Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: Kia kot BMW in BMW kot Kia

Napisal/-a odprti clio To sep 16, 2014 5:06 pm

Med kuro in jajcem ni nobene dileme. Jajce je evolucijski produkt, ki v časovnici zaseda svoje mesto dolgo pred pojavom perja. Posledično je bilo jajce že izoblikovano pred pojavom ptičev. Skozi čas in selekcijske pritiske pa se je akumuliralo ravno toliko sprememb, da imamo danes kokoši, ki valijo j***a.

Če prevedemo v avtomobilizem: BMW je začrtal smernice daleč pred Kio. Morebiti še pred prestopom nemca, ki sedaj snuje atraktivne modele, katerih atraktivnost skozi čas pa je vprašljiva.

TL;DR: v metafori - Kia je kopija.

PS: o moj bog, ta forum cenzurira besedo j***a. Bollocks.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če sep 18, 2014 7:50 pm

V BiH je tudi vnuk vprašal dedija, kaj je bilo prej; kura ali jajce?
Pa dedek odgovori; e moj sinko, "Prej je bilo vsega, kokoši in j**c !"

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če sep 18, 2014 9:50 pm

:lol:
Beri je napisal/-a:V BiH je tudi vnuk vprašal dedija, kaj je bilo prej; kura ali jajce?
Pa dedek odgovori; e moj sinko, "Prej je bilo vsega, kokoši in j**c !"

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So sep 20, 2014 7:10 am

Tudi jaz ne vem, kaj je bilo prej, saj gre za metaforo. Je pa vsekakor bolje, da Kia kopira BMW kot pa VW. :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So sep 20, 2014 1:08 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:... da Kia kopira BMW kot pa VW. :lol:

BMW so očitno mokre in nikoli dosegljive sanje Schreyerja še iz časov, ko je dizajniral za VAG koncern... Še podmladek ga je nadigral in se podpisal pod S klaso. Ni čudno, da je vsak dan v strogi črnini - tudi sam bi žaloval na njegovem mestu.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne sep 21, 2014 8:49 am

Morda Schreyer res sanja o BMW, a je hkrati res, da je Schreyer verjetno edini oblikovalec, ki je hkrati član uprave v kakšnem izmed največjih avtomobilskih podjetji na svetu. Tako visoko ni po mojem prilezel še nobeden oblikovalec. Pa tudi število oblikovalskih nagrad, ki jih je Kia prejele pod njegovim vodstvom, je zelo veliko. Red Dotov ni v zadnjih nekaj letih verjetno dobila nobena znamka tako veliko kot jih je Kia pod njegovim vodstvom. :D
Pri BMW bi imel Schreyer brez dvoma bolj zvezane roke v smislu oblikovanja kot ga ima pri Kii. In za oblikovalca je največ svoboda to, da ga ne morijo ekonomisti in tehniki z ukazi, da naj nekaj spremeni in naredi bolj enostavno, da bo cena nižja, izdelava pa bolj enostavna. :mrgreen:

Veronika

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne sep 21, 2014 10:02 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Morda Schreyer res sanja o BMW, a je hkrati res, da je Schreyer verjetno edini oblikovalec, ki je hkrati član uprave v kakšnem izmed največjih avtomobilskih podjetji na svetu. Tako visoko ni po mojem prilezel še nobeden oblikovalec. Pa tudi število oblikovalskih nagrad, ki jih je Kia prejele pod njegovim vodstvom, je zelo veliko. Red Dotov ni v zadnjih nekaj letih verjetno dobila nobena znamka tako veliko kot jih je Kia pod njegovim vodstvom. :D
Pri BMW bi imel Schreyer brez dvoma bolj zvezane roke v smislu oblikovanja kot ga ima pri Kii. In za oblikovalca je največ svoboda to, da ga ne morijo ekonomisti in tehniki z ukazi, da naj nekaj spremeni in naredi bolj enostavno, da bo cena nižja, izdelava pa bolj enostavna. :mrgreen:

Odvisno kako gledaš. Pri BMWju so res bol začrtane smernice kako mora avto izgledati, ampak so pa druge stvari. BMW ima na voljo več tehnologij, kjer lahko oblikovalec bolj prosto/na drugačen način ustvarja. Poglej kako izgledata I3 in I8, zaradi uporabe drugačnih materialov in uporabo novih tehnologij, kjer se avto že iz začetka lahko drugače dizajna. Luči so tudi tiste, ki naredijo avto in premium znamke so vedno bile prve z razvojem le teh. Poleg tega ima pa BMW veliko več razredov kjer se lahko oblikovalci izražajo. Imajo pa na voljo tudi večji del denarja pri samem avtu za dizajn. Pri nižje cenovnih znamkah se to zelo močno pozna, koliko je treba obdelat nek kos pločevine. Pri premium znamkah to igra manjšo vlogo. To je tudi eden od razlogov zakaj so konceptni avti veliko bolj podobni serijskim. Na koncu imaš pa še možnost uporabe vetrovnika, ki umeji možnost različnih dizajnov po drugi strani pa avto lahko naredi veliko bol zanimiv, saj jih prisili, da avto naredijo čim bolj aerodinamičen.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Ne sep 21, 2014 11:48 am

V kvaliteti ni takšne gromozanske razlike.Samo v finesah.Bemflni tudi rabijo kar konkretne servisne posege skozi leta.Niso nepokvarljivi.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne sep 21, 2014 12:50 pm

ajatola je napisal/-a:V kvaliteti ni takšne gromozanske razlike.Samo v finesah.Bemflni tudi rabijo kar konkretne servisne posege skozi leta.Niso nepokvarljivi.

Več tehnologije, več gre lahko narobe, to je čisto logično. Razlika med znamkama pa ni samo v finesah, ampak je gromozanska.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne sep 21, 2014 1:02 pm

V osnovnem namenu (A >> B) ni nobene razlike, ostalo so samo finese in subjektivnost.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne sep 21, 2014 1:30 pm

esem je napisal/-a:V osnovnem namenu (A >> B) ni nobene razlike, ostalo so samo finese in subjektivnost.

Če se gre samo od A do B, potem je vse dobro. Ostalo pa še vedno trdim da je velika razlika tudi iz objektivnega stališča, saj more biti že zaradi vsote, ki jo vplačaš.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Ne sep 21, 2014 1:46 pm

Bat_zajla je napisal/-a:
ajatola je napisal/-a:V kvaliteti ni takšne gromozanske razlike.Samo v finesah.Bemflni tudi rabijo kar konkretne servisne posege skozi leta.Niso nepokvarljivi.

Več tehnologije, več gre lahko narobe, to je čisto logično. Razlika med znamkama pa ni samo v finesah, ampak je gromozanska.

Razlika je v vožnji in v občutku ampak vse ostalo crkuje na vseh.od turbin,šob ,zavor in skratka vsega.Na bmw so celo takšne modele imeli,da je zaradi konstrukcijske šlamparije na tistih loputah,zropotalo astronomsko število avtov.Poznam nekaj ljudi.Moj slučajno ni v tem rangu ampak ima biserni ameriški avtomat,ki mi ne vliva zaupanja.Tak,da ne bom blatil nobene druge znamke,ker ta,ki no jaz vozim ima tudi putra precej.
Je pa res,da je bemfl za vozit 1A.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 21, 2014 4:31 pm

esem je napisal/-a:V osnovnem namenu (A >> B) ni nobene razlike, ostalo so samo finese in subjektivnost.

Oprosti, ampak res ne vidim nobenega smisla v teh tvojih "filozofskih" izjavah, razen tega, da imaš očitno rad "prav". Potemtakem lahko isto rečemo za Dacio in Benteya, kar je pa v takšnih debatah bolj kot ne mlatenje prazne slame.

Drugače je pa serija 2 Active Tourer po mojem mnenju enostavno preveč podobna Kiam in tega si BMW ne bi smel privoščit, ne glede na to kdo koga kopira.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 21, 2014 6:31 pm

Pa saj... če hoče poustvarit BMW-je, si upam domnevati, da ga "zvezane roke" pri bavarcih ne bi motile... Tako ali tako ustvarja po istem konceptu - če bi sploh lahko govorili o tem, da ustvarja on. Pod njim je ekipa nekaj desetih talentov, pod katere se podpisuje, a nič ne de... "Proste roke" in stolček pri vodilnih ali lastna S-klasa (omejen je pa zgolj pri logotipu, ostalo je začrtano na novo). Kaj bo umetniku bolj pomenilo?

Red dot award... njihove nagrade so tudi na Balea izdelkih. Sploh v zadnjem desetletju se je sproduciralo mnogo nekih različnih nagrad. Začne človek razmišljati o tem, če so se vodilni možje X podjetij usedli za mizo in ustvarili "neodvisnega" sodnika, ki nagrajuje dizajn. V primeru Kie niti ni potrebno, da se najdejo X podjetja. Hyundai ima vse - od šivanke do ladje.

Prodaja res tako slabo pada? Probajte foro od Coca Cole - najdi cee'd-a s svojim imenom :D

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe okt 10, 2014 7:03 am

Kaj praviš pa na tale članek?
http://caranduser.com/sl/novice/avtomobilizem/kia-zrasla-za-kar-480-odstotkov.html
Kia zrasla za kar 480 odstotkov
Oblikovanje spremenilo pogled na korejsko znamko.Od trenutka, ko so se vodilini pri Kii odločili, da bo oblikovanje vozil gonilna sila rasti družbe in so leta 2007 zaposlili glavnega oblikovalca in (zdajšnjega) predsednika, Nemca Petra Schreyerja, je vrednost blagovne znamke Kia Motors narasla za neverjetnih 480 odstotkov s takratnih 929 mio. USD na zdajšnjih 5,4 mlrd. USD. To na svojem najnovejšem ekskluzivnem seznamu 100 najboljših globalnih znamk ("Best Global Brands 2014") navaja ugledno podjetje Interbrand. Ta skok v vrednosti znamke bistveno presega rezultate vseh ostalih 11 avtomobilistov na letošnjem seznamu.

Kia se je na Interbrandovi letni lestvici 100 "Best Global Brands" pojavila leta 2012, ko je zasedla 87. mesto in je bila njena vrednost ocenjena na 4,1 mlrd. USD, leto zatem je pristala na 83. mestu (15-odstotna rast vrednosti znamke – 4,7 mlrd. USD). V zadnjem letu se je Kiina vrednost povečala za 15% na 5,4 mlrd., kar je korejsko znamko zavihtelo na 74. mesto ugledne lestvice. Kiino povečanje vrednosti znamke je dvakrat večje od povprečne rasti 100 največjih podjetij, ki so imela le 7-odstotno rast.

Občutno povečanje Kiine vrednosti v zadnjem letu je med drugim moč pripisati dejavnikom kot so intenzivne marektinške aktivnosti (pokroviteljstvo dogodkov: SP v nogometu Brazilija 2014, teniški Australian Open ipd.), nova modelna ofenziva – 12 občutno izboljšanih modelov v letih 2013 in 2014, ter 4-odstotno povečanje povprečne prodajne cene vozil Kia v prvi polovici 2014 v primerjavi z enakim obdobjem leto prej.

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So okt 11, 2014 12:09 pm

Pravim, da je BI močan. Prodaja Kie je rastla pred njegovim stolčkom. Ljudje ne kupujejo avtomobila čez noč, zato je k tej rasti potrebno prišteti tudi to, da so se ljudje odločili za Kio tudi 3 leta pred nakupom.

Potrebuješ pa za repliko skoraj mesec dni, zato to ni zabavno... Tako dolgo načrtuješ odgovore?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So okt 11, 2014 12:29 pm

Kia, hyundaj in podobna korejska sranja naj najprej poštimajo podvozje, da bo človek vsaj malo imel povratnih informacij na volanu. Če bodo samo dražili avte jim bo 100% padla prodaja pa če dajo 10 letno garancijo
Lp

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla So okt 11, 2014 4:59 pm

Jaz imam bmw in mogoče je res kakšna razlika v kvaliteti proti kii, samo ni pa spet tako ogromne razlike.V glavnem drži to,da se bmw z leti ne razmaja.Skratka 10 al 15 let star nima nekih ropotanj v kabini.Kar se pa tiče ostalega je isti klinc.No vožnja z bmw je izredno lepa.Ampak moraš menjat vse kar je na vseh avtih kriza.Od vodne črpalke,ležajev,bremz,termostatov ,itd.
Edino mašina je garant na bmw trajna.To mislim glavni del motorja,seveda,če si imel srečo,da si kupil posrečen model.
V nasprotnem imaš lahko dele loputic med ventili in bati,na avtomatiku iberturo zarad kvalitetne turbine in še bi se našlo.Ampak ,če imaš denarja se to vse prej poštima pa je lepo.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So okt 11, 2014 6:26 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Kaj praviš pa na tale članek?
http://caranduser.com/sl/novice/avtomobilizem/kia-zrasla-za-kar-480-odstotkov.html
Kia zrasla za kar 480 odstotkov
Oblikovanje spremenilo pogled na korejsko znamko.Od trenutka, ko so se vodilini pri Kii odločili, da bo oblikovanje vozil gonilna sila rasti družbe in so leta 2007 zaposlili glavnega oblikovalca in (zdajšnjega) predsednika, Nemca Petra Schreyerja, je vrednost blagovne znamke Kia Motors narasla za neverjetnih 480 odstotkov s takratnih 929 mio. USD na zdajšnjih 5,4 mlrd. USD. To na svojem najnovejšem ekskluzivnem seznamu 100 najboljših globalnih znamk ("Best Global Brands 2014") navaja ugledno podjetje Interbrand. Ta skok v vrednosti znamke bistveno presega rezultate vseh ostalih 11 avtomobilistov na letošnjem seznamu.

Kia se je na Interbrandovi letni lestvici 100 "Best Global Brands" pojavila leta 2012, ko je zasedla 87. mesto in je bila njena vrednost ocenjena na 4,1 mlrd. USD, leto zatem je pristala na 83. mestu (15-odstotna rast vrednosti znamke – 4,7 mlrd. USD). V zadnjem letu se je Kiina vrednost povečala za 15% na 5,4 mlrd., kar je korejsko znamko zavihtelo na 74. mesto ugledne lestvice. Kiino povečanje vrednosti znamke je dvakrat večje od povprečne rasti 100 največjih podjetij, ki so imela le 7-odstotno rast.

Občutno povečanje Kiine vrednosti v zadnjem letu je med drugim moč pripisati dejavnikom kot so intenzivne marektinške aktivnosti (pokroviteljstvo dogodkov: SP v nogometu Brazilija 2014, teniški Australian Open ipd.), nova modelna ofenziva – 12 občutno izboljšanih modelov v letih 2013 in 2014, ter 4-odstotno povečanje povprečne prodajne cene vozil Kia v prvi polovici 2014 v primerjavi z enakim obdobjem leto prej.

Zanimivo potem, kako jim je v sloveniji čudežno prodaja padla za slabih 60%

Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So okt 11, 2014 7:14 pm

Ampak v svetovnem merilu gledano, pa jim raste, kar je za njih najbolj pomembno. Mislite, da se resno obremenjujejo s takim narodom, kot smo mi? Osebno se mi zdi, da sicer rahlo pretiravajo s ceno, vendar očitno se nočejo več imeti za poceni robo.

Se mi pa zdi, da se na Kmagu zelo dolgočasijo, da odpirajo take obupne teme, katere ŠKODIJO Kmagu Sloveniji in ne KORISTIJO.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov