ule je napisal/-a:Nu-nrg:Kako pa to veš?
Zato ker se cakam sodnika za prekrske .. speeding on autobahn proti celju na avtomobilizem.com meeting. Sej res .. ko bo kazen pa to bi lahko nardil eno akcijo zame

jaz2di je napisal/-a:Tudi meni gre Golf II diesel (1.6) po ravnini lahko precej hitreje kot pise v specifikacijah - do 160 (stevec) brez problema.
Zal pa ima to baje svojo ceno: dvakrat se mi je ponoci zgodilo da mi je pri cca. 165 (stevec) avto zacel nenavadno pospesevati (po stevcu je zabil tja proti 180) in sem moral zavirati, ker popuscenega gasa ni j***l 5 posto. Zabaval sem se, da ima moj traktor skriti turbo...ko pa se mi je to zgodilo podnevi, sem opazil za sabo zaveso modrega dima, kar je celo meni (nimam pojma o motorjih) pokvarilo smisel za humor.
Avtomehanik mi je potem povedal da imajo ti dizli to napako - da pri hudih obratih zacne olje prihajat v gorivno zmes (izgorevat) zato tako "potegne" ampak ce kmalu ne ukrepas lahko po par minutah divje jage samo se poklices vlecno sluzbo in placas pot do odpada.
Zato - ne pretiravat s temi Golfi. Mene je minilo, mi je traktor prevec pri srcu...
JA ČIST ENOSTAVNO JE golf 1.6 D ima KONČNO 145KM/H golf 1.6 TD (GTD) PA NEKJE 165 KM/H TAKO DA SE DA NAVADENGA DIZLA NATERAT NEKJE NA 160 KM/H turbodizla pa do 175 km/h. Ce pa mislš da je šel navaden dizl 170 obstaja samo ena teorija motor na koncu življenske dobe (zelo slaba kompresija) TAKO DA SE MAL BL ZVRTI. Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov