Debate, ki niso vezane na ostala področja...

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe feb 20, 2004 3:13 pm

Fantje, zdaj pa že neumnosti govorite!

50% cest v naseljih v Sloveniji, ki ima omejitev 50, je čisto normalno prevoznih z cca 70 - brez ogrožanja kogarkoli. Še posebej to velja za magistralne ceste.

Verjamem, da ste se že peljali tudi čez mejo (npr. v A) in če ste pozorni, so omejitve 50 postavljene na zares ozkih in zelo naseljenih krajih in po mestih in trgih tudi 30, vendar na magistralni cesti redkokje najdeš omejitev 50, kot se to v Slo redno dogaja.
Skratka, postavljanje omejitev v SLO še vedno ni v domeni stroke in večjega pretoka prometa, temveč za namen polnjenja proračuna in izživljanje policajev.

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Pe feb 20, 2004 3:16 pm

nočem odpirati novo temo ampak me zanima
moj brat se je peljal po cesti obrežje-krško kjer imajo od kar se dela avto cesta omejitev 100km/h on se je pripeljal 180km/h z golfom tdi moral je pihat 0,00
zdaj me pa zanima kaj bo dobil
po moje 4 pike in denarno kazen
lp tigrica

Uporabniški avatar
G-RaceR
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a G-RaceR Pe feb 20, 2004 3:18 pm

ne placat!
ce le imas kaksnega odvetnika, naj ti napise lepo pritozbo in vse se bo zavleklo...
ter zastaralo
obstajajo celo odvetniki ki so specializirani za "sodnike za prekrske"...
jst mam na sodiscu za okol 150.000 sit kazni in NIKOLI jih ne bom placal...
sploh pa mi nimajo kje vzet-student
ce nimas te moznosti, potem placaj...
(jst sm zadnic placu, ker sem se pelu 66kmh...)

LP
"Ni nam lahko...!"

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe feb 20, 2004 3:21 pm

hetric je napisal/-a:Regy: nisem jaz kriv da so te povozili :twisted: in nasplošno se v naseljih držim omejitev.Zanimivo je to da sm prvič v naselju tok vozu pa še takrat me dobijo.
A ti men groziš kao, mal se umir pa pejd psihiatru če maš probleme. Me sploh ne poznaš tko da pazi na besede. Men je žal da se ti je to pripetilo ne maram pa da me neki obtožuješ ker ne ves kako je blo

vem, da nisi ti kriv in ne, ne grozim ti... samo povem ti kaj si mislim o takih, kot si ti
Slika

D-lux
Nov uporabnik

Napisal/-a D-lux Pe feb 20, 2004 3:22 pm

[quote="gracer"]ne placat!
ce le imas kaksnega odvetnika, naj ti napise lepo pritozbo in vse se bo zavleklo...
ter zastaralo

Žal..Žal!!!!
Na ŽALOST ni več tega da kazen po dveh ali treh leti zastara!!!!
L.P
Luka

hetric
Nov uporabnik

Napisal/-a hetric Pe feb 20, 2004 3:25 pm

Extreme: Ne mi še ti srat!Vidim da ceste ne poznaš zato bodi raj tiho b****! Da bi v žabnco prletu 79 a si ti normaln! Skozi žabnco je 50 pred njo je znak elektronski znak ki te opozori.
to se je pa zgodil pri svetmu duhu in sicer 50 je omejitev od žabnice pa do Grenca če še mogoče ne veš kmet! Jsm pa prpelu od 79 od talona proti sv duhu kjer je cesta skor čist ravna to je pa ene dobrih 500m tm bi še miš vidu na tej razdalji tok je pregleden

hetric
Nov uporabnik

Napisal/-a hetric Pe feb 20, 2004 3:29 pm

Soory Regy mal me je razpizdil jst bi verjetno isto odregiral kot si ti.

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe feb 20, 2004 3:31 pm

cesat lahko je ravna ali ovinkasta, pregledna ali ne, pač omejitev je in jo je treba upoštevat pa čeprav je neumno postavljena, za take komentarje je pristojno ministerstvo za promet.

koliko hitro pa lahko voziš je pa druga stvar in je od posameznika odvisna samo če bo prekoračil hitrost pa naj si bo to na še tako vidni cesti naj ne joče saj ve čemu gre nasroti in kopsi pri temu niso prav nič krivi, kriv je tisti, ki je prekršek naredil.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe feb 20, 2004 3:31 pm

Regy & Co.
Vedno sem zagovarjal vožnjo po pameti!
To pa ni nujno tudi po predpisih. Pri nas table namreč idioti postavljajo, še večji idioti pa zahtevajo, da se jih držiš.
Marsikje tudi krepka prekoračitev predstavlja popolnoma varno vožnjo, kje pa je tudi po omejitvah prehitro...
Voziti po pameti pomeni, da lahko v vsakem trenutku varno odreagiraš in preprečiš nesrečo, neglede na omejitev.
Mimogrede, marsikdo lahko v naselju 30 pelje, pa bo nesposoben predvidevati ali preprečiti nesrečo, če mu otrok (ali kaj drugega) skoči pred avto.

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Pe feb 20, 2004 4:06 pm

RegY je napisal/-a:predstavljaj si tako:

pri tej hitrosti bi ti na cesto skočil en mali otrok, ki bi na drugi strani zagledal mamico in bi začel bremzat, ko bi ga zagledal na razdalji 50 metrov. do njega bi zmanjšal hitrost - ne zaustavil - na približno 35km/h, kar bi povzročilo zelo krvavo sprednjo šipo, otroka pa v zraku nekje 4 metre - definitivno bi ga ubil

kaj bi storil?!

plačaj, piz.da, speeder presnet

...eni mal prevec dramatizirate gospod...ce bi vsi sam na to mislni ksaj bo kksn otrok skocu pred avto...boljs da ga mas doma u garazi in se vozs z avtobusom pol.
Je pa neki res npr. na dolenki je omejitev 50km/h...to je premal..mogla bi bit vsaj 60 tko k je na celovski...je pa res da pr zlo strnjenih naseljih in u blizini sol in vrtcev najbolj kr po omejitvah vozt, pa se to je vcas prevec.

Glede kazni..najboljs placat prec...vse pocaka dans...ne zanasi se da si student...jst ko sem se nazadnje zanasal na to da mi ne morjo nc uzet so prsli da mi bojo avto zarubil in sm jih komi prepricu da bom raj placu pol...seveda sm placal se vse stroske postopkov tko da me je prsl duplo drazje.

lp

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe feb 20, 2004 4:25 pm

hetric je napisal/-a:to se je pa zgodil pri svetmu duhu in sicer 50 je omejitev od žabnice pa do Grenca če še mogoče ne veš kmet!

Sedaj pa kdo je tukaj kmet.

Tako kot ti RegY-ja ne poznas in te je nekako prizadelo njegovo pisanje, mislim da tudi ti s tem kmetom nisi ravno vzor drugim. A to se res ne da napisat v drugacni obliki ali kaj. Ma smo res en VELIK nekulturni narod. Drugace so pa kmetje cisto fajn ljudje.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Pe feb 20, 2004 4:29 pm

boljše bit kmet, kot pa kmet brez zemlje :har
Slika

hetric
Nov uporabnik

Napisal/-a hetric Pe feb 20, 2004 4:37 pm

Peters in PhoenixX: jst se z vama bolj ne bi mogel strinjat
Priznam naredu sm grd prekršek ampak s tem nisem ogrožal sebe kaj šele DRUGIH.
Tisti ki poznate to cesto itak veste da so tam omejitve postavljene res smešno(ne sicer vse ampak vsaj tam kjer so mene dobili).Radar ponavadi stoji tam kjer možnost prekoračitve omejitve največja oziroma tam kjer ga najmanj pričakuješ ali pa tam kjer je omejitev namerno postavljena nerazumno da te pol lohka policaji j...jo(policija že ve kam radar postavt)
Sam mislim da je bolj kot po omejitvi pomembno voziti z glavo in trezen tako da boš lahko pravočasno ustavil v kritičnih trenutkih in se to tudi zavedam.Danes sm res pretiraval z brzino(mudil se je) še lepš pa je da s trezno bučo in pa da sm imel popolno kontrolo nad vozilom ter pripravljen na vse.
lp

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Pe feb 20, 2004 4:37 pm

Strinjam se, da je predpise treba upoštevati ampak jih včasih res ne moreš. Jaz tudi nisem angelček, kar sem tudi že večkrat plačal - ene omejitve so čist brez veze :?

Tisto kar pa sem prej zasledil ( kaj pa če otrok .......), pa ne moreš naprej vedeti, zato pač zmanjšaš na določenih krajih na primerno hitrost in se normalnoo pelješ dalje. Ker, če bi med vožnjo razmišljal o vseh teh "Kaj če......" nisi za volan ampak za KARANTENO, če me razumete.... :roll:
Za primer si vzamite avto cesto (kaj če......) kako bi se peljali.... po 2 urah bi bili bol nevarni kot teroristi-ne moreš biti zbran

To je moje mnenje :wink:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

hetric
Nov uporabnik

Napisal/-a hetric Pe feb 20, 2004 4:51 pm

X-Hair: Vsak za svoje navija.Drgač pa si bolj natančn preber kva sta pisala regy pa
eXtreme pa ti bo takoj jasna moja reakcija.Mislim da je bolj kulturno reči nekomu "kmet" kot pa "plačaj pišuka" :D :D
Se pa strinjam da so kmetje(v pravem pomenu besede ne tako kot si ti zastopil) fajn ljudje, pa da za nas nardijo velik dobrga.
lp

Uporabniški avatar
Pingu
Nov uporabnik

Napisal/-a Pingu Pe feb 20, 2004 5:12 pm

Ponavadi velja, da je možno voziti omejitev x2, sam če ne poznaš ceste te to lahko grdo tepe. So pa zanimivi izvozi iz avtocest, kjer so omejitve včasih kar smešne če ne celo nevarne zaradi naletov. 8)

Potrebno pa se je zavedati, da ni omejitev zaradi nas, ki vozimo, temveč tudi zaradi tistih, ki skačejo na cesto "lemingov". Glede zavorne poti pa je potrebno vedeti, da ni potrebno da se čisto ustaviš, da se izogneš oviri na cesti. Včasih le hitra reakcija z volanom lahko reši nezgodo, ter bi kakršnokoli zaviranje pomenilo neizbežen trk. :shock:

So pa policaji prav smešni in zelo predvidljivi, saj ustavljajo tam, kjer je logično, da skoraj vsak vozi prehitro. Ok, razen avtošol in extremistov. Na ovinkastih cestah, kjer je npr. omejitev 90, pa lahko z 110 noriš do konca, pa sigurno ne bo nobenga policaja, saj vedo da zelo malo voznikov (1%) tako hitro vozi, tako da se policajem ne da čakat da bi en slučajno prinorel mimo. :roll:

Sam izrabljam ta položaj, tako da so me kljub hitri vožji v 11 letih samo enkrat na radar ujel. Pa še to takrat, ko smo zvečer mal pil, pa sem zato še bolj počas peljal. Na srečo je bila samo radar kontrola, pa mi niso dal za pihat! :wink:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 20, 2004 5:13 pm

RegY je napisal/-a:
hetric je napisal/-a:Regy: Dramatiziraj kje drugje npr v gledališču.tko hudo pa spet ni.Pa mal lepše se izraži, pokaži da si že zrela oseba.
Sicer pa kdor od vas pozna cesto od kranja proti škofji loki ve da je cesta zelo pregledna in da bi tam lohka vozu komot 90km/h.
Drgač prekršk ni bil storjen namenoma mudil se mi je ene papirje uštimat, vem da to ni izgovor.
lp

ne "dramatiziram", ampak je izkušnja v mojem 7. letu starosti pripeljala do tega, da bi poklal vse take, kot si ti! namreč poletel sem 5 metrov v zrak in domov šepal 500 metrov z izpahnjenim kolkom in počeno vranico!

srečn!?

RegY ti seveda vsepovsod voziš po omejitvah... Daj malo se zamisli predn pošlješ folk odirat... Zakaj se tak obnašate do onih, ki niso kao REDNI člani ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Pe feb 20, 2004 5:19 pm

sigurno ne vozim 80 čez naselje - ups, 79

mogoče kdaj pa kdaj števec pokaže 60, kar pa še vedno vzameš z rezervo in moraš vedet, da števci pri taki hitrosti lažejo približno 10% (vem, ker mi števec kaže 50 točno, radarski znak pa je pokazal 44 ;) )
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 20, 2004 5:21 pm

Nisn samo na naselje mislo pa da neoš mislo da te napadam al pa kaj ampak me dvigne taki odnos, to je odnos ki ljudi odžene iz foruma, če pa vam je zato vseeno pa lahko samo rečem I REST MY CASE!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Pe feb 20, 2004 5:22 pm

Potem pa imaš iste probleme kot sem jih jaz imel pri kiji, vendar obratno. Jaz sem se peljal 50, radar pa je pokazal 58 in 2.5 k sit kazni :(

Sem pa števec enkrat na AC pregnal :?
Če se bojiš brzine prelepi števec!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov