Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: "Na živce mi gre"

Napisal/-a For To nov 29, 2016 1:53 am

Nočem biti žaljiv, ampak podobno kot vi za voznike Modusov, sem jaz recimo v 95% prepričan za voznike Mercedesov....še posebej tistih manjših.

Ma ...če ste pozorni na te voznike boste vedno opazili kakšno absurdno neumnost. Brez zamere (če to berete vozniki Mercedesov ...seveda so tudi izjeme) ampak vedno sem dvojno pozoren ko imam Mercedesa za sabo, pred sabo, na parkingu ...kjerkoli že.
Po mojem mnenju so to najslabši vozniki.
Recimo za voznike BWM se to ne more reči. Pri njih je značilna agresivna in po nepotrebnem nekulturna vožnja ....niso pa slabi šoferji, daleč od tega.
Voznike Audijev bi pa dal nekam vmes :mrgreen: ...najhuje je pa ko se vsi trije najdejo skupaj. =P :lol: :mrgreen:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 29, 2016 2:09 am

Ponavadi na parkplacih za invalide :twisted:

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To nov 29, 2016 4:57 am

:lol: Kruta resnica :) Sam pa niti ne gledam toliko na značko, ker se v vsaki najdejo pacienti in osebno ne morem potegnit nekega zaključka v kateri jih vidim več.

Še nekaj sem se spomnil: vključevanje na AC. Kakor se nekateri vključujejo, me je vedno groza kaj se bo zgodilo oz. če se bo izšlo, pa ni važno kje sem. Vrjamem pa da ponavadi izpadem jaz k****n ker ko človek pred mano iz pospeševalnega pasu zavije na vozni pas pri 40 km/h, ga prehitim po desni s tem da pospešujem na polno, kot se to spodobi pri vključevanju. Vem da sem v prekršku, mi ni treba očitat :)
Ali pa ko so še na pospeševalnem pasu, jim skoraj priletim v rit ker jaz začnem pospeševat, a tisti falus pred mano pač ne. Sploh pa me je pogrelo ko sem slišal nekje da si ljudje ne upajo na polno pritisnit na gas, ker jih skrbi da bo avto s 60 konji pobezljal :bonk

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn To nov 29, 2016 7:08 am

Na živce mi gre ko nekateri mislijo, da če imajo pa Ml-a ali x5ko lahko pa parkirajo kjerkoli se jim zljubi, četudi ovirajo promet ali še huje zasedejo pločnik.
Na živce mi gre, ko nekdo iz stranke ceste skoči direktno pred tebe potem pa pospešuje kot polž, da moraš marsikdaj konkretno stopiti na bremzo, da ga ne naletiš od zadaj.
Na živce mi gredo vozniki, ki se vozijo vseskozi 60 , očitno ne vedo pravil pa vzamejo eno vmestno ali kaj !?!
Na živce mi gredo ljudje, pa nisem nestrpen voznik tudi če stojim v koloni Ne, ki se vozijo 50 ali 60 Na cesti, kjer je omejitev 90 In stem naredijo kolono za sabo.
Na živce mi gre ko se ponoči kak frajer pripelje za tabo in ti poblenda preden te prehiti. Zato se uporabljajo smerniki ne pa dolge luči, ki te zaslepijo.

vipe5s
Novinec

Napisal/-a vipe5s To nov 29, 2016 9:42 am

bostjannn je napisal/-a:Na živce mi gre ko se ponoči kak frajer pripelje za tabo in ti poblenda preden te prehiti. Zato se uporabljajo smerniki ne pa dolge luči, ki te zaslepijo.

Nič slabega v tem ne vidim, pač opozori, da bo menjal pas, če je šofer pred njim nepozoren. Če ti mal poblenda, te še ne zaslepi, al?

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker To nov 29, 2016 11:14 am

Men grejo na živce ljudje, ki izsiljujejo. Vozniki, ki ne uporabljajo smernikov. Turisti, predvsem turisti na bledu. Ubistvu mi grejo že na bruhanje, ampak pustimo podrobnosti. Potem vozniki, s katerimi se pri vklopljenem tempomatu stalno prehitevaš. Sem šel iz Zadra letos poleti, tempomat na 130. Z enim C-MAXom sva se prehitela vsaj 15x. Ali je vozil 120, ali pa 140, dokler nism znorel, pa dal gas, ter naredil kakih par km razlike. Potem mi grejo na jetra razni težaki v z audi/bmw/vw, pa zadnje čase presenetljivo še škoda, ter kakšn hyundai ix30 :lol: , ki ti pri prehitevanju pri 150 še vedno vozijo čisto za ritjo, pa nestrpno blendajo. Aja, pa razni vozniki z PIA tablicami (Porsche Inter Auto) so tudi prekleto pogumni na avtocestah. En dan bom samo poklical na porsche, povedal številko tablice, pa jim povedal da mi pri hitrosti 170 vozi pol metra za ritjo en njihov avto. Spotoma jih bom povprašal za mnenje, če mi lahko nenadoma skoči kakšna lisica pred avto, pa da vidimo kako varni so novi audiji. Na jetra mi grejo ljudje, ki v križiščih sanjajo. Interval iz stranske ulice 20 sekund, prvi pa toliko časa mečka, da gresta skozi zeleno samo dva avtomobila, kljub temu da je zadnjih 5 sekund nasproti ceste prižgan znak, da lahko spelješ, ker imajo tisti nasproti rdečo luč. Na jetra mi grejo ljudje na parkiplacih, ki z vrati butnejo drug avto. Največkrat sm to opazil pri raznih mamicah, ki skozi zadnja vrata pripravlja dojenčka, ali pa samo nekaj odlaga na zadnje sedeže, in medtem vsaj 3x z svojo ritjo porine svoja vrata v drug avto. Na jetra mi grejo ljudje, ki iz neznanega razloga na avtocesti ob dežju iz že tako nizkih 90 km/h zavirajo na polno na 60. Dejmo ful zabremzat, bremzanje je zdravo, hitrost ubija. Na jetra mi grejo ljudje, ki se tudi sredi dneva vozijo nonstop z dolgimi lučmi, da ne govorim kako moteči so šele ponoči. Zdej sm tok jezen, da si morm kakav skuhat, potem pa mogoče še kej napišem.. :D

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To nov 29, 2016 11:39 am

Najbl na živce mi grejo jokice, ki odpirajo nepotrebne teme. Taka tema že obstaja drgač.
Pa če ti jaz prletim za rit z Audijem, fckin' deal with it...
Sam plozat.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi To nov 29, 2016 3:06 pm

Na živce mi gre Primozek68 kr non stop sam teži na forumu pa nč pametnega in koristnega ne napiše =P :mrgreen:

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To nov 29, 2016 4:48 pm

Na živce mi gre naslednje:
- navade politikov (sprenevedanje, zavajanje, laganje, pozabljanje,... ),
- vključevanje in izsiljevanje prednosti pri uvozih na prednostno cesto in nadaljne cijaznenje..
- vklopljena zadnja meglenka pri vožnji v koloni oziroma takrat ko o megli ne ne duha ne sluha,
- pa še kakšna malenkost...

Ni pa nobena stvar takšna, da bi zaradi tega potreboval tablete ali pa pizduliral na cesti oziroma kje drugje....

Z leti dobi človek debelo kožo,... :)

lp

simonjz1
Nov uporabnik

Napisal/-a simonjz1 To nov 29, 2016 6:08 pm

na živce mi gre moja tašča, pa ne zato ker je tašča, ampak zato, da ko se 1x mesečno pelje v maribor (to je 40 km od nas, od tega 35 km po avtocesti) gre od doma 10 minut prej, ker noče vozit več kot 90km/h, ker potem njen Modus preveč pije... jaoooooo.... :D

bom pa rekel tak...glede drugih voznikov imamo vsi ogromno za povedat (vključno z mano), moramo pa roko na srce tudi večkrat sebe pogledat, pa tudi kaj pri naši vožnji spremenit (vključno z mano!)

lp vsem

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 29, 2016 8:41 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira

Spet Modus :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr nov 30, 2016 1:01 am

esem je napisal/-a:Ponavadi na parkplacih za invalide :twisted:

Ja zanimivo, da si ravno to omenil.
Delam v lokalu ki je skoraj da cel v šipah in zunaj je tudi terasa in ravno tam so parkplaci za invalide.
Zdaj že eneparkrat (skoraj da redno) se pripeljejo mulci (itak, malo starejši so že bolj kulturni, čeprav se tudi najdejo) z Mercedesom, BMWjem in Audijem in parkirajo na vse tri parkplace.

Ampak ne da samo parkirajo ....imajo kao eno srečanje, občudujejo, pogovarjajo se, primerjajo luči, notranjost, odpirajo pokrove motorja ...in vse to na očeh "100" folka ki jih gleda iz lokala kakšna dva metra stran. :mrgreen: :roll:

Saj to ne moreš verjeti...

Ja ..drugače to z pospeševalnim pasom je tudi kar pogosto, pa da je vozni pas že prevečkrat hitrejši od prehitevalnega .... :huh:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 30, 2016 7:41 am

Na živce mi grejo cigani, ki nimajo niti minute delovne dobe, financira jih država, imajo velike hiše in se vozijo v avtih višjega cenovnega razreda.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr nov 30, 2016 7:51 am

..in hkrati to, da če jih omeniš na tak način, te "vzvišena" slovenska publika označi, da si nestrpen. Se pravi, da je nekaj narobe s tabo, da si opazil stanje, kot si ga opisal zgoraj.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr nov 30, 2016 10:14 am

Tako slane teme pa mislim, da še nismo imel. :lol:

To ni politika vsi bodo rekli, da si "nestrpen" če pa izpostavljaš eno manjšinsko skupino za nekaj kar je daleč od tega samo njihova lastnost. Jaz poznam še in še ljudi drugega porekla (slovenci, hrvati, srbi, makedonci) iz skora vsakega kotička Slovenije, ki prav tako, delajo na črno in pobirajo vsako možno socialno podporo ali pa sploh ne delajo in živijo od socialne podpore pa vozijo avte višjega kalibra živijo pa v državnih stanovanjih itd. In pa obilo ljudi, ki ko dočaka novo zaposlitev po 3eh mescih že letijo po lizinge-kredite.

Konec koncu pa a lahko človeka kriviš, da se bori za boljše življenje na vsak možen način. Sploh če pogledaš celotno situacijo, ki so nam jo starejše generacije pustile. Res je da ni prav do drugih, da eni delajo na črno in poleg tega pobirajo še socialno podporo tudi meni se zdi to daleč nepravično ampak če že izpostaviš potem izpostavi vse ali pa če že izpostavljaš neko skupino ljudi potem, daj vsaj zaradi nečega, kar je v večini tipično za njih.

Da ne gremo po tej temi naprej meni gre na živce:

- Zjutraj, ko prehitevaš kolono tovarnjakov in se ti nekdo zalima za rit in ti začne blendati. Jaz osebno se držim desnega pasu če že prehitevam, vseeno nebom šou nad 140. To, da se mi zalimaš za rit in mi blendaš samo pomeni, da se bom z 140 spustil na 90-100. Imam dva para oči in na daleč vidim, kir avto voziš ni ga potrebno od blizu kazat če se ti pa tako mudi pa lahko vedno greš prej od doma.

- Menjava prednih žarnic na Astri in Hyundai i30.

- Ko hočeš istočit olje pa preveč odvrneš vijak in ti pade v olje...

- Ko si natanku 59.99 pa želiš zaokrožit na 60,00 pa preveč prtisneš pa dobiš 60.01 :evil: :evil:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr nov 30, 2016 2:13 pm

Če navežem na prejšnji post in prehitevanje kolone tovornjakov - problem je v prepoznavanju "kolone". Če je vmes 500 m placa, se noben ne umakne. Kolona avtov lepo vozi po prehitevalnem, jaz pa grem na voznega. Potem me pa čudno gledajo in celo blendajo, ko nakažem, da grem nazaj na prehitevalnega.... očitno sem jaz nor.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr nov 30, 2016 4:44 pm

Na živce mi gre ko ljudje mislijo da je VW "uber ales". Me je hotel danes kolega prepričat da naj za punco kupim starejšega Polota in me je potem čukasto gledal ko sem mu rekel da dokler bom imel kaj besede pri bajti, VWja pred njo nebo videl. Če že, raje renoja, pa čeprav tudi tega ne maram.

Pa tudi mi gre na živce ker sedaj zbiram točke na OMVju in skoraj vedno pozabim dat kartico pravi čas.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr nov 30, 2016 7:06 pm

Zanimiva tema...

Meni gre na živce brezobrazno prehitevanje. Večkrat doživim prav od lastnikov VW-jev idiotsko obnašanje po cesti. Pa nimam nič proti VW, da ne bo pomote. A največ takih pacientov sedi v VW ali Audi.
Te prehiteva in zapelje tik pred tebe še preden te dobro prehiti.
Ali pa se ti zalepi na rit. Dejansko.
Včasih me je zagrablo, da bi jim dolge luči nažgal ali pa na bremzo stopu. Ampak ne bom nič boljši si rečem.
Moraš kar ignorirat čeprav ko te prehiteva in zapelje meter pred tebe dela škodo na tvojem avtomobilu (kamenčki).

Druga stvar ki mi gre na živce je nestrpnost. Tega je čedalje več. A je tako težko počakat preden se vključiš na cesto?

Je pa še ena stvar katera mi počasi živce najeda. Sekanje ovinkov. To je trenutno šport al kaj? Dejansko ni dneva, da mi kdo ne seka ovinka.
A je tako težko zmanjšat hitrost pred ovinkom, da normalno odpelješ po svoji strani???
Če bi imel kamero v avtomobilu bi imel materiala za par let samo te vsebine.

Aja pa meglenke ja... Klasika. Dajmo jih prižigat tudi v dežju saj se drugače premalo blišči od ceste!!!

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Sr nov 30, 2016 7:16 pm

7sol.png

5man.png

4scania.png

3audi.png

1passat.png

2hyundai.png

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Sr nov 30, 2016 7:25 pm

Vozniki kadilci.
Zakaj odmetavate škatlice cigaret po javnih parkiriščih? Ali ni težko tisto strupeno škatlico odvreči v bližnji smetnjak?
Seveda vam vam želim čim več izpraznjenih škatlic.

Na enem kvadratnem metru parkirišča kar tri škatlice, čikov pa ne moreš prešteti, ker jih ponavadi odmetavajo med vožnjo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov