://www.kia.com/dk/models/ceed-gt/
a4 je napisal/-a:v razmislek:
da sta nemški in slovenski trgovec na istem bo tisti v nemčiji prodal 10 avtov na mesec in na enem zaslužil 200€,
peroRS je napisal/-a:.com je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:mirkos je napisal/-a:o boljši kvaliteti za njihov trg ne govorimo)
Tole so pa čiste buče. Saj ne živimo v letu 1970. Kvaliteta avtov je enaka:
1)dobavitelji posameznih delov ne vedo kam se bo določen avto prodal in "štancajo" iste kose
2)če bi bil kdaj v bilokateri tovarni avtomobilov, bi videl, da se na isti proizvodni liniji v eni tovarni istočasno delajo različna vozila za različne trge
Izjeme so npr. če ima neka znamka v določeni državi oz. regiji posebej tovarno, kjer se delajo avti za njihov trg.
Pa še to ne pomeni, da je zaradi tega kvaliteta kaj boljša/slabša.
Pero, s tem se pa ne bi strinjal
Jaz samo povem izkušnje iz tovarne, če kdo verjame ali ne je druga zadeva.![]()
Primer:
na liniji imaš 2 avta. Eden je namenjen za kupca v Nemčiji, drugi za kupca v Sloveniji,. Recimo, da gre za enak model avta, v katerega bodo vgradili 2 enaki vrsti motorja. A res verjameš, da se sproti odločajo "dajmo Nemcu bolj kvaliteten motor vgradit, Slovencu pa slabšega". Kako pa naj sploh vejo kateri je boljši/slabši, če dobijo v roke že sestavljene motorje v enem kosu.
Mogoče jim pa napišejo listke z opombami "tale ima zanič ojnice, dajte jih Slovencem vgradit"![]()
Gosic je napisal/-a:Hitra matematika pove, da je 10% cene 27.000€ 2700€. Torej če se poglobimo v 3% je to daleč od 2700€, kot jih da 10%. Torej 3% davščine je 27000€*0,97=26190€. Ne mi nakladat, da je vsega kriva država. Država smo vsi mi. Nekdo jo izkorišča bolje, drugi slabše. Dejstvo je (čeprav sem ljubitelj Kie in sem z njo zadovoljen), da Kio redko kdo sploh povoha v Nemčiji. Nekoč sem šel na obisk v Stuttgart, kjer me je stric vprašal, kakšna znamka je sploh to Kia. Da prvič sliši. In ata je delal v Mercedes-Benz tovarni, kot nek razvojni inženir. Cena v Nemčiji in garancijski pogoji so praktično pravljični. 7 let brezplačnih servisovNa to tudi vpliva davščina v Sloveniji?
Bat_zajla je napisal/-a:
Problem je, ker pri nas vsi samo javkajo kako ni denarja in kako je vse slabo, potem pa kupujejo nove avte na veliko. To pomeni, da denar je in da nam nič ne manjka, če pa se lahko take stvari privoščimo.
Veronika.borghesi je napisal/-a:Osnovne neto cene so načeloma od časa Monttija (kdor je študiral pravo ali ekonomijo, se bo gotovo spomnil njegovih tez) več ali manj harmonizirane na ravni celotnega evropskega trga. Do razlik prihaja predvsem zaradi davščin. Slednje so pa stvar lokalne politike, za katero ne gre izgubljati v slovenskem primeru pretiranih besed. Če smo Slovenci takšni cepci, da volimo politike, ki nam nabijejo na ceno avta v primerjavi z Nemci še DMV in še kup taks ter za 3% višji DDV, je treba iskati krivce za visoke cene drugje. Če v primeru cee'da GT odbiješ DMV in 3% DDV je kot je že nekdo izračuna, cena več ali manj enaka nemški. Dejansko so po mojem neto cene večinoma pri nas celo nižje kot v Nemčiji - sicer se ne bi izvozilo iz Slovenije tako veliko novih avtomobilov v Nemčijo.
Veronika.borghesi je napisal/-a:Osnovne neto cene so načeloma od časa Monttija (kdor je študiral pravo ali ekonomijo, se bo gotovo spomnil njegovih tez) več ali manj harmonizirane na ravni celotnega evropskega trga. Do razlik prihaja predvsem zaradi davščin. Slednje so pa stvar lokalne politike, za katero ne gre izgubljati v slovenskem primeru pretiranih besed. Če smo Slovenci takšni cepci, da volimo politike, ki nam nabijejo na ceno avta v primerjavi z Nemci še DMV in še kup taks ter za 3% višji DDV, je treba iskati krivce za visoke cene drugje. Če v primeru cee'da GT odbiješ DMV in 3% DDV je kot je že nekdo izračuna, cena več ali manj enaka nemški. Dejansko so po mojem neto cene večinoma pri nas celo nižje kot v Nemčiji - sicer se ne bi izvozilo iz Slovenije tako veliko novih avtomobilov v Nemčijo.
Gosic je napisal/-a:Hitra matematika pove, da je 10% cene 27.000€ 2700€. Torej če se poglobimo v 3% je to daleč od 2700€, kot jih da 10%. Torej 3% davščine je 27000€*0,97=26190€. Ne mi nakladat, da je vsega kriva država. Država smo vsi mi. Nekdo jo izkorišča bolje, drugi slabše. Dejstvo je (čeprav sem ljubitelj Kie in sem z njo zadovoljen), da Kio redko kdo sploh povoha v Nemčiji. Nekoč sem šel na obisk v Stuttgart, kjer me je stric vprašal, kakšna znamka je sploh to Kia. Da prvič sliši. In ata je delal v Mercedes-Benz tovarni, kot nek razvojni inženir. Cena v Nemčiji in garancijski pogoji so praktično pravljični. 7 let brezplačnih servisovNa to tudi vpliva davščina v Sloveniji?
Veronika.borghesi je napisal/-a:STo, da so dajatve pri nas višje kot v Nemčiji, pa ni debate in za slednje je kriva država oziroma tisti, ki jo vodijo. In to je politika! Če bi bile Kije v Nemčiji res toliko cenejše, bi se verjetno našel tudi kakšen trgovec, ki bi jih od tam uvažal. Podobno velja za druge znamke, kdo pa še kupi nov avto v Trstu ali Celovcu, kot je bilo to v modi pred mnogimi leti?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov