Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Re: DRAJV - mobilna aplikacija za pametne telefone

Napisal/-a Fnatic Po feb 15, 2016 7:43 am

Jaz sem jo tudi testiral nekaj dni. Najbolj mi je bilo ''všeč'', ko mi sporoči, da ne vozim po predpisih. Sem obrnil in šel še enkrat preverit, če sem kaj zafrknil. In ja, tam kjer sem večinoma vozil (imam malo mešane vožnje do službe) mi par kilometrov, kjer je omejitev 90km/h piše, da je 50. Kako vem? Celo pri znaku, kjer hitrost omeji v ovinku na 70km/h piše, da je omejitev 50. Najbrž bi me ostali vozniki kastrirali, če bi se šel take podvige pod omejitvijo. Tako mi pač ni imelo smisla več testirat aplikacije. Za tistih par procentov popusta, se mi pa ne splača več.
Sicer nimam nič proti ''počasni'' lepi vožnji vendar, da ti ''jajcajo'' že zaradi prehitrega speljevanja?? Ali pa se kar naenkrat nekdo pred tabo odloči, da je zgrešil izvoz in se skoraj ustavi in ti posledično močno zaviraš, aplikacija pa zopet zaznava napake in slabo vožnjo?? No, preizkusil sem jo, uporabljal je pa sigurno ne bom več. Če in ko boste na Triglavu (če je morda kakšen tukaj) popravili napake, pa se bom morda spet odločil za prenos.

lp
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po feb 15, 2016 10:05 am

Že v času avtošole sem opazil, da vožnja "by the book" ni dovolj ustrezna glede na resnično vožnjo v prometu. In ta aplikacija želi vsiliti ravno to teoretično "varno" vožnjo, kar pa izključuje reševanje številnih "unikatnih" resničnih situacij v prometu - kaznovan boš zato, ker si npr. s hitro reakcijo preprečil karambol, ker je nekdo drug zaj*bu.

Ali pa zavarovalnice ravno to prikrito podpihujejo v smislu: Skrešaj avto, saj je on zaj*bu!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 15, 2016 11:16 am

Če imaš varnostno razdaljo, primerno hitrost, da si pozoren.. mislim da v večini situacij ni treba divje zavirati, divje pospeševati. Aplikacija je naštimana na udobno vožnjo in ne tisto, ki jo pozna 80% voznikov : gas, bremza, gas.. gas do rdeče na semaforju in nato precej divje zaviranje.
Nekoč sem doživel zanimivo izkušnjo. Bil sem precej zaspan in v vozilu sem imel sopotnike iz prevoza.org. Nek sopotnik se mi je ponudil, da bi vozil in ker mi je ustrezalo, sem rekel da se lahko zamenjava. Po 10km sem bil zbujen in sem lepo zahteval menjavo.
Tako divjega menjanja prestav ( kot da bi hotel izpulit šalthebel), vožnje za ritjo, agresivnega menjanja pasov . Praktično se ne čudim, da prihaja do nesreč na cestah. Sicer zelo žalostno, da je teh nesreč vedno več na AC, ker je najbolj varen primer vožnje, ampak s takim načinom vožnje ne more biti drugačnih rezultatov.
Ima pa vsak voznik na voljo izbiro. Ali bo na cilj prišel varno, veselo, spočito ali pa tečno, divje in slabe volje. In ta drugi način lahko vsebuje še kaj hujšega na žalost.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po feb 15, 2016 11:22 am

Ja, pač. V današnjem času sploh ne moreš več peljati, da nebi rabil hitro pospeševati. Na cesti je vedno več počasnežev, ki ti vozijo 70km/h, ki pa jim na pamet ne pride, da bi se umaknili, čeprav zadaj delajo kolono. In take moraš potem nekje prehiteti. Sedaj mi pa povej kako boš prehitel vozilo brez pospeševanja? Saj hočeš manever prehitevanja končati čim prej?

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Po feb 15, 2016 1:10 pm

@Gosic tako kot si rekel, v večini primerov. Če ti pa na nepreglednem ovinku iz okoli 85km/h zavre na 0, je pa problem..Pa imaš lahko ornk varnostno razdaljo. Ustaviš se z ornk zaviranjem. Ampak seveda, to ni večina primerov. Ima pa @matejxx prav. Redko doživiš, da se kdo umakne (kdaj kak kamion, morda kombi že doživel). Drugače pa lepo svojo vožnjo ''trajbajo''. Me ne moti nikoli ampak, če nisi siguren v vožnjo, avto, karkoli..umakni se in spusti kolono za seboj mimo. Tisti bi radi vsaj po omejitvi vozili (seveda, če so razmere temu primerne). AC je že druga zgodba, ki pa ni za v to temo in se lahko samo kregamo kaj in kako. Vglavnem @Firediver ima tudi prav. Nikoli nisem več v življenju vozil tako, kot v avtošoli. Sta mi lepo inštruktor in vodja avtošole sama rekla, da tega skoraj ni. Pa ne, da se nebi držal omejitev ampak, da še vedno preveč ''posiljujejo'' s staro šolo vožnje. Situacija se spreminja. Zmeraj več je ''pleha'' na cesti. In v avtošoli te ne naučijo, kako odreagirat na določene situacije. zato pa je tudi (da ne zaidem preveč iz teme) ta aplikacija skoraj neuporabna. In, ko pravite, da ni potrebno hitro zavirat...Samo čez Trzin se pelji pa boš videl, koliko supermanov imaš, ki ti zadnji moment skočijo pred tvoj avto in še brez smerokaza. Brez zelo naglega zaviranja bi ostal že nekajkrat brez avtomobila. To pa pri DRAJVU ne upošteva..Tako da, no go...
Ba-dum tssssssss =P

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po feb 15, 2016 1:14 pm

matejxx je napisal/-a:In take moraš potem nekje prehiteti.
A da moraš? Povej, kdo ali kaj te sili, da moraš prehiteti? Glasovi...?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po feb 15, 2016 1:19 pm

Žena (na sopotnikovem sedežu) je dober razlog, da take prehitiš.

Če si poročen, boš razumel, če nisi, tega ne moreš razumeti.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 15, 2016 1:22 pm

Lahko to argumentiraš (pri meni je obratno)?

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po feb 15, 2016 1:31 pm

Sem poročen, moja me ne sili prehitevati. Imava rada mirno vožnjo, čeprav počasnejšo, predvsem pa me ne zmoti vsaka stvar/voznik na cesti, ki pride mimo.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po feb 15, 2016 1:38 pm

No, zgleda, da je več neporočenih tukaj, da je treba to obširneje razložiti.

Torej, če greš z ženo nekam daleč z avtomobilom in dobiš počasneta pred seboj (ki se navkljub koloni, ki jo dela s svojo počasno in nesunkovito - torej varno - vožnjo, ne spusti mimo na prvem možnem odstavku ceste) je samo stvar časa, da začne tvoja žena pi*dit, da takega prehitiš. In jaz pravim, čisto utemeljeno! (Se ne nanaša na to, da imamo različne žene, samo odzivni čas je pri ženskah različen).

Potem je samo stvar časa in tvoje presoje, ali boš pi*darjenje poslušal celo pot (naj opozorim, da je pot dolga) ali pa narediš temu konec in počasneta prehitiš.

Ni treba, da bi bili prisotni drugi glasovi, nemara pa jih začneš šele slišati, ko se ti bo strgalo. In boš čisto sam kriv!

Uporabniški avatar
avto fan1308
Stalni uporabnik

Kraj: Koper-Ljubljana

Napisal/-a avto fan1308 Po feb 15, 2016 1:56 pm

evilfury je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Skratka ta aplikacija proizvaja polze na cesti ki motijo ostale udelezence v prometu in motivira zadaj vozece, da poskusijo prehitevanje tudi na nepreglednih odsekih cest.

PODPIS!

X6
Golf 7.5 R 2017 2023 ->

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po feb 15, 2016 3:07 pm

uros11 je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:In take moraš potem nekje prehiteti.
A da moraš? Povej, kdo ali kaj te sili, da moraš prehiteti? Glasovi...?

Če ti rad cincaš za drugimi, izvoli. Če lahko policija kaznuje bi lahko kaznovali tudi takšne, ki ovirajo druge s počasno vožnjo. Sploh ni potrebno spreminjati nobenega zakona, ker je v zakonu že sedaj zapisano, da je potrebno spustiti ostala vozila naprej, če delaš kolono.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po feb 15, 2016 6:40 pm

matejxx je napisal/-a:Če ti rad cincaš za drugimi, izvoli.
Nimam nobenega problema s tem. Živci so mi popolnoma OK, kar pa ne morem reči za več kot pol forumašev. Živčnih v pm.

matejxx je napisal/-a:Če lahko policija kaznuje bi lahko kaznovali tudi takšne, ki ovirajo druge s počasno vožnjo.
Dokler vozim okrog 80-90 po regionalki in sem še vedno sam na cesti, ker me ostali prehitijo, ker očitno menijo, da cincam, se ne sekiram za popolnoma nobenega Shumaherja. Opazil pa sem, do so tisti, ki me prehitevajo, stopnjo daleč od morilcev, popolnoma nesposobni vozniki, ki ne zmorejo niti po svojem pasu voziti, ne da bi sekali vsak možen ovinek. Kaj pomaga hitrost, če pa je vozilo po celem svetu. Jasno je, da vas pol ena DRAJV aplikacija čisto zjebe.

matejxx je napisal/-a: Sploh ni potrebno spreminjati nobenega zakona, ker je v zakonu že sedaj zapisano, da je potrebno spustiti ostala vozila naprej, če delaš kolono.
Drži, pa tudi zakon o maksimalni hitrosti obstaja, se ga pa ne noben ne drži. Večinoma pa slišim, da je bila hitrost neprilagojena navzgor, ne pa navzdol + pacient za volanom, s slabimi živci, ki meni, da je vožnja za vozilom nekaj prepovedanega in slabi EGO. Nek pametnjakovič je za sobotno nesrečo na RazdRtem celo rekel, da bi morali vsi s polnim gasom skozi meglo, čeprav noben boh ni videl, kje cesta sploh poteka.

Eden je imel na zadnjem steklu napis: persen pomirja. Vzemite si k srcu, ste vsi preveč živčni za naše ceste.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 16, 2016 12:30 am

Ni samo živčnost, je tudi neka čudna povezava z 'vedno se mi mudi'.
Velikokrat me prehitijo vozniki na regionalni cesti, ko se sam peljem 90km/h, toliko kot je predpisano. Redki dajo sploh smernik. V zadnjem času je pa itak važno, da gorijo sprednje meglenke, po možnosti še zadnje v precej lepi vidljivosti. Več kot očitno je, da vozniki ne pogledujejo na števce, kontrolne lučke. Nevem, ali pa se delajo neumne. Pa da se ne bo kdo obregnil ob to, v smislu da potem se zgublja pozornost na vožnjo, ker tipkanje SMS-a, kajenje, umivanje zob ( tudi to sem že doživel :DDD ) ni relevantno.

Dejstvo pa je, da imamo z zmerno, pametno, umirjeno vožnjo manj problemov, kot jih imamo lahko z živčno, nespametnimi prehitevanji, prekratkimi varnostnimi razdaljami. Moje mnenje je, da je življenje preveč posebno in prekratko, da bi si ga uničeval na cesti, po možnosti na cesti tudi končal. Ampak nismo si vsi enaki, enim je očitno bistveno, da se vsede za volan in nato prekolne vse po vrsti, obtoži vse po vrsti, vozi na tisti kritični točki.. Na koncu še vedno prideš na cilj, 1minuto prej ali 10 kasneje.
Potrebno bo delati z vozniki, te psihološke težave se ne odpravi čez noč. Ampak dvomim da bo v bodoče kaj boljše oz. se bo kaj postorilo na tem področju, ker je ravno toliko denarja še, da se zakrpa tiste udarne jame s hladno mešanico asfalta.

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic To feb 16, 2016 7:28 am

@uros11 nihče ni rekel nič proti umirjeni vožnji. Drugo je pa t.i. cincanje. Sem na lastne oči že videl, kako je policijska kontrola odstranila voznika s ceste, ker je delal za sabo tako kolono in vozil dosti pod omejitvijo. Ampak za našo app bi bilo to najbrž super. Aja da se razumemo, osebni avtomobil. Drugače pa znam bit živčen med vožnjo, priznam. Ampak to zgolj zaradi takih bedakov, ki sem jih že omenil (v škarjice brez smerokaza, nato naglo zaviranje in posledično moje ''kurjenje bremz''). In ker je tema o app-u (ne o umirjenih ali živčnih voznikih, omejitvah etc...) sem hotel obrazložit, da ne pomaga prav dosti. Za ostale voznike pa samo persen ali pa kar v graben z avtom pa naj se raje z busom ali vlakom vozijo, manj stresno.
@gosic pa ne pozabi na delanje make-upa, britje, hranjenje (ne sendvič v roki ampak kar vilica in lonec med nogami s špageti), celo zmagovalna zame- masturbiranje (zaenkrat sam videl samo žensko, kolega že tudi moškega). Če to folk počne vse itak, da ni nihče skoncentriran na vožnjo več. In delajo pi***rije..
Ba-dum tssssssss =P

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To feb 16, 2016 12:23 pm

99 pik, ni slabo. Evo, komu je delal probleme siv passat na relaciji Logatec - Postojna? ;) Moram še regionalko sprobat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 16, 2016 1:06 pm

Firediver je napisal/-a:Žena (na sopotnikovem sedežu) je dober razlog, da take prehitiš.

Če si poročen, boš razumel, če nisi, tega ne moreš razumeti.

A da ti zamenjaš ženo s tako manj nervozno? :mrgreen:

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To feb 16, 2016 1:20 pm

Vse so nervozne, ene bolj, druge manj..ampak moje ne bi zamenjal..je nervozna takrat, ko je utemeljen razlog zato. Če bi jo zamenjal, pride na vrsto druga tašča, sorodstvo, delitev premoženja itd..preveč kompliciranja!

Tisti, ki svojo ženo sumljivo lepo opisuje je ali še vedno zaljubljen ali pa ima kvalitetno oprane možgane..in uporablja DRAJV :lol:

mare66
Nov uporabnik

Napisal/-a mare66 To mar 01, 2016 11:36 am

Aplikacijo uporabljam od začetka. Na telefon ni treba gledat, ker ne prikazuje ničesar drugega kot prevoženo razdaljo.
Res so problemi s prekomernimi silami, ker včasih izračuna neumnosti, čeprav je končni rezultat 98 ali 100%.
Pri vklučevanju na avtocesto (npr. iz krožišča Tomačevo dol na avtocesto) na zemljevidu pokaže, kakor, da voziš proti Žalam na gornji cesti in ti nabije prekoračitev.
Bo potrebno malo kodo popravit.
Je pa zadeva od začetka malo moteča, dokler se ne navadiš. Potem je pa sama avtomatika. Osebno imam že 11% , ni težko odpelat tistih 300km na mesec po Ac in je.Tudi nagradne igre so OK. :D :D

P307BlueLION
Nov uporabnik

Napisal/-a P307BlueLION So jul 09, 2016 10:12 pm

Zanimiva mnenja - Se popolnoma strinjam z marsikaterim mnenjem o tej aplikaciji - sam sem z njo prevozil več,kot 500.km od tega več,kot polovico na regionalnih cestah in dejstva so na dlani - seveda mnenja različna.
Prvo seveda ni namenjena,da med vožnjo gledaš na njo,kar praktično vsaj na samsung note - ni bilo če tudi bi hotel mogoče saj se je ekran po nekaj sekundah izklopil in aplikacija s pomočjo gps-a in prenosa podatkov snema pot - glede tega je zadeva OK
Glede omejitev je tako,da je veliko ceste pri nas pod čudnimi omejitvami žal prevelikimi - za primer Avstrija in njihove regionalne ceste - a pri nas je težava tudi kultura na cesti,ki je žal na slabi precej slabi ravni tudi tukaj je potreben korak naprej v pravo smer...
Natančnost same aplikacije je zelo solidna in za v razmislek tem,katere moti kaj pa avtonomna vozila,katera bodo sama vozila bodo vozila po omejitvah ali ne?! - odgovor je znan vsem nam a takrat bo + tale,da ne bo potrebno držati volana in se boš lahko zamotil s čimj drugim na primer.
Sam ne uporabljam zadeve vsak dan a velikih pripomb na njo nimam glede na tole,da je telefon bil v predalu na sredinski konzoli in je bilo mogoče osvojiti 96% potem je res,kot pravijo nekateri da se in se da seveda...

Sem vsekakor proti tem,ki vozijo tam kjer je 70 ali 90 - omejitev 50 -60.km/h ti so še kako moteči in v jutranji gužvi si,kot vozeče vozilo prisiljen voziti tako,kot recimo prvi v koloni in lahko je polž in vsi za njim NE-prostovoljni Polži in to po kar nekaj kilometrov to je mučenje in če se kaznuje prehitre voznike se mora tudi PREpočasne tudi ali pa naj zapeljejo na prvi Bus Stop in spustijo kolono vozil za seboj naprej a to razen kakšnega traktorja še nisem videl narediti nikogar do sedaj na cesti in sem veliko za volanom...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov