Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če feb 26, 2004 12:57 pm

JA LOGIČNO!!!! homologacijo logično da boš moral meti!tako v nemčiji kot v sloveniji!

samo ne bo ti jo pa treba PRI NAS še enkrat delat!! tako kot sedaj ane?!!!!

Dej si no malo bolje preberi!
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če feb 26, 2004 1:07 pm

SAFRANE je napisal/-a:
maky je napisal/-a:JA LOGIČNO!!!! homologacijo logično da boš moral meti!tako v nemčiji kot v sloveniji!samo ne bo ti jo pa treba PRI NAS še enkrat delat!! tako kot sedaj ane?!!!!

ja pa sej to ti jest že skoz butam v tvojo bučo!

ampak ti si pa prej reku , češ da ti tole z homo neki ne štima in da za rabljen avto je pa logičn da ni...

mislim da ti rajš mal bl natančn napiš da te bomo še drugi lahko razumel pa bo :wink:

lp
johny

če bi znal ti sešteti 2+2 bi ti blo vse jasno.

3. Carinski postopek odpade - to pomeni da ni homologacije Homologacije pa ni zato, ker ima RS enake homologacijske predpise kot EU.

in potem moj komentar na tole:
za rabljen avto je logično da je ni...
za novega bo pa isto potrebna

zdej pa ti povej meni kaj je kle tako v meglo zavito?
za rabljen avto ni homologacije kupljen v eu ne bo potrebno opravljati homologacije
za nove pa (se pravi za vse ki niso narejeni v eu)

mah sej je useeno...
da ne bom spet množičnega kreganja sprožil...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če feb 26, 2004 1:08 pm

Jst sm ga ze v prvo razumel :P ;)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če feb 26, 2004 1:10 pm

SAFRANE je napisal/-a:kar se tiče prevodov imaš pa prav , vendar potem pa spet ne bo držala izjava ki jo je obavu nebivedu ki pa pravi da bo potrebna samo še ena homo.

lp
johny

seveda bo...
mednarodna...
tako kot imaš mednarodni izpit za avto...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Če feb 26, 2004 1:42 pm

Safrane, prevec kompliciras. Pac se ni izrazil tocno tko kakor bi blo teb vsec, pa si ze cel roman na to temo napisal. Jaz (in mislim da tudi drugi) sem ga cisto dobro razumel ze prvic. :P

Pa brez zamere ;)

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če feb 26, 2004 1:58 pm

Po eni strani je dobr po drugi pa je tko bedmo da bomo še naj**l

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Uvoz iz EU po prvem maju bo...

Napisal/-a nebivedu Če feb 26, 2004 2:05 pm

nebivedu je napisal/-a:"Komentar Generalne carinske uprave RS, g. Naumovski, danes zjutraj:

Safrane - samo pobral sem kaj so nekomu na enem drugem forumu povedal na carinski upravi danes zjutraj.

Sem tudi napisal, da upam, da bo tko. Nisem pa hotel nobenega kreganja na forumu zarad tega.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Če feb 26, 2004 2:46 pm

Kopirano z honda club foruma:

Slika
Slika
Slika
Slika

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Če feb 26, 2004 2:51 pm

zanimivo :bere

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če feb 26, 2004 5:25 pm

No, ja glavn da ne bo omejitev :D :D
ne glede kaj safrane reče
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če feb 26, 2004 5:44 pm

SAFRANE je napisal/-a:ja kar se tiče cen novih vozil in rabljenih vozil je isto kot sem reku.
pa tudi kar se homologacij tiče je isto kot smo že prej debatirali.

Ampak Kejžarca naj bo tiho -->dejte mi povedat al je to res harmonizacija (iste cen) cen če je E220 CDI pri nas 10.400.000 SIT v Nemčiji pa 37.000 € = 8.769.000 SIT
ja...harmonizacija pa taka!!!! barabe hudičeve pa to ni res in da si to upajo še v cajtng dt da majo iste cene....ne se jebat ej...noro!

tudi to mi je že nekaj časa znano da bodo trgovci lahko prodajali več znamk=sm namreč sam eden od prvih ki to namerava -->imam že licenčne pogodbe z mercedesom,bmwjem,audijem in vwjem. Nasl. mesec se grem v Ruesselsheim menit še za Opel. In točno to kar imam jaz oz. kar sam sedajle med prvimi v slo. postavljam na noge =nakup preko interneta= so tudi rekli da se bo začel.

mercedes-benz muenchen je lansko leto samo na bavarskem prodal 1.100 novih vozil preko interneta!

ja no...kot zgleda sm se kr dobr pripravu za eu! 8)

lp
johny

ja res so pra*** ko se zgovarjajo da bojo cene dvignil na eu raven.. Kaj pa je to. al so cene iz države v državo dost drgačne.

Samo zgleda da je pa res da nebo omejitve let. Tako piše v cajtngu!!! No tut če bo upam da jo bojo vsaj znižal.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Če feb 26, 2004 7:24 pm

Safrane, glede na to, da (ocitno) uvazas avtomobile bi ze lahko vedel, da tujina vseeno ni toliko cenejsa, kot si ljudje predstavljajo. Seveda lahko zasluzis na enem avtu lepe denarcke, ce zbijas kilometre in poliras plehec, brez tega pa so razlike veliko manjse (ceprav ne trdim da jih ni).

Kar se pa enotnih cen na evropskem trgu tice, pa mislim, da ne razumete povsem pomena poenotenja cen. Z direktivo Evropske Komisije se morajo poenotiti PRODAJNE CENE BREZ DAJATEV, se pravi brez DDV in DMV ter ostalih prispevkov, razlike pa seveda nastajajo tudi zaradi marž trgovcev). Vse to pomeni, da bo proizvajalec X svoj avto ponujal trgovcem po vsej Evropi po npr. 10.000 €, glede na razlicne stopnje davka ter vseh ostalih dejavnikov pa bo lahko ta avto za koncnega kupca stal recimo med 20.000 in 30.000€, razlicno od drzave do drzave.

Kar pa se cene rabljenih avtomobilov tice pa menim, da se bodo prehodno (kaksni 2 ali 3 leta) v EU zvisale, kot posledica velikega povprasevanja iz novih drzav Evrope. To se je recimo zgodilo v Nemciji ob prikljucitvi vzhodne Nemcije.

Safran, zate pa se to: ne vem, zakaj se toliko zmrdujes nad 10 let starimi "kripami". Pac nimajo vsi toliko denarja, nekateri bodo zato zelo srecni, da bodo za majhen denar dobili kar vredu ohranjen avto z veliko opreme, pa ceprav bodo avti stari tudi do 10 let. Sicer pa si poglej malo svoj kos plocevine. Pa se kljub temu se z njim vozis in ocitno se nimas namena avta menjati.

LP

Miki

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Če feb 26, 2004 8:02 pm

Safrane, glede na to, da (ocitno) uvazas avtomobile bi ze lahko vedel, da tujina vseeno ni toliko cenejsa, kot si ljudje predstavljajo. Seveda lahko zasluzis na enem avtu lepe denarcke, ce zbijas kilometre in poliras plehec, brez tega pa so razlike veliko manjse (ceprav ne trdim da jih ni).

Zgleda da nisi vidu kakšno hondico sem jz vidu v italiji za 3500 evrov. Pr nas je tak letnik z standard opremo 1,5-1.8 miljona. Una je mela pa vso opremo pa brez praske tako da ti ni treba polirat :wink: :wink: :wink: :wink:

Kar pa se cene rabljenih avtomobilov tice pa menim, da se bodo prehodno (kaksni 2 ali 3 leta) v EU zvisale, kot posledica velikega povprasevanja iz novih drzav Evrope. To se je recimo zgodilo v Nemciji ob prikljucitvi vzhodne Nemcije.

To že zdej odpadi v italiji ki so blizu meje nabijajo ker vidjo da slovenci na veliko kopujejo. Samo pomoje bojo prej v sloveniji kjer je 2 miljona ljudi cene avtov padle kot pa da se bojo po celi evropi kjer je nekaj 100 miljonov ljudi cene dvignile.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki So feb 28, 2004 12:08 am

Ne, nisem nic jezen SAFRANE. Saj zato pa je forum, da vsak pove svoje mnenje. Ti dam kar prav, v tem kar si povedal. Moras pa sam priznat, da smo slovenci pac taksni, da se vecina raje vozi v 10 let starih (5 metrskih) skatlah, kot pa da bi si kupila 2 leti star (varen, zanesliv in spodobno opremljen) avto za enak denar. Kaj hocemo. Se bo nekaj casa trajalo, preden bodo ljudje spoznali, da je vzdrzevanje taksnih avtomobilov tudi nekajkrat drazje od npr. kaksne 206-ke. Zato pa se dogaja da se kaksen frajercek pripelje z audijem 100, pa na cestninski odpira sipo na roko, da o kaksni opremi sploh ne izgubljam besed. Samo da ima daljsega kot sosed (ce ze drugega nima) ;) .

Upam da mi ti ne zameris, ker sem prav tebe omenil v postu, ampak je to pac davek na to, da napises toliko postov (te je vsepovsod nekaj ;) ).

LP,

miki

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Po mar 01, 2004 12:03 am

Ja no kva je zdej.
1. maj in EU trkata na vrata...pa še zmeri ne vem(o) a bo odpravljena omejitev uvoza glede na starost vozil.
Zdej je pa že čes da kdo od taglavnih kej spregovori o tej nažalost tabu temi! Al pa kdo k res ve kaj bo.
Zadnje čase dobivam samo informacije v stilu: baje, predvidevamo, možno...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po mar 01, 2004 9:00 pm

Zadnje čase dobivam samo informacije v stilu: baje, predvidevamo, možno...

Če boš do 1 maja točno zvedu si že dobr. Ta pravila so že zdej tako čudna da je mal ljudi ki točno vejo kako.

Tut če koga uprašaš kako je zdej bi odgovor v stilu: zdi se mi da....

drejc
Novinec

Napisal/-a drejc Po mar 01, 2004 9:24 pm

Ja bol tole berem, manj mi je jasn kako bo. Pa vsak neki po svoje piše. Zdj pa nevem a jz ne kapiram, al je pa nejasn :D .

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po mar 01, 2004 9:37 pm

jaz srčno upam da bo tako kot piše v članku ki ga je prlimal mantara.

pa verjamem da še kdo. :wink: :wink:

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Po mar 01, 2004 11:49 pm

homologacija bo še naprej in to bistveno ostrejša kot sedaj......jaz oz. mi smo že dobili osnutek nove homologacije in vam povem, da jo je kar strah gledat......velikost fonov isto kot sedaj in cel list A4 popisan....HUDO. Počasi se nov sistem že uveljavlja in zastopniki morajo že pisat certifikate v skladu z novimi homologacijami mi pa pisat ministerstvu dnevna poročila..........in tudi starostna omejitev bo ostala. Edino kar se bo spremenilo bo to, da se bo lahko uvozilo več kot 10% poškodovano vozilo in da ne bo carne.........ostalo se pa bo bistveno spremenilo....mislim da za vse na slabše.

Tisti ki je videl kdaj italijansko oz. nemško prometno in jo je primirjal z našo ve o čemu govorim.........podatki na njih bodo isti samo v slovensko prevedeni in vsak uvožen avto jo bo moral pridobit in bo še vedno ostalo to, da bo moral pač odgovarjat trenutnim predpisom.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To mar 02, 2004 9:35 am

Zakaj bi moral avto še enkrat homologirat, če je že bil homologiran v državi nakupa!? Sej pa ja veljajo evropske homologacije, ko pristopimo v EU? :ue

Al ti mal buče prodajaš al se je odgovornim v Sloveniji zmešalo? :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov