borut.z je napisal/-a:reYashica: Lahko da so mu šlampasto menjevali olje in je vedno nekaj starega ostalo notri, ko se je novo dodajalo in se je z leti naredilo to kar se je.
Dragi gospodje na forumu, danes sem sam klical na pooblaščeni servis, ker če se spomnite ni dolgo nazaj ko sem kupil testnega Leona. Rekel sem da bi preventivno menjal olje pred prvim servisom in da me zanima cena. Odgovor je bil aroganten, v smislu da to se ne dela in da na njihovem servisu tega še niso počeli in tudi ne bodo in da prozvajalec jamči zato kar predpiše. Sem pa potem rekel, škoditi tako ne more, povejte mi vsaj ceno in odgovor je bil ne vem, nato dolga tišina. Slušalko sem mu nato odložil.
Ste tudi pametnjakoviči tukej gor, potem mi pa napišite kateri pooblaščeni servis za Seat iz Lj mi bo menjal olje brez kolobocij, ko vsi tako pridno menjujete olje pred predpisanih rokom. Bi ga menjal tudi sam samo nimam niti dvigala niti kaj druga.
kako se ti počutiš je nam vseeno. še enkrat pa tukaj nihče ni rekel, da mraš menjati pred servisnim intervalom, ampak se je govorilo, da se servisni intervali neupravičeno povečujejo. in to so ti ljudje razložili zakaj; ker separatorji, filtri, količina olja ni prilagojena na vse to. 5-6 litrov olja gre v 4 cilinder motorje 1800-2000ccm ze 25let. servisni interval se je potrojil. velikost filtra, volumen olja pa nič. se torej zanašaš na garancijo tovarne? nobeden ti ne brani!
prej sem dal primer keten na N47 motorjev pri BMW. ok. ni neposredne povezave z motorjem, servisi in ketno.. se strinjam.
pa gremo korak nazaj. v E90 (trojke) in E87 (enke) letnikov 2004,2005 in 2006 z oznako 120d in motorjem s 164km moči so se vgrajevale mitsubishijeve turbine. servisni interval 30kkm. zelo občutljive turbine. rezultat: veliki večini turbina eksplodira pred 150.000km, nekaterim že kmalu po 3jem intervalu- pri okoli 100.000.
gremo na 1.5dci pogledat malo? te zanima zgodba od tam??
poglej- avta nisi kupil poceni. če bi 2005 kupil 320d trojko, bi ti dodatno menjavanje olja predstavljalo promil vrednosti novega avta.. razumeš sedaj kje je bistvo? Če te je sram vprašat za menjavo pred priporočeno je to tvoj problem.
ps: pri tistih avtih, ki imajo variabilen sistem servisa (računalnik računa koliko je hladnih vžigov, kratkih voženj, priganjanja itd) se jasno vidi zakaj nekomu na relacijah servis priporoča menjavo olja pri 42.000km drugemu pa že po 13.000km. razlike so lahko zelo velike in nevem zakaj bi se tvegalo za drobiž..