Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po feb 09, 2004 9:05 pm

Jest sem si kot 1. avto kupo Fiat Punto 75 ELX l.96, star 5 let. Mi je crknlo par stvari (vžigna tuljava, žarnice (fiatov sindrom :lol: )...) ampak sem bil z njim drugače ZELO zadovoljen. Tudi po tragičnem koncu :cry: sem si po 1 letu kupil FIAT BRAVA 1.6 16v 100KM l.99 in do sedaj ni večih problemov (tok, tok, tok). Moral sem sicer podret zadnjo havbo, ker mi je zadnjo šipo pralo odznotraj :twisted: ampak jest to vzamem v ceno, k se mi zdi da ne bi za tako ceno dobu druge znamke. Z vsakim ko sem govoru so mi odsvetoval nakup FIATA, vendar ko sem vprašal, če to iz lastnih izkušenj je bla pa spet una ...ja, pravijo tako. Teh "pravijo tako" mam jest poln k***** (mislu sm kufer, pokvarjenci). Drugih znamk ne bom kritiziral ker nimam nobenih izkušenj, razen mogoče Kia Sephia 1.5 DOHC l.98 HB, ker mormo atu kantice od bencina skrit, da je ne zakur, če je glih ta prava situacija.

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a navihanc Po feb 09, 2004 9:09 pm

|T|E|O| je napisal/-a:Najbrž si res naletel na slabo izdelan primerek.. To, da rad žre gume sm že slišal in sm pol pr mojmu preveru in nobena ne izstopa po obrabi, vse normalno. Kako je pa to zgledalo, ko ti je pregorel motorček od dvopodročne klime?

Ker sprašuješ zaradi dvopodročne klime sklepam da jo imaš!!!

V cevi ( dovod zraka- je neke vrste križna postaja na kateri se nahaja ta motorček ki odpira levo in desno stran vsako posebej in prilagaja temperaturo na nastavljeno. Ta motorček je pregorel v stanju ko sem na moji strani - voznikovi imel nastavljeno na 23°C na sovoznikovi pa 7°C več!! Vsakič ko sem vklopil klimo pa tudi če sem nastavil na voznikovi strani na 30°C mi je pihljala sapica z temperaturo katera je bila zunaj!!! To se pravi če je bilo zunaj -5°C je bilo tudi v notranjosti avtomobila skoraj toliko ( malo več ker je šel zrak mimo cevi v kateri je bilo 30°C in se je malo ogrel)!!!!

Velik problem kadar te zebe v avtu pa da se ti rosijo stekla?!?!?! :)

Drugač pa zelo uporabna zadeva, saj je znano da ženske bolj zebe kot pa nas!!! :D
FIAT Idea - 1.3 16V MultiJet

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Po feb 09, 2004 9:11 pm

Nellix je napisal/-a:- vsak teden sem popravljal zadnje luči. So se kontakti krivili ko puter. Še danes se smejem, ko vozim za kakšnim Puntotom in mu utripa stop luč namesto žmigavc. :lol:

Nikoli slišal ali sprobal ali opazil!. Sam me pa zanima kako se ti kontakt lahko skrivi v plastičnem ohišju konektorja????? Ko ga enkrat daš skup je skup.

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Napisal/-a navihanc Po feb 09, 2004 9:32 pm

RegY je napisal/-a:kaj naj rečem? kupi hyundai :lol:

joke... nočem sprožit kakega mednarodnega spora :P

drgač pa so pr tebi meli že drugi slabi dan... serđo tud ma take probleme že nekaj let :lol:

Ga imam v mislih!!! Coupeja 2.7 FX!! Drugač pa mamo družinski avto Hyundai Sonato!!
Špica od avta!!! Nobenga problema samo bencin pa redni servisi!! ! 150.000 km ima pa je kot nova!!! Zdaj pa Pričakujemo novo sonato ki pa bo baje naslednje leto!!! Nakup nove sonate pa bo!! ( 100% ) :D :D

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Re: FIAT STILO Katastrofa od avta!!!!!!

Napisal/-a MITT Po feb 09, 2004 10:02 pm

Sam neki me zanima, kje si servisiral avto? Si kupil novega?

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Napisal/-a navihanc Po feb 09, 2004 10:43 pm

MITT je napisal/-a:Sam neki me zanima, kje si servisiral avto? Si kupil novega?

Avto je srvisiran na servisu na Vrhniki Avto Trade! Kupljen pa je bil v Lj na Avto Triglavu!!!

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole Po feb 09, 2004 11:16 pm

O ja, znajo bit muhasti Fiati :lol: (sem ze bil na dveh "nepotrebnih" servisih odkar prevzel avto od fotra - 7000km sem prevozil, ampak k sreči nič hujšega). Znajo tud zelo lepo delat, znajo ga pa tud srat, kakor mu pride :P Ampak lahko mas tud pri drugi znamki podobne probleme, pac posledica slabe serije... Jaz si tupim, da je pač tko ker Fiati niso tolk dragi proti konkurenci si vzames v zakup da bos morda mal veckrat na servisu - ce pa clovek ne more prenest (kot moj fotr), da ga tak avto tud na cedilu pusti, pa lahko mirne duse in brez slabe vesti recem, da naj si kupi kakega japonca (Toyoto), ki je v vrhu po kvaliteti :wink:

No, 6x napaka v kratkem casu pa je nekaj nenormalnega - jaz bi poizkusil se na kakem drugem servisu - vcasih zna pomagat :wink:

lp
Slika

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Po feb 09, 2004 11:18 pm

res mas smolo :? drgac pa na sliki kr lep zgleda.

G-4S

Napisal/-a G-4S Po feb 09, 2004 11:22 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Po feb 09, 2004 11:26 pm

drgač pa so pr tebi meli že drugi slabi dan... serđo tud ma take probleme že nekaj let :lol:

jst sm s svojim fiatom že na "ti"

mu rečem kr : J.ebem TI boga, spet ne delaš :lol:

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky To feb 10, 2004 7:54 am

monster_d je napisal/-a:samo lol bom reko :D
ocitno si naleti glih na j**eno serijo!
LP

Nočna izmena.
NO GO!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To feb 10, 2004 9:08 am

Sosed je mel puntota .. in ko je crknl na enkrat, sklopka, menjalnik, sinhroni pa se nekaj .. samo znotraj garancije popravit in takoj prodal .. noce vec slisat za fiata ker da se to zgodi na 6 mesecev starem avtu je zanga mal tu much. In sedaj vztraja pri rabljenih bavarcih .. excluding VW
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Matjaz86
Novinec

Napisal/-a Matjaz86 To feb 10, 2004 9:39 am

...do zdej razen rednih servisel ni slo nc druga kot pa zadnja roka luft dobila...

Kaj si s tem mislu? Ne razumem :?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To feb 10, 2004 9:53 am

Punto II je napisal/-a:
...do zdej razen rednih servisel ni slo nc druga kot pa zadnja roka luft dobila...

Kaj si s tem mislu? Ne razumem :?

Zadnji krak al kk bi temu rekli. Uglavnem luvt dobi na pregibnem delu tam kjer je pritjeno vse skupi na podvozje avta. In pol se ti avto mal ziba levo desno. Sploh opazno na ovinkih. Ko mislis da se bo guma kr pod avto spodvila.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To feb 10, 2004 4:06 pm

Zdravo!
Od kar smo jugota leta 93' dal na stran, se fotr drzi sam fiatov, sploh noce nc druzga slisat. Prvi je bil Uno45, tega se ne spomnim kj dost, sem pa skoraj sigurn da ni delov nobenih tezav, naslednji je bil Punto55s, ta je delal ko urca od nakupa, pa vse do prodaje, vcasih je kksna zarnca crknla, pa edin enkrat ko smo sli v nemcijo se je ena cudna lucka przigala, sam ga je fotr skoz gnal 150-160km/h.. Zadnji in kateri je se kr pr bajti je pa Palio karavan75, pr temu so pa enkrat crknle vse prednje zarnce in enkrat se je gas zataknu... Sam mi je pa cudn da karavan, s 75km in 1100kg ne gre cez 170km/h :? Res da pise v tehnicni knizci koncna 166km/h, samo zakaj ma pa potem 220km/h na stevcu napisan??Ehh so smesni teli taljani...

Jst mam pa trenutno UNo45fire, pa dozdej sem mogu menat sam leevo mansetno na desni polosovini+sklopko(prej ga je mela zenska :D ), pa se to me je prslo 25jurjev z delom vred. Morm priznt da sem zelo zadovoljen s fiatom, prav tako pa fotr.

lp

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To feb 10, 2004 4:32 pm

navihanc je napisal/-a:

Ga imam v mislih!!! Coupeja 2.7 FX!! Drugač pa mamo družinski avto Hyundai Sonato!!
Špica od avta!!! Nobenga problema samo bencin pa redni servisi!! ! 150.000 km ima pa je kot nova!!! Zdaj pa Pričakujemo novo sonato ki pa bo baje naslednje leto!!! Nakup nove sonate pa bo!! ( 100% ) :D :D

Imeli doma Lantro 1.8 GLS je blo skoz neki, za avto se je nadpovprečno skrbelo, pa je začel rjavet po robu vrat na sredini strehe, vsi diski so bili zamenjani, sklopka, cilindr za sklopko, 2x kolektor....in še bi lahko našteval. Tko da pr ns nikoli več korejcev!!

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone To feb 10, 2004 5:33 pm

navihanc je napisal/-a:Danes me je spet na cesti pustil moj avto, ki pa mislim da ni avto!!! V zadnjih treh mesecih je to že šestič ( 6 )!!! Šestič ( 6 )!!! Če ima še kdo stilota mi naj prosim objavi če ima kakšne probleme!!! Jaz sem se odločil da ga prodam in si kupim Rogovo kolo pa se bom bolj sigurn peljal z njim kot z Fiatom!!!! Zakaj Fiat propada??? Zato ker dela en falus avte!!!

Avto je drugace kot nov, redno servisiran,.....

( očitno so italjani imeli slab dan ko so naredili moj avto!!! )

dobro jutro sele zdej si se zbudil da je fiat.....
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
uros83
Nov uporabnik

Napisal/-a uros83 To feb 10, 2004 9:39 pm

Zivjo jaz sem pa danes po kolega hodo na Ptuj ker mu je stilo crkno 50.000km, baje pa je sla cinspula! Tak je reku!!! No vglavne zaj se z golfom od rent a car vozi :lol:

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To feb 10, 2004 9:55 pm

heh. moje mnenje: doma smo imeli veliko avtomobilov, najbolj pa smo bili zadovoljni z japonci in korejci. mogoče smo imeli le srečo? najprej mazda 626, ki je naredila 140.000 km brez kakršnih koli težav. prodali smo jo zato, ker smo se je naveličali. zdaj imamo že peto leto subaruja foresterja turbo in ima 185.000 km, pa tudi ni bilo večjih težav do sedaj. teče kot urca. trenutno vozim hyundai accenta 1.5, ki ima 96.000 km pa tudi s tem avtomobilom ni bilo večjih težav. nobenega od teh avtomobilov pa nismo pazili. vozili smo jih redno na servis vendar smo jih velikokrat priganjali do konca. tako da...imeli smo 3 evropejce in še 2 japonca. zaenkrat so se nam japonci in tudi ta korejc veliko bolj izplačali. zdaj preizkušamo volvota in upam, da bo vsaj približno opravljal nalogo kot so jo in jo še vedno, opravljajo "trdoživi" japonci :D

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Napisal/-a navihanc Sr feb 11, 2004 4:35 pm

Ja , jaz sem danes na servis klical pa so mi rekli da je šla centrala pa neki senzorji za tlak olja v motorju pa senzorji od zavor ( neka povezava z računalnikom ) pa še nekaj drobnarij!! Avta pe ne bom dobil do konca tedna, ker žal servis nima motorčka za klimo!!! Haloo!!! Zaradi motorčka bo avto stal na servisu do konca tedna!!!!

Ko imaš Fiat-a nimaš nič!!!!
:P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov