Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Re: Zaposlovanje prebežnikov avtoindustrija kvaliteta?

Napisal/-a Sonderklasse To nov 10, 2015 9:11 pm

trombaP je napisal/-a:Muslimani se v tujini dobro razumejo med sabo in je lahko vzrok v tem da odlično z njimi sodeluješ.

te morem razočarati, sem ateist.

pistON je napisal/-a:
Sonderklasse je napisal/-a:2.) Slaba izobrazba
...Ogromno ljudi, ki je prišlo so zdravniki, odvetniki, inženirji, arhitekti, profesorji, zato daleč od tega, da smo dobili neko maso neizobraženih.
.

Prjatu, na katerih mamilih si? Lahko še zame zrihtaš?

na nobenih, pogledal sem ogromno videov ko jih intervjuvajo, pogledal njihovo zgodovino (kot Sirijce), njihov razvoj, uspešnost po svetu
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward To nov 10, 2015 9:18 pm

Sonderklasse vidi se ,da imaš malo širši pogled na svet, in ne tako kot nekateri tukaj - vsi paranoični in prestrašeni.
Lahko vas jutri avto povozi, ne rabi prit en iz sirije, da vas razstreli.
Dajmo jim priložnost in potem obsojajmo. :DDD
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To nov 10, 2015 9:26 pm

Godward je napisal/-a:Sonderklasse vidi se ,da imaš malo širši pogled na svet, in ne tako kot nekateri tukaj - vsi paranoični in prestrašeni.

Počasi kolega. Niso vsi, ki ne tulijo v isti rog kot kapital, ozkogledi in kmetavzi.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse To nov 10, 2015 9:37 pm

Godward je napisal/-a:Sonderklasse vidi se ,da imaš malo širši pogled na svet, in ne tako kot nekateri tukaj - vsi paranoični in prestrašeni.

hvala lepa.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Napisal/-a pistON Sr nov 11, 2015 9:02 am

Sonderklasse je napisal/-a:

na nobenih, pogledal sem ogromno videov ko jih intervjuvajo, pogledal njihovo zgodovino (kot Sirijce), njihov razvoj, uspešnost po svetu

Na teh tvojih videih se vidi to, kar ti iz Bruslja plačani levi mediji predvajajo. Pojdi raje sam dol, pa boš videl, da najprej dojenčku sezujejo čevlje, potem ga pa novinar posname, ko njegov ubogi ati inženir razlaga, da je otrok brez čevljev. Humanitarec da zelo žejni babi za pit, pa ji njen mož profesor ne pusti, ker s tem izsiljuje, da bi jih spustili v naslednjo državo. Mlad fant arhitekt pa razlaga, kako je moral prodati hišo, da je lahko odšel na pot. In ti vsem tem pravljicam seveda verjameš. Jasno, tebi je povsem normalno, da je tip nekomu prodal svojo nepremičnino, ki je zbombardirana, ali pa bo v naslednji minuti. Naslednji primer je zdravnik, ki razlaga, kako je izgubil vse dokumente na morju. My ass. A ajfon mu je pa po čudežu uspelo rešiti?
Ja, Steve Jobs je res Sirijec po fotru...ki ga je zapustil in dal v rejo. Navaden kelnar je stari.
You just better start sniffin' your own
rank subjugation jack 'cause it's just you
against your tattered libido, the bank and
the mortician, forever man and it wouldn't
be luck if you could get out of life alive.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr nov 11, 2015 9:15 am

Zagotavljanje kvalitete proizvodov je stvar tovarne. Če si ne želite kupiti izdelkov te tovarne (zaradi nekvalitete ali pa zaradi kaprica, da je proizvod sestavil prebežnik), vam jih ni treba kupiti. To je vsa poanta te teme.

Vsako ostalo debatiranje je odveč. Vsaj v tej temi.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Sr nov 11, 2015 9:34 am

Firediver je napisal/-a:Zagotavljanje kvalitete proizvodov je stvar tovarne. Če si ne želite kupiti izdelkov te tovarne (zaradi nekvalitete ali pa zaradi kaprica, da je proizvod sestavil prebežnik), vam jih ni treba kupiti. To je vsa poanta te teme.

Se ti zdi?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr nov 11, 2015 9:38 am

Firediver je napisal/-a:Zagotavljanje kvalitete proizvodov je stvar tovarne. Če si ne želite kupiti izdelkov te tovarne (zaradi nekvalitete ali pa zaradi kaprica, da je proizvod sestavil prebežnik), vam jih ni treba kupiti. To je vsa poanta te teme.

Se popolnoma strinjam!

Tema naj ostane v teh okvirih in ni namenjena "ekspertizi" dogajanja na Bližnjem vzhodu. Drugače gre v zaklep :!:
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Napisal/-a pistON Sr nov 11, 2015 10:12 am

Spoštovani mod chan, tole si pa brcnil v temo.
Debata je res o tem ali bo zaposlovanje prebežnikov zmanjšalo kvaliteto proizvodov (v avtoindustriji).
Nekdo je rekel, da ne, ker so to sami inženirji in arhitekti.
Nekdo drug je pa rekel da, ker se ne strinja s tem, kar je rekel prvi. Podal je tudi ustrezne argumente.

Zdaj pa: če je to zate postala tema, v kateri se kdo prepucava o tem, ali je Asad kriv, ali Putin , ali Obama, ali je ISIS produkt tega , ali onega, ali bo islam prevladal Europi, ali ne...potem pa ne da zakleni temo, ampak imej j.a.j.c.a in jo celotno zbriši.
You just better start sniffin' your own
rank subjugation jack 'cause it's just you
against your tattered libido, the bank and
the mortician, forever man and it wouldn't
be luck if you could get out of life alive.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr nov 11, 2015 10:26 am

Jaz ne vidim problema s priseljevanjem (pustimo naval teroristov .. ehkm.. beguncev), bolj vidim problem v tem da bojo tovarne zaposlovale cenejšo uvoženo delovno silo in država to dovoli, na drugi strani se pa jambra da ni zaposlitev za "domače" in da ni denarja za poštene plače. To da bo kvaliteta padla lahko kar krivite evropske kravatarje ker se vse vrti okoli denarja in ga ni nikoli zadost. Samo zato bo padla kvaliteta, ne zaradi nacionalnosti delavca.

Me je pa tudi zmotilo dejstvo da bojo tem "beguncem" priznavali poklice in izobrazbe na podlagi njihovih besed. Če bi mi, navadni državljani, šli višje v evropo, moraš vse dokazat in tudi narediti kakšen izpit, njim pa nebo treba.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Sr nov 11, 2015 10:30 am

tako se govori :bow

pistON je napisal/-a:Na teh tvojih videih se vidi to, kar ti iz Bruslja plačani levi mediji predvajajo. Pojdi raje sam dol, pa boš videl, da najprej dojenčku sezujejo čevlje, potem ga pa novinar posname, ko njegov ubogi ati inženir razlaga, da je otrok brez čevljev. Humanitarec da zelo žejni babi za pit, pa ji njen mož profesor ne pusti, ker s tem izsiljuje, da bi jih spustili v naslednjo državo. Mlad fant arhitekt pa razlaga, kako je moral prodati hišo, da je lahko odšel na pot. In ti vsem tem pravljicam seveda verjameš. Jasno, tebi je povsem normalno, da je tip nekomu prodal svojo nepremičnino, ki je zbombardirana, ali pa bo v naslednji minuti. Naslednji primer je zdravnik, ki razlaga, kako je izgubil vse dokumente na morju. My ass. A ajfon mu je pa po čudežu uspelo rešiti?
Ja, Steve Jobs je res Sirijec po fotru...ki ga je zapustil in dal v rejo. Navaden kelnar je stari.

Moram te razočarati, bil sem 2 dneva na meji s temi ljudmi, ravno zato, ker sem imel dovolj takih nabijanj, kot jih pišeš tule ti in sem se želel sam osebno prepričati na lastne oči. Zato imam vsaj več osnove, kot ti, da ti lahko povem, da gre za vredu ljudi, ki so doživeli katastrofo (si pogledal videe kako se bombandira Sirijo ? kaj ostane od stavb, blokov, hiš?) in si želijo enakega življenja naprej. In če so bili v Siriji dobro plačani inženirji, jasno, da tak standard želijo še naprej in ne bodo ostali v Makedoniji, ampak grejo v Nemčijo kjer njihovega profila primanjkuje - tudi jaz bi naredil enako. Nekateri bodo pisali, da pustijo svinjarijo za sabo - tudi vi in jaz bi jo, če nam v trenutku javijo, da je prišel avtobus, ki nas pelje na vlak - sigurno nobeden nebi začel pobirati smeti in zraven dovolil kako mu dobesedno nova prihodnost odpelje izpred očmi!
In jasno, da se med 10.000-imi najdejo tudi budale in ljudje, ki delajo sranje - ampaka zaradi parih še ni treba dati v isti koš kar vse.

In če najdem, bom posredoval: ZDF je ob IAA sejmu v Frankfurtu spremljal enega 27 let starega Sirijca, ki je inženir, delal v Siriji v eni veliki elektronski družbi. Sledili so ga po karjernih štantih avtomobilskih firm na sejmu v Frankfurtu. 2 sta se takoj zanimala zanj glede na papirje, ki jih je prinesel, tretji pa je njegov življenjepis kar vzel. Tako da ja, Nemci niso neumni. Tudi mi bi zadevo morali izkoristiti, kot jo je Švedska, ko naši iz Juge bežali. Mi pa spet nič.

DePalmo je napisal/-a:Jaz ne vidim problema s priseljevanjem (pustimo naval teroristov .. ehkm.. beguncev), bolj vidim problem v tem da bojo tovarne zaposlovale cenejšo uvoženo delovno silo in država to dovoli, na drugi strani se pa jambra da ni zaposlitev za "domače" in da ni denarja za poštene plače. To da bo kvaliteta padla lahko kar krivite evropske kravatarje ker se vse vrti okoli denarja in ga ni nikoli zadost. Samo zato bo padla kvaliteta, ne zaradi nacionalnosti delavca.
Me je pa tudi zmotilo dejstvo da bojo tem "beguncem" priznavali poklice in izobrazbe na podlagi njihovih besed. Če bi mi, navadni državljani, šli višje v evropo, moraš vse dokazat in tudi narediti kakšen izpit, njim pa nebo treba.

kako cenejšo?? še enkrat napišem: Nemčija ima ZAKONODAJO o minimalni plači. Pravtako imajo koncerni enake pogodbe za vse!
Zato nehajte pisati neresnice.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr nov 11, 2015 10:36 am

pistON je napisal/-a:Spoštovani mod chan, tole si pa brcnil v temo.
Debata je res o tem ali bo zaposlovanje prebežnikov zmanjšalo kvaliteto proizvodov (v avtoindustriji).
Nekdo je rekel, da ne, ker so to sami inženirji in arhitekti.
Nekdo drug je pa rekel da, ker se ne strinja s tem, kar je rekel prvi. Podal je tudi ustrezne argumente.

Zdaj pa: če je to zate postala tema, v kateri se kdo prepucava o tem, ali je Asad kriv, ali Putin , ali Obama, ali je ISIS produkt tega , ali onega, ali bo islam prevladal Europi, ali ne...potem pa ne da zakleni temo, ampak imej j.a.j.c.a in jo celotno zbriši.

Nikakor ni potrebe po zaklepu (oziroma brisanju), če se bo debata nadaljevala v konstruktivnem tonu!

Nekateri posti, kot npr. ta ...

trombaP je napisal/-a:Ko so ropi igralnic in bank v Nemčiji so vpleteni večinoma turki in palestinci tudi dobro sodelujejo med sabo. Vera povezuje ljudi.Jaz jih imam poln kufer in komaj čakam da pridem domov.

... pa žal ravno ne kažejo na to.

Kakor PONOVNO zmerjanje drugače politično opredeljenih!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr nov 11, 2015 11:47 am

Sonderklasse je napisal/-a:kako cenejšo?? še enkrat napišem: Nemčija ima ZAKONODAJO o minimalni plači. Pravtako imajo koncerni enake pogodbe za vse!
Zato nehajte pisati neresnice.

Slovenija jo ima tut in kakšna je minimalna plača? Sem prav preveril, 790,73€ (vir: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=8529), od punce mami pa dobi ubogih 500€ s stroški vred, dela za tekočim trakom v tovarni v dvoizmenskem delavniku. Da ne omenjam da je poleti prevroče in ni nobenega dodatka, kateri je tudi predpisan z zakonom! Od punce sestra je diplomirana medicinska sestra, dela v domu upokojencev in dobi okoli 600€ na mesec, s tem da je dostikrat na zaprtem oddelku kjer so psihični bolniki. Torej?

Nemčija že ima lahko zakone za minimalno plačo, a če jo ljudje dobijo je pa drugo. Vedno se da kaj okol prinesti da dobijo ljudje manj, kot naj bi jim pripadalo, tako je povsod, ne samo pri nas in mi neboš prodal da se držijo minimalne plače in da jo vsi dobijo.

trombaP
Nov uporabnik

Napisal/-a trombaP Sr nov 11, 2015 12:27 pm

Med priseljenci je nekaj ljudi ki so pridni in delavni, govorim za Turčija in vzhod, tudi kakšen maher na svojem področju se najde. Jih je pa kar nekaj ki se težko prilagodijo demokraciji in zakonom v Nemčiji, največkrat je vzrok da za njih so zakon zapisani v koranu in ne v ustavi in to je problem ko imaš takšnega zaposlenega.Če se hoče postiti čez dan kako bo delal brez hrane ali pa če hoče moliti petkrat na dan,žene so pa obvezno doma in ne delajo.
Glede kriminala je bilo 1 mesec nazaj pri dnevniku kako ima nemška policija probleme z tolpami in organiziranim kriminalom. So vse rase vpletene ziher ampak na dnevniku so rekli da večino organiziranega kriminala povzročijo palestinska in turška mafija.
Jas mislim da bo kvaliteta padla,ker zelo težko je 40 starega moškega ki razen arabsko ne razume nič naučiti proizvodni proces, razen kakšna lažji ročna dela ko en gib ponavljajo 8 ur.Tisti ki imajo diplome so jih pa v morju izgubili. :)
Sodelavec mi je rekel da imajo v šoli problematična albanca in turka,ki delata nemir in se pretepa.Ko se je učiteljica z starši pogovorila je nanesla na temo žensk,saj je na isti šoli njihova hčerka.Tema je nanesla da je učiteljica rekla da so ženske enakovredne moškim.Ko je to rekla ji je užaljeni ata Turk rekel kaj boš ti to govorila vi Nemci ste tako nacisti.
Tak priseljenec(ni jih malo) ti ruši sistem v tovarni, v šoli, povsod ker ne ve kaj je nemška ustava.Za njega je ustava napisana v koranu.Nemci so šli pa tako daleč da so vodilni v politiki na področju migracije Turki in jim je v Nemčiji zato vse dovoljeno in tolerirano,tako kot bo prišlekom ki so prišli iz Sirije in drugod.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr nov 11, 2015 12:40 pm

Vsaka vam čast, da vam je toooliko mar za Nemce in njihove probleme. Ali se lahko v Sloveniji posvetimo slovenskim problemom? Zgleda, kot da mi nimamo problemov in se zaradi takega pomanjkanja vtikamo v tuje..
Bodimo veseli, da jih Nemčija jemlje in da so vsi ti tisoči skozi Slovenijo samo v tranzitu. Kakšne skrite namene imajo ti begunci pa škoda besed, ker bo na koncu vedno tako, kot veliki igralci v Evropi želijo.
Znano je, da Nemčija vleče tudi slovensko gospodarstvo iz recesije (naš javni sektor si zaradi tega že viša plače) in če se nemara cela Nemčija prekrsti v islam, bo tudi Slovenija temu sledila..pa ne zato, ker bi tako želela, ampak zato, da ne bo treba nič narediti in da nas bo Nemčija še naprej reševala na dosedanji način.

Kar se tiče relacije zaposlovanje prebežnikov in kvalitete v avtoindustriji me pa ne gane...v najhujšem primeru ne bom kupil nemškega proizvoda (nemškega avtomobila si že doslej nisem uspel privoščiti, oh koliko zamujam v življenju..toliko kažina (TSI, Dieselgate, Gasolinegate, zaposlovanje prebežnikov), jaz pa ravnodušen...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Sr nov 11, 2015 12:54 pm

@depalmo:
nekaj je Slovenija ki hvata krivine kjerkoli le lahko, nekaj pa za primer Daimler koncern in Nemčija, kjer je že mentaliteta popolnoma drugačna in se ne muti takole.

@trombaP:
koliko je pa švabov nacijev? in koliko pretepajo po šolah mulce iz drugih držav?
nehaj lepo te prosim, ker se smešiš - vsaj pred takimi, ki vodimo podjetja v Nemčiji in tam živimo (torej poznamo zakonodaje,sistem,mentaliteto,poslovno kulturo)
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

trombaP
Nov uporabnik

Napisal/-a trombaP Sr nov 11, 2015 1:21 pm

Sonderklasse je napisal/-a:@depalmo:
nekaj je Slovenija ki hvata krivine kjerkoli le lahko, nekaj pa za primer Daimler koncern in Nemčija, kjer je že mentaliteta popolnoma drugačna in se ne muti takole.

@trombaP:
koliko je pa švabov nacijev? in koliko pretepajo po šolah mulce iz drugih držav?
nehaj lepo te prosim, ker se smešiš - vsaj pred takimi, ki vodimo podjetja v Nemčiji in tam živimo

Ne razumeš, za Turke sta dve ženski vredni toliko kot en moški in moški ima vedno glavno besedo, ker tako piše v koranu.Ko je pa učiteljica opozorila turške starše da je njihova hčerka enako vredna kot njihov sin in da so ženske enakovredne v Nemčiji, ji je pa Turek zabrusil kaj boš ti govorila vi Nemci ste tako nacisti.Učiteljica ni bila nacist on jo je žalil z nacistom zato ker se ni strinjal da so ženske enakovredne moški.Če jih kaj omejiš ali pa rečeš da naj upoštevajo nemške zakone hitro začnejo zmerjat da si nacist al rasist.

Ne vem kako je v ostalih šolah v Nemčiji, tukaj kjer hodijo otroci mojih sodelavcev v šolo pravijo da priseljenci izven Evrope delajo največ težav pri pouku.
Zakaj se hvališ da vodiš podjetje in daješ občutek superiorno,tud jaz vodim v Nemčiji marsikaj in moje mnenje šteje ravno toliko kot tvoje.tschüss

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr nov 11, 2015 2:16 pm

Sonderklasse je napisal/-a:@depalmo:

Ah daj no, v Nemčiji se muti popolnoma enako, kot pri nas. Sicer znajo bolje skriti, ker morajo (na Balkanu itak gre vse skoz), mutijo pa povsod kjer lahko. Poleg tega pa so po mojih izkušnjah (vsakodnevnih v mednarodnem koncernu !) izredni strokovnjaki v prelaganju odgovornosti. Malo poglej, kam bodo sedaj poslali te migrante, ki so jih povabili k sebi sami - nazaj k nam, butlom, ki jih popisujemo na vstopu v EU.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Sr nov 11, 2015 3:46 pm

Ni vse, kar je tuje, apriori dobro in ni vse, kar je naše, apriori slabo. Kot kaže, bo treba s tem začeti že v OŠ.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Sr nov 11, 2015 6:01 pm

dask je napisal/-a:Ah daj no, v Nemčiji se muti popolnoma enako, kot pri nas. Sicer znajo bolje skriti, ker morajo (na Balkanu itak gre vse skoz), mutijo pa povsod kjer lahko. Poleg tega pa so po mojih izkušnjah (vsakodnevnih v mednarodnem koncernu !) izredni strokovnjaki v prelaganju odgovornosti. Malo poglej, kam bodo sedaj poslali te migrante, ki so jih povabili k sebi sami - nazaj k nam, butlom, ki jih popisujemo na vstopu v EU.

nikakor ne drži
namreč obstaja gromozanska razlika:
v nemčiji se samo ENKRAT muti, potem pa so posledice - pri nam pa posledic ni, zato vsak muti in še bolj muti
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov