Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po okt 19, 2009 9:14 pm

need 4 speed je napisal/-a:Se je tut meni zgodil ,da sm tanku dizla na kamijon pumpi :P Fajn k je takoj poln kestl 8)
Drugač pa ne razumem kako lahk tankaš narobe gorivo..na pumpi piše kaj je notr,na vratah od kestla piše kaj moraš točit.Itak pa slišiš al voziš benz al dizel k se prpeleš..
(tko k naum zastopu kako lahko pozaibš denar v reži na bankomatu)

ko boš imel malo več km za sabo ti bo lažje jasno... se hitro zgodi, da se kaj zamisliš... celo življenje tankaš bencin, zdaj si pa kupil dizla, pa ti žena teži, otroc se derejo, psa scat, iz službe te kličejo in pač zgrabiš tisto kar si navajen...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po okt 19, 2009 9:32 pm

need 4 speed je napisal/-a:Se je tut meni zgodil ,da sm tanku dizla na kamijon pumpi :P Fajn k je takoj poln kestl 8)
Drugač pa ne razumem kako lahk tankaš narobe gorivo..na pumpi piše kaj je notr,na vratah od kestla piše kaj moraš točit.Itak pa slišiš al voziš benz al dizel k se prpeleš..
(tko k naum zastopu kako lahko pozaibš denar v reži na bankomatu)

al pa če vozš npr. polota 1.4 bencin in mislš da maš dizla zarad dost robatga zvoka ko je hladn, kot pri dizlu... vem iz izkušenj, hvalabogu sm pa za vsak primer šou v službi gledat v prometno k je bla vedno pri roki...

renaultm
Nov uporabnik

V dizla sem tankal bencin. Kaj zdaj?

Napisal/-a renaultm To nov 18, 2014 1:48 pm

V dizla sem po nesreči natankal cca. 18l benicina predno sem opazil, da ne tankam nafte. Avta nisem vžgal ampak sem ga samo v leru porinil na parkirišče. Zanima me ali bo dovolj, da vse stankam ven in natočim poln tank dizla ali bi bilo dobro narediti še kaj preventivno? Dodati kakšne dodatke al kaj?

Avto je Renault Megan letnik 2010, 1.5dci.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: V dizla sem tankal bencin. Kaj zdaj?

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 18, 2014 1:52 pm

Vse zlij ven iz rezervoarja in nalij poln tank dizla. zraven pa dej še 2 deci olja za dvotaktne motorje (to pa zato, ker čisto vsega do zadnje kaplje ne boš zlil iz tanka in bo še nekaj mešanice bencina in dizla ostalo).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To nov 18, 2014 3:15 pm

Moja je natočila poln rezervoar bencina. Avto je bil v globoki rezervi pred točenjem. Smo pri kolegu prečrpali ven in natočili poln rezervoar dizla, pa zamenjal sem naftni filter. To je bilo kakšnih 80.000 km nazaj. Tudi 1.5 dCi.

S to razliko, da sem se jaz še peljal nekaj kilometrov, preden je avtomobil pojamral.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To nov 18, 2014 5:37 pm

Ni panike,poslušaj predhodnika ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To nov 18, 2014 5:43 pm

Izčrpaj rezervar, nalij nafto in obvezno menjaj naftni filter. Nato pa gasa. Ga boš še malo prepucal z bencinom :D malo bo pokašljal in dimil,ampak pomoje ne bo nič narobe čez nekaj kilometrov

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To nov 18, 2014 6:05 pm

Ma ni panike. Samo iztoči in natoči dizel, pa je rešeno. Če ni bil avto vžgan, ni potrebe niti po menjavi filtra goriva. Če se približuješ intervalu servisa, ga lahko zamenjaš.

renaultm
Nov uporabnik

Napisal/-a renaultm To nov 18, 2014 6:11 pm

Hvala vsem za nasvete. Vžgal ga nisem. Kontakt sem pa dal, če to karkoli spremeni (drugače ni šlo, kerje bil volan zaklenjen). Upam, da se dobro izteče pa da me ta raztresenost ne bo preveč stala :/

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr nov 19, 2014 12:43 am

Jaz bi takole nardil kot je eden že napisal. tank sprazni pa nalij nafto pa 2T olje. jaz sem bolj ziher človek ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr nov 19, 2014 12:58 am

Očetu je pred leti isto uspelo ene 10l bencina natankat, je imel komaj 10k prevoženih. Nato je bil pameten in natankal dizel do konca in se je vozil naprej, nič ni menjal filter ali pa praznil tank. Ko smo ga imeli še pri hiši, smo naredili 400k, pa še vedno so bile prve šobe. Ni nujno, da bo pri tebi tako, ampak mislim, da se ti ni treba na smrt bat, če narediš to kar ti gor predlagajo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 19, 2014 7:24 am

Glede na to, da ge za dizla novejše generacije z majhnimi tolerancami med gibljivimi deli v pumpi in dizah, bi naredil točno tako, kot sem opisal. Dandanašnja nafta že tako al tako za en klinac maže, če je pa še bencin kej zraven, je pa še toliko slabše mazanje. Sej konec koncev lahko da res ne bo nič narobe, lahko pa boš mel sranja za jurja+ €.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po dec 01, 2014 7:20 pm

malce off topic: kako imajo nekateri avtomobili narejeno da kao ne mores tankat napačno gorivo ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK So dec 06, 2014 10:21 pm

Slika

Takšen nastavek je v odprtini
Slika

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor So dec 06, 2014 11:28 pm

Sicer tega trenutno ne mislim kupovat(upam, da se nebom en dan tolkel po glavi :)), ampak to se lahko namesti na bolj ali manj vsak avto ane? Men mal čudno zgleda, kam potem naviti pokrovček rezervovarja? Odprto nemore bit, veliko avtov pa ne zaklepa vratc.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Ne dec 07, 2014 8:25 am

nekateri avtomobili imajo to že serijsko
mihaing je napisal/-a:In kako potem zaščitiš da dizla ne natočiš v bencinarja, če je fora samo v premeru?

Bencin ročka je ozja od diezelske, zato pri novejših avtomobilih je notri plastični nastavek, ki spusti v rezervoar le bencinsko ročko
Slika

beny89
Nov uporabnik

Napisal/-a beny89 Ne feb 14, 2016 10:46 pm

Hah ce pogledate na njihovi strani spodaj levo DISTRIBUTORS ko je zemljevid evrope so našo Slo priključili k italiji ... No ce je Slo firma bi sj to lahko blo ookj :D

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Po feb 15, 2016 7:25 am

https://www.youtube.com/watch?v=GL9-i9tcESU

Lepa predstaveitev. Sicer stara avta ampak se tudi meni ne zdi neka oh in sploh kriza, zaradi tega.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Po feb 15, 2016 9:43 am

Al pa še mal bolj znanstvena obrazlaga

https://www.youtube.com/watch?v=bZUoLo5t7kg

LP

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po feb 15, 2016 11:05 am

dobra razlaga
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov