Firediver je napisal/-a:Zagotavljanje kvalitete proizvodov je stvar tovarne. Če si ne želite kupiti izdelkov te tovarne (zaradi nekvalitete ali pa zaradi kaprica, da je proizvod sestavil prebežnik), vam jih ni treba kupiti. To je vsa poanta te teme.
Vsako ostalo debatiranje je odveč. Vsaj v tej temi.
tako se govori
pistON je napisal/-a:Na teh tvojih videih se vidi to, kar ti iz Bruslja plačani levi mediji predvajajo. Pojdi raje sam dol, pa boš videl, da najprej dojenčku sezujejo čevlje, potem ga pa novinar posname, ko njegov ubogi ati inženir razlaga, da je otrok brez čevljev. Humanitarec da zelo žejni babi za pit, pa ji njen mož profesor ne pusti, ker s tem izsiljuje, da bi jih spustili v naslednjo državo. Mlad fant arhitekt pa razlaga, kako je moral prodati hišo, da je lahko odšel na pot. In ti vsem tem pravljicam seveda verjameš. Jasno, tebi je povsem normalno, da je tip nekomu prodal svojo nepremičnino, ki je zbombardirana, ali pa bo v naslednji minuti. Naslednji primer je zdravnik, ki razlaga, kako je izgubil vse dokumente na morju. My ass. A ajfon mu je pa po čudežu uspelo rešiti?
Ja, Steve Jobs je res Sirijec po fotru...ki ga je zapustil in dal v rejo. Navaden kelnar je stari.
Moram te razočarati, bil sem 2 dneva na meji s temi ljudmi, ravno zato, ker sem imel dovolj takih nabijanj, kot jih pišeš tule ti in sem se želel sam osebno prepričati na lastne oči. Zato imam vsaj več osnove, kot ti, da ti lahko povem, da gre za vredu ljudi, ki so doživeli katastrofo (si pogledal videe kako se bombandira Sirijo ? kaj ostane od stavb, blokov, hiš?) in si želijo enakega življenja naprej. In če so bili v Siriji dobro plačani inženirji, jasno, da tak standard želijo še naprej in ne bodo ostali v Makedoniji, ampak grejo v Nemčijo kjer njihovega profila primanjkuje - tudi jaz bi naredil enako. Nekateri bodo pisali, da pustijo svinjarijo za sabo - tudi vi in jaz bi jo, če nam v trenutku javijo, da je prišel avtobus, ki nas pelje na vlak - sigurno nobeden nebi začel pobirati smeti in zraven dovolil kako mu dobesedno nova prihodnost odpelje izpred očmi!
In jasno, da se med 10.000-imi najdejo tudi budale in ljudje, ki delajo sranje - ampaka zaradi parih še ni treba dati v isti koš kar vse.
In če najdem, bom posredoval: ZDF je ob IAA sejmu v Frankfurtu spremljal enega 27 let starega Sirijca, ki je inženir, delal v Siriji v eni veliki elektronski družbi. Sledili so ga po karjernih štantih avtomobilskih firm na sejmu v Frankfurtu. 2 sta se takoj zanimala zanj glede na papirje, ki jih je prinesel, tretji pa je njegov življenjepis kar vzel. Tako da ja, Nemci niso neumni. Tudi mi bi zadevo morali izkoristiti, kot jo je Švedska, ko naši iz Juge bežali. Mi pa spet nič.
DePalmo je napisal/-a:Jaz ne vidim problema s priseljevanjem (pustimo naval teroristov .. ehkm.. beguncev), bolj vidim problem v tem da bojo tovarne zaposlovale cenejšo uvoženo delovno silo in država to dovoli, na drugi strani se pa jambra da ni zaposlitev za "domače" in da ni denarja za poštene plače. To da bo kvaliteta padla lahko kar krivite evropske kravatarje ker se vse vrti okoli denarja in ga ni nikoli zadost. Samo zato bo padla kvaliteta, ne zaradi nacionalnosti delavca.
Me je pa tudi zmotilo dejstvo da bojo tem "beguncem" priznavali poklice in izobrazbe na podlagi njihovih besed. Če bi mi, navadni državljani, šli višje v evropo, moraš vse dokazat in tudi narediti kakšen izpit, njim pa nebo treba.
kako cenejšo?? še enkrat napišem: Nemčija ima ZAKONODAJO o minimalni plači. Pravtako imajo koncerni enake pogodbe za vse!
Zato nehajte pisati neresnice.