Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Slovenski avto leta 2018

Napisal/-a pskoda To jan 23, 2018 3:36 pm

moj-avto je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:http://www.slovenskiavtoleta.si/2018/01/volkswagen-polo-slovenski-avto-leta-2018/

Zakaj ni nič debate o tem?

ps.: zakaj ni zmagal top mazda z top motorjem in top kvaliteto?
Ker ne glasujejo na kvaliteto.

Mazda je kao kvalitetna, ker jih skoraj ni in če je avtov zelo malo je tudi popravil manj oz če je mazd recimo 10 vwjev pa 500 je logično, da bo vw bolj na tapeti
Lp

nered
Novinec

Napisal/-a nered To jan 23, 2018 6:42 pm

Seveda, internet pa ne obstaja, da se tezave in pomankljivosti znamk hitro razsirijo. Passat/A6 nikoli vec, VRS mi je ostala v srcu ampak, ko se spomnem problemov pa.. Pri Mazdi malo kdaj pogresam turbo ampak ga rade volje zamenjam za vozne lasnosti Mazde. Ceprav po naslednjem letu kompromis vec nebo potreben z Skyactiv-X motorjem HCCI. Oz. ze to leto bo Mazda dala na trg turb Skayactiv-G ampak mislim, da samo za 2.5 model.

Se pa strinjam z vsei, da od vseh znamk je Mazda definitivno najboljsa v vsem in da nima niti ene same pomankljivosti. Itak pa vecina problemov, napisanih o mazdi so lazi, ki so jih napisali kupci vozil VAG, ki obzaljujejo svoje nakupe. ;)

Uporabniški avatar
format
Novinec

Napisal/-a format To jan 23, 2018 6:44 pm

Pred nekaj časa sem prebral neki komentar na temo izbor avto leta in nekdo je komentiral s približnimi besedami
"pri nas lahko daš znak za volkswagen na samokolnico (šajtrgo) in ta bo postala avto leta"

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax To jan 23, 2018 6:51 pm

Ja,tudi škode so nenormalno drage postale. V tistem trenutku se nisem spomnil na škodo in jaz osebno raje vzamem vw za isto ceno kot škodo (grša oblika meni osebno) pa brez zamere do tistih,ki vozijo škodo ampak brez vw, škoda danes ne bi bila,kjer je oziroma je sploh ne bi bilo. Mazda je tudi meni kar ok znamka ampak brez pomankljivosti pa niti približno ni,ker nikoli nobena znamka ni bila brez pomankljivosti in (žal) ne bo. Me pa drugače favoriziranje vw hudo moti. Imamo kar nekaj ljudi pri nas, ki drugega še vozili niso pa prezirajo druge znamke, tudi če se kvari. Samo, da so 4 krogci ali pa w naprej in da se čim več plača, pa ni pomembno, če na koncu meseca ne bo za hrano. Prav tako ni pomembno, če se kaj pokvari. O tem se ne govori. Ko vidiš, da si folk zraven TDI napisa lepi srčke, ti je vse jasno, zato sam že iz principa nočem voziti vw/audi/bmw.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To jan 23, 2018 7:08 pm

format je napisal/-a:Pred nekaj časa sem prebral neki komentar na temo izbor avto leta in nekdo je komentiral s približnimi besedami
"pri nas lahko daš znak za volkswagen na samokolnico (šajtrgo) in ta bo postala avto leta"

Tisti, ki je to napisal je anti značkar oz zagriženi anti vw in tudi če bi vw naredil top shit avto bi bilo iz njegovih ust isti odgovor kot zdaj.

Ni kriva znamka oz avto, da ima zraven TDIja nalepke v obliki srčka
Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr jan 24, 2018 12:17 am

Meni je bilo prav fajn, da ni bilo te teme :mrgreen:

Drugače mi je bilo všeč pri Avtomobilnosti ki so brez zadržkov, iskreno povedali da 5008 in Kodiak takoj izločijo ker sta indentična avtomobila že lani nastopala (3008 in Tiguan) =P

Ma dobro je ....ni veliko manjkal da bi tista gravža od Honde zmagala :huh:

Uporabniški avatar
format
Novinec

Napisal/-a format Sr jan 24, 2018 5:21 pm

Siolovci so izbrali ravno Hondo za avto leta.

https://siol.net/avtomoto/zgodbe/avto-l ... deo-457783

Lepota je relativna stvar.

Meni je vsak futuristični (sci-fi) avto všeč, vendar ta Honda je malce premalo sci-fi. Bi pa jo imel, vendar so zafrknili zadnje sedeže, ko se ne dvigujejo več.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr jan 24, 2018 5:33 pm

nered je napisal/-a:
Se pa strinjam z vsei, da od vseh znamk je Mazda definitivno najboljsa v vsem in da nima niti ene same pomankljivosti. Itak pa vecina problemov, napisanih o mazdi so lazi, ki so jih napisali kupci vozil VAG, ki obzaljujejo svoje nakupe. ;)

Haha... brez pomanjkljivosti... malo morgen.

Tudi probleme imajo, verjemi, tako kot vsi proizvajalci na tem svetu... tako pač je, nič ni popolno in brez napak.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jan 27, 2018 11:10 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Švabe so goljufi,da jih ni večjih na svetu...na vseh področjih,ne sam v avtomobilizmu.

teb se je tud mal "odpelo" ...verjetno od vsakodnevne vožnje v LJ =P

nered je napisal/-a:Se pa strinjam z vsei, da od vseh znamk je Mazda definitivno najboljsa v vsem in da nima niti ene same pomankljivosti. Itak pa vecina problemov, napisanih o mazdi so lazi, ki so jih napisali kupci vozil VAG, ki obzaljujejo svoje nakupe. ;)

vikend paket izhod maš :?:

J.....a vas mazda da vas j..... :roll: :roll: :roll: ne vem če obstaja večji sekret na obli zemeljski, kot je mazda od najmanjše do največje...

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So jan 27, 2018 12:08 pm

Avto leta bi moral imeti nekakšno dodano vrednost, da bi si zaslužil ta naziv: Tehnološka inovacija, dizajn... Folcvagen polo s plastičnimi radkapami, ki je dražji od avtov višjega segmenta (megan, p308, fokus), bi bil po mojem izboru zadnja opcija. Na južni strani Alp ima omenjena znamka še veliko vernikov, tako, da bodo tudi v bodoče pobirali kvazi lovorike Slovenski avto leta. Ampak koga sploh zanima marketinški trik imenovan avto leta?

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So jan 27, 2018 12:10 pm

@sašo5
obstaja, obstaja......neki v-ji ali ww / vv-ji ali neki podobnega imajo znak :lol: samo določeni si tega nočete priznati......

sicer je pa to vseslovenski "problem", tako , da niste ravno osamljeni.... ampak se počasi to spreminja in se bo še naprej.....kar spremljaj pa boš videl
Zadnjič spremenil Gricko, dne So jan 27, 2018 12:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So jan 27, 2018 12:10 pm

Sašo, ali si na tabletih?
Kaj manjka mazdi?
Res, da eni pretiravajo, od tebe pa nebi pričakoval takega odgovora.
Kje je potem šele wv, če je mazda tako slaba?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So jan 27, 2018 12:38 pm

Jaz sem vozil mazdo pred nakupom seata in mazdini motorji so mrtvi. Za moj okus so enostavno prešvoh in obvezno rabijo turbo tudi, če imajo 10x skyactive. Notranjost pa je povprečna sicer boljša od seata, ampak ni nič posebnega in tisti ekran, ki štrli mi je grd.

Dokler mazda ne bo vrnila vsaj napis MPS jo jaz tudi povoham ne, čeprav ima auto menjalnik tudi za en k
Lp

nered
Novinec

Napisal/-a nered So jan 27, 2018 6:57 pm

Jaz sem turbo pogresal mogoce mesec dni, ce to. Enostavno VAG nima avta, ki bi se lahko primerjal z Mazdo 6 sploh pa ne v cenovnem rangu moras res preplacati vozila iz VAG, da dobis nekaj kar je vsaj priblizno zabavno za vozit. Pa vseeno nebo toliko zanesljivo, kot Mazda vsaj iz lastnih izkusenj. Jaz ce bi ze sel nazaj na nekaj iz VAG mogoce mogoce na VRS.

Sicer so se spametovali in bodo v 2018 linijo dodali turbo za Sky-G in nato se v 2019 Sky-X. Je pa res, da je trenutna Sky-G linija 120/145/165 razocara v nizkih obratih.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So jan 27, 2018 8:18 pm

Ne vem kaj imate toliko problemov z zanesljivostjo?
Jaz sem imel že vse mogoče znamke vozil in me tudi eden ni pustil na cesti.

Mazda sploh ni zabavna. Zabavno je kvečjemu to, ko pohodiš gas do konca se nič ne zgodi in si vesel, da nimaš mazde

Vw ima take cene, ker jih lahko ima. Če bi mazda imela take cene se še tistih par, ki se vozi po cesti izginile. Pa ne mi zdaj o balkanu pa slovencih. Vw je najbolj prodajen na svetu pa čeprav ima visoke cene, zato ni razloga, da bi jih pocenil.
Da še dodam golf se je letos z 1.1.18 podražil za +600€
Lp

nered
Novinec

Napisal/-a nered So jan 27, 2018 9:45 pm

Ocitno stvar okusa in razuma.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So jan 27, 2018 10:38 pm

pskoda je napisal/-a:Ne vem kaj imate toliko problemov z zanesljivostjo?

S koliko avtomobili si pa že naredil po ene 300, 400 kkm ali več? Nekih 100 jurjev itak skoraj vsak dela brez večjih problemov, 400 pa ne ravno...

pskoda je napisal/-a:Mazda sploh ni zabavna. Zabavno je kvečjemu to, ko pohodiš gas do konca se nič ne zgodi in si vesel, da nimaš mazde

Če se nič ne zgodi potem si ga očitno pozabil zaštartat... Atmosferca pač voziš drugače kot turbaka, ga nateraš na 6000 obratov pa gre kot more in to je precej bolj zabavno kot pa vozit turbaka na 3000...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 28, 2018 11:15 am

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Švabe so goljufi,da jih ni večjih na svetu...na vseh področjih,ne sam v avtomobilizmu.

teb se je tud mal "odpelo" ...verjetno od vsakodnevne vožnje v LJ =P

nered je napisal/-a:Se pa strinjam z vsei, da od vseh znamk je Mazda definitivno najboljsa v vsem in da nima niti ene same pomankljivosti. Itak pa vecina problemov, napisanih o mazdi so lazi, ki so jih napisali kupci vozil VAG, ki obzaljujejo svoje nakupe. ;)

vikend paket izhod maš :?:

J.....a vas mazda da vas j..... :roll: :roll: :roll: ne vem če obstaja večji sekret na obli zemeljski, kot je mazda od najmanjše do največje...

Obstaja se vecji sekret od mazde...vse kar je svabsko in njihovi ponesreceni derivati.. ..ne verjames? Crn gost dim iz tvojga audija se se zdej ni razkadil....pa bat, ki ti je pal iz auspuha te se zmeri caka v grabnu :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne jan 28, 2018 12:06 pm

nejc1 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ne vem kaj imate toliko problemov z zanesljivostjo?

S koliko avtomobili si pa že naredil po ene 300, 400 kkm ali več? Nekih 100 jurjev itak skoraj vsak dela brez večjih problemov, 400 pa ne ravno...

To je vaš problem, da se bi najraje vozil z enim avtom celo življenje. Jaz nimam teh problemov.

pskoda je napisal/-a:Mazda sploh ni zabavna. Zabavno je kvečjemu to, ko pohodiš gas do konca se nič ne zgodi in si vesel, da nimaš mazde

Če se nič ne zgodi potem si ga očitno pozabil zaštartat... Atmosferca pač voziš drugače kot turbaka, ga nateraš na 6000 obratov pa gre kot more in to je precej bolj zabavno kot pa vozit turbaka na 3000...

Ko voziš avte z ++200hp sem ti povedal kaj sem jaz občutil pa ga lahko teraš do blokade, zato je mazda sranje spet vsaj za mene
Lp

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne jan 28, 2018 2:17 pm

Nekdo ki je imel povprecje 10.5 litrov z neko usrano corso, je res upostevanja vreden pri izbiri motorja. Zarad mene se vozi kakor zelis, ampak nisi merilo.
Normalni si tako ne zelijo vozit. Mazda 3 s samo 120 konji ima pospesek pod 9 sekund. Za 95 procentov ljudi je to dovolj. Se 4 procente ima na izbiro 150 konjev, enmu procentu itak ni nic prav.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov