BroKeR90 je napisal/-a:Pozdravljeni g. Tomaž Demšar!
Osebno sem že imel nekje 4 leta nazaj na LPG predelano Hondo Civic Type S, letnik 2008 (140 KM), in sicer pri Plineksu (predelava za cca 1400 EUR). Po nekje 80.000 km so se počasi začele pojavljati težave z ventili, ki smo jih čez nekaj servisov morali nastavljati že na 10.000 km. Zaradi omenjene slabe izkušnje me zanima kaj menite o predelavi Clia IV RS, letnik 2013 (200 KM)? Zanima me predvsem kje avto predelati, če sploh in na kaj moram paziti, da se takšne ali podobne težave ne bi ponovile?
P.S.: Servisi na predelani Hondi so bili izvajani z največjo mero skrbnosti, uporabljal sem predpisan dodatek, katerega vbrizg smo kasneje preventivno celo povečali, da bi rešili težavo z ventili, a vse to zaman.
Hvala za vaš čas!
v avtošoli šmarca je naredil - ne me držat za model a se mi zdi da enak civic - cca 400 000 km na plin. brez težav .. ne vem za civic-a a accord ima kontrolo ventilov tudi na bencinu na vsakih 40 tkm. preveri , če so se serviserji striktno držali vseh potrebnih opravil pri servisnih intervalih.
clio rs ima serijske težave že na bencinu - le te se na plinu potencirajo.
Tomaz_Demšar je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:zanima me približen podatek , koliko vozil ste predelali na plin v 5 delavnicah v obdobju od štarta do danes - torej cca 3.5 letih.
Pozdravljen
Kratek odgovor je, odločno premalo.
Zavedati se moramo namreč, da je oziroma bo težko v Sloveniji prebiti dizelsko bariero, za razliko od tujine ( razen Avstrije ).
Kakšen je odnos do avtoplina v državah okoli nas in pri nas ( manj kot 1% ), zgovorno govorijo številke vozil na plin.
Če smo nekateri prepoznali prednosti, pa jih mnogi ( še ) niso.
Glavna težava je odnos številnih mehanikov, ki ne sprejemajo v našem slovenskem pogledu alternative, z pojasnilom:
To je zanič, je nezanesljivo.... oziroma z drugimi besedami jaz se tega že ne bom učil.
Večina potencialnih uporabnikov hočeš nočeš temu sledi, tako da so začetni koraki na žalost majhni ( pemajhni ).
Še večja težava pa je padec garancije in podaljšanega jamstva ob vgradnji avtoplina za nova vozila,
Pri večini zastopnikov, je to področje dokaj rigorozno urejeno, za razliko od tujine, kjer imajo zastopniki drugačna navodila svojih matičnih firm.
Toda tudi na tem področju se stvari premikajo.
Lep pozdrav,
Tomaž Demšar
negativen odnos do avtoplina so povzročili slabi monterji željni dobrega zaslužka. s tem so dizelsko bariero po nekaj letih prebojev uspeli ponovno zgraditi .
vaši servisi vianor so začeli montirati plin 2014 .- in nimate približnega podatka koliko vozil so predelali ?
vi ste imeli začetne korake ? po cca.10 letih ostalih slovenskih monterjev , ki so se - vsaj dobri - borili za popularizacijo predelave na lpg?
ko so bili že vidni rezultati po prevoženih par 100tkm z vozilom - brez težav?
to je forum.. in ne rabim nekega pokroviteljskega odgovora polnega izgovorov o mehanikih, zastopnikih in garancijah- po domače mešanja megle ..
točno honda ob izpolnjevanju določenih pogojev ohrani 100% tovarniško garancijo pri predelavi na plin .. chryslerje so prodajali nove naknadno predelane na plin ..
tudi pri oplu so jih - a so se opekli .. sedaj prodajajo samo tovarniško predelane..
plin ni za športno vožnjo ? mogoče res ne vem kaj je "športna vožnja" , saj mi moja vozila prekinjajo vbrizg ob blokadi.. prekmalu..to pa , da mi odpovedujejo menjalniki je pa verjetno krivda plina .

kolikor je razbrati iz vašega odgovora ste s temi vašimi montažami ustrelili v prazno. zato tudi izmikanje pri odgovoru ..
vi le lepo poskrbite za kvaliteto plina - pa malce na ceni naredite kaj pozitivnega za nas uporabnike - pa se bo stvar okoli lpg začela bolje razvijati.
lp plinaš