SAFRANE je napisal/-a:maky je napisal/-a:JA LOGIČNO!!!! homologacijo logično da boš moral meti!tako v nemčiji kot v sloveniji!samo ne bo ti jo pa treba PRI NAS še enkrat delat!! tako kot sedaj ane?!!!!
ja pa sej to ti jest že skoz butam v tvojo bučo!
ampak ti si pa prej reku , češ da ti tole z homo neki ne štima in da za rabljen avto je pa logičn da ni...
mislim da ti rajš mal bl natančn napiš da te bomo še drugi lahko razumel pa bo![]()
lp
johny
3. Carinski postopek odpade - to pomeni da ni homologacije Homologacije pa ni zato, ker ima RS enake homologacijske predpise kot EU.
za rabljen avto je logično da je ni...
za novega bo pa isto potrebna
nebivedu je napisal/-a:"Komentar Generalne carinske uprave RS, g. Naumovski, danes zjutraj:
SAFRANE je napisal/-a:ja kar se tiče cen novih vozil in rabljenih vozil je isto kot sem reku.
pa tudi kar se homologacij tiče je isto kot smo že prej debatirali.
Ampak Kejžarca naj bo tiho -->dejte mi povedat al je to res harmonizacija (iste cen) cen če je E220 CDI pri nas 10.400.000 SIT v Nemčiji pa 37.000 € = 8.769.000 SIT
ja...harmonizacija pa taka!!!! barabe hudičeve pa to ni res in da si to upajo še v cajtng dt da majo iste cene....ne se jebat ej...noro!
tudi to mi je že nekaj časa znano da bodo trgovci lahko prodajali več znamk=sm namreč sam eden od prvih ki to namerava -->imam že licenčne pogodbe z mercedesom,bmwjem,audijem in vwjem. Nasl. mesec se grem v Ruesselsheim menit še za Opel. In točno to kar imam jaz oz. kar sam sedajle med prvimi v slo. postavljam na noge =nakup preko interneta= so tudi rekli da se bo začel.
mercedes-benz muenchen je lansko leto samo na bavarskem prodal 1.100 novih vozil preko interneta!
ja no...kot zgleda sm se kr dobr pripravu za eu!![]()
lp
johny
Safrane, glede na to, da (ocitno) uvazas avtomobile bi ze lahko vedel, da tujina vseeno ni toliko cenejsa, kot si ljudje predstavljajo. Seveda lahko zasluzis na enem avtu lepe denarcke, ce zbijas kilometre in poliras plehec, brez tega pa so razlike veliko manjse (ceprav ne trdim da jih ni).
Kar pa se cene rabljenih avtomobilov tice pa menim, da se bodo prehodno (kaksni 2 ali 3 leta) v EU zvisale, kot posledica velikega povprasevanja iz novih drzav Evrope. To se je recimo zgodilo v Nemciji ob prikljucitvi vzhodne Nemcije.
Zadnje čase dobivam samo informacije v stilu: baje, predvidevamo, možno...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov