[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Kateri je vaš slovenski avto leta 2015?
Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Moj slovenski avto leta je:

Skupaj glasov : 0

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: Kateri je vaš slovenski avto leta 2015?

Napisal/-a emozul Če jan 08, 2015 5:41 pm

Ma od teh noben, zakaj:
- fabia je dolgočasna, pa vsi od škode so isti
- passat, enostavno predrag za 70% ljudi
- opel je meni lep, ampak še zmeraj jih jeb.. teža (ne vem kdaj bojo pri oplu menjali platformo, ki je že res stara)
- twingo in cactus pa mi enostavno nista všeč, pa še poceni nista, glede na to kaj ponujata.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 08, 2015 6:37 pm

Polo78 je napisal/-a:Glede na preteklo statistiko povsem pričakovan rezultat, na vrhu 2 avta iz VAG grupe, kakopak bi bilo lahko pri nas še drugače? :roll:

Pa poglejmo zakaj: Zadnjih 11 let je zmaga vedno pripadla nemškim avtom (če štejemo Škodo kot del nemškega koncerna ter Forda kot EU izdelek iz Kölna), od tega večina iz VAG grupe, ki so zmagovali tudi, ko je bil model le temeljit facelift predhodnika (Passat l. 2011 in Golf l. 2009). Od vseh 23 izborov kolikor jih je v Sloveniji bilo pa je samo 6-krat zmagal ne-nemški avto. Medtem, ko je v Evropi in po svetu zmagovala in dobivala priznanja zelo pisana druščina avtomobilskih proizvajalcev iz različnih držav, so v naši, več kot očitno zaplankani državi prevladovala germanska vozila. Pri tem se vprašam ali nam pogled res ne seže dlje od neke zakoreninjene miselnosti, "Nemc je pa valda najboljši"? In še večja sramota je to, da točke v finalu podeljujejo avtomobilistični novinarji, ki bi morali imeti razširjen spekter poznavanja ter razširjena obzorja, nenazadnje pa bi morali imeti tudi kanček nepristranskosti! Kje se je vse našteto izgubilo?! :roll:

Mogoče pišem tole v napačnem letu, ker si je od vseh dosedanjih izborov verjetno ravno letos glede na ostale kandidate resnično zaslužil zmagat eden ali drugi "nemec" iz VAG koncerna. Ampak če pogledam prejšnje izbore, se pa naravnost zgrozim, ko vidim kateri avti so zmagovali po svetu in kateri pri nas. :huh: :jao:

Se strinjam, da bi včasih lahko imeli malo več domišljije...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 08, 2015 6:51 pm

Polo78 je napisal/-a:Ampak če pogledam prejšnje izbore, se pa naravnost zgrozim, ko vidim kateri avti so zmagovali po svetu in kateri pri nas. :huh: :jao:

Meni je to vse isto:
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Car_ ... nufacturer

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če jan 08, 2015 8:20 pm

Meni je vseeno kdo zmaguje,imam svoje kriterije ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 08, 2015 8:30 pm

Meni tudi. To je samo marketing in nič drugega. Tudi če pomislim na jumbo plakate 'krade poglede' ,tudi po trije zaporedoma...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 08, 2015 8:36 pm

http://www.autocar.co.uk/car-news/new-c ... r-car-year

Porsche Slovenija se je zgleda razširil na Zahod :mrgreen:

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Če jan 08, 2015 8:56 pm

Twingo in cactus nimata osnove da bi bila avta leta. To da sta drugačna/posebna je le večji minus. Škoda je upravičeno dobila ta naslov, pa čeprav bi jaz od teh najraje imel passata. Drugače pa je ta izbor zame listo brezvezen. Moralo bi biti več kategorij (družinski, športni, limuzina in podobno), tako kot je pri nekaterih drugih izborih. Tole je res bolj reklama vse skupaj. Pa tudi če je podkupjeno, je v večini primerov zmagal dober avto. Mogoče je bil kiks kakšen P307, ostalo pa je bilo kar upravičeno.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe jan 09, 2015 4:43 pm

Pa komu veliko pomeni pri odločanju o nakupu vozila če ima avto oznako Slovenski, Evropski ali Svetovni avto leta ali imate svoje kriterije?

Kolikor se menim z znanci jim je vseeno kateri avto zmaga, mogoče celo vedo kateri je zmagal. Vsak pa ima svoje kriterije - osebno niti ne gledam kdo je v tekmovanju dokler nisem tukaj videl da je Škoda zmagala.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So jan 10, 2015 7:06 am

Polo78 je napisal/-a:Glede na preteklo statistiko povsem pričakovan rezultat, na vrhu 2 avta iz VAG grupe, kakopak bi bilo lahko pri nas še drugače? :roll:

Pa poglejmo zakaj: Zadnjih 11 let je zmaga vedno pripadla nemškim avtom (če štejemo Škodo kot del nemškega koncerna ter Forda kot EU izdelek iz Kölna), od tega večina iz VAG grupe, ki so zmagovali tudi, ko je bil model le temeljit facelift predhodnika (Passat l. 2011 in Golf l. 2009). Od vseh 23 izborov kolikor jih je v Sloveniji bilo pa je samo 6-krat zmagal ne-nemški avto. Medtem, ko je v Evropi in po svetu zmagovala in dobivala priznanja zelo pisana druščina avtomobilskih proizvajalcev iz različnih držav, so v naši, več kot očitno zaplankani državi prevladovala germanska vozila. Pri tem se vprašam ali nam pogled res ne seže dlje od neke zakoreninjene miselnosti, "Nemc je pa valda najboljši"? In še večja sramota je to, da točke v finalu podeljujejo avtomobilistični novinarji, ki bi morali imeti razširjen spekter poznavanja ter razširjena obzorja, nenazadnje pa bi morali imeti tudi kanček nepristranskosti! Kje se je vse našteto izgubilo?! :roll:

Mogoče pišem tole v napačnem letu, ker si je od vseh dosedanjih izborov verjetno ravno letos glede na ostale kandidate resnično zaslužil zmagat eden ali drugi "nemec" iz VAG koncerna. Ampak če pogledam prejšnje izbore, se pa naravnost zgrozim, ko vidim kateri avti so zmagovali po svetu in kateri pri nas. :huh: :jao:

A zato če po svetu zmagujejo drugi avti, bi morali tudi pri nas??

Tale avto leta je pač ena titula, ki nima neke pratične vrednosti... podobno kot MISS -> ponavadi neka shirana, ne preveč simpatična...

Tako pač je, jaz vedno izberem avto glede na SVOJE kriterije, pa če je bil kdaj avto leta ali pa ne. Se ne obremenjujem s tem :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 10, 2015 7:46 am

Jaz sem istega mnenja in ne pomeni nič sploh za kupca ne
Te avtomobile ne moreš primerjat med sabo, ker vsak ima nekaj kar drugi nima in obratno. Npr. Passat in twingo po mestih pokol kot tudi obratno
Lp

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside So jan 10, 2015 11:19 am

Avto leta bi se moral zbirati na enak način kot se plovilo leta. Tam imaš različne razrede in ne more plovilo ki je vredno 50 jurjev bit enako oz. konkurirati plovilu ki stane nekaj miljonov.......
Ne moreš recimo twingota primerjat s passatom ki je bolj prestižen razred
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov