yeo je napisal/-a:Nocem biti žaljiv, ampak najbolj glasni ste tisti, ki motorja niste testirali.. naj vam povem, da ga bo imel tudi novi mondeo, ki je cca 300kg težji od c-maxa.. se pravi motor ni prešibek.. prav tako ne vem če je ford podkupil vse, ki so c-maxa testirali..ker kot sem rekel, googla vprašajte kaj pravijo testi različnih revij..
Tudi sam sem si pred c-maxom lastil s-maxa, 2.0tdci.. s-max je bil super, ga pa 1.0 prekaša v nizkih obratih..vsakodnevno za primer prevozim zelo oster ovinek v hrib, kjer s-max s 3.prestavo ni zmogel, oz se je zelo matral..pri 1.0 ovinek zvozim brez problema v 3. Prestavi, in ko dodam gas pri 1000obratov začne vlečt, s-max pa je začel kihat in šele pri cca 1500obratov vlečt..
Zdj pa na testno vožnjo, pol pa komentirajte če si je ta motor zaslužil toliko nagrad ali ne..
.. jz sm vzel 1.0 bencinarja ravno zaradi tega ker mašine v kabino ni slišat v primerjavi z dizlom..
Lp
čare je napisal/-a:Edina dobra stvar teh malih motorjev v velikih kištah je ta da lahko stopiš med motor in hladilnik in šravfaš.Ali pa se vsedeš na notranji blatnik.Kupujejo pa to v glavnem EKO manijaki ki se vozijo 90 po prehitevalnem.
čare je napisal/-a:Edina dobra stvar teh malih motorjev v velikih kištah je ta da lahko stopiš med motor in hladilnik in šravfaš.Ali pa se vsedeš na notranji blatnik.Kupujejo pa to v glavnem EKO manijaki ki se vozijo 90 po prehitevalnem.
mrtwelvetrees je napisal/-a:ok in če odmislim da ne delam dosti kilometrov (da se mi diesel ne splača vem)
pa vseeno, vem da je ČUDNA primerjava, pa vseeno
- poraba med 1.0 ecoboost in 2.0 Tdci , liter, dva ?
- stroški servisov cca 50eur, 100 več na dizla ?
RedBaron je napisal/-a:Tudi jaz nisem ljubitelj 3 cilinderskih motorjev, in tudi nisem vozil ecoboosta... sem pa vozil 1.2 TSI in me je pozitivno presenetil.
Glede na to, da ima zadeva 125 KM, ter verjetno več navora kot kakšen 1.6 ali 1.8 atmosferc... pomoje glih prešvoh ni. Treba je biti realen, C-max je družinski avto, pa še tale 1.0T je verjetno ena izmed bolj osnovnih motorizacij... kdor pač potrebuje (hoče) več, bo pač vzel kaj močnejšega.
Bi pa raje imel takega 1.0T kot pa 1.6 ali 1.8 NA z nekje podobno močjo!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov