kriko07 je napisal/-a:Vem,vendar če me ni ustavil,kaj šele da bi si zapomnil registrske tablice?
kriko07 je napisal/-a:K to isto kaznujejo če se pelješ z pozicijskimi lučmi?Ker zadnič sem se vozil z pozicijskimi pa niso nč naredil
zgagaxxl je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:Nič ne bo. Blendanje ni prepovedano, saj zato pa sploh imaš to opcijo na avtomobilu. Nenazadnje pa niti nevem, če lahko pošljejo kar tako položnico brez enega dokaza...čeprav zmožni so vsega.
V ZPrCP imaš v nevem katerem členu že zapisano uporabo svetilnih teles na avtu. Tam ti piše, kaj se podnevi lahko uporablja. Če si vključil dolge luči, si verjetno v prekršku.
Če pooblaščena uradna oseba prekršek OSEBNO zazna, lahko sproži hitri postopek. Za to ima čas 2 leti, da ti pošlje po pošti ker potem zastara. To pa je opredeljeno v zakonu o prekrških.
Nisi lih 100% rešen, da nauš dobil plačilnega naloga. Sam verjetno se ne bodo spuščali v to. Če pa je policaj kakšen zadetek...
Nikol se ne ve na koga naletiš...
a_sist je napisal/-a:To je odvzem izpita, direkt.
kriko07 je napisal/-a:Stvar je taka.Peljal sem se danes po cesti izven naselja,kjer je gozd.Peljal sem se normalno,ko sem videl prijatla sem mu poblendal,a odzadaj za njemu so bli pa policaji,ki so se peljali za njemu. Ali mi policisti lahko kaj naredijo,lahko dobim kazen po pošti,če so si zapomnili registersko?Mislim da so bili vojaška policija,nisem pa siguren
Lep pozdrav
Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP)
70. člen
(zvočni in svetlobni opozorilni znaki)
(1) Zvočne in svetlobne opozorilne znake sme voznik uporabiti le, kadar je ogrožen on sam ali kdo drug in pri prehitevanju zunaj naselja. Pri prehitevanju vprežnih vozil ali jahačev in pri prehitevanju v naselju, sme opozarjati le s svetlobnimi opozorilnimi znaki. Pri dajanju svetlobnih opozorilnih znakov mora voznik paziti, da ne zaslepi drugega voznika.
(2) Voznik mora vklopiti varnostne utripalke na vozilu:
1. pri vstopanju otrok v avtobus ali drugo motorno vozilo, s katerim se opravlja prevoz skupine otrok, in izstopanju iz njega;
2. ko je treba opozoriti druge udeležence cestnega prometa na nevarnost na cesti, zlasti če je zadnji v ustavljeni ali počasi vozeči koloni vozil na cesti zunaj naselja ali če dohiti vozilo, ki vozi s hitrostjo, ki je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste;
3. kadar vozi vozilo, katerega hitrost vozila je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste.
(3) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka ali 1. ali 2. točke drugega odstavka tega člena.
(4) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 3. točke drugega odstavka tega člena.
14. člen
(pooblastila vojaške policije)
(1) Vojaška policija je pristojna za nadzor in urejanje prometa vojaških vozil na javnih cestah in nekategoriziranih cestah, ki se uporabljajo za cestni promet, nadzor vozil, tovora v in na vozilih, voznikov in drugih vojaških udeležencev v cestnem prometu, če je prekršek storjen z vojaškim vozilom ali ga je storil pripadnik Slovenske vojske med dejanskim opravljanjem vojaške službe.
(2) Pooblastila, ki jih imajo policisti po tem zakonu, imajo v primerih iz prvega odstavka tega člena tudi vojaški policisti.
(3) Če je v prometni nesreči poleg vojaškega vozila ali pripadnika Slovenske vojske med dejanskim opravljanjem vojaške službe udeleženo tudi drugo vozilo, ki ni vojaško vozilo ali udeleženec prometne nesreče, ki ni pripadnik Slovenske vojske, je za obravnavo prometne nesreče pristojna Policija.
zgagaxxl je napisal/-a:Sem šele sedaj ornh prebral, da je bila zadaj vojaška policija.![]()
Iz ZPrCP pooblastila vojaške policije:14. člen
(pooblastila vojaške policije)
(1) Vojaška policija je pristojna za nadzor in urejanje prometa vojaških vozil na javnih cestah in nekategoriziranih cestah, ki se uporabljajo za cestni promet, nadzor vozil, tovora v in na vozilih, voznikov in drugih vojaških udeležencev v cestnem prometu, če je prekršek storjen z vojaškim vozilom ali ga je storil pripadnik Slovenske vojske med dejanskim opravljanjem vojaške službe.
(2) Pooblastila, ki jih imajo policisti po tem zakonu, imajo v primerih iz prvega odstavka tega člena tudi vojaški policisti.
(3) Če je v prometni nesreči poleg vojaškega vozila ali pripadnika Slovenske vojske med dejanskim opravljanjem vojaške službe udeleženo tudi drugo vozilo, ki ni vojaško vozilo ali udeleženec prometne nesreče, ki ni pripadnik Slovenske vojske, je za obravnavo prometne nesreče pristojna Policija.
Torej... Nič bat. Dobil boš poziv na služenje vojaškega roka, kjer te bodo naučili zlagat oblačila v omarico, postlati posteljo in ubogat kar se ti reče.To bi itak morali dati skozi vsi omladinci, ker šolski izobraževalni sistem ni več vzgojne vloge. Na žalost...
kriko07 je napisal/-a: nekateri po forumu govorijo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov