Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po feb 09, 2004 1:11 pm

ule je napisal/-a:Nu-nrg:Kako pa to veš?

Zato ker se cakam sodnika za prekrske .. speeding on autobahn proti celju na avtomobilizem.com meeting. Sej res .. ko bo kazen pa to bi lahko nardil eno akcijo zame :twisted: .. ocitno so dan danes popularne ;) hihi
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po feb 09, 2004 1:24 pm

zkaj isto lažeta? po moje naključje.

Res je da gredo včasih avti malo več kot obljublja tovarna... pač drugačno vreme, ena oseba v avtu, malo bolj ulavfan motor, veter v hrbet, malo klanca.. ne more jet pa avto 170 če tovarna obljublja 150.

Recimo po tovarniškem podatku naj bi šel 73 KM 1,6 Golf 2 samo 163... se pravi da bi rabil za dejanskih 170 po normah (ne po klancu navzdol) vsaj 80-90 KM.

Pač ne more jet avto z 54 KM toliko, razen če ni klanec navzdol (prepad ; )

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 09, 2004 2:10 pm

Jah no men petka dizl tud kr hitr pride do 140. Pol pa leze pa prleze do nekje 150 (tovarniško: 151km/h končna). Drgač pa prej ko sem mel gor gume 155/70/13 je cajger prlezu do 165 :shock: Zdej z 175/13/70 pa pride komi do 150 . to je tko logičn da al števc tok laže al pa zdej motor nima več tok moči........ sej vemo zarad gum ki imajo večjo ročico (navor, upor zraka bla bla........ sem razlagu že enkrat)
Pa motor verjetn tud ni "spihan"
Poraba pri zadnjem tanku je bla 4.9 tko da to pove vse kok ga gonim pa kok ne:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 09, 2004 2:23 pm

Tvingo, če je ulaufan, pa brez kakoh dodatkov gre 172, pa čeprav piše povsod, da je končna 148 - merjeno s safranom biturbo in to na gorenjski avtocesti od cestninske proti Brniku. Golf 1.6TD tut leti kr lepo čez 160km/h - majo vsi kmetje okol mene same te avtomobile, pa ga kr dobr tišijo. To je neki čist normalnega, če avto ni zamorjen.

LP
Nebivedu

P.S. sam vprašanje je kok časa bo tok šu, ker se pri takih obratih kr dobr nuca mašinca.

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Po feb 09, 2004 2:55 pm

Tudi meni gre Golf II diesel (1.6) po ravnini lahko precej hitreje kot pise v specifikacijah - do 160 (stevec) brez problema.

Zal pa ima to baje svojo ceno: dvakrat se mi je ponoci zgodilo da mi je pri cca. 165 (stevec) avto zacel nenavadno pospesevati (po stevcu je zabil tja proti 180) in sem moral zavirati, ker popuscenega gasa ni j***l 5 posto. Zabaval sem se, da ima moj traktor skriti turbo... :-) ko pa se mi je to zgodilo podnevi, sem opazil za sabo zaveso modrega dima, kar je celo meni (nimam pojma o motorjih) pokvarilo smisel za humor.

Avtomehanik mi je potem povedal da imajo ti dizli to napako - da pri hudih obratih zacne olje prihajat v gorivno zmes (izgorevat) zato tako "potegne" ampak ce kmalu ne ukrepas lahko po par minutah divje jage samo se poklices vlecno sluzbo in placas pot do odpada.

Zato - ne pretiravat s temi Golfi. Mene je minilo, mi je traktor prevec pri srcu...

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po feb 09, 2004 3:16 pm

Navaden golf D 1.6 55KM gre po tovarniskih podatkih (4stopenjski menjalnik) 148km/h!
Golf TD 1.6 70KM pa gre po podatkih 160km/h!
Kdor ne vrjame naj odpre knjizico z podatki ki je prilozena ob nakupu avta!
LP

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po feb 09, 2004 3:19 pm

jaz2di je napisal/-a:Tudi meni gre Golf II diesel (1.6) po ravnini lahko precej hitreje kot pise v specifikacijah - do 160 (stevec) brez problema.

Zal pa ima to baje svojo ceno: dvakrat se mi je ponoci zgodilo da mi je pri cca. 165 (stevec) avto zacel nenavadno pospesevati (po stevcu je zabil tja proti 180) in sem moral zavirati, ker popuscenega gasa ni j***l 5 posto. Zabaval sem se, da ima moj traktor skriti turbo... :-) ko pa se mi je to zgodilo podnevi, sem opazil za sabo zaveso modrega dima, kar je celo meni (nimam pojma o motorjih) pokvarilo smisel za humor.

Avtomehanik mi je potem povedal da imajo ti dizli to napako - da pri hudih obratih zacne olje prihajat v gorivno zmes (izgorevat) zato tako "potegne" ampak ce kmalu ne ukrepas lahko po par minutah divje jage samo se poklices vlecno sluzbo in placas pot do odpada.

Zato - ne pretiravat s temi Golfi. Mene je minilo, mi je traktor prevec pri srcu...

Zakaj misliš da sem mel jaz porabo 4.9?:)) Ker mi je traktor preveč pri srcu:))
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Po feb 09, 2004 3:31 pm

Vem kaj piše v knjigi glede hitrosti, samo jih pa poznam enih par s katerimi sem se peljal pa je pri vseh skor isto. Do 160 ni problema potem pa ne gre več. Mašina začne čudne zvoke spuščat. Aja pa še to; poleti mam 195/60/14 gume, zimske pa 155/80/13 pa glih tako po števcu pride do 160 samo več časa rabi, potem pa ne gre več.
Sej je pri vseh avtomobilih enako tovarniški piše tako, v realnosti pa se avto obnaša čisto drugače, ker kot je že nekdo zgoraj napisal je vse odvisno kako je avto vožen, temperatura zaraka, valga, veter.....

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Po feb 09, 2004 3:48 pm

Mi mamo doma golfa 2 diesel l.89, 4gear in smo se pelal 4 v avtu 160km/h po ravnini, tko da verjamem, da gre tudi 170.

Smo prvi lastniki in ma avto 140.000, kar je pa tudi en podatek o ohranjenosti motorja.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

VW_edge
Novinec

Napisal/-a VW_edge Po feb 09, 2004 4:07 pm

Jest mam sicer od enga pasata l.91 1.9TD s 75 kojni notr, pa se vozm z zimskimi in letnimi gumami 185/60/14, pa ga zmeri spravm do 170. Mogoče bi šlo še mal več sm nameravam met ta avto še kr neki časa. Nočem se pol hval da sm šou 200, v garaži pa skurjen motor. :)

Sm že razmišljal, da bi dal notr 1.9TDI od golfa III 110 KM.

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

golf

Napisal/-a lebica Po feb 09, 2004 5:21 pm

JA ČIST ENOSTAVNO JE golf 1.6 D ima KONČNO 145KM/H golf 1.6 TD (GTD) PA NEKJE 165 KM/H TAKO DA SE DA NAVADENGA DIZLA NATERAT NEKJE NA 160 KM/H turbodizla pa do 175 km/h. Ce pa mislš da je šel navaden dizl 170 obstaja samo ena teorija motor na koncu življenske dobe (zelo slaba kompresija) TAKO DA SE MAL BL ZVRTI. Lp

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Po feb 09, 2004 7:53 pm

Kako je pa z menjalniki pri teh avtih.

4. prestava pri 4stopenjskem menjalniku ni enaka 4. pri 5stopenjskem a?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Kraj: Radlje Ob Dravi

Napisal/-a HMX Po feb 09, 2004 8:11 pm

Kot sem že nekje omenil, imam prenosni GPS, ki ga rade volje posodim vsakomur,
ki bi rad omenil svoj števec. Dosegljiv sem v Ljubljani in v Novi Gorici in doma v
Radljah :)

ale10
Novinec

Napisal/-a ale10 Po feb 09, 2004 8:37 pm

Jst sm mel tud golfa II dizla, pa je sel z 4 prestavami 165km/h, pol sm dal pa 5 brzin pa je šel isto, ce je pa dobil zalet v dolino je števc kazal 195 in je pol po ravnm držal 175 kak kilometer. Je bil pa fotr pred mano z novo Vectro pa me klice če je to mogoce kolk gre, to pomen da golfi res grejo tolk.

Je pa prejsni teden iz Lj. v Nm peljal bratranc golfa tud na polno jst sm bil pa z passatom pa je po mojem stevcu tud sel vec al man po ravnini 160km/h.
Ker men pa recimo passat gre tocno tolk kot pise.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po feb 09, 2004 9:02 pm

Moj frend je mel isto golf 2 1.6D pa mu je sel 170 po ravnem . Sam ga je tip skos tiscu pa se bosh pumpo je mel mal privito.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Po feb 09, 2004 9:39 pm

Ha, Golf 2 D -> Super športni traktor :P 8)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po feb 09, 2004 9:42 pm

ma golfi 2 letijo ko rakete!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Po feb 09, 2004 11:05 pm

Ker men pa recimo passat gre tocno tolk kot pise.

Moja Ibiza je tut sla tocn: pogledam na stevc 160km/h, me tri kilometre kasneje policija ustav,radarska kontrola pa rece policaj peljali ste 160km/h,bla,bla,bla sodniku za prekrske :)
Dobr,da sm prej se zmanjsu brzino :twisted:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Po feb 09, 2004 11:57 pm

v katalogu iz leta 91 piše da gre 60Km golf D s štirimi prestavmi 151 km/h

razumem da nekdo vpraša če je možno da ima 15! let star avto 20 km/h večjo končno hitrost kot nov (odgovor je kakopak glasen NE!), ni mi pa jasno kako je možno da se najde toliko čudakov ki taki smešnosti z veseljem pritrdi.

zresnite se ljudje, ampak res

JA ČIST ENOSTAVNO JE golf 1.6 D ima KONČNO 145KM/H golf 1.6 TD (GTD) PA NEKJE 165 KM/H TAKO DA SE DA NAVADENGA DIZLA NATERAT NEKJE NA 160 KM/H turbodizla pa do 175 km/h. Ce pa mislš da je šel navaden dizl 170 obstaja samo ena teorija motor na koncu življenske dobe (zelo slaba kompresija) TAKO DA SE MAL BL ZVRTI. Lp

če nimaš pojma bodi raje tiho in si ne delaj sramote, ali pa vsaj napiši da v svoje trditve nisi 100% prepričan.
zakaj neki bi se dalo avto "naterat" za 15 km/h več kot to obljublja tovarna?
lahko števec pokaže toliko, ker ni natančen, ali pa ker ti krepko piha v hrbet, ali pa se voziš po klancu navzdol (ni treba da je velik naklon pa se že precej pozna), ampak ne moreš potem trditi da ima avto za toliko višjo končno

tista teorija o koncu življenske dobe je pa :roll:
če ima avto slabo kompresijo ne gre nikamor! če ima avto zelo slabo kompresijo še manj, da o manj konjih niti ne govorimo. najdi enega s slabo kompresijo in probaj kako se "zavrti" :lol: :lol: presenečen boš. ne veš kaj je kompresija, kajneda?

saj ponavadi se ne vtikam v take debate ker nima smisla, ampak ko vidim toliko neumnosti na kupu si pa ne morem več pomagat :P
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To feb 10, 2004 12:47 am

Lebica če ma avto nižjo kompresijo bolj gre? LLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL
Kaj mi nisi tega povedu pol leta prej jaz na mojem ne bi šel generalke delat ampak bi sam olje ven zlil da bi se batni obrabli pa bi pol avtek bolj letu.
LLLLLLLLLLOOOOOOOOOLLLLLLLLL
kera izjava no:)
Kaj niti mal fitike ne poznaš da je sila krat ročica navor? In kak boš ustvaro navor če nimaš sile? ( kompresija oz. explozija ki se pojavi u cilindu, ki potem bat porine navzdol prek ročične gredi pa se le ta sila spremeni u krožno gibanje oz. navor)
In če te sile ni oz. je manjša kot mora bit pol po tvoji logiki avtek bolj gre??
LLLLLLOOOOOOOLLLLLL no :)

P.S. HMX ti si z radelj? mislim skor moj sosed pa se ne poznama:) sam resn bi se lahk enkrat dobla u radljah pa zmerma moj števc da vidma kok mi laže, ker je menjan zato namreč:)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov