Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Odiranje lastnikov avtomobilov

Napisal/-a TrijoAdijo Po apr 11, 2016 6:36 am

avtoman je napisal/-a:Ker je konkurenca v avtomobilski industriji huda, se je ta lobij preorientiral na druge načine odiranja avtomobilistov. Prvi so pričeli Korejci s sedemletno garancijo, zakaj, zato ker moraš potem vozit toliko let avto k njim na servis.
Do pred kratkim sem imel Seat Alteo 1,6 diezel, ki bi jo moral peljati na servis pri 90 000km. Te sem do tedaj plačeval okrog 190€, sedaj pa so mi naračunali 270€. Na vprašanje zakaj tolikšna razlika, so mi rekli, da zato ker je treba tokrat menjati filter goriva. Malo sem se pozanimal in dobil ceno nekaj čez 10€, ves material vključno s kvalitetnim oljem Aral pa pod 70€, z vsemi računi seveda. Na pultu servisa je bil cenik dela servisa v treh kategorijah, z najdražjo postavko 40€. Vprašal sem, koliko časa traja delo servisa v mojem primeru, sem dobil odgovor da 2 uri. Kje pa je potem razlika med 150 in 270 €, v originalnih delih so mi odgovorili ! Pri tem se moramo zavedat, da serviser dobi originalne dele veliko ceneje, kot če bi jih šli mi kupit v trgovino !
Pred leti sem imel Fabio 1,9 PD diezel, ki sem ji dal preventivno zamenjati zobati jermen, ker kilometri pri rabljenem avtu nikoli niso sigurni. Mehanik me je vprašal, če vgradi originalne ali ne, dele. Vgradil je dele, katere je že vgrajeval in z avtom sem veselo delal nadaljne kilometre brez problemov.

Ja pa ka se pa pizdiš? Če ti kej ne paše,si sam šraufaj.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po apr 11, 2016 6:43 am

Jaz sem podobnega mišljenja. Dokler ena stvar ni nujna ni obiranje.

Bolj je problem zdravstvo, kjer nimaš izbire ko zboliš. Plačuješ osnovno in dodatno zavarovanje pa te še denarno oberejo pri določenih stvareh.
To je zame obiranje
Lp

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po apr 11, 2016 7:08 am

Zgleda, da ga niste najbolj razumeli.
Dejansko nas odirajo vsepovsod, pa ni važen če kupiš golfa ali dacio!
Pa ne samo pri avtih, danes so skoraj vsi izdelki narejeni tako, da se bo dejansko vse skupaj kmalu pokvarilo, pa še poceni ni-ali to ni odiranje?
Da ne govorim o zavarovalnicah in njenih agentih-poden-spet eno samo odiranje!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po apr 11, 2016 9:43 am

Bolj kot je stvar draga visje cene clovek tolerira.
Clovek ki bo dal 200.000e za hiso bo pripravljen placat 50.000e za davkarijo, ker 50.000/200.000 se ne slisi tako dosti.
Clovek ki da 10.000e za avto bo pripravljen placat mehanike 40e/h ker pac itak vsako leto zagoni par 1000e sam za gorivo, kje je se ostalo.
Clovek ki ima 50e vreden racunalnik.. bo pripravljan placat rac. serviserja max 5e/h, kar je vec se ne splaca ker pol rajsi nabavi nov racunalnik za isto ceno kot ga serviser stane.
Vrednost zadeve vpliva na percepcijo cloveka koliko je kej drago..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po apr 11, 2016 11:27 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Ja pa ka se pa pizdiš? Če ti kej ne paše,si sam šraufaj.

Misliš, da raja ne zna sama menjati osnovnih stvari? Internet je, razne manuale se sčasoma da dobiti in če imaš prostor ter malce smisla za tehniko, ni zime.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 11, 2016 12:23 pm

kakšna naumna tema,nekega posameznika ki se očitno smili sam sebi in poj je cel svet proti njemu.
noben te ne sili da serviviraš avto na pooblaščenem servisu.lahko ga serviviraš kjer koli želiš.
tut vinjete ti ni treba kupt lahko se voziš po stranskih cestah.
v nč nisi prisiljen.
ampak ne an ti bi rad mel neomejeno garancijo pa da ne menjajo na servisu nič da ti nebi mel stroškov.
ke ti živiš?
če hočeš imet garancijo se boš pač moral držat smernic tistega ki ti garancijo daje in tako je prav.
če ti pa pogoji niso ok pa pač pelješ avto na servis drugam..in lahko prineseš svoj materjal oz kar bo tebi očitno še ljubše,sam se boš odloču kere filtre je treba zamenjat pa kere ne,ker ti si očitno poznavalec.
enako velja za vinjeto in za vseostale stvari ki se tebi zdijo lupljenej ljudi pa obiranje.
noben te ni nč obral.
pa nben kle na forumu ni dežuren pisec pa zagovornik,amapk smo bl realni ljudje ki pač zastopimo zakaj je tako kot je.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To apr 12, 2016 6:58 am

Locher je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Ja pa ka se pa pizdiš? Če ti kej ne paše,si sam šraufaj.

Misliš, da raja ne zna sama menjati osnovnih stvari? Internet je, razne manuale se sčasoma da dobiti in če imaš prostor ter malce smisla za tehniko, ni zime.

očitno raja tega ne zna...tisti,ki znamo,se znajdemo in sami nardimo,tisti ki pa ne znajo,pa jokajo po forumih...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To apr 12, 2016 8:23 am

Ni to noben problem zamenjat, ampak še vedno raje dam mehaniku tistih 20e (seveda materijal priskrbim jaz) in naj to on zamenja ker ima dvigalo pa še z odpadnim oljem se mi ni treba ukvarjat. Hkrati še kako rečeva, pa še ostale sklope avta mi pregleda če vse štima.

Se pa ve da so pri uradnih servisih cene višje in je to pri novem avtu treba vzeti v zakup, drugače se naj pa kupi rabljenega. Jokanje po forumu nebo nič rešilo oz. zmanjšalo račun.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To apr 12, 2016 8:31 am

Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To apr 12, 2016 10:04 am

Seveda nas obirajo povsod kjer lahko, ampak ravno pri vzdrževanju avta je kar precej alternativnih možnosti... že pred nakupom se pozanimaš o garanciji in seveda cenah servisnih storitev in če ti pogoji niso všeč, greš drugam, oz ga ne servisiraš na pooblaščencu (pač ni garancije, odločitev vsakega posameznika).. simpl ko pasulj :)
Pri rabljenem, pa ta "skrb" tako (večinoma) odpade :)

Glede dajatev (cestnina) tudi imaš alternativo, kupiš avto z manjšim motorjem in plačuješ manj.

Vinjete tudi ni treba kupit, seveda je res, da bi lahko obdržali sistem kot je bil na začetku, letna 55€ in polletna 35€ (al kolk je že blo)...

Davki pač so takšni kot so... seveda je nelogično, da moraš v trgovini za vsak izdelek plačati davek, čeprav ga kupiš z denarjem ki je že bil obdavčen (plača), ampak močno dvomim, da se bo to kdaj spremenilo...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po apr 25, 2016 10:53 pm

Zato imam accenta l.97, gre izključno po načelu uporabnosti od točke A do B, udoben je še kar in tud solidno se pelje, dobri pospeški in tud prehitevanje ni problem. Stroški so, Hyundai jih ne pozna, tiste malenkosti narediš ob cesti.
Olja, filtra se tle itak ne splača menjat. Motor ne bo crknu nikol, menjalnik, sklopka, jermeni zdržijo in zdržijo
Avto je itak pozabljen, so večina šli na sodobni vozni park
Če ga za 1 maja na kresu zakurm ne bo avto presegu vrednost kišta pira :lol: , me pol naslednji dan čaka drug.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov