Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Zahvala avtomobilistom

Napisal/-a abbe Pe mar 18, 2016 1:56 pm

lancia hf je napisal/-a:Če je kolesarska steza, in da je kolesar na cesti, bi ga morali isto obravnavati kot avtomobil, če bi se vozil po kolesarski stezi.
Ker zakaj za nekatere morajo zakoni veljat za druge pa ne.

zato ker si kvazi kolesarji zakon razlagajo po svoje,ker oni so pa kao revčki in ogrožena vrsta.
najbolj mi grejo na falus k majo drečo pa zavije na pločnik gor pa gre čez prehod za pešce ker majo takrat zeleno pa lepo nadaljuje potem naprej po cesti,kot da nč ni.
al pa k se dva vozta vštric ker ona dva sta enakovredna v prometu kot avto in kao lahko to počneta ker jima pripada cel pas.
tako golazen je treba povozt.pa poj v rikverc še enkrat čez.

ljudje smo pač ena cudna vrsta in vsi vidmo samo svoje pravice,dolžnosti pa ne.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 18, 2016 2:16 pm

abbe, tvoj podpis mi je res všeč :mrgreen:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 18, 2016 8:08 pm

abbe je napisal/-a:
zato ker si kvazi kolesarji zakon razlagajo po svoje,ker oni so pa kao revčki in ogrožena vrsta.
najbolj mi grejo na falus k majo drečo pa zavije na pločnik gor pa gre čez prehod za pešce ker majo takrat zeleno pa lepo nadaljuje potem naprej po cesti,kot da nč.

To mi je pa precej znano čez Vrhniko in zadnje čase tudi čez Logatcu odkar imajo semafor ..................... Sem pa pred leti zapel enega kolesarja z ogledaom, ker se jim niti približno ne izognem na cesti, če imajo kolesarsko stezo zraven ......................... tako da, če gre mimo gre, če ne pa le gledam da ga zapnem samo za balanco ................. in mi ni niti najman žal saj je tak kolesar podoben KOT PIJAN VOZNIK ZA VOLANOM........... NE VE KAKO IN KJE SE VOZI
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe mar 18, 2016 8:09 pm

Tole je precej brutalno.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 18, 2016 8:29 pm

Ravno toliko kot se voziti z avtomobilom po kolesarski stezi ............... Pa naj bo lepo ali grdo :huh:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe mar 18, 2016 8:33 pm

Sploh ni povezano eno z drugim. Pa tudi če bi bilo, zakaj bi komu sploh hotel povztočati telesne poškodbe, posledice pa lahko čuti celo življenje, ker si slabe volje.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Pe mar 18, 2016 8:51 pm

lancia hf je napisal/-a:To mi je pa precej znano čez Vrhniko in zadnje čase tudi čez Logatcu odkar imajo semafor ..................... Sem pa pred leti zapel enega kolesarja z ogledaom, ker se jim niti približno ne izognem na cesti, če imajo kolesarsko stezo zraven ......................... tako da, če gre mimo gre, če ne pa le gledam da ga zapnem samo za balanco ................. in mi ni niti najman žal saj je tak kolesar podoben KOT PIJAN VOZNIK ZA VOLANOM........... NE VE KAKO IN KJE SE VOZI

http://goo.gl/LGzJN - nekaj zate...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 18, 2016 8:52 pm

uros11 je napisal/-a:Sploh ni povezano eno z drugim. Pa tudi če bi bilo, zakaj bi komu sploh hotel povztočati telesne poškodbe, posledice pa lahko čuti celo življenje, ker si slabe volje.

Me prav zanima kolikokrat si se ti vozil z avtomobilom po kolesarski stezi ................... Razne morebitne telestne poškodbe si jih pa reskira sam ker je povsem neodgovorni kolesar in takem bi bilo treba tudi kolo uzeti tako kot ostalim avtomobil.................... in dokler ne bo to rešeno se bojo kolesarj vozili prosto po prešernu kjer jim paše oziroma kjer je bolj ugodno za njih

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 18, 2016 8:54 pm

danci1973 je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:To mi je pa precej znano čez Vrhniko in zadnje čase tudi čez Logatcu odkar imajo semafor ..................... Sem pa pred leti zapel enega kolesarja z ogledaom, ker se jim niti približno ne izognem na cesti, če imajo kolesarsko stezo zraven ......................... tako da, če gre mimo gre, če ne pa le gledam da ga zapnem samo za balanco ................. in mi ni niti najman žal saj je tak kolesar podoben KOT PIJAN VOZNIK ZA VOLANOM........... NE VE KAKO IN KJE SE VOZI

http://goo.gl/LGzJN - nekaj zate...

Kar hitro te bi poslali, če bi te pogosto videli z avtomobilom na kolesarski stezi :lol:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe mar 18, 2016 9:03 pm

lancia hf je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Sploh ni povezano eno z drugim. Pa tudi če bi bilo, zakaj bi komu sploh hotel povztočati telesne poškodbe, posledice pa lahko čuti celo življenje, ker si slabe volje.

Me prav zanima kolikokrat si se ti vozil z avtomobilom po kolesarski stezi ...
Se nisem. Veza?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 18, 2016 9:08 pm

Ma to sigurno ker si vesten voznik z razliko od kolesarjev .........................

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe mar 18, 2016 9:13 pm

;) Po kolesarki sploh še nisem videl furat avtomobilo. Ever.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Ne mar 20, 2016 4:56 pm

saj ravno to lancia pravi. ti se ne smeš voziti z avtom po kolesarski stezi, medtem ko se kolesarji vozijo tudi po cesti kljub kolesarski stezi. to sem videl tudi v naših koncih.

bi pa za kolesarje takoj podpisal če bi bilo da morjo met izpit in brez izpita na cesto sploh ne. kolkrat sem doživel da si šel iz krožnega pa se budala na dveh kolesih pojavi pred tabo ker ne pogleda in samo čez cesto. če nimaš izpita za bicikel nimaš na cesti kaj delat.

saj če ni kolesarske steze se voziš po cesti in pravila moraš poznati tako kot nekdo s avtom. torej bo potrebno delat izpit.

daj vlada to uzakoni da bodo mal denar potegnili in kolesarje spravli s ceste. pa poostren nador nad kolesarji prvo leto ko se zakon pojavi.

pa da ne bo kdo narobe razumel - seveda nekateri upoštevajo, vsi pa žal ne.

ravno zadnjič - se približujem krožnemu, grem v krožni in ko sem nameraval iti ven mi preseka kolesar pot. seveda to ni vse.... s TELEFONOM V ROKI!!!!! in ko mu potrobiš ker ni pogledal SPLOH pa kot da si ti kriv in si njemu pot presekal. ja, prednost ima - ampak sam še vseeno mora preverit če je varno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 20, 2016 6:48 pm

Ni jasno, ali si nesposoben pravilno razumljivo napisat ali dejansko ne poznaš osnovnih pravil. Po tem, kar si napisal, je drugo edini pomen in če je tako, si enostavno navaden morilec (zaenkrat še potencialen) - hkrati pa se pritožuješ nad drugimi. :roll: :roll:

Pri vsakem spreminjanju pasu ima prednost tisti, ki je že na tem pasu oz pasa ne spreminja (razen, če ni z znaki določeno drugače). Konkretno -- znotraj krožišča ima kolesar vedno prednost - pred "zunanjimi", ker je že v krožišču, pred "notranjimi" pa zaradi lastne vožnje "naravnost" (to, da zavija "v krogu", tega dejstva ne spremeni - ne spreminja pasu, "izstopni" pa ga), medtem ko morajo vsi kandidati za izstop sekat njegov pas za "naravnost".

V bistvu je to "dodaten" pas/krog in je povsem enako običajnim križiščem, kjer se pri zavijanju (zapuščanju pasu) tudi mora vedno dati prednost kolesarju (ali pešcu), ki gre naravnost.

--------------------------------------------------------------

In dajte si že enkrat dopovedat - kolesarji in pešci niso enakovreden udeleženec v prometu. Ravno zaradi njihove fizične "izpostavljenosti" so dodatno zavarovani oz .se na to posebej opozarja

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Ne mar 20, 2016 7:37 pm

kaki moderator si ti da žališ? nesposobnež si sam....

ne vem ali si samo na forumu takšen ali v resničnem življenju tudi žališ ostale?

kje sem potencialni morilec? ker se mi kolesar iznenada pojavi ko zavijam iz krožnega? da, kolesar ima prednost. sem napisal ampak si nesposoben in ne znaš brati.

seveda so bolj izpostavljeni v prometu. saj če ga povoziš je veliko večja poškodba pri njemu kot pri tebi. a ni logično? hodijo in se vozijo pa tak kot da imajo airbage okoli sebe.

PS: pa ne bodi zdaj užaljen. ti si tisti ki me je označil za nesposobnega. pa prosim da se v prihodnje malo umiriš ker najraje provociraš in ponižuješ ostale. če so pravila spisana, da se ne žali med sabo potem naj velja za vse in ne samo za "navadne" uporabnike.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Ne mar 20, 2016 8:14 pm

darkside je napisal/-a:kje sem potencialni morilec? ker se mi kolesar iznenada pojavi ko zavijam iz krožnega?

Kam pa ti gledaš, da se ti lahko v krožišču kolesar 'iznenada pojavi'!?

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Ne mar 20, 2016 8:20 pm

vem za krožne kjer je nekaj mrtvega kota tako da se lahko iznenada pojavi.

edit: dosti imaš tudi takih ki se pripelje in prečka 2x cesto brez da pogleda in pretirano zmanjša hitrost.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 20, 2016 8:37 pm

danci1973 je napisal/-a:
darkside je napisal/-a:kje sem potencialni morilec? ker se mi kolesar iznenada pojavi ko zavijam iz krožnega?

Kam pa ti gledaš, da se ti lahko v krožišču kolesar 'iznenada pojavi'!?

ponavadi ko se vključujem gledam na levo ... in ko speljem se mi pripelje kolesar z desne.. v nasprotno smer od dovoljene/predpisane.. dosedaj so imeli še vsi srečo da z očesom ošvrknem še na desno ..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 20, 2016 9:57 pm

Ni bilo govora o takih, ki vozijo v napačno smer, tudi zato, ker je o takih (samo)morilskih idiotih škoda izgubljat besede. To je naloga policije (in redarstva), ne pa radariranje na nenevarnih odsekih s pretirano omejitvijo.
darkside je napisal/-a:vem za krožne kjer je nekaj mrtvega kota tako da se lahko iznenada pojavi....
Čestitam za izviren izgovor. Morda lahko poveš, kje?
"ko sem nameraval iti ven mi preseka kolesar pot" :!:
Dejstvo je, da ti je kolesar "presekal pot" in ne ti njemu - tako vsaj ti razumeš. In dokler boš tako razumel, se to uvršča med "morilsko" neznanje - ne glede na to, kdo ima prednost. In ni treba spet odgovarjat, ker temu nerazumevanju tu na forumu ne moremo narediti konca.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Po mar 21, 2016 7:32 am

Za vse, ki ste pametni okrog kolesarskih stez in oh in sploh.... Se je morda že kdo od vas peljal po kolesarski stezi? Prvo kot prvo je tudi na kolesarskih stezah ogromno peščcev, sprehajalcev s spi, da o mopedistih ne govorim, po vrhu vsega pa so kolesarske steze ena sama katastrofa (luknje, kamenje, itd...) - seveda govorim o bolj resnem oz. rekreativnem kolesarstvu, s cestno specialko imaš na kolesarski stezi večjo možnost za poškodbo/nesrečo kot na cesti. Sicer pa omejitev na kolesarski je 25kmh, če se ne motim.

Sem bil dobrih 10 let v cestnem kolesarstvu (tekmovalno in rekreativno) in glede na obnašanje nekaterih voznikov na cesti, se ne čudim potem na obnašanje nekaterih kolesarjev. Razumljivo je, če 2 kolesarja drajsata čez celotni pas, ampak ko pa se pelješ po črto, dobesedno skoraj po bankini in ti vsak trobi pa izziva in kriči iz avta pa tudi nevem...

Je pa zanimivo, da nekaj kilomterov stran (čez mejo v avstriji), pa sploh ni teh problemov, res da je veliko urejenih kolesarskih stez, ampak tudi na prometni cesti, res redko redko doživiš da te kdo zmerja ali trobi (še to so ponavadi turisti).

Kultura slovenskih voznikov na cesti je žal daleč za severnimi sosedi, saj je podobno tudi ko si an cesti z avtomobilom, enemu malce zapreš pot (tudi nehote, ker pač nisi imel druge opcije, ali vzameš prednost), pa ti že vsak blenda, trobi in se dere na tebe skozi šipo (na srečo slika je, zvoka pa ni).

lp,
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov