Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne feb 08, 2004 9:12 am

Hm dve varijante: Ga prižgem ter pripeljem pred vrata kjer vsaj še 10 minut laufa ter nato lepo počasi še nekaj minut (recimo ene 2 min, ko je bolj smotana cesta).
Druga varijanta pa je, da ga samo vžgem počakam, da se vse lučke ugasnoje nato se privežem pol pa spet počasi nekaj minut...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne feb 08, 2004 10:31 am

No se pravi da vsi približno isto delamo. Mislim pa da je kar nekaj ljudi, ki pretiravajo. Moj sosed, ki ga vsako jutro slišim je pa sploh nadarjen. Te dneve (temperatura okoli 0) se zjutraj vsede v avto, ga vžge, potem parkat pritisne na gas, gre ven in zdrgne šipe se vsede notri še parkat pritisne na gas počaka minuto ali dve in se po tej vsakodnevni rutini odpelje. :o :o

Mislim pa da je pretiravanje v katerokoli smer brez veze. Poleti pač počakaš da začne motor lepo presti (recimo 1-2 minuti) in vmes spucaš šipe če je zunaj, če je pa v garaži kar ponavadi je, pa avto na mestu teče kolikor rabim da zaprem garažo pol pa počasi dokler se ne segreje do kakih 75 stopinj. Poleti pa počakam samo tolk da se mašina parkat obrne da se povsod namaže in gremo lepo počas.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Ne feb 08, 2004 10:59 am

takle je zgledalo eno izmed najbolj znamenitih speljevanj moje sestre:

-Ford Fusion 1.4 TDCi (ja, turbodizel, star dva tedna, manj k 800 km prevozenih!!)
-5 folka not
-pred bajto fuuuuul klanec (30?? 35%??)

se vsedemo, mama pa ati gledata pred garazo, mi banda se nalozimo (js, dva frenda, ona, pa moja punca), sestra zalaufa (se da bi kontrolke ugasnle ni pocakala), v istem trenutku nazge gas da je obratomer zabil (5500 rpm), mela je pa visoke pete (budala :roll: ), in ko smo lezl po tistem hribu vzvratno navzgor je masina ze enih 10 sekund zdravo brundala pri 5500 rpm, da tega, da je verjetno pozabla spustit sklopko al ka je delala, sploh ne omenjam. ok. fajn. pridemo vzvratno na cesto. pocakamo. salta v prvo, spet nabije za enih 5-10 sekund do 5000 rpm, s sklopko drsimo celo prvo prestavo, salt v drugo, spusti sklopko do konca, WAAAAOOooooooooomtrmtrmtrm pade na 900 rpm. Sledita dve bistroumni izjavi: "Ka bo ati jezn?? ka pa tak smrdi??" :vc
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne feb 08, 2004 11:14 am

tomaz40 je napisal/-a: Poleti pač počakaš da začne motor lepo presti (recimo 1-2 minuti) in vmes spucaš šipe

Kaj imas pa poleti za pucat, a si se mogoce malo zatipkal. :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne feb 08, 2004 11:26 am

Zok je napisal/-a:takle je zgledalo eno izmed najbolj znamenitih speljevanj moje sestre:

-Ford Fusion 1.4 TDCi (ja, turbodizel, star dva tedna, manj k 800 km prevozenih!!)
-5 folka not
-pred bajto fuuuuul klanec (30?? 35%??)

se vsedemo, mama pa ati gledata pred garazo, mi banda se nalozimo (js, dva frenda, ona, pa moja punca), sestra zalaufa (se da bi kontrolke ugasnle ni pocakala), v istem trenutku nazge gas da je obratomer zabil (5500 rpm), mela je pa visoke pete (budala :roll: ), in ko smo lezl po tistem hribu vzvratno navzgor je masina ze enih 10 sekund zdravo brundala pri 5500 rpm, da tega, da je verjetno pozabla spustit sklopko al ka je delala, sploh ne omenjam. ok. fajn. pridemo vzvratno na cesto. pocakamo. salta v prvo, spet nabije za enih 5-10 sekund do 5000 rpm, s sklopko drsimo celo prvo prestavo, salt v drugo, spusti sklopko do konca, WAAAAOOooooooooomtrmtrmtrm pade na 900 rpm. Sledita dve bistroumni izjavi: "Ka bo ati jezn?? ka pa tak smrdi??" :vc

O kulj. Sklopka :)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Ne feb 08, 2004 11:52 am

A dejte no pretiravat-laufat avto na mestu!
Vžgeš avto in se odpeleš z nizkimi obrati dokler se ne segreje na delavno!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Ne feb 08, 2004 1:21 pm

ja jst pa če je ornk mraz pržgem avto, pol šipe spucam, pol pa tko al tko pol ure rabm, da se spravm v avto, k mi use iz rok pada, un za šipe pucat, pa denarnica, pa radio, pol k se not zicnem, se zapasam, si nadenem očala gor, prižgem lučke, dam radio gor, pol ure čtudiram, ker cd bi posluču, in pol je avto tak al tak segret in se odpeljem, novim dogodivščinam naproti :D no ni tko hudo, sam je pa vse res. :twisted:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne feb 08, 2004 9:59 pm

Na koncu ugotovimo da je zagon avta skoraj ritual :)

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Po feb 09, 2004 1:15 am

hm prave besede si najdu)
ritual, ki ga vedno rad opravim, ker vem kaj sledi, po tem. Ogrevan motor pa to) :bow

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Po feb 09, 2004 7:49 am

Načeloma se trudim, da avto oz. motor na mestu ne laufa. Razen takrat, ko ga malo bolj hitro :D vozim. Takrat, ko je mašina orenk razgreta, pustim, da da ventilator vsaj enkrat vklopi - da voda še malo kroži in temp. pade. U glavnem, ko avto ugasnem ne smem slišati tistega pik-pik-pik-pik...

ZJUTRAJ: Načeloma zaženem in se odpeljem. Naslednjih 10km vozim do 3.000 rpm.
Kadar pa je vse pomrznjeno ali sneg, pa počakam toliko časa, da se mi vsaj stekla odrosijo/od-ledenijo. TO je hitro cca. 2-3 min.
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po feb 09, 2004 8:27 am

X-Hair: :oops: mogoče pa res :oops: :D

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po feb 09, 2004 8:56 am

Slater je napisal/-a:Načeloma se trudim, da avto oz. motor na mestu ne laufa. Razen takrat, ko ga malo bolj hitro :D vozim. Takrat, ko je mašina orenk razgreta, pustim, da da ventilator vsaj enkrat vklopi - da voda še malo kroži in temp. pade. U glavnem, ko avto ugasnem ne smem slišati tistega pik-pik-pik-pik...

ZJUTRAJ: Načeloma zaženem in se odpeljem. Naslednjih 10km vozim do 3.000 rpm.
Kadar pa je vse pomrznjeno ali sneg, pa počakam toliko časa, da se mi vsaj stekla odrosijo/od-ledenijo. TO je hitro cca. 2-3 min.

Tist pk pk pk pk pk ko poklja je kolektor pa cev pod njem .. ker se zacne hitro hladit.

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Po feb 09, 2004 10:17 am

hehe, vem ja.
V bistvu tist plink, plink, plink, plink :D prihaja tud od katalizatorja, ki je segret skor še enkrat bolj.
Slika

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe Po feb 09, 2004 1:10 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Na koncu ugotovimo da je zagon avta skoraj ritual :)

Skoraj kot prižiganje cigare :)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po feb 09, 2004 1:20 pm

super98 je napisal/-a:A dejte no pretiravat-laufat avto na mestu!

tako piše tut v knjigici od nove corse, da avto vžgeš in se odpelješ pod normalnimi obrati!
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po feb 09, 2004 1:26 pm

zupi13 je napisal/-a:
super98 je napisal/-a:A dejte no pretiravat-laufat avto na mestu!

tako piše tut v knjigici od nove corse, da avto vžgeš in se odpelješ pod normalnimi obrati!

Pri meni pise da se takoj odpeljes :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 09, 2004 2:00 pm

Pr men piše da pozim ko je res hladno ga morm pustit na mesto cca. 30s pol pa pod normalnimi obrati dok se ne ogreje:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 09, 2004 2:38 pm

Jst pa vžgem in se z 1000 obrati odpeljem in vozim do 1500 obratov prve 3 klance navzdol, čez most s 1000 obrati, potem z 2000 obrati naslednje 3 klance navzgor, pa pridem do glavne ceste 5 minut od nas odmaknjene, tam se pa avto že tok ogreje, da ga lahko pohodim in speljem ter povlečem do 2500 obratov, pa potem s temi obrati približno 10km do avtoceste in na avtocesti gas na 3000 obratov, pa cegu na gas, da skos 3000 obratov do ljubljane drži in tko vsak dan - in tko nardim 750km z 50,5 litri bencina - tank ima pa 60 litrov prostornine, se pravi da bi z enim tankom naredu skor 900km, kar je za 1781ccm in 90KM, pa še 19 let star avto ODLIČNO.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po feb 09, 2004 5:57 pm

Samo tolk ti pije??? To je okol 7 litrov tako iz glave zračunano. :!: :!: :!: :!:

Res ni slabo za tak avto. Še en plus pri izbiri mašine za buggya :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s. Nebivedu kuk je mašina široka??
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater To feb 10, 2004 7:16 am

Delovna temp. - to je tudi zanimiva zadeva. Za marsikaterega je delovna temp., ko kazalec na števecu za vodo doseže delovno temp. Vendar računajmo še na to, da ti števci lažejo. :roll:
Zame pomeni delovna temp. to, da je OLJE segreto na delovno temp. Baje da priporočajo približno 10km lagane vožnje nizki-normalni obrati in šele po teh 10km ga lahko pritisneš. Kot sem rekel, tudi sam delam po tem načelu.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov