Debate, ki niso vezane na ostala področja...

avtoman
Nov uporabnik

Kraj: Lj okolica

Re: Pooblasceni servisi in motorno olje

Napisal/-a avtoman Če mar 24, 2016 5:51 pm

Sem bil enkrat pri avtomehaniku, ki mi je iz soda z ARAL napisom natočil olje v mašino. To sem povedal neki gospe iz trgovine z deli, pa mi je rekla da naj kar verjamem, da je bilo olje zares Aral. Je rekla tudi da 100% ve kaj se dela, pride kamion s cisterno k mehaniku, pa natoči v sod karkoli...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 24, 2016 9:54 pm

avtoman je napisal/-a:Sem bil enkrat pri avtomehaniku, ki mi je iz soda z ARAL napisom natočil olje v mašino. To sem povedal neki gospe iz trgovine z deli, pa mi je rekla da naj kar verjamem, da je bilo olje zares Aral. Je rekla tudi da 100% ve kaj se dela, pride kamion s cisterno k mehaniku, pa natoči v sod karkoli...

seveda je to rekla,da bos pr njejnolje kupu.
sj ona tut mogoče prodaja fake aral pa ne ve
Ni vse res kar napišem

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So okt 29, 2016 6:08 pm

Danes sem sam menjal olje pri 30k km. S tem sem prekinil ponujano 6 letno garancijo, ampak sem pa dobil potrditev mojih sumov...

Ohišje oljnega filtra pred menjavo je bilo pusto in suho kot poper, plastika pa na otip deluje porozna:
Slika

Po menjavi je izgled tak:
Slika

Na starem filtru pa datum izdelave plastičnega dela 2.2015, papirnatega 4.2015, avto pa je 5.2015. Prvi servis je bil opravljen 2.2016.
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So okt 29, 2016 6:38 pm

Zanima me, kako bi "označil" oljni filter, da bi videl ali so ga res menjali na servisu ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 So okt 29, 2016 7:21 pm

Eno zarezico naredi vanj.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So okt 29, 2016 8:22 pm

Če hočeš filter ven vzet bo steklo nekaj olja pri demontaži.

Glede na zgornje slike filtra bi rekel, da je še prvi, ampak ne zaradi datuma ampak zato, ker je še original. Pooblaščen servis vgrajuje od mahleta in zaračuna originalnega. To se je meni zgodilo 3x zaporedoma. 4tič se ne bo več
Lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So okt 29, 2016 8:50 pm

sej ga nebi ven vzel, samo nekako bi ga zaznamvzal,

problem pa je, tudi če bi poslikal, kako bi dokazoval da nisem slikal zamenjanega filtra, servis bi trdil ga ga je zamenjal jaz pa ne....
vse so zmožni, samo upam da ne pa pooblaščenem servisu in avtom v garanciji
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne okt 30, 2016 12:04 am

Kam smo prišli in o čem se pogovarjamo :roll: ...groza, nobenmu ne moreš več verjeti.

So pa zmožni marsikaj, verjemi. Jaz sem tudi izgubil zaupanje in sem vedno zraven in "buljim" mu pod prste, čeprav se počutim kot en udbaš ...nič fajn ni. :(
Grozno mi je (po moje bolj kot njemu ki ga gledam) ampak ni druge.
Če je delavec nezadovoljen v službi, če je površen, če je ustal na levo nogo, če ga je šef že takoj zjutraj v slabo voljo spravil, če je ponedeljek ....vse to pa še več tega je lahko razlog da se mu j**e in namenoma ali nenamenoma zajebe nov avto. Če mi kakšno kosilo, ali kaj cenejšega uvalijo še preživim ....avto je pa preveč denarja. :?
Sem že imel preveč slabih izkušenj zaradi tega. Oni pa vedno več dela ker se vračaš, reklamiraš, popravljaš, menjaš ... :roll:

Vseeno im je za tvoj čas, živce, denar...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne okt 30, 2016 9:47 am

......pa dopišem: ne glede al se gre za VW, Peugeot, MB, BMW........zanimivo_povsod enako, kot nek kartelni dogovor...

PS. na tisti sliki od "motoma" se vidi, da je filter menjan, vendar kot je nekdo rekel, dali so Mahleevega, računali pa original....

atlantiss
Nov uporabnik

Napisal/-a atlantiss Ne okt 30, 2016 10:46 am

Jaz sem pred kratkim opravil velik servis z menjavo vseh tekočin in filtrov brez menjave jermena. Na pooblaščencu so hoteli samo za delo 460€, bivši mehanik iz vw pa mi je z računom naredil za 100€, pa še zavorne ploščice mi je zamenju. Imel sem svoj material seveda.

Enkrat sem ga pa pelu za eno napako pod garancijo pa so tisto odpravl ampak sta se pojavili dve novi, ker so nekaj zašuštral pri menjavi tak da sem v enem mescu bil 4× na servisu!
So pa eni s.p.-ji tut pravi zlatarji, tak da vedno se naprej za ceno dogovorim potem peljem. Avti so brezveze ker skoz nekaj crkuje in ni čudn da rabljenim tako pade cena, ker z leti postanejo kante brez dna in si lahko več na servisu kot pri ženi. :)

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Ne okt 30, 2016 1:30 pm

Kolega mehanik, zaposlen na enem ljubljanskih pooblaščencev. Seveda s servisa dobi olje. Ampak "brezplačno". Mi je direktno povedal kako: Ko menja olje v vozilih, že preden steče vse ven, pač predčasno čep zmontira nazaj. Firma ima podatke, koliko olja mora naliti, a ker je ostalo kakega pol litra starega v motorju, tisto razliko nalije sebi v kantico.
Tako potem nima stroška za olje pri svojih avtomobilih, prav tako mu pokrije vsaj nekaj potreb pri njegovi popodanski obrti. Seveda pa strankam olje normalno zakasira.
Informacije iz prve roke, gotovo resnične, kar se lepo vidi tudi v njegovi garaži.

dejc99
Nov uporabnik

Napisal/-a dejc99 Ne okt 30, 2016 1:36 pm

Zdaj pa še povej na katerem servisu je zaposlen tvoj kolega.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne okt 30, 2016 1:41 pm

To tudi mene zanima...

atlantiss
Nov uporabnik

Napisal/-a atlantiss Ne okt 30, 2016 1:43 pm

To kar počne ta tvoj kolega je goljufija/kraja pa še storitev je opravljena nekvalitetno, ker staro olje ki ne steče do konca se potem zmeša z novim oljem. Potem se pa čudijo ko nastane garež in kaj zapaca avto pa "redno" servisiran.
Upam da slučajno pri garancijskih popravilih ne vgradijo notri kak star del iz odpada novega pa obdržijo, tistega ki so pa vn vzeli pa pošljejo v tovarno. Ni dvakrat za reči glede na napisano zztipa.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne okt 30, 2016 2:10 pm

Pokrov filtra je tudi pri originalu Mahle-Hengst, vključno z napisom Mahle. Spodaj na robu se lepo vidi napis vw ag in začetek original kataloške številke, morda 03N 115 389 A (ugibam, ker ne vem za kateri motor točno gre, zagotov pa se začne z 03N).
Glede filtrirnega vložka 03N 115 466 in datuma izdelave, mi pove pa samo eno. Ta filter na prvem servisu je bil edino zaračunan, menjan ob svetem nikoli.

Od spomladi je pod okvirjem Mann-Hummel tudi Filtron in v orginalni vw ag embalaži se skriva tudi Filtronov zračni filter. Samo toliko, da ne bo kdo presenečen.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

atlantiss
Nov uporabnik

Napisal/-a atlantiss Ne okt 30, 2016 2:23 pm

Potem pa naj motom javno napiše ime servisa, da bomo vedeli kje delajo goljufi in da tja ne bomo več vozili.
Tudi jaz sem zaradi datuma izdelave filtra posumil da je bil prvi filter noter, ker težko verjetno da imajo na zalogi na servisu 1 leto stare filtre.

Rebra
Nov uporabnik

Napisal/-a Rebra Ne okt 30, 2016 2:35 pm

Lahko daš na rob filtra kapljo silikona. Če bo filter po servisu še vedno "zaplombiran" , potem se ga ni nihče dotikal in jim lahko j.... vse po spisku...
Res žalostno da bi moral za vsako stvar gledati mehaniku pod roke.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne okt 30, 2016 2:46 pm

Ne vem, jaz svojemu serviserju zaupam :mrgreen:

Ob rednem servisu prinesem lastno olje, vedno sem prisoten in gledam pod prste.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne okt 30, 2016 2:54 pm

Pozabili ste napisati še, da se mehaniki doma grejejo ZASTONJ, ker imajo peči za ogrevanje predelane, da kurijo staro "iztrošeno" olje ki so ga spustili iz vozil. Tako prihranijo vsaj 2000 eur za ogrevanje na leto.

Do tega olje s.p. ji nimajo težav priti, v pooblaščenih firmah pa ne vem če se to beleži ali ga res kdo odpelje na pravilno uničenje.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Ne okt 30, 2016 6:29 pm

atlantiss je napisal/-a:To kar počne ta tvoj kolega je goljufija/kraja pa še storitev je opravljena nekvalitetno, ker staro olje ki ne steče do konca se potem zmeša z novim oljem. Potem se pa čudijo ko nastane garež in kaj zapaca avto pa "redno" servisiran.
Upam da slučajno pri garancijskih popravilih ne vgradijo notri kak star del iz odpada novega pa obdržijo, tistega ki so pa vn vzeli pa pošljejo v tovarno. Ni dvakrat za reči glede na napisano zztipa.

Tudi na moje neodobravanje oz. začudenost je reagiral mirno. Da to delajo vsi sodelavci in da ga zato nihče postrani ne gleda.
Torej, če bi ga, potem bi to moral delati na skrito, s tem pa ne bi uspel zagotoviti take (potrebne) količine.
Ker pa se mehaniki pri pooblaščencih menjajo in prehajao iz enega pooblaščenca na drugega, zagotovo na dotični servis prihaja nov kader (in stari odide drugam).
Ne bi bil presenečen, če se tradicija prenaša iz servisa na servis, posledično se to, potencialno, dogaja povsod. Povsod beri po centralni Sloveniji.
Vozilo pravzaprav trpi na račun ohranjanja garancije.

Kot pravi predhodnik, tudi mene garež ne preseneča. In ta garež se pogosto zmanjša, ko začnemo pri starem vozilu vzdrževanje na lastno pest.

Njim pravzaprav lahko dol visi. Avto ima garancije recimo 150.000km (kar bo itak zdržalo), naprej več ni njihov problem.
Za ohranjanje garancije smo pravzaprav prisiljeni v račun vzeti površno vzdrževanje, in kar je absurdno, celo plačevati slabo vzdrževanje za nekaj kratnik več kot kvaliteno vzdrževanje pri nepooblaščenih mehanikih, katerim zaupamo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 29 gostov